14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#14056 sziasztok
van valakinek tapasztalata Samsung S32E590C monitorral kapcsolatban . olcsobb most 25% . mindenes monitor lenne . laptop ( asus ROG 751Y ) , xbox one , android box . erdemes megvenni ?
elore is koszi
-
Pares #14055 24"-es méretben gondolkodtam, nagyobb semmiképp sem kell, és mindenképp 144hz-esben, a gépem elég jó lesz hozzá. Aztán végülis a korábban említett AOC, ASUS és BENQ közül nem tudtam választani, de találtam egy újabb negyediket, és hosszas mérlegelés alapján ezt választottam: LG 24GM77. A tesztek és a vélemények alapján ahhoz képest, hogy TN paneles, nagyon jó a képe (az árkategóriájában a legjobb), gyorsaságban, árban és egyéb funkciókban meg kb. ugyan ott van, mint a másik három.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.07.06. 00:00:57 -
#14054 Szerintem, R9 helyett vehetnél egy GTX 1080-at pár hét/hónap múlva(1-2 hóról beszélünk). kb ugyan az az árkateg. az a proci meg szerintem teljesen tökéletes, amellé a CPU mellé. Nekem is Freesync es monitorom van Nvidia kártya mellé(980 Ti), de ahogy érzed, az AMD sokat eszik(275W), míg a GTX 1080 a felét eszi(180W) (ezek csak kb értékek +/- 50W) Ha nincs keret 1080-ra, még egy új gen 1070 el is jobban jársz. -
#14053 Asus z97 alaplap
Intel i5 4670k
Asus gtx 770
Kingsrone 16gb ddr3
Csak mmorpg-el játszom.
Monitort fogok cserélni lg 34um67-p
És 1 r9 fury x-re gondoltam mellé a freesync miatt.
-
#14052 Írj egy specifikációt a gépedről, és az alapján tudunk véleményt mondani, az alapján, hogy AMD-s kártyám van, lehet, hogy neked van egy Fury X-ed, de lehet mellette egy FX 4350-ed is.
Viszont azt is írd meg, hogy milyen fajta játékokkal szeretnél játszani, mert nem mindeggy, hogy egy CSGO-ban semmit nem jelent a felbontás állítás, vagy egy Mirror's Edge-ben már igen, mivel szebb lesz tőle a játék(CSGO-ban nem ad semmi pluszt pl!) Nekem az a véleményem, hogy akinek van valamennyi pénze, vegyen egy 30k-s fhd 21,5" monitort, és vegyen alá egy "I7-5930K/GTX 1080"-at, mintsem, hogy egy FHD-t is csak Medium beállítások mellett vigye. A Freesync/Gsync-ben meg nem hiszek, valahogy sosem sikerült eddig tapasztalnom a screen tearing-et. -
#14051 Akkor 1 wqhd LG 34-es freesync-es monitorba is érdemes gondolkodni?
Persze Amd videokártyával. -
#14050 Attól függ, hogyha nagyon sok FPS-t tolsz, akkor megéri, pl CS:GO-ba egy 2-3ms es előnyt szerzel az "átlag" player ellen. TPS játékban mondjuk egy GTA 5-ben nem érsz vele sokat, mivel ott nincs nagy Action, ahol az életed múlhat rajta, de annak az alapja, hogy mondjuk egy FPS játékot játsz 144hz-en, egy gépi háttér is kell hozzá :D Ha nincs olyan géped, amivel kitudod hajtani, a 144hz-et, akkor nézz egy olcsóbb/nagyobb 60hz-es monitort.
27"-s méret
24" IPS-ek
Utoljára szerkesztette: HunWindows7777, 2016.07.05. 06:25:43 -
#14049 Pontosan -
Pares #14048 Köszi a tippet, még átgondolom, hogy kell-e nekem egyáltalán 144hz-es monitor (kell?). Ha jól értem akkor igazából csak akkor veszem igazán hasznát, ha egy játékot 144fps-el tudok futtatni... -
#14047 Az olcsóbbat.
Egyébként én AOC G2460PF-t vettettem öcsémmel, az még olcsóbb, és még kb-bban ugyanaztabbat tudja. Eddig nincs vele gondja. -
Pares #14046 Sziasztok! 24″ ASUS VG248QE vagy 24″ BenQ XL2411Z? Az ASUS olcsóbb, és kb. ugyan azt tudja mind a kettő. Vagy esetleg más hasonló árban vagy olcsóbban? -
ManoNegra #14045 Nem arra használom :-) Néha játszok, de nem főállásban. Köszi! -
#14044 Hacsak nem profi cs:go-ra akarod használni, akkor vx. De arra meg nem ezt használnád. :) -
ManoNegra #14043 Üdv!
Melyiket érdemes inkább megvenni, nagyjából egy árkategóriában, a led vagy IPS kijelzős monitort?
Ezek között vacilálok: Asus VX279H, ASUS VP278Q -
#14042 Az árat megdobja ez a Gsync az biztos... nem tudom ér-e annyit. -
Blum #14041 Biztos, nem is akármilyent :)
G-Sync ide vagy oda..200k-ért TN-paneles monitort venni óriási baromság. -
#14040 Vagy ez
de lehet ilyen áron már Gsync mentes IPS-t kapok? :D -
#14039 hát nem egyszerű. Úgy látom 144 Hz és G-Sync és IPS is egyszerre elég horribilis összegbe fáj.
Mondjuk egy ilyenről mi a vélemény?
-
#14038 alacsony válaszidő alap, 144Hz es legyen (vagy több), ezek leginkább TN panelek, de IPS jobb (és drágább). Ha nvidia kártyád van jól jöhet a Gsync, amd kártyánál meg a freesync. -
#14037 ááá, értem, én is pont arra gondoltam :P :D
amúgy gamer monitor esetében mit érdemes nézni, ha újat akar vásárolni az ember? alacsony legyen a válaszidő?
panelből mi az ami ajánlott? -
#14036 nem, nem az. display port ^^ -
#14035 mijaza DP? :D -
TomStorm #14034 Ha elég neked 2K-hoz a 25" akkor vedd meg.Én azért nem vettem meg még mindig a sima 27"-os monitort mert én is U.W monitort akarok DE 29"-t.20 e.ft-al drágább.
Szerintem 25"-os alacsony.Én nem fogom sajnálni a +20e.ft-ot a nagyobbra -
#14033 Hali, egy ilyen 21:9-es monitor megérné a beruházást? Monitor -
bfbc2 #14032 Namost, mivel válasz nem érkezett (hozzáértés hiányában)(gondolom én:p)ezért megrendeltem egy ilyet , na ezzel már csak nem lesz gond a kép minőséggel!thx!
Utoljára szerkesztette: bfbc2, 2016.05.19. 21:10:45 -
bfbc2 #14031 A mostani az kitvision hdmi 2.0 de ez a dsub-hoz képest sötétebb képet ad, jó márka e ez és ha nem akkor milyet vegyek ami megbízhatóan frankó képet ad!?:( -
#14030 Nem vágom én ezt. Az elosztóval nincs gond, van három üres hely rajta, egyikkel sem ment, a másik monitor meg igen. Most megint ki be dugogattam, kapcsolgattam, egyszer csak jó lett. Szóval soha többet nem kapcsolom ki ezt az elosztót :D -
#14029 Hát először is próbáld meg bedugni közvetlenül az aljzatba, hogy a monitorral van-e gond, vagy az elosztóval... Aztán kábelcsere... Kezdetnek. -
#14028 Van egy BenQ V2220 monitorom. Pár hete be akarom kapcsolni, nem kapcsolt be. Bevittem szervizbe, pár napot bent volt, azt mondták szétszedték, nem találtak semmit. Ott láttam is a boltban, hogy megy a monitor. Hazahoztam, bedugtam a dolgokat, ugyanúgy nem kapcsolt be. Neteztem pár órát egy másik monitoron, gondoltam holnap lesz egy utam megint a szervizbe, de aztán újra megpróbáltam, akkor meg bekapcsolt. Ugye ez volt pár hete, azóta ment rendesen, ma viszont megint nem kapcsolt be. Ami fontos, és tuti köze van hozzá, hogy pár hete is, meg most is akkor nem kapcsolt be, amikor lekapcsoltam az áramot. Egy elosztóba vannak dugva a PC-s cuccok, és néha lekapcsolom az egészet, hadd pihenjenek. Most is ez történt, és megint nem reagál a nyomógombra... Majd még megpróbálom később, de mitől lehet ez? Jó lenne, ha nem kéne megint bevinnem a boltba... -
bfbc2 #14027 szerintem a hdmi kábel lehet a hibás(saját konkluzió) -
bfbc2 #14026 Annyit változott a helyzet, hogy ez elvileg egy kalibrált monitor és az alsóról a felsőt állítottam be alapértelmezettre ami után jobb lett de ha az alsót teszem alapértelmezetté akkor olvashatatlan a képernyő, namost mi lehet a baj??
Utoljára szerkesztette: bfbc2, 2016.05.13. 20:03:58 -
bfbc2 #14025 Köszöntelek Benneteket!
LG 24MB56HQ-B monitorhoz kellene nekem egy normális icc profil mert az ami a gyári cd-n van hát én nem tudom nekem valahogy a fekete szín az nagyon sötét.Vagy esetleg akinek van ilyen monitorja melyik beállítást használja a menüben?Az energy saving offon van meg a reader mód is de ha nézem a képernyőt a fehér vakít a fekete meg olyan sötét hogy nem látom a fekete háttérre írt szöveget.
Utoljára szerkesztette: bfbc2, 2016.05.13. 19:00:38 -
zamballa82 #14024 Én elsőre rávágnám az LG-t de csak márka miatt meg hogy nagy különbség igazán nincs.
Nézd meg a garancia kört és a szerint dönts szerintem.
Hány év meg hogy hogy megy a garancia kör.
-
Tommy H #14023 Hello!
2 közül melyik a jobb választás játékra?Egy árban vannak kb
-LG 27MP47HQ-P
-BenQ EW2750ZL -
#14022 Köszönöm, az Asus nagyon bejövős. -
#14021 Kizarolag jatekra. DP jo ha van, de nem halnek bele a hianyaba :) A tavolsag meg szokasos gep ele beulos, szekben elfolyos 70-80+ cm. -
#14020 Hi.: ASUS VC279H, LG 27MP67VQ-P, SAMSUNG S27E390H. Ezek ~80k korul vannak. -
#14019 Milyen messziről néznéd, és milyen célra használnád? Kellenek bele pluszfunkciók? Kell rá DP, vagy elég a HDMI? -
#14018 Lehet 30+ is, hogyha elérhető árban van és nem megy a minőség rovására. Nem hiszem, hogy FHD fölé szeretnék menni, bár mindent meghallatok. -
#14017 nagy alatt mit értsünk? 26-27 vagy 30+ is lehet?
FullHD az a minimum vagy annyi legyen mindenképp?