14419
  • broman191
    Az érdemi adatok alapján sok jelentős különbséget nem látok, amelyik tetszik, olcsóbb, hosszabb a garija stb.... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.02.17. 20:22:20
  • Nephin
    Melyiket választanátok? ASUS PB248Q vagy Dell u2415
  • Lacee86
    Én a helyedben a monitor menüjében kutakodnék, mert gyanítom, h ott kell kiválasztani, h az USB-ről kapott adatot jelenítse meg.
  • pxxl
    esetleg dugj bele a monitorba egy usb kábelt, a másik végét meg a pc-be...
    Utoljára szerkesztette: pixxel, 2015.02.13. 12:48:25
  • vidu01
    Sziasztok! Dell U2212HM monitorom van és oldalt található rajt 2 usb port. Hogy lehet ezeket működésre bírni? Eddig nem használtam de most rádugtam a telót, pendrivet, nem nem csinál semmit. Monitor drivere telepítve van, usbhez is kell még valamit feltenni?
  • TomStorm
    Ja a fehér színben természetesen:SAMSUNG S24D391HL
  • TomStorm
    Gondoltam az új PC-hez megpróbálok egy Samsung PLS monitort méghozzá ezt:SAMSUNG S24D390HL
    Jó ötlet vagy vegyek IPS monitort?
  • zsoltia
    Sziasztok,
    Van egy LG 22MP65, ami a gépből HDMI-n keresztül kapja a jelet. A kérdésem az lenne, hogy van valami program vagy bármi amire legjobban betudnám állítani, hogy a színek valóság hűen adja vissza. Mert a gyári variációk túlzottan eltérnek és nem tudom mit válasszak már.
    A választ előre is köszi.
  • steweee
    na azt hiszem a pc monitor keresgélésemet ezennel befejeztem, köszönöm ezúttal is a korábbi segítőkész hozzászólásokat.

konklúzió : valóban csak full hd moncsit érdemes venni, főként azért mert olyan kicsi az árkülönbség, hogy nem mindegy ? majd leveszem 1440/900-ra a megjelenítést hogy kellően gyors legyen a frame/sec, amíg nem veszek egy erősebb kártyát még az idén. tehát a hd ready mindenképp kilőve, hacsak nem tud vki olyan érvet,hogy az kevésbé tud elromlani vagy kiégni mint a full hd-s panelok pixeljei

addig keresgéltem míg ráakadtam erre :

http://www.grx.hu/shop/televizio/lcd-tv/blaupunkt-b32a141tcfhd-32-82cm-full-hd-led-tv?utm_source=depo&utm_medium=aggregator&utm_campaign=aggregator

http://megveheti.hu/Blaupunkt-BLA-32/147I-GB-5B-FHBKU-EU-32-Full-HD-LE#page_artdet_tabs

egy árban van, valaki meg tudná mondani hogy mi a különbség a kettő között _? mert akkor a jobbikat venném, márha van lényegi különbség a kettő között

és köszönöm hogy lebeszéltetek a hd ready-ről !
  • Punkbuster
    Nem tudok róla nem hiszem.Ha elvinném tuti inkább rámsóznának egy újat na de majd megpróbálok valamit köszi a választ.
  • nagykispeter
    Nekem ilyen van fél éves és nagyon jó.Az előtte levő is LG volt,6 év alatt semmi baj nem volt vele
  • Lebowski
    Köszönöm :)
  • Blum
    Nincs bekapcsolva valami automatikus fényerő szabályzó funkció?
    Ha 10+ éves cuccról van szó akkor lehet, hogy már kezd elfáradni a panel/elektronika. Érdemes elvinni egy szervízbe, lehet hogy csak valami pár száz forintos baja van vagy ki kell cserélni pár kondit, stb...
  • Punkbuster
    Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni....Nemrégiben kezdődött el az a problémám,hogy a monitorom egyre sötétebb.Mármint játékoknál érzékelhető ha árnyékos helyre megyek vagy ha olyan helyen vagyok ahol sötét van akkor nagyon sötét van.Hiába van a fényerő maxon és a játékon belül is állítok fényerőt mindig(persze ha lehet) de ezek sem segítenek. Semmit nem lehet látni azokon a helyeken és elég zavaró =/ Alapjáraton nincs vele probléma nem villog nem szórakozik semmi mással csak ezek a sötét dolgok kiakasztanak.Kb 10-11éves ez a kütyü,tény nem mai darab de elég jól bírj(t)a eddig.Próbáltuk másik gépre kötve de ugyanúgy sötét.Valamelyik fórumon olvastam valami "reset"-et vagy nem tudom mit de valami hasonlót csináltak a monitorral(?)...valami ötlet vagy dísznek még jó lesz?
  • Blum
    Statikus kontraszt arányt kell figyelni, az általában 800-1500:1 között ingadozik. Az ilyen 50000000:1-hez csak parasztvakítás, ez dinamikus kontraszt arány ami teljes mértékben jelentéktelen.

A válaszidővel szoktak még hasonló módon trükközni, amikor nem a fontos adatot adják meg (g2g) hanem a leggyorsabb mért eredményt ami megintcsak átverés. Ezért van az, hogy pistike megveszi a csoda TN-es szamszungot meg eldzsít fillérekért mondván, hogy micsoda kontrasztaránya van meg milyen gyors válasz ideje (1-2ms), aztán pislog amikor a többe kerülő DELL vagy bármi egyéb normálisabb monitor a lassabb válaszidővel meg alacsonyabb kontraszttal mégis szebb képet ad. Válasz idő is bőven jó 12-15ms-ig.
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.02.06. 14:16:25
  • Lebowski
    Sziasztok!

Kontraszt arány mennyire fontos egy monitornál? Mert ugyanabban az árban az egyik 1000:1 másik meg 5000000:1. Tudom, hogy fekete-fehér közötti átmenet, és a szem kb 10000 árnyalatot érzékel, de van-e kardinális jelentősége ennek a mutatószámnak?
  • Lacee86
    IPS, minden alapvető csati megvan rajta, 3 év gari, pixelgari. Nagy baj nem lehet vele. Jobb biztos van, csak nem ennyiért. :)
  • Nephin
    Erről mi a véleményetek? LG monitor
  • Letokteren
    Üdv!

Dögledezik a monitorom táp-ja (power adapter), s érdekelne, szerintetek helyettesíthető-e egy laptop töltővel?

Találtam mondjuk egy ilyet, ami azért tűnik jónak, mert állítható 12V-re:
    http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/TRUST-16665-65W-netbook-t%C3%B6lt%C5%91,103952,504836,1307761.html?langId=-19

Mit gondoltok? A segítséget előre is köszönöm!

A monitor amúgy egy Fujitsu Siemens Scaleoview T19-1.
  • steweee
    játékra szeretnék tévé-monitort venni. ezt néztem ki magamnak. nem kell full hd és kész, nehogy vki ezzel jöjjön. amúgy paraméterei alapján sztetek ez megfelelő ? válaszidő, képjavító funkciók stb.... nem nagyon értek hozzá

http://www.toshiba.it/television/consumer-tvs/led/w1/32w1433dg/

http://www.euronics.hu/TOSHIBA-32W1433DG-p44109

http://www.toshiba.eu/television/consumer-tvs/led/w1/32w1433dg/

http://icecat.us/en/p/toshiba/32w1433dg/led-tvs-5900496531284-32W1433DG-22517362.html

http://premiumpc.hu/Toshiba-32BL502B-LED-TV

• Blum
    Akkor jó.
  • Blum
    Ha nem kell feltétlenül vadonatúj darab akkor a monitorgurunál van használt (demo) 24-es DELL és HP, akkor azokat.
    Ha mindenképp újat szeretnél akkor valamelyik n+1-edik 27-es LG.
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.01.29. 19:10:28
  • Nephin
    Erre nincs tippetek? :)
  • Szabi #13746
    sok-sok éves 22-es fhd monitorom van, már megszoktam hogy minden oldalnál azzal kell kezdeni, hogy belenagyítok :D

viszont amikor átváltok a 32-es tv-re, mindent lehet visszaméretezni rendesre :DD
  • papi08
    Itt van előttem egy 22" BenQ, fullHD-val. Semmi baj ezzel. Nekem. Mondjuk szemüveges sem vagyok..
  • Blum
    Magát a 24" alatti mértetet kell elfelejteni fHD esetében. A 23,8" már rendben van.
  • Lebowski
    Tehát akkor *,5-re végződő méretet kell elfelejteni? Mert van 23,8 is :D
  • Blum
    +1

Ekkora méreten szar a fullHD....21,5-es LG FullHD-m idén lesz 5 éves, azóta átkozom a napot amikor megvettem de GIMP/Inkscape miatt megtartottam. Olvasni nagyon szar rajta.
    Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.01.29. 10:29:59
  • Zoli007
    Az apró pixelek.
  • papi08
    Miért, ekkora méreten mi gond a fullHD-vel?
  • Nephin
    Helló! Max. 80k-ból milyen monitort ajánlanátok, ami kb. megfelel a lenti szabálynak? :) (Szabály: ( legjobb panel (most IPS) > legnagyobb natív felbontás > legnagyobb méret )
  • Zoli007
    21,5 colon fullHD? Remélem nem vagy szemüveges.
  • PetiM44
    A 22-24 témához nem tudok hozzászólni, 22 colosnál nagyobb monitorhoz még nem volt szerencsém, de már az is kellőképp nagy méretű. Ami biztos, hogy ebben az árkategóriában az IPS panel gyakorlatilag alapnak számít már, TN panellel én már egyáltalán nem vennék monitort. Ha nekem most monitort kéne vennem, én egy ASUS VS229HV-t vennék: http://ipon.hu/webshop/product/asus_vs229hv/566062

Tapasztalatom nincsen vele, de többször is szemezgettem már vele, és egészen jónak tűnik.
  • Sir Quno Jedi
    Ennyi pénzből IPS 24", minden más hígszar langyosan. Mit nem lehet ezen érteni?!?!?

Szabály: ( legjobb panel (most IPS) > legnagyobb natív felbontás > legnagyobb méret ) ami belefér pénzbe.
  • Lebowski
    Sziasztok!

Meglepő módon monitor vásárlásba vágnám, eddig még igen tompa fejszém :) Most egy samu syncmaster 940bf van, kb 10 éves (lehet senkit sem érdekel, de valahol szokták kérdezni, hogy most mi van.. :) ) A rászánt összeg 40-50 ezer forint körül mozog. Olvasgattam jobbra balra, de nem nagyon lett határozott véleményem. IPS paneles legyen, vagy ne, 22" vs 24"-ben sem jutottam dűlőre, igaz odáig még nem jutottam, hogy élőben is belebambuljak egymás mellett a kettőbe. Szerintetek, hogy lenne érdemes elindulnom, illetve a tapasztalatok alapján, mit ajánlanátok? Megéri-e az ips panel, vagy nem, mert igazából a betekintési szög nem nagyon izgat (elég ritka az a pillanat, amikor 3-nál több ember nézi a monitort). A 22vs24-ben is szívesen fogadnék pár javaslatot, hogy megéri-e az a plusz 5 centi, vagy ez tényleg csak totál szubjektív élmény alapú kritérium.

Segítségeteket előre is köszönöm :)
  • papi08
    Sziasztok!

A ViewSonic VG2227WM monitorról mik a tapasztalatok? Illetve milyen az LG Flatron L194WT-SF-hez képest?
    Mennyire alkalmas játékokhoz, és grafikai munkák elvégzéséhez. valamint videók vágásához?

Köszi!
    Utoljára szerkesztette: papi08, 2015.01.22. 17:32:52
  • steweee
    egy márkásabb HD Ready tévét akarok venni játék céljára. két érvem van mellette :

1 olcsó,
    2 nekem elégnek tűnik az 1366 x 768 -as felbontás egy 82 cm-es képernyőn
    3 a jelenlegi viszonylag erősebb konfigurációmon is sokkal gyorsabban és kompromisszumok nélkül futtatná a játékokat mint 1920 x 1080-as felbontás mellett

természetesen azért írok ide vásárlás előtt, mert mérvadóan érdekel néhány hozzáértő válasza, amit előre is köszönök. sajnos nekem még nem volt korábban ilyen nagyméretű kijelzőm anyagi okok miatt, tehát semmilyen tapasztalatom nincs ilyen téren. egy nagyon kafa 22"es monitorom van, de azt már kicsinek találom játékélvezeti szempontból
  • bertino
    bocsi és köszönet.
  • Blum
    http://sg.hu/forum/tema/1116568841
  • bertino
    tv-t vennék 200k huf alatt picivel. (kb 500 font)

ledeset szeretnék, de nem kell se uhd se 3d.
    egy fullhd-s ledes tv-t szeretnék.

van bárkinek bármi tippje mit lenne érdemes ?
    Utoljára szerkesztette: bertino, 2014.12.21. 20:22:08