PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

papi08
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

13 éve itt. Szép idő.

MR ME
"moncsira"? :/

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy rákötöttem a laptopomat egy moncsira 1 napja és a játékokban random átvált fullscreenrõl windowed-re, tehát kidobja ablakba.
Van, hogy fél óráig semmi, van hogy 5 percenként meglépi, elég idegesítõ.
Valakinek esetleg lenne valami ötlete?
FOgalmam nincs mi az, a menü gombot megnyomva nincs ilyen opció.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Calver
dinamikus kontraszt?

"The trees move. Do you not see it?"

Van egy LG 22EN33S-B monitorom, és a képernyõ bizonyos idõközönként elsötétül. Nem tudom mitöl, ha pl belépek egy játékba, elsötétül, ha kilépek akkor lassan vissza. A fényerõ beállítást nézem közbe, az nem változik ,mindig maxon van. Miért csinálja ezt sztetek?

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Hasznaltan nezz egy egyszeru 22-24" koruli TN paneles monitort.

Samsung

Ujonan max. 19-20"-os monitorokat lehet kapni,ami aztan minden csak nem nagy. 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

papi08
Sziasztok!

20k - 25k körül milyen monitort tudnátok javasolni játékra, és filmnézésre?
Minél nagyobb, és minél laposabb legyen! 😊

Köszönöm!

13 éve itt. Szép idő.

Nincs,tovabbra is best buy.

Törölt felhasználó
Sziasztok! Monitorvásárlásra adtam a fejem, sajnos a 19 colos Benq-hoz már egyre jobban meg kell erõltetni a szememet. biggrin.gif Fõleg játékra-filmnézésre kell (23/24 colos), és ebben az évtizedben már nem szeretnék monitort venni, úgyhogy legyen minél megbízhatóbb. Lehetõleg 50k alatt kéne valami.

Egy Dell U2312HM megérné az árát, vagy van jobb alternatíva?
bölömbika
Hi!Ez az Lg IPS237L-BN monitor alkalmas pörgõsebb Fps játékok játszására is?A választ elõre is köszi!

Aero cool cyborg,Asus m4a87td,AMD Phenom 2 X6,Asus 6950 1Gb,Kingston DDR 3 8gb 1600mhz

Szabi
második monitor vételén gondolkodom, fõként pc-rõl néznék sorozatot/filmet vagy gémpaddal játszadoznék, viszont rákötném a HD-s SetTopBox-ot is néha tévézgetni is... 27'-es monitor vagy 66-74-80as tv ? 😄

"Nulla tenaci invia est via"

kösz😊

Hali.
Nem találtam TV topikot,tudnátok itt segíteni?
PS4-hez milyen TV-t érdemes venni olyan 110e.ft körül?
SzirmosSzisza
Azta mindenit, feltalálták a tiling wm-et 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

desigo
Jó régi hsz, amire válaszolok, de mindegy. XD

Olyan van elõttem, amit írtál elsõként, igaz nem XA7-19i, hanem 17i-s 8ms-es. De, már több, mint 6 éve megy már, egyelõre bírja a gyûrõdést. Igaz, ezt gariban cserélték, az elsõ is ugyanez volt, de 1.5 év után a háttérvilágítása megdöglött benne (akkor volt 40 fok kint.), a mostani még megy. Az üveglap, viszont nagyon jó ötlet, így legalább biztos nem teszel kárt a kijelzõben, amúgy egy szúnyog kibökné. XD A képe igen jól olvasható, (Pl. ezt a fórumot) láttam olyan LG-t, aminek szörnyû képe volt. Én biztos kidobtam volna azt az ablakon. <#vigyor> Használtan 10-15k-ért vesztegetik még most is, pedig akkoriban 77800Ft volt.
strepsils
Dellesek nektek is beég a széleinél foltokban a kép .Már láttam régebben is delleken de úgy látom ez a dellnek a hülyesége itt a kép közepén van egy nagy folt :dddd

Engem addig nem izgat amíg csak a szélén pár mm es foltok de állítólag ez növekszik és amíg hideg a készülék nem jön elõ csak 5 perc melegedés után .
Kérdeztem szervízest javítható e de azt sem tudta milyen nyelven beszélek.
Én már láttam mûködés közben nekem nagyon tetszik.Viszont a tükrözõdés mikor nincs kép vagy üresjárat(játék közben töltés,alt+tab vagy kikapcsolva) kissé zavart.
Vettem egy LG-t most és képminõségre ugyanaz,contrast is ugyanolyan jó mint a Dell-nél és itt még 'glossy sincs.
Mindenesetre nyugodtan megveheted nekem az S(L) széria jobban is tetszik mint az UH ha Dell a monitor de az LG-t egyik se körözi le nálam😊
Más szinte mindenki az U23-asra esküszik ebben a kategóriában..
Lacee86
Hm, de úgy látom, árban is jó.
link

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Lacee86
Sztem biztos minõségi monitor. Már csak az a kérdés, h ár/értékben is jó-e.

UoNokedli
Dell S2340L-rõl mi a vélemény? Jó választás lenne?

Origin: ProXim86 (FIFA15)

Calver

21:9-es arányú monitorokkal kinek vannak tapasztalatai játék közben?
A kérdésem lényegében az lenne, hogy ez az arány tökéletesen passzol ugye mozifilmekhez, sõt, mondhatni talán arra lett kitalálva, de mi a helyzet a játékokkal?
Azok ideális esetben ugye az 1920x1080-as vagy 1920x1200-as felbontáshoz vannak szokva, de hogy néznek ki 2560x1080-ban? Nem húzza szét a képet?

GIGABYTE H97-D3H, i5-4590@3,3GHz, 2x4GB@1600MHz CL9, GIGABYTE GTX760 OC 2GB, Seagate SSHD 1TB with 8GB MLC, WIN 8.1 x64 DELL P2414H

Persze! Néztem neki. Kb 30K-val drágább. Viszont a hasonló vagy drágább IPS-ek között sem találtam olyat ami meg is közelítené ezt a monitort.
Háááátt.... A DellUxxx-t nem nevezném általánosnak, mert tudtommal ez a felsõ kategóriás monitora a Dell-nek. Mindenki istenesíti. Persze nem vitatkozom vele, mert csak dicsérik.
Viszont egy másik fórumon leírtam a véleményem, hogy az TN sokkal jobb játékra és kaptam is a hülye vagy meg stb hozzászólást. Meg mindenki csak azt válaszolta, hogy a GtG azért mert 7 sec az jó, mert ez az IPS-nél olyan mint a 4 sec a TN-nél. ( Persze az input lag ott is kimaradt ) Meg élbõl vágták a " milyen monitort vegyek játékra " kérdésre, hogy DellUxxx. Senkitõl nem hallottam az Eizo-t.
Amúgy az a 23" pon jó. Se kicsi se nagy. A 16:9-es arány pedig tökéletesen megfelel. Az Asus monitorom is olyan volt. 😊
Szóval akkor az Eizo lesz. 😊)

Blum: Köszönöm szépen a boltot. Legalább meg is lehet nézni, hogy mit veszek.
Sir Quno Jedi
Az árát is nézted neki? Amellett hogy kisebb, jóval drágább is. Persze hogy jó amire kell neked, hiszen direkt erre kifejlesztett gamer monitor, de épp ezért érdekes összehasonlítani egy sokkal olcsóbb általános célú IPS monitorral, ami még nagyobb is.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Monitorgurunal meglehet oket nezni vasarlas elott.

Üdv!
Egy gyors kérdés. Játékra szeretnék venni monitort. Mindenki ezt ajánlja DellU24 Viszont kövezzetek, mert lehet én vagyok a hülye. Ennek a monitornak meg az összes IPS-nek horribilis Input lag-ja ( persze az input lag-t nem merik feltüntetni sehol ) van. Már a GtG is rohadt sok. (persze a 400K Ft-os már jó, de hát azért nem anyuci-apuci pénzel. 😛 )
Viszont Én amit kinéztem Eizo . Ez szerintem bõven agyon veri a Dell-t. 0 input lag. A GtG-je iszonyat jó. A többi pedig a névbõl már következtethetõ.
Melyik lenne jobb vétel? Én nagyon az Eizo-ra hajlom. Úgy érzem, hogy ott már nem nagyon van csíkozás. A csíkozáshoz meg annyit, hogy kb 10 éve játszom FPS-t.
Szóval Ti melyiket ajánlanátok? És mért? 😊

Még annyit, hogy van-e olyan megoldás, hogy kipróbálni a monitort? Mert a boltok nem hajlandók ilyet kialakítani. Viszont én vakon nem szeretek monitort vásárolni. Egy Asus 19" TN-em volt, de azt nagyon kifogtam, mert iszonyat jó monitor volt. Viszont nagyon, de tényleg nagyon pici húzása volt.
Szóval van olyan lehetõség, hogy kipróbálni és, ha nem tetszik akkor ok és mindenféle ökörség nélkül visszaküldeni és megköszönni?
Igen,ez mar az a kategoria amire boven megeri penzt kolteni. Vegyed batran 😊

Blekk Síp
Hopp, ezt beneztem 😄
Erre gondoltam.

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

melyik?

Blekk Síp
Hali, ez a monitor jo valasztas lenne?

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Adam Jonas
Sziasztok!

Jelenleg egy Samsung S22B300 típusú monitorom van, amin csak DVI és VGA kimenet van.Szeretnék a közeljövõben venni egy PS3-at, illetve van egy DVI-HDMI átalakítóm. A kérdésem az lenne, hogy ezzel az átalakítóval + HDMI kábellel mind a számítógépem, mind pedig a PS3 kifogástalanul fog mûködni? Vagy pedig kell majd valamit trükköznöm?

Ez igen,tetszik nagyon.Meg is veszem,köszi!!

Üdv!Max 50 e.ft-ig(inkább alatta)melyik IPS monitort érdemes venni ami legalább 23"-os?Lehet tükrözõdõ(glossy) is ha azon jobbak a szinek
Már minden beállítást megnéztem mire megtaláltam be volt kapcsolva a "Super Power Save Mod" ami ezt a háttér világítást állítgatta hogy mindig energia takarákos legyen.
Calver
dinamikus kontraszt opciót keress monitor menüjében.

Lenne még egy észrevétel ugyanennél a monitornál. Egyfolytában magától állítja a fényerõt attól függõen hogy éppen milyen a háttér sötét vagy színes vagy nemtom mit néz. Ez néhol idegesít pl film nézés közben elég zavaró mert elég feltûnõ amikor állítja máskor viszont jó hogy amikor pl olvasásnál látja a fehér hátteret és leveszi a fényerõt. Kérdés hogy ezt hol lehet kikapcsolni hogy amikor nem kell ne csinálja?
Calver
pontosítás, megnéztem közben monitorod használatiját, DVI-D kábelt vegyél (de úgyis olyat fogsz találni), amin nincs a 4 kis tû bal oldalt, mert DVI-I-t nem nyelné le a monitorod használatai alapján.

köszönöm a válaszokat mindjárt vadászok is egyet.
Calver
a legolcsóbbat, csak DVI-D vagy DVI-I legyen. a DVI digitális adatátvitel, itt nem analóg jel és társai futkároznak a kábelen h ilyen-olyan szigetelés meg aranyozás kelljen neki, hanem egyesek meg nullák, ha nem baszomnagy távolságra akarod elvinni, teljesen lényegtelen a kábel milyensége.

HDMI gyakorlatilag megegyezik a DVI-vel, annyi extra, h hangot is szállít, de ugyanúgy digitális jel fut rajta. ha van elfekvõben ilyened, nyugodtan belõheted, sok videokártyához szoktak adni átalakítod, bajod nem lesz belõlem. ha nem, szúrd ki legolcsóbb DVI kábelt és csapj le rá.

ja még annyi, h single link DVI-nél 1920x1080@60 Hz a max, de tekintve h ez a monitorod max felbontása is, így még az is tökmindegy single vagy dual link kábelt veszel.

A monitoron van HDMI de sajna a VGA-mon nincs viszont láttam HDMI to DVI kábeleket az jobb lenne vagy a sima DVI?
Lacee86
Hm, az érdekes, h nem adtak. De akkor sztem vegyél inkább egy HDMI kábelt, aztán kész. (Már ha van a VGA-don ilyen kimenet.)

Sziasztok most vettem egy LG 22EA53VQ-P IPS FullHD monitor LED-et és nem adtak hozzá DVI kábelt tudnátok ajánlani egy jót mert annyi féle van csak az a lényeg hogy vigye a full hd-t.
Köszi.
Lenyegeben igen.

D4nY
Köszi a választ! Ez érdekelt csak, hogy jó dolog vagy sem.

DELL U2413 és U2713H között csak a méret és a felbontás a különbség ugye? Szóval az utóbbi max csak "jobb".

xP

Az jot jelent 😊

Az a jo monitor amiben nincs PWM. Bovebben

D4nY
Sziasztok!

Mit jelent a "NO PWM"?

Köszi

xP