14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#6824 aham, es otthon nalatok nem valtoznak a fenyviszonyok...ertem :) -
Serpike #6823 Hát úgy hogy házhoz mennek.
-
#6822 csak arra lennek kivancsi hogy hogy kalibraljak be, mikor te otthon egesz mas fenyviszonyok mellett hasznalod, sot nalad is valtoznak a fenyviszonyok... -
Serpike #6821 Monitor kalibrálás kb annyit tesz hogy egy műszerrel beállítják a fényerőt, kontrasztot, gammát, és a színeket. Ezzel lehet elérni a legszebb és legtermészetesebb színeket.
Magadnak nehezen tudod beállítani, meg lehet próbálni de közel sem lesz olyan eredménye mint egy műszerrel.
Elég sokan vannak akik vállalnak már kalibrálást, érdemes szétnézni PH fórumán is mert van egy két őstag aki már jó rég óta csinálja. -
#6820 "Ha annyira be akarná lőni az ember akkor kalibrálni kéne, mert minden monitor más és más"
Az mi?!
Talán PH Aprón láttam ilyen hirdetést, hogy vki monitor kalibrálást "vállal" és ha jól emléxem nem is volt drága. De ez mit takar pontosan?!
Ilyet Mi nem tudunk Magunknak csinálni?!
"elsötétített szobában nem vagyok hajlandó fekete-fehér weboldalakat nézni anélkül h ne állítanám át az oldal színeit FF addon-al (sötétzöld háttér- és világosszürke betűszín messze a legkellemesebben)"
Ez melyik FF kiterjesztés, amit használsz?!
-
#6819 ezen filóztam én is... nálam fényerő 22 kontraszt 50 és így is elsötétített szobában nem vagyok hajlandó fekete-fehér weboldalakat nézni anélkül h ne állítanám át az oldal színeit FF addon-al (sötétzöld háttér- és világosszürke betűszín messze a legkellemesebben) mert kb úgy érzem h kiég tőle ott helyben a szemem.
mondjuk tónust még értem is, filmeknek sokszor élettelibb színeket kölcsönöz így, bár tőlem távol áll. -
Serpike #6818 Filmnél nem, netezésnél néha
Legfőképp semmi. Én hagytam 50en mindent, értelme nincs így állítgatni.
Ha annyira be akarná lőni az ember akkor kalibrálni kéne, mert minden monitor más és más. -
#6817 Ti ebben nem találjátok túl soknak a fényerőt, ill. kontrasztot?!
(55, 60)
Ill. mi az értelme annak, hogy zöld és kék szín tónusa 45 az 50 helyett?!
-
Serpike #6816 3 monitor volt pixelhibás 4ből eddig, plusz egyik ismerősömé is, de ő nem akarta visszaküldeni. -
#6815 kösz... -
#6814 A lap alján: 2333SW beállítások -
#6813 Azok milyen beállítások? -
#6812 Nalam volt pixelhiba (931 BF - 1 db alul total halott volt.) Kaptam egy masik zsir uj moncsit. -
#6811 Hát szerencsére (kopp-kopp) nálam se jelentkezett pixelhiba. Pedig nekem futár hozta, így kicsit zsákbamacska volt. (Viszont biztosíttékként a 3 nap megnyugtató volt...)
A monitorral egyébként elégedett vagyok nagyon viszonyítási alapként a 17" CRT-met, illetve a tesóm Samsung 205BW-ét tudom felhozni.
A CRT teljesen más világ, így azt hagynám is. A 205BW-hez képest a fekete sokkal feketébb, és a bevilágítás is csekényebb. A színek élénkebbek, kontrasztosabbak. Valahogy élesebbnek hat a kép. A játékok szépen futnak, utánhúzást nem nagyon tapasztaltam, talán csak a FIFA09-nél, de ez fennállt már a CRT-nél is.
Az Ipon-tesztben ajánlott beállításokkal használom, az teljesen jó netezni, filmekre, játékra.
FullHD filmet még nemnagyon néztem, de 720p-ben is szép képet ad. -
#6810 Nem mert ahol vettem egyből egy szinttel feljebb ballagtam a vevőszolgálathoz és azonnal kapta a jó kis digitális jeleket...
-
#6809 Szerencsére Nekem sem volt ill. nincs pixel hiba.
(Azért elcipelni el kellene a monitort... ;) -
#6808 szerencsére nekem az első pix hiba mentes...
különben is azonnal cserélik,nincs szenvedés -
Serpike #6807 Ja igen és nagyon sok a pixelhibás a 2333swből. -
Serpike #6806 Egyébként bevilágításnál elég nagy a szórás, én pl láttam olyant ezen a típuson belül aminek egyáltalán nem volt, láttam olyat aminek jó nagy alul felül. -
#6805 én is -
#6804 Én FF alatt a Default Full Zoom Level kiterjesztést használom, Force to fit Windows beállítással, 133% vagy 150%-os értéken.
-
#6803 én ilyenkor általában fogom magam és felnagyítom Firefox-al az oldalt úgy h kitöltse a teljes képernyőt -
#6802 Azért váltottam mert full HD monitort szerettem volna
ennyi...
Az 1080p-s videók és a nagy felbontású képek sokkal komolyabbak ezen.
Viszont weboldalakra teljesen felesleges.Sőt azt is meg kellett oldani,hogy a weboldalak tartalma középen jöjjenek be mert elég hülyén nézett ki az,hogy a bal oldalon van a tartalom a jobb oldala meg üres. -
#6801 Nekem sincs viszonyítási alapom csak az előző.
A bevilágítást valóban látni de csak korom fekete képeknél.A felső bevilágítás minimális inkább az alsót lehet észre venni.
Fehér vagy színes képeknél nem látni a bevilágítást.
Nyilván egy 100 ezer monitoron nincsenek ilyen gondok.
De ár/érték arányban ez elég jó kijelző.
-
#6800 3 napos pixelgarancia, Samsung, meg boldog tulaja voltam egy 931BF-nek. -
#6799 na ez engem is érdekel.
de ahogy teszteknél képeket elnézegettem, bevilágítás ugyanannyi kb mindkét monitornál, ami 2333SW-t is igen szimpatikussá teszi
tényleg desigo, mi volt a váltás oka? -
#6798 Azért kérdeztem mert Én eddig 2 fajta negatívumot hallottam a 2333sw-ről:
- túl nagy bevilágítás alul-fölül;
- nem jó sötét tónus, fekete színek nem az igaziak.
Mivel Nekem ez az első TFT-m így nem nagyon van viszonyítási alapom. Csak amiket még láttam.
Nem mondom, hogy nem igaz, mert valóban van bevilágítás alul-fölül ill. a sötét tónus sem az igazi, de Én elvagyok vele.
Viszont Neked volt egy jó 22" Samsung-od előtte. Szóval tudsz mihez viszonyítani.
Az is ilyen volt?! -
#6797 meg tudnád indokolni választásod? -
#6796 csak ha nem gond...
ennek több értelmét látom -
#6795 Át lett nevezve a topik? -
#6794 HD3200 rulz :) -
#6793 Legjobb,hogy a giga lap simán kihajtja 1920×1080-as felbontásban
külön videókártya se kell -
#6792 Inkabb ezt szvsz: link -
#6791 web,sorozatnézés...
nem játszok semmivel
Tegnap egy fullHD Dell noti kijelzőjéhez képest elég jónak tűnik bár az fényes felületű.Csak úgy csillognak rajta a képek -
#6790 -
#6789 Naccerű!!!
Mire használod?!
Azért majd írj HSZ-t, ha már többet is használtad.
- Zavaró-e a bevilágítása-e?!
- Sötét tónust (fekete szín) milyennek tartod?!
-
#6788 #6760-ban linkelt Acer B193-mal van vkinek tapasztalata, véleménye? Sehol nem találok tesztet, leírást, review-t róla, pedig átnyálaztam a komplett internetet. -
#6787 Én is lecseréltem a korábbi monitoromat (2253LW) egy 2333SW-re.
Egetvető nagy változás nincs az előzőhöz képest az is teljesen jó kis monitor.
Elég profin be van csomagolva,jól szállítható.Alapos,részletes leírások vannak mellékelve hozzá és még a dobozára is rá van rajzolva,hogy azt az egy csavart az alján,hogy kell betekerni.Nagyon egyszerű összeszerelni.
Szokásos kábelek mellékelve: Táp,DVI,Dsub
Picit igényesebb kidolgozású,jobban rámentek a designra.
A kék led pont középen van alul egyáltalán nem zavaró.
A gombok is szerencsésebb helyen vannak a jobb oldalán.(A 2253LW-nek az alján kicsit körülményes volt nyomkodni,arra rá kell érezni,hogy hol van.)
A monitort dönteni akár az előzőt két oldalt határozottan megfogva lehet.Viszont erről lespórolták az aljáról a pár görgőt ezért nem forgatható.Ezért Kár volt...
Minőségben nagy változást nem tapasztaltam de azt a + 1,4"-t észre lehet venni.A Full HD felbontás pedig áldás.Egyből sokkal több helyem lett az asztalon.
Szerintem megéri az árát,ajánlani tudom csak. -
Azért majd írj vmi HSZ-t, ha már "tesztelted" is, hogy mik a tapasztalataid. (pl.: bevilágítás, sötét tónus, stb...) -
#6785 Amúgy mellesleg nagyon jól néz ki ez a sarok! De a mondatod magas labda volt. ;)