14419
  • KaBuTo666
    Szeretnék venni ips 24" full hd monitort, hdmi csatlakozóval. Elég nagy a választék, így kicsit meghoppantam.
    Ezt néztem.
    Aztán látom, hogy van ips, e-ips, ah-ips, gondolom nem kell komolyan vennem, mivel nem grafikus vagyok, illetve kalibrálni is szeretném.
    Megfelelő lenne vagy olcsóbban van ilyen minőség? Köszi előre is. :)
  • Jim Morrison
    Ha jol latom ez nem, de van ilyesmi samsung designos monitor qi toltovel ha kene. Vagy csak lesz, nemtom
  • Solten
  • TomStorm
    Ez a Monitor vállalható?SAMSUNG S27E500C
    Őszintén a Design fogott meg nagyon
  • lac coo
    Hello !

Meglevo monitorm melle vennek meg ket egyformat.Nem ragaszkodok ehhez a vekony kavashoz, annyi penz nincs :) Fontos lenne, hogy meretben ugyanekkora legyen. Mit javasoltok ? Thx !
  • Blum
  • tutituti
    időközben meglett.bementem a boltba és eldugva a sarokban ott volt egy lg29um57.
    Köszönöm a segítséget.Fényévekkel kevésbé fárad el a szemem és olyan volt majdnem mint anno mikor az első flat monitort megvettem :)
  • Blum
    Ez ennyiért felejtős.
    Ha még egy huszast rádobnál (?) akkor az ilyen "nyújtott" monitorok közül az ACER B296CL-t tudnám ajánlani, abban már van normális IPS panel és nagyobb is a felbontás (ami játékhoz nagyon jó lenne de a 750Ti biztos, hogy ott már elvérzik). Munkára viszont nagyon faint lenne.

Ha mégse mennél 100k fölé akkor DELL U2415-öt ajánlom.
  • zamballa82
    Szia.
    Mennyire érdemes megvenni? Egyenlőre passz.
    "Játékra,filmre meg minimális munkára használnám."
    Játékra tragédia! Ilyet én tuti nem vennék játékra.
    Filmre elmegy. Nem az ívelt tulajdonsága miatt. Inkább a 27" miatt.
    Munkára jó (27")
    Gtx750ti oc? Természetesen bírni fogja mivel csak sima HD tud a tv. Szerintem nem igazán fog változni a VGA teljesítménye e miatt.

Egy biztos a cserélj mert egy 30 Hz monitor előtt ülni már kínzással ér fel.

Az én személyes véleményem az hogy 100EFt ért már jobbat is tudnál venni.
  • tutituti
    Üdv.
    kellene egy kis segítség. kinéztem egy SAMSUNG S27E591CS-t.Sokat olvastam hogy az ívelt monitor sok esetben csak parasztvakítás.
    Lényegében tv-t nem akartam venni és azért akadt meg rajta a szemem mert árához képest nem olyan rossz adatokat produkál.
    Játékra,filmre meg minimális munkára használnám.
    Mennyire érdemes megvenni,illetve ha egy gtx750ti oc-ra kötöm rá bírni fogja?(jelenleg egy monitor-tv van rákötve ami öregecske is és 30hz miatt nem igazán tökéletes.) előre is köszi
  • zamballa82
    Köszönöm a választ. Akkor majd az lesz a következő beruházásom. Amúgy menyire jó ez a FreeSync?
  • Maala
    Az R7 és R9 széria támogatja csak a freesyncet.
  • zamballa82
    HD 7950 vga m van és egy ACER XF240H monitorom mely képes a FreeSync. Nem megy. Nem támogatja a driver szerint. Displayport 1.2 kábelen van össze kötve. :(
    Utoljára szerkesztette: zamballa82, 2015.12.29. 18:58:29
  • Blum
    Üdv!
    Csak DP-tal megy.
  • zamballa82
    Sziasztok.
    A FreeSync DVI kábelen is működik vagy csak Displayport 1.2 kábelen?
  • Jani Hun
    hm érdekes, most pont aktuális a téma, ismerősöm is szenvedett ezekkel a videókkal, egy tiszta 2 éves win8at feltelepitett tökéletesen futott a video, bekapcsolta az automata frissitést a windowzban, frissitett ujraindult és egyböl elkezdett lagolni a video:D lehet gpu driver, vagfy ujabb chipsetnek nemtetszhet a kombó, nemtudom, Csak saját tapasztalataimat mondom, Bár a gépem is lassan 5 éves, a fene tudja. Egy szó mint száz, youtubeban nekem valamiért laggol/lassul(böngészötöl fuggetlenül) kész videónak viszont semmi baja(VLC/MX)
  • Mike333 #13960
    Több 4k@60fps-es videót megnéztem már Firefoxban és egyszer sem akadtak be kivéve ha a 30 megás netem nem tudta időben betölteni a következő pár másodpercet.
  • Jani Hun
    Próbálj meg másik videolejátszót használni, nekem a vlc tökéletesen birja a 2k+ videkoat, de a youtubenál próbálj meg másik browsert, nekem a google chrome szokott laggolni, ahogy mondtam, edge/explorer a bitrate esik le, mozzila meg ugy ahogy szar, 60 fpses videóknál
  • sanya200
    Hát nem tudom,mondjuk filmre ott a tv szóval nem nagy katasztrófa,csak nem értem miért olyan a kép de csak gyors jeleneteknél.GTX580 1,5gb-os vga-m van,nem mai darab viszont bőven támogatja még a nagyobb felbontást is,kivéve persze a 4k-t.Youtube-nál minden rendben ott nem ilyen,csak ha nagyobb felbontásba nézem pl 1440 vagy 2160p de ott a netsebesség az ami lassítja a 10mbit azzal már nem birkózik meg,csak akkor ha pl letöltöm
  • Jani Hun
    lehet nembirja a videokártyád, nekem a youtube szokott szarrakodni 1080 60fpsnél, hang megy rendesen de a video belassul, Szerintem nemmindegyik játék támogatja a 21:9et MÉG sajnos:(
  • sanya200
    Az asztal alapból 2560x1080.Felismerte,a gyári driver viszont nem megy fel mert win10 van.Kikerestettem az eszközkezelőben először csak sima monitorként ismerte de rá tudtam erőltetni.Oldalt tényleg van egy holttér hiába jó a felbontás de lehet ez ilyen.Filmek viszont az összes mintha lassú lenne,húzza a képet.Full hd filmmeknél néztem,de kiteszi teljes képernyőre nem is torz csak egyszerűen a gyors jeleneteknél mintha lassúlna az egész.Pedig ha jól tudom a filmek alapból 21:9-be készülnek nem 16:9-be.Mondjuk annyira nem lényeg filmnél ott a FHD LED TV,az kicsit nagyobb.
  • Jani Hun
    Elöszor is. nekemis ugyan ilyen monitorom van és van kerete. végig, mindenhol 1 centi. A felbontásod alapbol 21:9? nekem belekellett nyulni a videokártyába hogy meglegyen mert alapbol 16:9et tudott csak (valami bug blokkolta) és se játék se az alap windows képarányt nem engette fel rakni 21:9 re. Természetesen nem mindegyik játék támogatja ezt a felbontást. starcraftnál valószinü az a probléma hogy ugymond előnyt élveznél, hiszen többet látsz a játékból (persze már játékoknál is igyvan, szerintem ez fejlesztőtől függ) pl a skyrimban sincs 21:9 opció viszont WoWnál, LoLnál van. CoDoknál is szokott lenni de nekem torzul a kép és 16:10es arányban megy a játék, hiába van 21:9re állitva. képekkel ilusztrálva több dologra jutnánk ^^ ( ha a monitor két szélén bő 5-5 centi holttér van ergo 1920*1080 a max felbontásod szerezz be másik kábelt ami összeköti a gépet a monitorral, ha megvan az alap 2560*1080 felbontás akkor a játék nem támogatja és/vagy mód, addon, dlc, kieg, majd fogja)
  • sanya200
    hali egy rövid kérdés.Lehet hülyeséget kérdezek.De most szereztem be egy LG 29UM57P monitort,keretnélküli oldalt.Nem az lenne ennek a lényege hogy a kép kimegy a legszéléig?Legalábbis én úgy gondoltam azért az ami,de igazából közel se megy ki a széléig a kép hanem oldalanként van pár centi igy meg ugyanolyan mintha kerete lenne szóval mi értelme akkor?Amúgy gyönyörű képe van,pláne az előző tn paneleshez képest,meg ez a képarány :O Viszont van 1-2 új játék amit fel se enged rakni full hd-nál nagyobb felbontásra.Starcraft 2 legacy of the void,fallout 4,más régebbi viszont megy pl borderlands 2,vagy pl anno 2205 is faszán,witcher 3 is.De ez a 2 játék egyszerűen nem engedi.Nincs a grafikai opciókba ilyen,fallout 4-nél csak 16:9-et meg 16:10-et lát ez meg ugye 21:9.
  • Jim Morrison
    Ah, pont 5perc setara vagyok, koszi!
  • Maala
    Oazis Computerhez is benézhetsz, Csengery u. 86 (6. ker), sztem az Asusból tuti lesz bemutató példány, talán Dellből is. Ráadásul az ottani monitorok tuti nem bleedelnek.
  • Jim Morrison
    Media marktokban nem tudjak megmutatni a monitorokat "windows alatt", csak a demo megy, mert nincs a gépükön hdmi...
    Annyit már sikerült leszűrnöm, hogy uhd n elég szépek a demo videók...
  • Jim Morrison
    Pesten leszek pénteken, melyek azok az üzletek ahol _biztosan_ találok az elmúlt 1-2 oldalon említett monitorokat? (1440p, 4k mindez 27-28" méretben).
    Egész várost nem lesz időm bejárni.
  • Jim Morrison
    ah basszus. Élőben mennyire tűnt szélesnek? épp azt nézem, hogy mélységnek 38 centit ír talp nélkül, ami baromi soknak tűnik, tekintve, hogy a mostani monitorom a falhoz van nyomva, és a képernyő a faltól 17-18cm-re van.
    mert most nézem róla a videókat és basszus.... lehet tényleg 38 centi :/
    (nem vagyok most pesten szóval nem tudom megnézni)
  • Maala
    27MU67-B volt kiállítva is.
  • Jim Morrison
    Amint lehetőségem lesz, megtekintek egy 27" es 4k monitort. Úgy vélem LG 27MU67-B lenne a legidőtállóbb befektetés. Jó darabig ha nem is fogok rajta játszani (natív felbontásban) nem zavar, idővel majd veszek egy új kártyát és akkor remélhetőleg az a gond is letudva.
    Ha nem, akkor meg lehet a Dell (u2715h). Annyira szép meg több helyről is azt kaptam tanácsként, hogy mondhatjuk eldöntöttem :)
  • Maala
    Huh, most voltam Play.IT-n voltak kiállítva LG monitorok (no meg jó pár Benq, ASUS is, elvégre egyes standokat ők szponzoráltak). Mondjuk az ciki volt, hogy legtöbb monitoron még rajta volt a lehúzós védőfólia... Majd eladják teljes áron. :)

Szóval láttam LG UW 29" és 32" monitorokat, utóbbiból íveltet is. A 29 elég keskeny, de tényleg, még a 24"-os Dellemnél is keskenyebb szerintem. A 32"-os már egész jó nagyságra. Annyi a különbség közte és az ívelt között, hogy az íveltnél "jobban belátod a képernyőt". Színre mind a kettő jó volt, bleedinget sem láttam egyiknél sem.

Volt egy TN monitor is, 144 Hz-es, normális távolságból a sarkoknál már azért homályosodott... Továbbra sem értem azt, aki TN-t vesz, szörnyű.

A legnagyobb, kellemes meglepetés viszont egy 27"-os 4K monitor volt. OMFG, hogy milyen részletes képet lehet rajta nézni. Nagyon durván szép volt. Rendesen elgondolkodtatott...
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.11.28. 20:41:44
  • Jim Morrison
    Jól látom? dell-u2715h-p256299819,benq-gw2765ht közötti 40k-s különbség a fizikai méret?
    csináltam excel táblát ~8 monitorral és úgy nézem.
    Ja nem, míg Dell 16.7 millió szín, addig a benQ 1.07milliárd. Ráadásul dell 99% sRGB, míg a benQ 100% sRGB. érdekes
  • jewison
    Sziasztok.

24 colos monitort vennék játékhoz, irodai felhasználáshoz, tévézéshez is.
    Azt már tudom, hogy a műholdas beltéri funkcionál tv tunerként is, ezért elég a monitor. Kérdésem, hogy a monitor le tudja kezelni a két digitális jelet?
    DVI(videókártya), HDMI(beltéri)

jewison
  • Jim Morrison
    Tenyleg jo, de 6-8 ms valaszido?:( mondjuk szerintem annyira nem zavarna, csak mivel leginkabb csak csgo val jatszok ott szamitana. Vagy "leszokok" rola es akkor win-win:)
  • MerlinW
    Én a Dell U2715H-t ajánlanám. Az idei év talán legjobbja ebben az árkategóriában (~160k)
    Az ívelt monitorok még gyerekcipőben járnak sokkal gyengébb a képminőségük, mint a hagyományos daraboknak. A normális 144Hz-es G/FSync-es, 3-4K-s monitorok meg 250-300k között mozognak. Ha látsz most olcsóbbat, az valószínűleg olyan is:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.11.28. 01:06:29
  • Maala
    Esetleg ezt tudnám ajánlani, de őszintén szólva első körben a videókártyát cserélném le GTX 970-re (ASUS Strix, EVGA SC ACX, MSI, GIGA WF/G1 - ha befér) vagy R9 390-re (MSI, Sapphire), és csak utána gondolkodnék Ultra Wide monitorban. A 960 még FHD-ra is csak kompromisszumokkal elég, UWHD-ra meg a FHD-nál 38%-al pixelt, ezáltal számítási igényt is jelent.
  • Jani Hun
    Nemtudom mennyire vagy gémer és milyen monitor méretekhez vagy szokva de az én 24 colos 21.9 es arányu monitorom is elég nagy néha, megvan 2 hónapja lassan 3 de még midnig nem szoktam hozzá az extra szélességhez föleg rts/fps játékoknál nemtudom hirtelen néha hova nézzek, napi 4-8 óra játék után sem. Mondjuk autoszimulátorosoknál nem kell kapkodni a szemed ha jólgondolom de arra készülj fel hogy nagyon szokatlan lesz és a játékteljesitményed csökkenni fog az elsö hónapokban. Én mindenképpen íveltet vennék és 26 colnál nem nagyobbat
  • Onikaan #13939
    GTX960 4gb, és az ívelt bizony tetszene!
    Utoljára szerkesztette: Onikaan, 2015.11.24. 15:52:39
  • Atisz #13938
    A 144Hz mint elsődleges paraméter szerintem a kiindulópont, még a 21:9 is másodlagos. Már ha ennyi pénzt szánsz rá...
  • Maala
    Milyen videókártyához? Van Freesynces, vagy ívelt monitor is ennyiért már. 29, vagy 34"-ban tudsz gondolkodni.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.11.24. 09:50:40