14419
  • Laky
    Sziasztok!

Szeretném leváltani az ősrégi monitoromat egy újabbra, de sajnos nem vagyok nagy szakértője.
    Mik a főbb szempontok, amikre ügyelni kéne vásárlásnál? Esetleg tudtok ajánlani?
    80, nagyon maximum 100k-t volnék hajlandó kiadni érte, csak legyen szép nagy, és full hd :)

Köszöntem!
  • Maala
    PHILIPS 223V5LSB/00 V-line, ha még aktuális.
  • bfbc2
    Stabil talpú kő akko?
  • bfbc2
    Van rajta hdmi is!
  • Jim Morrison
    felfúrod, kitámasztod, plafonra kötöd... meg van a módja, hogy biztonságban tartsad :)
  • Maala
    Ebben az árban ezeken az LG-ken kívül nem nagyon van jobb.
  • bfbc2
    Hát ütni szoktam az asztalt multi közben, szál akkor ez kiesett.ebben az árban ips 24 colos ami jó pl játékra?
  • Maala
    Melóban van 1" v 2"-al kisebb verziója, tök alap monitor, viszont csak sima D-Sub kábelbemenet van rajta. Fapados. És ne lökdösd az asztalt, mert mindig a szívbaj fog rád jönni, hogy leesik a monitooooooor!
  • bfbc2
    Van ilyen valakinek, jó monitor e?megéri?40- 42 körül van most.
  • bfbc2
    mondatodban az igazság bazki-paulo cohelo
  • Blum
    35k-ért szvsz ne azt nézd hogy van összerakva. Normális panel van benne, digitális csatival, pont. Jó ez ennyiért..
    Esetleg használt piacon nézz körbe, talán el lehet csípni ennyiért 1-2 használt DELL-t vagy HP-t.
  • SzirmosSzisza
    Ja igen, nem írtam, válaszidő nem érdekel, csak normális képe legyen. (nem lesz rajta játék)
  • bfbc2
    szerintem bármelyik LG amelyik 5ms vi alatt van.
  • SzirmosSzisza
    Tudtok ajánlani valami normális monitort 35k körül? Alapvetően annyi a követelmény, hogy legyen rajta digitális bement (HDMI előny, de elég a DVI is), illetve jó lenne ha 20 col felett lenne és widescreen. Egyelőre ezt találtam, de iponon azt írják róla, hogy eléggé rossz az anyaghasználat (legolcsóbb IPS monitor amin nem csak VGA bement van :D).
  • Blum
    24 colosak azok is, a válaszidő ebben az árkategóriában pedig kb. az utolsó tulajdonság amit nézni kell.
  • Krisztiam #14001
    játékra kellene, 24 colos, alacsony válaszidővel
  • Blum
    Felejtős. Kicsit olcsóbban van IPS-es LG, Philips, Acer is.
  • Krisztiam #13999
    erről a monitorról vélemény?
  • Rhonin7
    O shit ! én még a régi VGA kébellal csatlakoztattam :D nem a HDMi vagy a DisplayPort-os kábellal :D most mondta az ACER szervíz azt a VGA kábelt dobjam ki :)

viszont melyik legyen a default beállítás?

vagy

• Rhonin7
  • Rhonin7
    ezt nem vágom....elméletileg ez egy 144Hz-es Monitor...wtf?

• Rhonin7
    Igen meg Abpr is van, de az elado nem tudta megmondani a gsync kapacitast
  • Maala
    Van Acer XB270HU és van Acer XB270HU bprz... Az előbbi FHD-s, utóbbi meg 1440p-t tud.
  • Rhonin7
    Acer XB270HU ez a tip jelzés
  • Maala
    Mi a pontos típusjelzése?

Mert pl ez tud 1440p-t is Gsync-kel.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.02.17. 21:00:18
  • Rhonin7
    Sracok! minden ACER PREDATOr G Sync es? a kicsi 27 est rendeltem ami 1920as felbontassal megy
    Utoljára szerkesztette: Rhonin7, 2016.02.17. 17:30:11
  • Maala
    Most én is TV-t nézegetek, de egyelőre még nagyon nem tudom, melyiket is kellene. :)
  • TomStorm
    Nagyon profi az Asus.Kár,hogy TV-t nem gyárt.Már venném is meg..
  • Krisztiam #13988
    nekem vx279-em van most vettem
  • Maala
    Samsungból inkább TV-t vegyél, a monitoraik szarok a többi céghez képest.
  • TomStorm
    Igen annyi távolság minimum lenne.Akkor ASUS VX279H-W lesz.Köszi!

Samsung ívelt volt még a listán de azt monitorként inkább kihagyom.TV-t veszek olyat..
  • unrealnoise
    27-eset nem, de én most vettem egy LG 24GM77-t és nagyon, nagyon meg vagyok vele elégedve. Zéró pixelhiba rögtön (mondjuk LG-re amúgy is van 3 nap garancia erre vonatkozóan!)

100, 120 vagy 144 Hz pedig nagyon nagy élmény, felidézi a CRT-s korszak emlékeit. :) A design is állat, meg úgy minden, árban nem tudtam volna jobbat.

Én is LG-t ajánlanék, az előző mai napig hibátlanul üzemel, és hát ez is remek választás volt eddig. Érdekes, hogy amennyire nyeregben volt anno a Samsung annyira gyér most a kínálatuk... Szinte nem is találkoztam Samsung monitorokkal, ajánlásokkal a keresgélés során. Aces, Asus, LG, Benq az rendes termékpalettával rendelkezik, a többi céggel nem vagyok ennyire elégedett. A Dell még ott van IPS-ekben, de ennyi...
    Utoljára szerkesztette: unrealnoise, 2016.02.05. 22:38:41
  • KaBuTo666

Értem, köszi a válaszokat. :)
  • Maala
    Miért ne ajánlanánk a 27"-os monitorokat? Embere válogatja, hogy kinek jön be. Ha kicsit távolabb van az embertől, mondjuk fél méterre, tökéletes lenne pl. nekem is.

A villódzásmentes (PWM) eléggé fontos, sok embernek besokall a villódzástól a szeme. Nem mellesleg manapság már alap a monitoroknál.

LG-t vagy Asust vegyél, más választásod nem nagyon van, Philipset nem ajánlom. Esetleg ha találsz még, akkor Benq-et.
  • TomStorm
    Tudom nem ajánljátok játékra a 27-es monitort de mégis melyiket vennétek meg 70e.ft körül?LG-nek van 60e.ft-ért is már,Asus/Philips 70ezer ft pl.
    Nem tudom ez a Flicker free mennyire fontos?
    Most már az idő is szorít mert meg kell rendelnem és még mindig tanácstalan vagyok
  • Maala
    Ha le van betonozva az asztalod, akkor nyugodtan vegyél LG-t, mert ha véletlenül meglököd, vagy felrakod rá az asszonyt egy menet erejéig, akkor nem fogja elterelni a figyelmedet és nem lankadsz le, amikor leesik a monitorod az asztalról az instabilitása miatt.

Ezenkívül nincs állítható magasság, és pivot (álló képernyő, mintha e-bookot olvasnál). Anyagminősége is jobb a DELL-nek. A paneleket meg mindkettőnek az LG szállítja elvileg.
  • Blum
    Nem, csak az összevan rakva.
  • KaBuTo666
    Még mindig nézegetem a monitorokat, érdekes hogy a Dell monitorok jóval drágábbak a többi monitorhoz képest ha 24" ips monitort szeretnék venni hdmi kimenettel. Ugyan azt tudja az lg, de max 65 ezer forintból megvan.
    Túlárazott lenne a Dell?
  • KaBuTo666
    Köszi a választ!
  • Maala
    Delltől P2414H van olcsóbban, de annak matt a kijelzője. Egyéni preferencia egyébként, hogy valaki az U széria fényes fóliás (és vékonykávás), vagy a P széria mattabb kijelzőit szeretné. Én a monitoromat itt vettem, ha bemész, megnézheted, hogy neked melyik jön be inkább, biztos segíteni fognak ott. :)

Olcsóbban csak kevésbé jól felszerelt (állvány forgathatóság, stabilitás szempontjából) monitorok vannak, amik képre ugyanezt tudják azért (az LG IPS paneleit használja a Dell is, bár az LG-ken csak HDMI van).