PC Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
új Samsung moncsik 150 és 170eFt indulóár
Samsung két új monitort jelentett be, melyek 1920x1200 pixeles felbontásuknak köszönhetõen HD videók átméretezés nélküli megjelenítésére is alkalmasak. A 24 hüvelykes SyncMaster 2493HM és a 25,5 hüvelykes SyncMaster 2693HM normál kontrasztaránya egyaránt 1000:1, azonban dinamikus szabályozással a kisebbik modellnél egészen 10 000:1-ig, a nagyobbiknál 3000:1-ig nõhet ez az érték
Többi fõ paraméterük megegyezõ, vagyis 400 cd/m2 fényerõvel, 5 ms válaszidõvel, mindkét síkban 160 fokos betekintési szögekkel szolgálnak, ami TN+film panelre enged következtetni. Két 2 wattos hangszórót tartalmaznak, D-Sub és DVI bemenetük mellé – ahogy a házimozizához is ajánlott monitoroktól elvárható – HDMI csatlakozó is került. Állványukat úgy alakították ki, hogy döntésre, elfordításra, a magasság változtatására és portré állásba forgatásra is módot adjon. A SyncMaster 2493HM és 2693HM az Egyesült Államokban 599, illetve 699 dolláros áron kerül az üzletekbe.
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
akko 2032BW vegyé 1 honapja vettem és szerintem überfaxa
8600k,32gb,2080,Acer predator 27"
elvileg igen szoftveresen
Egy kérdésem lenne hozzátok. Mégpedig az, hogy ugye ha a monitorom natív felbontása 1680x1050 akkor nem lehet többre állítani, úgy hogy ne nyújtsa vagy nyomja össze a képet?
Elõre is köszönöm!
PS3 ID: SDani456
Felbontás függõ. Amilyen felbontást használ úgy választja meg a képarányt. Filnézésnél értelemszerûen a windowsos felbontást fogja használni, ami valószínûleg a monitor nativja egyben, szóval, ja fullscreen.
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
ATI-hoz is van ilyen fix?
ha filmetnézel akkor átvált fullosra?
Lekellett tölteni az nvidia oldaláról egy fixet, és így már teljesen jól mûködik. 8800-as kártyákkal néha összeakad, és ezért nem mûködött, de a fix javította a gondot.
Errõl a monitorról mi a véleményetek? Nagy gond hogy a TCO-nál az van odaírva hogy NEM? Ez szemkímélés szempontjából mennyire befolyásolja?Kb.55e-ért tudnák magamnak szerezni.Elõre is köszönöm a segítségeket!
AMD X2 6000+, ASUS M2N WS PRO, 2x1 GB Geil ultra KIT 800mhz, Leadtek 8800GT 512mb, Chieftec gps 550W, WD 250GB SataII winyó
Thrash \'Till Death
Ez viszont elég szomorú: Tehát csak a legnagyobb felbontásán (1680*1050 pixel) jó a kép, a többin szét van húzva,stb?
Egyébként hogyan oldottad meg a problémád?
1 napja van meg a monitor:
Elég jó a képe, és baromi jó az ár/érték aránya is szerintem. Képromlás se vészes a nativ felbontástól eltérõen, csak ugye ne lenne az a fránya nyújtás. gyanítom, hogy tökéletes, vagy majdnem tökéletes lenne a képe, ha nem nyújtaná szanaszéjjel kisebb felbontásban.
Szinei nekem kicsit túl világosak, bár ez lehet, hogy csak megszokás kérdése, mivel a saját monitorom (NEC MultiSync LCD1830) alapjáraton sötét, és nem is egy mai darab, viszont a szinei még mindig jobbak a legtöbb mai LCDnél. Amúgy szépek a szinei. Frissitési idõ is elég jó, bár nekem ez már szinte olyan mintha 0 lenne, ugye a régi monitorom 16 vagy 32-es kb, de már ahhoz is hozzászoktam. Játék nagyon fasza rajta. Egészen más élmény mint az én monitoromon. Design is jó, bár néha beccsillan a keret, és zavaró tud lenni (nem értem, miért erõltetik ezeket a fényes mûanyagokat ennyire). Ergonómiailag nem túl jók a gombjai szerintem. Nehéz kitapogatni, hogy mi melyik, de idõvel biztos megszokja az ember. Továbbá, ami zavaró tud lenni az a blacklight bleedingje, ami van neki elég erõsen sajnos 😞 Nagyon sötét képnél lehet látni, hogy alúl meg felûl is van egy vékonyka szürkés sáv, de ahogy hallottam ismerõstõl ez szokványos ebben az árkategóriában.
Ami még érdekes lehet, hogy van a csomagban monitortörlõ-kendõ is. Illetve DVI meg analóg kábel + software CD mindenféle kalibráló programokkal meg a driverével. Extreme digitalban vette unokatesóm 62ezerért. Van rá 72 óra (3 nap) pixelgarancia, de úgy néz ki, hogy ezzel nem kell élnünk szerencsére. Továbbá elvileg van 8 napon belûl visszakapom a pénzem, ha nem tetszik lehetõség is, amivel lehet, hogy élni fogunk, ha nem tudom mûködésre bírni a képarány változtatást, de szívem szerint megtartanám, mert a film is sokkal jobb rajta, meg a játék is, csak hát ne lenne ilyen bazinagy a native felbontása.
Hogy tetszik, milyen?
Légyszi ird le az õszinte véleményed,jövõhéten vennék ilyet.
Külön van bent játékos beállítás stb
most Autótípusok 1979-es van alatta kb 3,5cm vastag
Thrash \'Till Death
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
én is könyveket kapoltam alá
Thrash \'Till Death
Mert így sokkal jobb a helyzet a sötétedésre, csak most kezdhetem újra a színeket, -50-en volt.
Thrash \'Till Death
Ráadásul a PH teszten kép is van pont errõl a moncsiról:

[email protected] ghz,2 giga ram, 9800 gt 700/1750/2000..... chieftec 450 w
Miért van az, hogy a monitorom észrevehetõen sötétedik felfelé? Most vettem észre, ahogy a winampot húzgálom fel-le. A képernyõ merõleges az asztalomra, a szemem pont a közepén va. Prohardveren tesztelték az LG1919s monitort, annak a profilját is már bemásoltam kiváncsiságbol, de nálam úgy ratyi a kép. Ez a monitor attol elvileg csak a dinamikus kontrasztban tér el.
Thrash \'Till Death
vennék monitort...
filmnézésre, de játékra is szeretném használni (fps-re is.).
valszeg samsungot fogok venni, csak még nemtudom hogy milyet...
kettõt néztem, az egyik Samsung 22" 226BW LCD 2ms DVI Wide a másik Samsung 24" 245B LCD 5ms DVI.
igen, az egyik 22" a másik 24"
az érdekes része az lenne, hogy fps játéknál mekkora különbség van 2 és 5 ms között.
ha valaki le tudná valahogy írni a különbséget (lehetõleg tapasztalat és nem hallomás alapján), megköszönném 😊
SAX
Egy másik probléma hogy ha elindítok egy játékot akkor a második monitorom is átváljta a felbontását és az összes futó ablak ami azon a monitoron volt félrecsúszik így pl egy játékleírás olvashatatlan lessz. Erre lenne megoldás a multiple desktop de ha valakinek van más ötlete akkor kérem írja meg. Elõre is kössz.
Köszi
Egyébként lehet én vagyok most befáradva, de mintha láttam volna ez alatt is 244T-t valahol ... vagy keverem a 245B-vel?
új samsung az 2ms-es 223BW rá van írva
amúgy ez a jo moncsi filnézésre
A 24" Dell 2407WFP-HC Flat Panel 158 940 Ft
vagy a Samsung 24" 244T 168 000 Ft (csodálkozom hogy ilyen olcsó máshol 200000 körül van)!!
Köszi
Tudom,már érdeklõdtem a monitor felõl,de nem akarom elb@szni a vásárlást 😊
Mi érné meg jobban?
Samsung 223BW (22",wide)
vagy
LG L1953TR (kisebb mert 19"-os, nem wide, viszont többek szerint szebb a képe mint a samsungnak, és a frissítési freki is kisebb)
Szerintetek melyik legyen?
Leginkább net,film,de játék is elõfordul.