PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa

új Samsung moncsik 150 és 170eFt indulóár
Samsung két új monitort jelentett be, melyek 1920x1200 pixeles felbontásuknak köszönhetõen HD videók átméretezés nélküli megjelenítésére is alkalmasak. A 24 hüvelykes SyncMaster 2493HM és a 25,5 hüvelykes SyncMaster 2693HM normál kontrasztaránya egyaránt 1000:1, azonban dinamikus szabályozással a kisebbik modellnél egészen 10 000:1-ig, a nagyobbiknál 3000:1-ig nõhet ez az érték

Többi fõ paraméterük megegyezõ, vagyis 400 cd/m2 fényerõvel, 5 ms válaszidõvel, mindkét síkban 160 fokos betekintési szögekkel szolgálnak, ami TN+film panelre enged következtetni. Két 2 wattos hangszórót tartalmaznak, D-Sub és DVI bemenetük mellé – ahogy a házimozizához is ajánlott monitoroktól elvárható – HDMI csatlakozó is került. Állványukat úgy alakították ki, hogy döntésre, elfordításra, a magasság változtatására és portré állásba forgatásra is módot adjon. A SyncMaster 2493HM és 2693HM az Egyesült Államokban 599, illetve 699 dolláros áron kerül az üzletekbe.

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

soo277
szerintem ha van még hozzá 1 kis gempád
akko 2032BW vegyé 1 honapja vettem és szerintem überfaxa

8600k,32gb,2080,Acer predator 27"

MaSzKa
ha vissza ovastál volna...........

elvileg igen szoftveresen

SD456
Hy all!

Egy kérdésem lenne hozzátok. Mégpedig az, hogy ugye ha a monitorom natív felbontása 1680x1050 akkor nem lehet többre állítani, úgy hogy ne nyújtsa vagy nyomja össze a képet?

Elõre is köszönöm!

PS3 ID: SDani456

egyébként a TFT és az ELC monitorok között mi a különbség?
I.C.ram
Nem tudom, hogy ATIra van-e ilyen.

Felbontás függõ. Amilyen felbontást használ úgy választja meg a képarányt. Filnézésnél értelemszerûen a windowsos felbontást fogja használni, ami valószínûleg a monitor nativja egyben, szóval, ja fullscreen.
reaper4
ha sok mindenben nem is, de ebben egyetértek veled 😊

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

MaSzKa
mi ez a fix
ATI-hoz is van ilyen fix?
ha filmetnézel akkor átvált fullosra?

I.C.ram
Közben már megoldottam a problémát, és 1280-ban is tökéletes a kép, ha nem húzza szét, hanem berak két fekete sávot két oldalra.

Lekellett tölteni az nvidia oldaláról egy fixet, és így már teljesen jól mûködik. 8800-as kártyákkal néha összeakad, és ezért nem mûködött, de a fix javította a gondot.
MaSzKa
59eFt-ért van 223BW is azt vedd 2collal nagyobb

Sziasztok!
Errõl a monitorról mi a véleményetek? Nagy gond hogy a TCO-nál az van odaírva hogy NEM? Ez szemkímélés szempontjából mennyire befolyásolja?Kb.55e-ért tudnák magamnak szerezni.Elõre is köszönöm a segítségeket!

AMD X2 6000+, ASUS M2N WS PRO, 2x1 GB Geil ultra KIT 800mhz, Leadtek 8800GT 512mb, Chieftec gps 550W, WD 250GB SataII winyó

FlyHigh
Szerintem az összes tft-nek romlik a képminõsége, ha natív alá veszed. De amik a környezetemben vannak, azoknak biztos.(60e kategória)

Thrash \'Till Death

PLackó
Köszi szépen,ilyen velõs véleményre nem számítottam 😊

Ez viszont elég szomorú: Tehát csak a legnagyobb felbontásán (1680*1050 pixel) jó a kép, a többin szét van húzva,stb?

Egyébként hogyan oldottad meg a problémád?

I.C.ram
probléma megoldva.
I.C.ram
Hoppá bocsi. Nem gondoltam, hogy ekkora lesz.
I.C.ram
Igazából nem az én monitorom, hanem unokatesóm vette az új gépéhez, amit én raktam össze, és még nálam van. Mondtam neki, hogy akkor vegyen csak monitort, ha már nála lesz a gép, de õ megmakacsotla magát, és megvette ezt, amit együtt néztük ki, csak akkor még nem gondoltam bele, hogy ennek bazinagy a native felbontása, és hogy 1-2 év és már rohadtul nem fognak jól futni 1600ban a játékok. Ezért gondoltam, hogy inkább 4:3-as kéne 1280nal, de mire elmondhattam neki, már megvette. Reménykedtem, hogy lehet állítani nvidia driverben, hogy 1280*1024-es felbontásban ne húzza szét a képet, hanem csináljon két oldalra fekete sávot, de valamiért nem engedi, mert mindig visszaugrik arra, hogy széthúzza a képet a nem szélesvásznú felbontásoknál 😞 Ez most a fõ problémám.

1 napja van meg a monitor:

Elég jó a képe, és baromi jó az ár/érték aránya is szerintem. Képromlás se vészes a nativ felbontástól eltérõen, csak ugye ne lenne az a fránya nyújtás. gyanítom, hogy tökéletes, vagy majdnem tökéletes lenne a képe, ha nem nyújtaná szanaszéjjel kisebb felbontásban.
Szinei nekem kicsit túl világosak, bár ez lehet, hogy csak megszokás kérdése, mivel a saját monitorom (NEC MultiSync LCD1830) alapjáraton sötét, és nem is egy mai darab, viszont a szinei még mindig jobbak a legtöbb mai LCDnél. Amúgy szépek a szinei. Frissitési idõ is elég jó, bár nekem ez már szinte olyan mintha 0 lenne, ugye a régi monitorom 16 vagy 32-es kb, de már ahhoz is hozzászoktam. Játék nagyon fasza rajta. Egészen más élmény mint az én monitoromon. Design is jó, bár néha beccsillan a keret, és zavaró tud lenni (nem értem, miért erõltetik ezeket a fényes mûanyagokat ennyire). Ergonómiailag nem túl jók a gombjai szerintem. Nehéz kitapogatni, hogy mi melyik, de idõvel biztos megszokja az ember. Továbbá, ami zavaró tud lenni az a blacklight bleedingje, ami van neki elég erõsen sajnos 😞 Nagyon sötét képnél lehet látni, hogy alúl meg felûl is van egy vékonyka szürkés sáv, de ahogy hallottam ismerõstõl ez szokványos ebben az árkategóriában.

Ami még érdekes lehet, hogy van a csomagban monitortörlõ-kendõ is. Illetve DVI meg analóg kábel + software CD mindenféle kalibráló programokkal meg a driverével. Extreme digitalban vette unokatesóm 62ezerért. Van rá 72 óra (3 nap) pixelgarancia, de úgy néz ki, hogy ezzel nem kell élnünk szerencsére. Továbbá elvileg van 8 napon belûl visszakapom a pénzem, ha nem tetszik lehetõség is, amivel lehet, hogy élni fogunk, ha nem tudom mûködésre bírni a képarány változtatást, de szívem szerint megtartanám, mert a film is sokkal jobb rajta, meg a játék is, csak hát ne lenne ilyen bazinagy a native felbontása.
PLackó
Hogyhogy mégis wideot vettél?
Hogy tetszik, milyen?
Légyszi ird le az õszinte véleményed,jövõhéten vennék ilyet.

I.C.ram
Már mindegy, mert végül vettem egy Samsung SyncMaster 223BW widescreen monitort. Ezt szeretném használni 4:3 képarányban. Nvidia driverben erre van is lehetõség, de hiába állítom arra, hogy tartsa meg a felbontás arányát, állandóan visszadobja arra a lehetõségre, hogy a szétnyújtsa a képet. Mi lehet a baj? Próbáltam már mindent, de nem engedi, hogy más arányt használjak.
MaSzKa
Samsung SyncMaster 931BF DVI 3év 49eFt 2mc 700:1 dc2000:1
Külön van bent játékos beállítás stb

FlyHigh
Asszem nálunk még kötelezõ is volt megvenni ált. suliban.😄

Thrash \'Till Death

I.C.ram
Kinéztem az LG 1970HR-t. Ez jó monitor?
I.C.ram
Tud valaki ajánlani egy nagyon jó LCD monitort 60ezerért? Ne legyen Wide. Sima kell.

Köszi!
MaSzKa
eltaláltad pont 2éve Ablakzsiráf volt alatta 😄 olyan zöld szinü

most Autótípusok 1979-es van alatta kb 3,5cm vastag

FlyHigh
Azt a kis alsó bevilágítást orvosolja, csak így még sötétebb lesz a teteje.😄

Thrash \'Till Death

reaper4
😛

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

FlyHigh
Így van, egy ablak-zsiráf + a természet abc-je, ez így pont elég.

Thrash \'Till Death

MaSzKa
megfelelõszögbõl nézed akkor jó

én is könyveket kapoltam alá

reaper4
ok, de mind1 ik ilyen? az enyém ennyire nem durván mutatja a bevilágítást.

FlyHigh
Nem értem én a PH-t, ha a gamma 0, akkor alapbol ad egy melegebb hátérvilágítást és még a piros-t is odadobják neki. Ebböl csak piros kép lehet, pedig én jól látom a színeket.

Thrash \'Till Death

FlyHigh
A gammának a monitor menüjében nullán kell lennie?
Mert így sokkal jobb a helyzet a sötétedésre, csak most kezdhetem újra a színeket, -50-en volt.

Thrash \'Till Death

NeoMaN
Tudtommal a TN panelek lentrõl felfelé haladva sötétednek...
Ráadásul a PH teszten kép is van pont errõl a moncsiról:

reaper4
csak alulról? na az érdekes 1 moncsi lehet... (nem tudja) úgy tudom, h min. 2 oldalról van megvilágítva a cucc, de ha így van ennél a típusnál akkor ...

FlyHigh
Érdekes, na mindegy.

Thrash \'Till Death

NeoMaN
mert alulról világítja meg a panelt...
Ezek ilyenek.

sziasztok mit szóltok a következõ monitorhoz: samsung 940N mennyire jó vétel ez? képminõség mien? megéri?

[email protected] ghz,2 giga ram, 9800 gt 700/1750/2000..... chieftec 450 w

FlyHigh
Hi!
Miért van az, hogy a monitorom észrevehetõen sötétedik felfelé? Most vettem észre, ahogy a winampot húzgálom fel-le. A képernyõ merõleges az asztalomra, a szemem pont a közepén va. Prohardveren tesztelték az LG1919s monitort, annak a profilját is már bemásoltam kiváncsiságbol, de nálam úgy ratyi a kép. Ez a monitor attol elvileg csak a dinamikus kontrasztban tér el.

Thrash \'Till Death

NeoMaN
semennyi a különbség 😊

wide-ot vegyél

hali

vennék monitort...
filmnézésre, de játékra is szeretném használni (fps-re is.).
valszeg samsungot fogok venni, csak még nemtudom hogy milyet...
kettõt néztem, az egyik Samsung 22" 226BW LCD 2ms DVI Wide a másik Samsung 24" 245B LCD 5ms DVI.
igen, az egyik 22" a másik 24"
az érdekes része az lenne, hogy fps játéknál mekkora különbség van 2 és 5 ms között.
ha valaki le tudná valahogy írni a különbséget (lehetõleg tapasztalat és nem hallomás alapján), megköszönném 😊

SAX
Hello van 2 monitorom mindekettõ szépen üzemel. Azt seretném elérni hogy különbözõ desktop legyen a két monitoron, nézegettem az nView desktop managert, egy monitort fel is lehet osztani több desktopra, de nekem az kell hogy két monitoron két különbözõ asztal fusson, ha valaki tud rá megoldást kérem írja meg.
Egy másik probléma hogy ha elindítok egy játékot akkor a második monitorom is átváljta a felbontását és az összes futó ablak ami azon a monitoron volt félrecsúszik így pl egy játékleírás olvashatatlan lessz. Erre lenne megoldás a multiple desktop de ha valakinek van más ötlete akkor kérem írja meg. Elõre is kössz.
reaper4
nézd már meg a linket a: #4838 ban. amúgy meg tök mind1, h 2 v 5. errõl ennyit.

Hát szerintem kevered a 245B-vel!!Mindenhol drága kb 200000 körül van!!Amugy játékra és film nézésre kellene!!Arra tudtok ajánlani olcsobbat??
Köszi
Ha emlékezetem nem csal, akkor ugyan az a panel van bennük.
Egyébként lehet én vagyok most befáradva, de mintha láttam volna ez alatt is 244T-t valahol ... vagy keverem a 245B-vel?

MaSzKa
micsoda?
új samsung az 2ms-es 223BW rá van írva

amúgy ez a jo moncsi filnézésre

Sziasztok!!Melyik monitort ajánjátok??
A 24" Dell 2407WFP-HC Flat Panel 158 940 Ft
vagy a Samsung 24" 244T 168 000 Ft (csodálkozom hogy ilyen olcsó máshol 200000 körül van)!!

Köszi
PLackó
okés, köszi, õ lesz.

reaper4
ha van lóvé akkor szerintem a samsungot vedd meg! az 5ms válaszidõ teljesen jó! pá

PLackó
Bocsi,rosszul írtam,de jóra gondoltam 😊
A válaszidõrõl lenne szó, kisebb.

Már régen rossz, ha valaki frissítési freki alapján néz TFT monitorokat. Legtöbb úgy is 60-75Hz-et tud, digitális csatin meg 60-at.

PLackó
ÜDv!
Tudom,már érdeklõdtem a monitor felõl,de nem akarom elb@szni a vásárlást 😊

Mi érné meg jobban?
Samsung 223BW (22",wide)
vagy
LG L1953TR (kisebb mert 19"-os, nem wide, viszont többek szerint szebb a képe mint a samsungnak, és a frissítési freki is kisebb)

Szerintetek melyik legyen?
Leginkább net,film,de játék is elõfordul.

MaSzKa
Samsung 223BW

sztem már csak 1 félével szereleik a 226BW de raktáron maradhatott az elsõ reviziókból