14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Solt #13809 Ne hidd... a Dell U2414H-m összeszerelési minősége az előző szériához képest egy hulladék... olyan mintha félbehagyták volna! Ezen kívül a Samsung monitorok ár/érték arányban kurva jók tudnak lenni... -
G18XM8 #13808 Ennél csak jobb lehet. :) -
Solt #13807 És gondolod máshol jobb a helyzet? :) -
G18XM8 #13806 Samsungot ne, asszony dolgozott samsungban tv-ket és monitorokat szereltek össze. Hidd el tákolmányok. Szakképzetlen emberek forrasztgatják a paneleket betanítás nélkül, csak elérük rakják hogy itt meg ott forrazd meg, ha selejt visszahozzuk... Kipróbálásnál volt amelyik ki is gyulladt. Inkább lg. -
Blum #13805 Fejfájást max. azért okozhat mert előbb-utóbb rájönnél, hogy mekkora hülyeséget csináltál. Ez egy TN paneles vacak, ilyenek már jó 3 éve nem veszünk. Ezek közül a Samsung S27D390H-t venném meg.
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.04.22. 23:01:41 -
#13804 Szerintetek a listából melyik a legjobb választás? Számomra főként a kép szépsége a fontos .
Lista
Nekem ez tűnt a legjobb választásnak: http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/philips/273e3lhsb-p49854202/# De az interneten volt aki azt írta hogy 15 perc alatt fejfájást okoz. -
Solt #13803 Úgy tudom igen, de az a legegyszerűbb, ha felhívod őket. ;)
@JimKirk: Szintén úgy tudom, hogy igen, ráadásul ezzel jóval rövidebb a folyamat. A kisker ki tudja mennyit ülne rajta. Én azt javaslom te is hívd fel őket, mond el a nyűgödet, és kérdezz rá arra is, hogy miért januártól ketyeg rá a garancia... -
#13802 Az eseteben is a Dell-tol jon ki valaki ha nem kozveltlen toluk rendeltem a monitort? Rakerestem az oldalukon a monitorom servicetag-jere es valoban azt dobta ki, hogy 3 ev garanciam van igaz januartol szamitva. Viszont arrol, hogy kijonne a szakember sehol nem talaltam informaciot.
" Next Business Day DELL januari 20, 2015 januari 20, 2018"
Tegnap irtam az online boltnak(Alternate) kivancsi vagyok mit reagalnak.
Utoljára szerkesztette: JimKirk, 2015.04.21. 08:58:07 -
#13801 Ezt amúgy cserélik? Nekem is Dell monitor van és az alja fele nagyon szokott látszódni, hogy ott "erősebb" a fény, főleg fekete képernyőn. -
Solt #13800 Prémium garancia van rá, 3 évig a DELL házhoz jön és hozza az új monitort. (Talp és kábelek maradnak) Nyugodtan nyomkodd meg finoman, nem lesz baja... -
#13799 Hat ez eleg kellemetlen... Megmondom oszinten en nem merem megnyomkodni a panelt, nem szeretnem ha par pixel banna a muveletet aztan cseszhetem a garit. Ugy dontottem hogy visszakuldom gariztatni csak meg valtok par mailt az online bolttal ahol vettem, elkuldom a kepeket is. -
Solt #13798 Igen... nekem is ez volt... akkorákat reccsent, csak pislogtam. Állítólag ennek a nagyon vékony kávának ez a hátránya. El is ment a kedvem ettől a típustól, az előd U2311H klasszisokkal jobb minőség volt. -
#13797 Lejebb vettem, sajnos nem sok minden valtozott. Viszont a finom de hatarozott nyomogatastol tartok. Ugy gondolod, hogy nincs rendesen bent a helyen a panel? -
Solt #13796 Előbbi a "háttérvilágítás"...
Az én kalibrált értékeim 38 / 75, lődd be kb erre és nézd meg úgy. Ha akkor is ilyen nagy a bevilágítás, akkor fogj egy puha rongyot, és finoman, de határozottan próbáld a keret felé nyomni a panelt a széleken... körben, végig. Hallani fogod, hogy a helyére pattan... ha utána is ilyen, akkor garancia... -
#13795 Az az igazsag hogy hattervilagitast nem talalok a beallitasoknal. Brightness meg Contrast van, allitgattam oket de nem lett jobb. -
Solt #13794 Szia!
Hány százalékon van a háttérvilágítás?
-
#13793 Sziasztok!
A heten vasarolt U2414H monitorom sotetben ezt produkalja. Szabad szemmel nem ennyire durva a helyzet de termeszetesen ugy is latszik mindaz ami a kepeken is.
1
2
3
4
Mi errol a velemenyetek?
Elore is koszi!
-
SzocsA #13792 mi a különbség a passzív és az aktív 3D között? meg van olyan monitor is aminél nvidia 3d technolgiát ír ezek helyett. melyik a jobb?
-
Solt #13791 Igen, megfordult a fejemben, de nem visz rá a lélek, egyelőre... :)) Az lenne a jó, ha lenne az MM-ben, velük szemben nem lenne lelkiismeret furdalásom! :) -
Blum #13790 Megrendeled webshopból, teszteled aztán ha nem tetszik akkor vissza küldöd :)
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.04.10. 21:00:09 -
Solt #13789 Ja-ja, így olvasva nem túl biztató, csak a szakik PH-n meg azt mondják, csak kevesek érzékenyek rá... :)) Az a baj, hogy, hogy ezt nem lehet úgy eldönteni, hogy elmegyek és megnézem... órákon át kéne bámulni, hogy kiderüljön mi merre, hány méter... :) -
#13788 Aha, akkor ahogy látom vagy a villódzás miatt fáj a fejed vagy a full fényerő miatt :) -
Solt #13787 No ITT van magyarul is... :) -
Solt #13786 Csak angol forrást tudok mutatni... -
#13785 Monitornál nem vágom mi a PWM, de nem lehet kimaxolni ezt vhogy, hogy fixen maxon menjen? (mikrokontrollereknél alapvetően fényerő szabályzásra volt használva). -
Solt #13784 Igen, csak az a baj nincs más... :)) Az U2414H-val nem vagyok teljesen kibékülve, csalódás volt az U2313H után, ráadásul most, hogy visszakaptam a TrackIr-m, a vékony káva szívás, mert belelóg a képbe a TrackIr lába, ezért úgy éreztem ez az utolsó csepp a pohárban! :D
Ha már váltanék, akkor lépnék egyet feljebb méretben, de itt aztán jönnek a kérdőjelek, mert igények azok vannak bőven,
- Állítható magasság
- PWM mentes, nem TN paneles
- 1080p, vagy 1440p, de inkább előbbi
- "Vastag" káva
- DVI, vagy DP port, de inkább utóbbi, HDMI semmiféleképpen
- Alacsony válaszidő, alacsony input lag.
- 100000.-Ft környéke
Na most ilyen 27" monitor jelenleg nincs... a P2714H a PWM kivételével minden szempontból jó lenne, csak ugye ez elég marginális kérdés, ezért próbálok minden infót begyűjteni.... :) Most egyelőre arra hajlok, hogy teszt jelleggel megveszem, kipróbálhatom milyen a gyakorlatban a PWM, és az 1080p 27"-n... ha nem tetszik, max eladom, és akkor már jöhet EZ!
Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.04.10. 20:13:10 -
Blum #13783 Egészen addig amíg nem szólnak neki, hogy valami nem frankó. :)
btw, ha kinéztél egy olyan monitort ami PWM-es, akkor felejtsd el. Eleve nem úgy ismerlek, hogy ilyen kisebb-nagyobb villódzások pont téged ne zavarnának. :) -
Solt #13782 Jaj már... Biztos van valaki, sok ilyen monitor van! :) van aki észre sem veszi... :) -
Blum #13781 Akinek van esze az biztosan nem :D -
Solt #13780 Üdv Urak!
Használ valaki PWM-s monitort? -
#13779 sziasztok
erről a monitorról vélemény?
S27D590 -
alyr2 #13778 Van egy LG 22MP55 AH-IPS monitorom az oldalrol bevilagitast hogy tudom megoldani? Probaltam a fenyerot levenni de megmarad. Ötlet hogy kalibraljam hogy eltunjon?:) -
Dobronski #13777 24" használható monitort legolcsóbban mennyiért lehet venni manapság? Laptophoz akarom kötni, ha itthon vagyok. Film, játék, kódolás. Pivot nem ártana, aztat szeressük. Nem kell hogy grafikai munkára képes legyen, színhűség nem izgat annyira. Sokkal inkább a bevilágítás.
Utoljára szerkesztette: Dobronski, 2015.03.07. 16:28:05 -
TomStorm #13776 Bevilágítás orvosolva,rosszul kalibráltam.Már okés nincs gond vele:) -
TomStorm #13775 Hát nem is tudom,max olvasni megtartom és 1-2 játékra.Ilyen nagy kijelzős plazma és full HD TV-k után kicsi:D
Meg bevilágítás is van durván 2 felső sarokban már 20%-os fényerőnél.Lehet a Dell S24..jobb választás lett volna de "my fault":)kipróbáltam.. -
Blum #13774 Nem lesz gond vele, jó cucc az! ;) -
TomStorm #13773 Köszi a válaszokat,egyelőre maradok full HD monitornál.Megrendeltem a Samsung S24D390HL tipust aminél PLS a panel.
Remélem beválik:) -
Blum #13772 27"-ra szvsz kevés a FullHD. Oda már inkább a 2560*1440/1600 illik.
Ha FullHD akkor 24"-t vegyél. -
#13771 Attól hogy 27", még nem fog megjeleníteni natívan 4K-t, ha egyébként 'csak' 1080p-s...persze rá lehet 'varázsolni' 4K-ban számolt képet a játékokban downsampling mellett, 1080p-re leképezve - szinte akármilyen digitális formában csatlakoztatható monitorra, ha a videokari is támogatja a bizonyos felbontást és a kimenetén megoldott a továbbítása. Neked kell tudnod, hogy a Te szemednek mi hat szebbnek, 1080p 24"-ban vagy 27"-ban...a nagyobb pixelsűrűség miatt, a minél kisebb helyen minél több pixel, annál jobb elvet követve én a 24"-ra szavaznék 1080p-nél, 27"-hoz már inkább illő még nagyobb felbontás, 1440p vagy 4K...nézz meg pár monitort mindenképpen ha lehetőséged van rá, aztán kirajzolódik hogy mi tetszik a szemednek... :) -
TomStorm #13770 Az igaz,hogy ha vennék 27" monitort akkor 4K felbontás lehetne rajta?Mondjuk most kinéztem ezt pl:LG 27" FULL HD IPS LED (27MP35HQ)
Ez jó monitor amúgy vagy lenne más tipp?Érdemesebb 27"-os monitort venni mint 24"-ost?