14419
  • Solt
    Ilyen ideg állapotban nehéz értelmesen fogalmazni...

Arra lettem volna kiváncsi, hogy találkozott-e már valaki hasonló problémával. Mivel monitor minden előjel nélkül nagyon ritkán adja meg magát, ezért azt gondoltam, hogy nem feltétlen monitor hiba ez.

DP-n és DVI-n is ugyanaz.
  • Blum
    Oszinten szolva erre tenyleg nehez ertelmes valaszt adni.
    Az bizonyos,hogy ez igy nem jo,tehat elromlott. Ha arra vagy kivancsi,hogy pontosan mi a baja arra meg tenyleg csak a szerviz tud barmit is mondani,mert millio fele oka lehet ennek.
    Lehet,hogy maga a panel haldoklik,lehet hogy csak kontakt hiba vagy az elektronika adta meg magat,stb,stb.

Masik gepen vagy masik kimeneten megtudod nezni,hogy mit produkal? Lehet,hogy a "masik oldalon" van gond de az is lehet,hogy egyszeru szoftveres bug. Ezt egy masik gepen valo kiprobalas tudna a legjobban igazolni.
  • Solt
    Komolyan? Te egy zseni vagy...
  • franc0
    Mert elromlott.
    Mi lenne ha elvinnéd szervizbe?
  • Solt
    Üdv Urak!

Az miért van, hogy a monitorom bekapcsolás után kb 2 másodpercig ad képet, aztán elsötétül? :(
  • broman191
    A kalibrálást magad is elvégezheted, lényegében úgyis szemfüggő a téma, a pixelgarancia már annál lényegesebb lehet, igaz még egy ismerősöm sem kapott pixelhibás termékeket soha/semmijük nem lett az a hosszú évek során, de az ördög nem alszik...szvsz több tízezer forintos termékeknél az a pár ezer forint egy kis nyugalomért már nem pénz. :)
  • Blum
    Persze,hogy van
  • Sippie
    Értem, csak a tftcentralos linkből indultam ki. Végülis egy Dell U2312HM monitort néztem ki, a boltoknál meg van pixelgarancia és kalibrálás +2500 Ft-ért. Annak van értelme?
  • FlyHigh
    Foris széria kielégíti a profi géjming elvárásokat, finoman szólva drágák sajna.
  • kifli
    ips máshogy működik mint a tn, nagyobb válaszidőnél sincs utánhúzás stb...
  • Blum
    A TN-ek se jobbak,mint az IPS monitorok valaszidoben. Ez egy rohadt nagy paraszt vakitas.

A komolyabb gyartok (mint pl. a DELL) a relevans g2g valaszidot adjak meg,aminel meg a 12ms se szamit rossz erteknek. Ezzel szemben ezek a 2ms-os 30-40k-s "csodak" valami teljesen lenyegtelen/fals erteket adnak meg.

Vannak kifejezetten gamereknek kitalalt monitorok,amik mar valoban meghokkento ertekeket produkalnak-e teren is,de azok meg mindig "csak" TN panelesek.
  • Sippie
    Köszönöm a válaszokat. Akkor a TV-Monitor kombóról lemondok, TV-re marad a hagyományos megoldás, ez meg kifejezetten PC-s használatra lesz akkor, és a 3D lehetőséget is hanyagolom, talán ma még nincs sok értelme. Közben elkezdtem nézegetni a panel típusos linket, látom hogy a TN válaszidőben viszont jobb mint az IPS. Játékra is használnám azért, igaz eddig 6ms-es monitorom volt, szóval ha az IPS 5ms, már az is jobb mint volt eddig :D
    Egyelőre tetszenek a Dell monitorok, haver még Asus-t meg Philipset ajánlott, de a Dellről talán jobbat hallottam ezidáig. Szervíz után lecsekkolom a weboldalát, aztán még lehet kérdezek egy két konkrét modellt :)
    Köszönöm mégegyszer!
  • Blum
    Udv!

"Néhány éve még az volt a trend, hogy TV-nek vegyünk rendes TV-t, monitornak meg rendes monitort, mert a két igény közötti eltérések miatt nincs olyan ami mindkettőre megfelelne. Ma már mi a helyzet?"

A helyzet valtozatlan. Ha TV-kent is hasznalnad a monitort,akkor inkabb vegyel egy TV tunert.

"Mondjuk a rendes tv-khez képest elég kevés a HDMI csatlakozó ezeken, ps, xbox, médialejátszókat meg PC-t egyszerre rájuk sem lehet kötni"

Ez azert van,mert a PC-khez kitalalt monitorokat nem arra talaltak ki,hogy radugj meg 3-4-5 eszkozt. Persze letezik ilyen monitor,de azok viszonylag dragak.

Panelt illetoen annyi kitetetel van,hogy a hagyomanyos TN paneles monitorokat kerulni kell. Manapsag mar semmi racionalis indok nincs arra,hogy megerje oket megvenni. Az IPS paneles modellek ara az elmult 1-2 evben elerheto szintre csokkentek es bar meg igy is dragabbak,mint a TN de ez a kulonbozet minimalis ahhoz kepest mint amennyivel jobb.
    A masik kitetetel,hogy massziv legyen es tartos. A csatlakozok mivolta es mennyisege pedig szinten fontos (plane a Te esetedben)

DELL monitorokat tudom javasolni,illetve azoktol kicsit olcsobban kaphatoak az LG IPS szerias keszulekei.
  • franc0
    A tévé az tévé, a monitor az monitor.

A Dell Ultrasharp monitorokkal nem lősz bakot.
  • Sippie
    Üdv!

Sajnos kezd döglődni a samsung syncmaster 971p-m, ezért tanácsot kérnék új monitor választással kapcsolatban. Nem igazán tudom manapság milyen szempontokat kell figyelembe venni, de érdekelne hogy monitor-TV megoldások vannak-e használhatóak? Néhány éve még az volt a trend, hogy TV-nek vegyünk rendes TV-t, monitornak meg rendes monitort, mert a két igény közötti eltérések miatt nincs olyan ami mindkettőre megfelelne. Ma már mi a helyzet? Látom hogy vannak ilyen HDTV monitorok, 2ms válaszidővel teletextel meg több fajta csatlakozóval, ezek jók mindkettőnek, érdemes ilyet venni, ha az ember később TV-nek is használná? Mondjuk a rendes tv-khez képest elég kevés a HDMI csatlakozó ezeken, ps, xbox, médialejátszókat meg PC-t egyszerre rájuk sem lehet kötni
    Illetve a TV-knél már szinte minden második 3D-s, monitorban ilyennek van értelme, PC-n ki lehet használni?
    Ha csak sima monitort akarok venni, akkor mikre kell figyelni, mik a jobb panelek, milyen betekintési szög ajánlott, meg azért a jobb márkák, illetve mi az amit tutira kerülni kell?

Előre is köszönöm a segítséget.
  • chapog
    Köszi

Valahova ide lőttem be én is
  • Blum
    15-18k

21k-ert arulnak egyet hardverapron,de nem nagyon kapkodnak erte ahogy elnezem.
  • chapog
    Sziasztok!

Mennyiért lehet eladni szerintetek egy Samsung 226BW monitort? Pixelhiba nincs rajta, minden tartozéka megvan, makulátlan.
    Köszi előre is!
  • Sir Quno Jedi
    Na a lényeget kihagytam, hogy a belső lejátszó könnyen meglehet hogy a 200hz-re kell feltornázza a lejátszást és így a korrekciók sokkal kisebbek. Hiszen 200/23.976-nél sokkal több lehetőségünk van a finom korrekcióra. Ha mondjuk 2000hz-es lenne a cucc, akkor ember legyen a talpán, aki kiszúrna bármiféle ricogást (már ha jó az algoritmus, ami szinkronizálja őket), hiszen ott már 0,5ms-os eltolásokat (várakozás) is lehetne alkalmazni, amit már elvileg nem nagyon veszünk észre.
  • Sir Quno Jedi
    A belső videólejátszója jobban teljesít, mintha kívülről hajtod meg, ennyi. LG-k is ezt csinálják stb. Semmi köze ahhoz, hogy hány hz-en hajtod meg, ezen kár izgulni. Mindig használd a belső lejátszóját, ha le bírja játszani jól, amit kell. Már ha zavar a különbség.

Meg ne feledd 60hz-en nem is lehet smoothosan lejátszani egy filmet ami NEM 60fps, vagy 30fps-en megy pontosan. Sosem fog menni. Me mondjuk a film frame rate-je az 23.976 fps (életszerű, ez egy almost human rész pl. mp4-ben). Namost ez sehogy sincs meg a 60hz-ben, ez nyilvánvaló, ergó időnként korrigálni kell a lejátszást. A TV-be lévő lejátszó ezt ügyesen megoldja, némi trükközéssel és voilá máris minden szépen fut. A másik, hogy a TV a pc képére mér nem tesz képjavító cuccokat, mer nem szabad, digit kép, de a belső lejátszó nyilván szépen megbuhizza a képet, majdnem mintha tv adás lenne (vagy nem).

Aztán lehet hogy esetedben nem ez a gond, de van barátom aki ezé szokott át a TV cuccára.
  • galik
    Köszi. sajnos nem írnak ilyesmiről semmit. UE40EH6030W 40" EH6030 6-os sorozatú 3D Full HD LED TV Kikéne próbálni más csatlakozókat csak ahhoz sajna kábeleket kéne venni és nem olcsók és ha nem jó akkor meg pénzkidobás.
  • FlyHigh
    Nekem 120Hz-es monitorom van, de nem minden bemenetről tudja. Érdemes lenne megnézni egy részletes leírást a tv-ről, illetve driverből próbálgatni, átdugdosni, stb.
  • galik
    Hali! Augusztusban vettem egy 3D led tv-t a samsungtól. Monitornak használom és nagyon megVOLTAM vele elégedve mindaddig amíg ki nem próbáltam a filmnézést USB-ről. USB-ről sokkal jobb a képminőség mint a hdmi-ről. A kép élesebb tisztább és nem remeg vagy szaggat. Igazából hdmiről használva sincs panasz, tökéletes, de ősszehasonlítva a kettőt elég bosszantó hogy jobbat tud mint amit kihasználok. Lehetséges hogy USB-ről 200HZ amit a gyártó szerint valóban tud és pcről csak valamiért 60HZ? Mi lehet a megoldás? Sajnos nem tudom jobban elmondani ezt látni kell!!
  • portosz11
    Halihó!
    Van két monitorom egy számítógéphez csatlakoztatva, két különböző videókártyát használva.
    Ha egyiken játék megy és átkattintok a másik monitorra, leteszi a játékot az asztalra.
    Van arra megoldás, hogy a játék is fusson és közben át lehessen kattintani a másik monitorra anélkül, hogy a játékot leteszi az asztalra?
    Oprendszer: Win7, képernyő kiterjesztést használok
  • raymond01
    Sziasztok!

Meg tudná nekem mondani vki hogy miért van az hogy a monitorom játékok alatt fullhd felbontásban 75hz -re állítható és jó is, viszont a windows alatt csak 60hzn van ezene a felbontáson? Nem tudom feljebb állítani sem!
    A monitor benq gl2460hm, dvi hdmi kábellel van összekötve a gép.
  • acsati
    ó köszi szépen, az a 21,5"-os elég jó árban is van :)
  • Blum
    Helyedben ezt vennem meg:

BENQ GW2320
    Vagy ezt:
    BENQ GW2265HM

Azt nem tudom,hogy jar-e hozza DVI vagy HDMI kabel,ha nem akkor az meg +1-2k Ft.
  • Solt
    Ebben az esetben akkor olyat válasz szerintem, ami már 2560x1440-s felbontású! :)

Nincs mit Uram...
  • acsati
    Jól van, köszi. Esetleg valami tanács, vagy szempont? Vagy jó az a samsung monitor? Megbízható?
  • Gundark 1 1
    A felbontással nem lesz gond. Eddig 3 monitorral nyomtam az 5760x 1080ban. Ment szépen minden. De pl amit beszéltünk is anno hogy az bizonyos grafikai dolgokat nem kezel rendesen az eyefinity. Meg az már elég sok helyet foglal a család meg szívta vele a véremet :)

Köszönöm! :)
  • Solt
    Szerintem a 2560x1440 ideálisabb, de azt javaslom nézd meg élőben! Én anno TŐLÜK vásároltam, felveszed velük a kapcsolatot, és a kinézett monitorokat meg tudod vizsgálni élőben is...

Nem tudom milyen erős géped van, de azt kalkuláld bele, hogy ahogy nő a felbontás, úgy csökken az FPS-is... ha középkategóriás VGA-d van kevés vrammal, akkor nem biztos, hogy jó ötlet a 27"... persze az is lehet, hogy téged nem zavar ekkora méretben a Full HD.

Tudom, hogy jobban szeret az ember kész válaszokat kapni, de jelen esetben szerintem akkor jársz a legjobban, ha szemrevételezed a dolgokat, és akkor el tudod dönteni biztosra, hogy a te igényeidnek melyik a megfelelő... :)
  • franc0
    A lényeg lemaradt:

2560x1440@27": 108,79 ppi
  • franc0
    De.

FullHD@21,5": 102,46 ppi
    FullHD@23": 95,78 ppi
    1920x1200@24": 94,34 ppi
    1680x1050@22": 90,05 ppi
    1280x1024@19": 86,27 ppi
    FullHD@27": 81,59 ppi
  • Gundark 1 1
    "En ekkora meretnel mar hatvanyozottan figyelnek a monitor felepitesere es minosegere."

Ezalatt mire gondolsz ? Valamelyik nevesebb gyártó eszközében gondolkodom, LG DELL Samsung és hasonlók.

Solt: Szerinted mennyinek kellene lennie a felbontásnak?
  • Blum
    Engem multkor lehulyeztek ezert,gyorsan torold ezt a hozzaszolast.
  • Blum
    Igen,illik mostmar a TN-t szepen elfelejteni,ugyhogy IPS az alap.
    A valaszido ezen a szinten mindegy,a lenyeges g2g valaszido altalaban 5-8ms kozott van de ha 12 vagy tobb az se baj,keves ember van aki eszreveszi ezeket a nuansznyi kulonbsegeket. Ezeket az 1-2ms valaszidoket nem szabad komolyan venni,mint ahogy a 9723498129:1-hez kontrasztaranyt sem.

En ekkora meretnel mar hatvanyozottan figyelnek a monitor felepitesere es minosegere.
  • Solt
    Szerintem a full hd már kevés 27"-n nem?
  • Blum
    Samsungot,arra legalabb egy nyamvadt HDMI-t raktak.
  • acsati
    Sziasztok!
    Kérhetnék egy kis segítséget? Monitor vásárlást tervezek, kinéztem hármat. Ti melyiket ajánlanátok számomra? Esetleg valami mást hasonló árkategóriában?
    Ezek lennének:
    Asus
    LG
    Samsung bár ez picit drágább a többinél
  • Gundark 1 1
    Kis segítséget szeretnék kérni ismét :) Mire kell figyelni a 27' monitor kiválasztáskor? Gondolom az IPS az alap. Válaszidő 5 ms körül, de mi van még ami számít? (a felbontás mindegyiknél már full hd) Előre is köszönöm!