14419
  • SgtChris
    Na jól van, jól van, lapozzunk...ne OFF-oljunk tovább.... :-)
  • Solten
    klassz
  • KranaZoli #6782
    Így van, ebből már nem jön ki. ;)
  • RaveAir
    Jól értem, ezzel most azt mondod, hogy ő a zseni, és te nem? ;)
  • SgtChris
    Hát a rend az alap...Bezzeg tesómnál...pfff. Ha nincs öt fiókja, akkor egy se, de minden az asztallapon van szerteszét, a fiókok meg üresek... Hiába a zseni urallja a káoszt. :-)
  • desigo
    használd egészséggel...
    érik már nekem is
  • KranaZoli #6778
    Csinos, csinos.
    És milyen szép rend van körülötte.
  • SgtChris

Nah megérkezett a várva várt 2333SW-m, minden funkcióban tökéletes... Imádom. :-)
  • Calver
    ehem
  • Csisszancs
    Köszi! Ezek szerint az 1680*1050 a valódi érték, és azon szépen fognak menni?
  • gurubefree
    Pont ott neztem
  • Calver
    reakcióidő megvan, közben elmentem kaját csinálni és nem frissítettem
    btw 1680*1050 ott a nyerő, ipon-on egyik helyen rosszul van feltüntetve.
  • Calver
    nem lesz, menni fog rendes 1680*1050, amit a monitor bír.
  • gurubefree
    1600x1200. Tokeketes kep lesz rajta .
  • Csisszancs
    Tudom, hogy kérdés, de nem vagyok otthon ebben a témában, de ha összekötöm ezt a notit ezzel a monitorral, milyen felbontást fog tudni produkálni? Nem lesz nagyon pixeles, ha filmet nézek rajta?
    Thx előre is!
  • balla27
    ok.csak nem találtam rá topikot.köszi
  • desigo
    ha van rá topik akkor ne itt
    ha monitorral kapcsolatos akkor hajrá...
  • balla27
    sziasztok!lehetne hozzátok 1 kérdésem ,ami nem szorosan ide tarttozik.egy apróság az egész.
  • desigo
    1280x1024-es felbontásút keres...
  • soo277
    na figyi nekem iyen,van már december ota ,de szerintem ez a BEST
  • gurubefree
    G24 .... Most nezem hogy itt nagyon jo aron van. G24
    Kozel 40-50ezerrel olcsobb mint nalunk.
  • desigo
    nekem sokat nem mond
    el kellene menni élőben megnézni valahova,hogy milyen képe van
    de szerintem ennyi pénzt megér
  • Beast Machine
    na, ez elég ígéretesnek tűnik, megcsekkoljuk.

TN+film-es panelnél 2000:1 ACM kontrasztarány mennyire jó?
  • gurubefree
    "2 ms-t látsz válaszidőnél, mert az valószínűleg grey-to-grey, ami nem reális"
    Utana neztem ennek es a G24 eseten a gyarto honlapjan is grey-to-grey van feltuntetve. Mekkora elteres van a G2G es a B2W ??(G24 az egyik lejobb 24"monitor .. ha nem a legjobb)

Egy kis info:

"The response time was traditionally recorded at the full black > white transition which became the ISO standard for this specification on LCDs. Grey transitions are far more common in practice but in terms of pixel latency, they remained significantly behind the ISO transition. In recent years there have been a wide range of Response Time Compensation (RTC) / overdrive technologies introduced which have allowed panel manufacturers to significantly reduce grey transitions. Response times are now commonly quoted in "G2G" (alternately "GTG," meaning: "grey-to-grey"[2]) figures and specs of 6ms, 4ms and 2ms G2G are widely available. There are various names used for RTC technologies, and these vary from one manufacturer to another. Terms such as ClearMotiv (Viewsonic), AMA (BenQ), MagicSpeed (Samsung) and ODC (LG.Philips) are widely used to identify RTC enabled displays."
  • desigo
    Acer B193
  • Beast Machine
    oké, következő quest (:D):

1280x1024-es natív felbontású (SXGA) monitort keresek, max 45k-ig, várom a tippeket! :)
  • Inquisitor
    "dinamikus kontrasztarány egy parasztvakítás, gyakorlatban használhatatlan"

Ez így nem igaz, inkább csak mozizás vagy tévézés esetén hasznos, más esetben még zavaró is lehet. Gy.k. ki kell kapcsolni. Normálisabb videokártyák is tudnak dinamikus kontrasztott és ott csak aktív overlay felület esetén kapcsolja be a driver.
  • Beast Machine
    oh értem, köszi
  • Calver
    8000:1 a dinamikus. 800:1 a statikus. dinamikus kontrasztarány egy parasztvakítás, gyakorlatban használhatatlan.
    amikor ilyen 10000:1 és hasonlóan magas értékeket látsz feltüntetve, az mindig dinamikus, csekkold a cucc honlapján a specifikációkat, ott nézd meg statikust.
    dettó ha 2 ms-t látsz válaszidőnél, mert az valószínűleg grey-to-grey, ami nem reális. általában ha tudod csekkold a termék honlapján a specifikációkat.
  • Inquisitor
    Nem, az 800. TN paneles monitor max. 1000-es kontrasztot bír el, de azt is csak 5-8ms-es verzióban.
  • Beast Machine
    az 8ezer, nem 800 (vagy csak elgépelted, és így is kevés?)
  • Calver
    800:1 csak a statikus kontrasztaránya.
  • Beast Machine
    [url=http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_w2042t_pf/26065]LG W2042T-PF[/url-ről mi a véleményetek?
  • Calver
    nézd meg ipon-on a 2 monitor tesztjét és a bevilágításukat, aztán rájössz miért olcsóbb 2343BW

rossz szokásom azért az ottani képeknek még hinni, és bizony azok alapján 2343NW gusztustalan bevilágítással rendelkezik.
  • KranaZoli #6750
    Tapasztalatom nincs. Én éppen ezekért nem vettem.

Forgatni baromi nehéz egy pár kilós TFT-t, is ;)
    Pivot módot eddig sem használtam. Nem hiszem, hogy következő években használni fogom. Az állítható magasság talán még ami hasznos lehet, de szerintem(!) a 2333sw-nek is jól eltalálták a magasságát. De ez ugye a pivot miatt van "csak" a 2343BW-ben. A 2048x1152 pedig biztos jó lehet jó pár collal nagyobb TFT estén.

Ha a kettő között "vacilálsz" 2333sw.
  • clubcore
    Látom itt is nagy 2333sw klán van :D ,lenne egy kérdésem.Héten vennék egy monitort és nem tudok dönteni a 2333sw és 2343Bw között.Igazából a 2343bw mellett sokkal több érv van (állítható magasság,forgás,pivot) csak mivel ilyen ritka felbontása van (2048x1152) nem tudom hogy vissza felé a felbontások mennyire csúnyák a monitoron,mert azért gépen nincs hozzá hogy nativban toljak mindent + egy kicsit furcsa hogy a monitor többet tudd és olcsóbb mint a 2333sw.Ha valakinek esetleg van tapasztalata megoszthatná velem.
    Előre is köszi!
  • desigo
    ez pl szerintem ennyit megér
    Asus VW195U 27k
  • desigo
    inkább itt próbáld...
  • DecenS
    csak azért kérdeztem srácok (bocsánat az offért), mert van egy fujitsu-siemens scaleoview 19-4 -esem, ami a napokban vált feleslegessé. (1280x1024, 8ms, 800:1) kipróbáltható, letesztelhető, stb. (budapest/budakalász) ha érdekel, akkor tárgyaljuk meg a többit priviben.
  • Beast Machine
    nekem az a lényeg, hogy szép képe legyen, és ne legyen "szellemképes" játékoknál (videókártya mellé egy Sapphire HD4830-as lenne 512MB)