14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#13729 izé... van tv-s topic ? -
#13728 elfogadható. de ha cseréled a vga-t, akkor nem mind1? :) addig kibírod, ha pixel hábor is lesz ott ;) -
#13727 Most cserélek Tv-t Full HD-ra, mert eddig Hd -ready felbontású TV-m volt, az lenne a kérdésem hogy egy 82-es Full Hd tv-t ha leveszem HD-ready felbontásra csúnya lesz-e a kép attól mert nem az a natívja a TV-nek! Erre azért van szükség mert ez VGA nem bírja ajáték közbe a full HD felbontást! De azt is cserélem az év elején, de addig is jó-e így? Szóval nagyon látszana rajta hogy HD-readybe játszok, vagy KB ilyen lenne mint most a mostani HD ready TV-men? -
TomStorm #13726 Az lesz igen!Utánanézek használtan hátha szerencsém lesz és akkor befér az új TV-m mellé.
Köszönöm szépen!! -
Blum #13725 Neked emlékeim szerint valami U23xx-ed volt. :) -
TomStorm #13724 Akkor a nyeszlett LG volt annyi ja,ami úgy remegett az asztalon a legkisebb érintésre mint a kocsonya,persze a képe jó volt.
Na de volt nekem anno egy igazán prémium anyagfelhasználással és összeszereléssel készült Dell-em sajnos már nem emlékszem a tipus számra,na az mint a beton:P kegyetlen jó monitor volt de azthiszem már nem lehet kapni.. -
Blum #13723 Soha nem kaptál 40k-ért ilyen minőségű monitort...nyeszlett LG-t esetleg :) -
TomStorm #13722 Hát igen.Ez a legjobb ajánlás ezért az összegért ez tény(utánanéztem) de nem,inkább egyik se kell.Annyira nem nyerte el a tetszésem,hogy őszintén válaszoljak(ennyi pénzért).
Régen ezt a Dell-t is úgy dobták volna utánam 40ezerért újonnan:D
Esetleg 27"-os monitorért kiadnám a pénzt de ilyen kisebbért nem. -
Blum #13721 Fényes kijelzős, ami pár embert zavar (köztük engem is) de attól még egy kiváló monitor és ennyi pénzért én is megvenném.
Ha ragaszkodsz a matthoz akkor Acer G247HL bid-t ajánlanám -
TomStorm #13720 Ez a szinte "tükrös" megoldás amit itt régebben szidott a nép,nem?:)
Vagy rosszul emlékszem,hogy ez helyett még te is másik DELL-t vagy LG-t ajánlottál? -
Blum #13719 Rádobsz 3k-t és kapsz DELL S2340L-t -
TomStorm #13718 Max.50e.ft-ig milyen Monitort érdemes megvenni? -
Blum #13717 -
#13716 -
#13715 Akkor marad a wireless monitor -
#13714 csak úgy megjegyzem, hogy az életben nem fogsz te 60Hz-nél többet átküldeni semmilyen kábelen ;) -
#13713 köszi megtaláltam össze is dugtam szépen,de kiderült hogy csak 60 hertzen tudja monitorként a full HD-t a tévém,így felejtős a dolog,mert kib@ssza a szememet :/ egy próbát megért :) -
smog15 #13712 Ahogy nézem kell lennie rajta D-SUB-nak is meg HDMI-nek is a kép bal oldalán látszik. Kösd össze HDMI kábellel szerintem, ha nincs akkor sem egy nagy összeg :)
KÉP
Utoljára szerkesztette: smog15, 2014.11.28. 18:19:43 -
#13711 Köszi a válaszokat! -
#13710 Hali,lenne egy kérdésem:
Adott egy LG FLatron M2280D led tv amit eddig csak tv-nek használtam,mert a gépemnél meg egy régebbi Flatron W1942S monitorom van,de a TVmet használhatom elvileg monitorként is,azt írják a neten. De én nem találom rajta a D-SUB bemenetet,ami most rávan kötve a monitoromra,szóval nem értem hogy oldhatnám meg...lehet tényleg hülye vagyok,de kéne egy kis segítség,köszönöm szépen! :D
a vga-m egy hd7770 ha ez valamit számít
Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2014.11.28. 14:18:40 -
#13709 Ha natív felbontáson használod sajnos nincs tippem! -
#13708 Szia!
Használj DVI csatlakozót, illetve keress hozzá drivert, ami remélem megoldja a problémád. -
#13707 Üdv!
Nemrég kezdtem el használni egy Samsung Syncmaster 2443BW monitort, ami úgy vettem észre 16:10-es képarányú.
Az a problémám hogy ha rajzolok egy szabályos kört mondjuk Photoshopban akkor azt megnyújta és ilyen tojás alakú lesz. A felbontás 1920x1080. Kipróbáltam 1920x1200-ban is, de akkor meg a betűk/ikonok, stb... összenyomódnak. A monitoron nem lehet manuálisan állítani a kép magasságát szélességét (ezt furcsálltam is). Illetve a szélességet lehet, de ha beállítom hogy a kör az kör legyen akkor a képernyő széle már nem látszik.
Tudtok valami megoldást ami orvosolja ezt a problémát? Előre is köszi! -
Rev Hard #13706 A specifikációt tekintve részt kicsit körülírod ? Képminőség, panel minősége, stb. -
ggbuffon #13705 Hali
A jelenlegi 21'5ös LG TN-esem után most vmi minőségibbre vágyom, picit nagyobb méretben
Első körben IPS-ek voltak a kiszemeltek olyan 50k magasságáig (az eredeti 40k helyett ez tényleg a max), ebbe belefért vna egy 24es LG, illetve egy 27es LG is, bár ekkor már gondolkodóba estem a DELL P2414H-n is, bár ezt gyorsan elvetettem, elsősorban az ára miatt. Másodsorban ahány topikot csak olvasok, mindenhol tele van panasszal, gyártási hibákkal az IPS monitorok jórésze (bevilágítási gondok, glow effect, meg tököm tudja) és h ezzel együtt kell együtt lehet élni, de azért zavaró. Hát 50k nekem azért nagyobb tétel, így nem igazán vagyok hajlandó ilyesmi kompromisszumokra.
Lényeg a lényeg 2 monitor maradt amiből az egyikbe lehet belevágnék, egyrészt a méretük talán megfelelő (a 27es attól félek, h amúgy is túl batár nekem), mind dizájnra, mind képminőségre (mediamarktba egymás mellé rakva őket én nem igazán véltem felfedezni sok különbséget IPS és PLS között)
Szval a 2 monitor
Samsung S24D390HL
SAMSUNG S24D590PL
várnám a véleményeket ezzel a két kiszemelttel kapcsolatban. -
#13704 ez az EIZO = "csakgrafikusmunkáravaló" is olyan közhely, mint az, hogy az amcsi verdák csak egyenesen tudnak menni. (csak, hogy stílusos maradjak én is :)) -
Blum #13703 Nem venném meg. Nem azért mert nem DELL/EIZO hanem mert egyszerűen nem jó. Specifikációit tekintve rendben van (bár az az 1 szem HDMI és VGA enyhén szólva röhejes) de ezek mind ilyen instabil nyeszlett szarok. Ha én kiadok egy monitorért 60+k-t akkor az legyen masszív.
Igazából nem is nagyon értem, hogy mi ez a "úgyse használnám ki" szöveg.....gondolom akkor Shelby GT500-at se vennél mert azt se használnád ki..:P (oda szúrok ahol a legjobban fáj muhaha :D)
Ha most vennék monitort és 80k lenne a felső határ -jelenleg- akkor kiköhögnék még egy tizest és hanyatt-homlok rohannék megvenni azt az EIZO-t mert az, kérlek...az monitor. Brutál jó panel, DP-HDMI-USB-Jack csatlakozó, integrált hangszórók, 5év gyári gari...kegyetlen best buy.
Utoljára szerkesztette: Blum, 2014.10.28. 01:04:38 -
#13702 Akkor már 27"-es alatt ne vegyél semmit. 2014 van. Szvsz. -
Rev Hard #13701 Hát az EIZO -t sem az átlag user veszi, ebben biztos vagyok. Biztos jó lehet egy tervezőknek, illetve grafikusoknak készült monitor, én nem fogom kihasználni az előnyeit. A specifikációit tekintve mi a véleményed az LG -ről a második linkemben ?
Utoljára szerkesztette: Rev Hard, 2014.10.28. 00:27:49 -
Blum #13700 Pedig a DELL-nél jobbat nem találsz ár/érték arányban. Persze ha fontos a csicsa meg a mindent elsöprő dizájn akkor nem a DELL a te embered de az össze van rakva.
Válaszidő miatt meg kár aggódni, IPS panelről beszélünk...másrészt meg a jelenlegi monitorod max. a gyártó szerint tudja az 5ms-t :)
Ha rátudnál dobni egy kicsit a keretre akkor vedd meg EZT és a következő 10 évre monitor téma letudva. -
Rev Hard #13699 Üdv !
Szeretném lecserélni a jelenlegi monitorom mert kezdi megadni magát, másrészt mert egy nagyobb monitort szeretnék. Vagy egy 24" -os, vagy egy 27" -os monitor kéne nagyjából 60 és 80 ezer Ft között, de inkább az alsó határt szeretném súrolni.
Első körben egy ASUS VX279H -t szemeltem ki, ám jobban megnézve a bemutató videókon nem nyerte el a tetszésem, illetve a multimédia is felesleges mert úgyse használnám.
Utána viszont erre akadtam rá, a tesztvideók alapján is elnyerte a tetszésem, érdekelne hogy pár hozzáértő mit gondol róla. Látom itt leginkább a Dell -t ajánljátok, ám sokallom a válaszidejüket, a jelenlegi monitorom 5ms válaszidejű ami fölé nem szeretnék menni.
Utoljára szerkesztette: Rev Hard, 2014.10.27. 23:24:11 -
#13698 ezt nvidiánál hol találom , Köszi ! -
#13697 ja azt néztem, hogy a VA az a TN meg az IPS között akar valami megoldást találni, és ez pont nem a legjobb grafikára -
Blum #13696 VA panellel én nem vennék monitort grafikai munkára :)
Maradj a DELL-nél.
btw, az iiyama kurva jó márka csak nem ebben a low-end szegmensben. -
#13695 hali!
erről a monitorról van valakinek valami infója? IIYAMA ProLite X2783HSU-B1
Ajánlották, hogy jó, de nemtom, sose hallottam róla. Grafikai munkákhoz kellene elsősorban. Vagy maradjak a DELL U2412M-nél? :)
Utoljára szerkesztette: pixxel, 2014.10.01. 09:36:34 -
Blum #13694 DELL vagy LG
Monitorból mást nem vennék. -
Micsu #13693 2560 × 1440 monitorok közül melyik ajánlott? van valakinek jó/rossz tapasztalata vmelyik márkával? -
#13692 Köszi, ez úgy néz ki megoldotta a problémát! :) -
#13691 Szia!
DVI frekvencia csökkentése...? -
#13690 Hali!
Az aláírásomban találhato Dell monitor kb. 10-böl 8alkalommal a power save mod utan nem jeleníti meg a képet, csak ha ujrainditom az egész gépet. Még a monitor ki és bekapcsolása sem segít. Esetleg vmi ötlet, hogy mi lehet a gond?