C&C Generals (& Zero Hour)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Alapból akadozik a game, ha netkapcsolat nem ok, és ha valaki huzamosabb idõre leszakadt akkor felugrik egy VOTE lap, ahol ki lehet szavazni a leszakadtat
És ugye még más játéknál javítanak a netkódon a patchekkel, generalsnál semmit nem javítottak rajta, sõt talán rontottak is rajta.
A patch-ekkel fõleg az AI-t upgrade-elték, egyensúlyt, ilyesmit. Persze közel sem 100% a netkódja, de közel sem olyan szar mint azt te hiszed
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Az pedig hogy összeépítkeznek azért érdekes, mert mindig tele tartja a network-öt, tehát egyszerre akár 2-3 csapat eregeti ki a teljes állományát a támadásodra (3-4 scorpio, pár Quad, ... per gép)" Nem épülnek fel, merthogy munkások szoktak megjelenni az hole-on amikor újraépül(mellesleg a stinger site-ok xart se érnek, 2 sec alatt végük), akik viszont a toxiktól azonnan meghalnak, így az építkezés úgymarad míg teljesen el nem tûnik a szennyezés. A network kijáratok meg ugye ugyanúgy felrobbannak. 3-4 scorpio meg quad semmit nem ér ha már távolról széjjelök õket a buggyk.
"és mégis van. mellesleg a chipseten csak borda volt, most már egy kis 5 cm-es ricegõ fújja, és gondom egy szál se 😛"
Pedig nincs, ez 100% más volt a gond. Minden programnál ugyanúgy mûködik minden az egész alaplapon és procin, szóval nincs ilyen hogy egyik gépterhelõs program megy másik meg nem, ha csak nem a legújabb mágneses menetközben átalakilós struktúrájú géped van. Mellesleg nekem alapból 5 centis venti volt a chipen, annyi volt a baja, hogy elkopott a csapágya és hangos volt azóta csak borda van rajta, és soha semmi nem fagy, még húzott fsb-vel sem. Egyébként kíváncsi lennék neked hány fokos volt a chipseted amikor melegedett 😊
"Ugyan mitõl lehet, hogy tegnap is pölö 3,5 órás gamet tudtunk nyomni mindenféle fagyás nélkül, és ilyet szoktunk hetente 3-5-öt
Ebbõl max 1x fagy le 1 game (azaz szinkron elvész, lefagyás már elég rég volt), szóval akkor mirõl is beszélünk. Nekünk szépen megy, ha neked nem ... nos akkor a hiba a TE készülékedben van !"
Az én készülékemben aztán nem 😊 semmi se fagyott normál körülmények között a gépemen kb 2 éve, a fagyásnál egy másik hozzászólóról volt szó. Szakadni viszont szakad a netes gém, de generalson kívül semmi más nem szakad(valószínûleg nem azokat a játékokat cseszték el, és a nem generalst csinálták jól...), többi játék sem, 4 különbözõ gép volt már szerver sima 1m/128k adsl, 2m/196k adsl, 3m/512k kábelnettel, 1m/1m kábelnettel, szal volt minden féle. Persze mind a 4 gépen minden frankón megy torrenttõl a netes játékokig, csak a generals szakad, szal tuti a generalsban van a hiba, ami nem meglepõ ugyanis idióták írták meg (EA).
Az meg amúgy is elég szánalmas hogy a szinkront elveszi a játék akkor kész vége ledob mindenkit, normális játéknál ilyenkor laggol addig az az 1 játékos akinek baj van a kapcsolatával, vagy leállítja a szerver a mozgást amíg helyre nem áll. Generalsban még a kapcsolatban sem kell semmi hibának lennie, már a puszta semmitõl(najó nem semmitõl, hanem a bughalmaztól ami a játékban van) is be tud halni a multija, ami ilyenkor ledob mindenkit, és ez a legrosszabb. Láttam már béna netes kóddal kiadott játékot, de az alapverzióban sem volt ilyen fos mint a generalsnál. És ugye még más játéknál javítanak a netkódon a patchekkel, generalsnál semmit nem javítottak rajta, sõt talán rontottak is rajta.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Persze hogy nem, de az erõsebb épületeik (fõleg struktúra erõsítéssel) csak GLA hole-ig robbannak, majd mire a te toxinod ereje eltûnik (fõleg ha upgrade-elted gammásra) addigra már 50-100%-ra fel is épülnek ismét
Az pedig hogy összeépítkeznek azért érdekes, mert mindig tele tartja a network-öt, tehát egyszerre akár 2-3 csapat eregeti ki a teljes állományát a támadásodra (3-4 scorpio, pár Quad, ... per gép)
Csak hiszed, ott akkor más gond volt, mert ilyen egyszerûen NINCS.
és mégis van. mellesleg a chipseten csak borda volt, most már egy kis 5 cm-es ricegõ fújja, és gondom egy szál se 😛
"Most ezt nem értem. 6-an mentetek 2 gép ellen, vagy 3-an 3 ellen vagy mi (aligha, hiszen a gép stratégiájáról beszéltünk ugyebár)."
3-3 ellen.
Öööööö.... nem épp a gép stratégiájáról és taktikájáról beszéltünk ??
"A lefagyásának igen." Leírtam, ha csak ennél a játéknál fagy, akkor a játék hibája nem a gépé, mert akkor minden másnál is fagyna.
Ugyan mitõl lehet, hogy tegnap is pölö 3,5 órás gamet tudtunk nyomni mindenféle fagyás nélkül, és ilyet szoktunk hetente 3-5-öt
Ebbõl max 1x fagy le 1 game (azaz szinkron elvész, lefagyás már elég rég volt), szóval akkor mirõl is beszélünk. Nekünk szépen megy, ha neked nem ... nos akkor a hiba a TE készülékedben van !
Mellesleg tegnap egy spéci map-en (8-as) nyomattuk, ami eléggé tele volt dombokkal, és széles nehezen védhetõ nyílt terepekkel (és meglepetésünkre szépen futott, nem is akadozott jelentõsen), és úgy kb 1,5-2 órán át nem volt biztos, hogy bírni fogjuk a támadásukat, de aztán már kezdtek kimerülni az erõforrásai, és kezdtünk feljönni mint a talajvíz.
Na nem mondom, ha lett volna még 3-4 pénzforrás az oldalukon, na akkor már közel se biztos hogy kitartott volna még a védelmünk
Überjó csata volt 😊))
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Olvasd át még párszor, próbáld értelmezni 😊
Amúgy nem lehet elbaszni semmit, a joinon nincs it elbaszni 😊 a játékot viszont elkúrták nem kicsit, nagyon.
"GLA ellen ugyebár ez édeskevés" A gla egységek se immunisak a tokszikra, és a robbanásra szal nem :\
"Ez így szép és jó, csak pölö a gépek iszonyat össze szoktak építkezni,"
Kb egy sorral elõtte írtam, hogy elõtte megy a scud storm. Azt meg védelmi épület meg egység nem bírja ki, csak ártalmatlanabb épületek.
"A lefagyásának igen." Leírtam, ha csak ennél a játéknál fagy, akkor a játék hibája nem a gépé, mert akkor minden másnál is fagyna.
"De. Pölö chipsetem melegedett, HL2 simán ment rajta, de a Gen. gyakran dobott hibát. Egy venti beszerelésével ez a gond megoldódott, és azóta szépen megy a Gen is."
Csak hiszed, ott akkor más gond volt, mert ilyen egyszerûen NINCS. A gen volt a gond. Amúgy chipsetek alig szoktak melegedni, a leggagyibb hozzáadott hûtõvel sem.
"Most ezt nem értem. 6-an mentetek 2 gép ellen, vagy 3-an 3 ellen vagy mi (aligha, hiszen a gép stratégiájáról beszéltünk ugyebár)."
3-3 ellen.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Egyes pályákon 3-5 óra csatározásra kell felkészülni (felkészültebbeknek, a gyengébbek fél órán belül úgyis elbuknak).
Mellesleg fejleszti a csapatjátékos szellemet (csapatépítés a köbön, itt kiderül kire számíthatsz), és nem az a bugyuta várok, építkezek, gyûjtöm Tankrush-ra valót, majd megyek lenyomni dolog
már aki ....
amúgy max 10 percet játszottam botok ellen na jó régebben többet de mivel manapság tudok játszani játékososk ellen nics értelme botok ellen harcolni õk csak botok unalmas kiszámítható gagyi próbálkozásokkal.
"4 különbözõ gép volt szerver" eztete nem érteni. Hogy lehetett 4 szerver egy játékban?
Egyébként továbbra is tartom, a hiba az ön készülékében van (szar a kapcsolat, netbeállítás, vagy olyan pályán nyomtátok ami csupa feljáró meg dimbesdomb ... bár ez se igaz mert egymás ellen mentetek ...) szóval valamit ott nagyon elb.sztatok. Ennyi.
Ez nem stratégia, sem taktika, egy iq0 támadás. Stratégia az, hogy sokféle egységgel mindenfélével támogatva akár kerüléssel is a leggyengébb ponton, vagy összehangolt nagy támadás többen
Épp errõl pofázok, hogy folyamatosan ez van. Az pölö minden meccsen többször, hogy Buggy+Inferno+Nuke+Tomahawk (ez ugyebár legalább 3 különbözõ general!) Gattling + Quad + Avanger (megint 3 generals) támogatással támad, mert így a repcsijeid mind lepotyognak a 2. hullámra. Ha te még nem láttál ilyet, akkor nem játszottál még vele 5 óránál többet.
Hát én szoktam elõre gondolkodni, szóval a kinyírandó ellenfél bázisának hátuljába megy egy scud storm
Dicséretes
és miután eloszlik a tokszik jön a sneak attackt tiszta terep, hátulról támadás,
GLA ellen ugyebár ez édeskevés
a buggy-k jó távolról sz*rrá tudnak lõni bármit, ha közel ér akkor a quad cannonok is beszállnak
Ez így szép és jó, csak pölö a gépek iszonyat össze szoktak építkezni, és elõre készülnek mindenféle hasonszõrû támadásra, szóval a meccs "végefele" elõtt (mikor már kimerültek a gép erõforrásai) egy ilyen támadás indítása = öngyilkosság. Tisztogatni persze már a végefelé jó. Az 5 Quad a Buggy-k védelmére édeskevés, volt már nemegyszer, hogy 2 rakétás gyalogos nyírta ki maxra fejlesztett 5 csillagos Quad-omat
ez volt a 2-bõl az egyik játék amit végig tudtunk játszani 6-an szakadás nélkül.
Most ezt nem értem. 6-an mentetek 2 gép ellen, vagy 3-an 3 ellen vagy mi (aligha, hiszen a gép stratégiájáról beszéltünk ugyebár).
A játéknak aztán semmi köze a feszingadozáshoz, túlmelegedéshez.
A lefagyásának igen.
Nincs olyan hogy egyik játék jobban bírja másik nem, a gép nem bírja, de akkor másnál sem.
De. Pölö chipsetem melegedett, HL2 simán ment rajta, de a Gen. gyakran dobott hibát. Egy venti beszerelésével ez a gond megoldódott, és azóta szépen megy a Gen is.
van eg ypár ideál pálya amit gakran koptatnak fõleg eredeti verzióval pl ahogy említetted de 2 vs 2 nél elég népszerû a tournament island 3 vs 3 hostw Dawn stb ....
nem használunk semmilyen modot csak a legfrisebb patch et . Általába max 6 an. Bõven elég a neted fõleg ha nem te vagy a szerver.
amugy az 1v1ek tournament deserten és a 2v2k fallen empire-n szoktak menni ugye? (vagy ti a hard army ellen szoktatok gyakorolni...)
(nézz vissza 7 hozzászólást)
egyszer ha figyelmesebben elolvasnának mindent ....
A játéknak aztán semmi köze a feszingadozáshoz, túlmelegedéshez. Nincs olyan hogy egyik játék jobban bírja másik nem, a gép nem bírja, de akkor másnál sem. Ha csak annál az egy játéknál hibázik akkor szoftveres gond van, de generalsnál 99% hogy ez a gond maga a játék, és nem pl egy driver.
"Stratégia ugyebár a globális terv a másik lemosására. Ez van, van amelyik a TankRush-ban hisz, van amelyik a vegyes gyalogos, van amelyik a távolralövõ, van amelyik a repülõs, van amelyik a Superweapon támadásra áll rá."
Ez nem stratégia, sem taktika, egy iq0 támadás. Stratégia az, hogy sokféle egységgel mindenfélével támogatva akár kerüléssel is a leggyengébb ponton, vagy összehangolt nagy támadás többen. A gép nem áll rá semmire, amilye van az küldi ugyanúgy ugyanott. Pl minden bombatámadást, tömegpusztítófegyvert a gla-nál a jármûgyártó épületre dobja, ha éppen van mûködõ. Ha nincs akkor jön a palace, majd a black market, és a barrack.
"Ööööööö .... talán ha 1:1-ben játszol (medium ellen?), esetleg. Ha >= 4 ellen nyomod, ez nulla (8 overlorddal oda se érsz, még Emperorral is kérdéses)." Simán meg lehet védeni õket majdnem mindentõl.
"A sneak attack szép és jó, de a gépnek a bázisán is szokott akkora csapat tartózkodni, ami simán megállít, ráadásul bázisvédelmet a bázisán belül is épít!"
Hát én szoktam elõre gondolkodni, szóval a kinyírandó ellenfél bázisának hátuljába megy egy scud storm, és miután eloszlik a tokszik jön a sneak attackt tiszta terep, hátulról támadás, a buggy-k jó távolról sz*rrá tudnak lõni bármit, ha közel ér akkor a quad cannonok is beszállnak, amik eredetetileg csak a légi egységek, és a gyalogosok irtására vannak, de tápolva nagyon durván lezúzzák a tankokat is. 10 paladinnak nem ér semmit ellenük a gép, fõleg úgy hogy ha túl közel érnek szeretek hátrálni, és távolról lõni 😊 Nem egyszer sikerült így 1más után 4 hard ai-t legyõzni, legutóbb meg 3 élõ ellenfél sírját megásni (kilõttem a superweaponjaikat, hacker centert az összes veterán hackerrel, meg még pár dolgot), pl a hackerek kinyírásával kifogyott az ellenfél a pénzbõl, és a másik 2 se állt jól, mert már csak hagyományos fegyverrel tudott támadni, bár 1 artillery attackot rányomott a támadó egységeimre, így 3 quad cannon maradt, miközben 10 battlemaster érkezett, de 1 quaddal sikerült kicsit elmenekülnöm és az utolsó hackert is agyonlövetni, mielõtt szétlõtték. Innen viszont rájuk hullottak a tömegpusztítók tõlem és a szövetségeseimtõl. Pedig az elején az ellenfelek keményen berusholtak vagy 40 emperorral.
ez volt a 2-bõl az egyik játék amit végig tudtunk játszani 6-an szakadás nélkül.
Égyébként most épp új spéci 6-8-as pályákat prübálgatunk, olyanokat amelyek eleve arra lettek készítve, hogy 2-6 ellen, 2-4 ellen 😊)
Sajna nem mindegyiken van megcsinálva rendesen minden gen-nek az AI.
Mindenesetre volt hogy minket öreg rókákat is hülyére szivatott a gép, felmorzsolt meg hasonlók (amikor egyszerre 12-14 ellenséges percsit (aurora, nuke-os mig) tudsz megszámolni a védelmed felett, nos az egy kissé már kihívás szagú)
játék fõleg néhány moddal megspékelve. Rise to power és tsai. Hardver hibára nem gyanakszom, mert azóta is a meglévõ konfigumom szolgál, na meg nem csak én panaszkodom emiatt 😊 Elképzelhetõ hogy felrakom egy jó kis mod társaságában ismét. A sima már nem igazán mozgatja meg a lelki békémet.
http://kutyuszoba.blog.hu/
Válasz \'Isten\' üzenetére (#0)
Akkor ott valami egyéb gány lehet. Nyomtuk 4-en egymás ellen úgy, hogy én GLA-vel a térkép 1/4-ét elfoglaltam (egységeket fostam mindenfelé+ bázisvédelem), és vagy 20-30 Scud Stormot építettem, mire a másik 3 player összevont támadást indított a bázisom ellen (értsd 3 NAGY sereg egyszerre 3 irányból). Nos, akadás nem volt, sõt túl gyors volt, ezért csak max 1 órán át bírtam az ostromot (lefáradtam, felmorzsoltak 😄)
2. A gép vezérelte csapatoknak nincs taktikája, stratégiája, legyárt egy csapatot küldi, mindíg ugyanott, a nehézséget csak az adja, hogy csal, mert tovább bírják az egységei, valószínûleg pénzt is többet kap, és gyorsabban is gyárt, nameg mindent "lát" még azt is amit nem kéne.
Stratégia ugyebár a globális terv a másik lemosására. Ez van, van amelyik a TankRush-ban hisz, van amelyik a vegyes gyalogos, van amelyik a távolralövõ, van amelyik a repülõs, van amelyik a Superweapon támadásra áll rá.
Taktika ugyebár a csatatéren a felállás, azaz beküld pl gyalogosokat a tankok mellett, és amíg a tornyok a tankokat lövik, addig a gyalogosok szépen átsétálnak pölö a superweapon védelmén. Vagy beáldoz 2-3 repülõt, mert ameddig azok ott repdesnek és bombáznak, addig azokkal törõdnek a tornyok, nem a tankokkal ...
"mindig ugyanott" ez ugyebár a felmorzsolás lényege. Te nem tudsz minden védelemre egyszerre figyelni, ezért megesik hogy elterelõ hadmûveletként nagyobb támadást indít pl másodlagos védelmed ellen, és amíg arra figyelsz szépen kiszedi pár fontos tornyodat.
Egyébként generalsban 8 overlord vagy 5 quad cannon és 5 rocket buggy komoly bázisromboló erõ.
Ööööööö .... talán ha 1:1-ben játszol (medium ellen?), esetleg. Ha >= 4 ellen nyomod, ez nulla (8 overlorddal oda se érsz, még Emperorral is kérdéses). A sneak attack szép és jó, de a gépnek a bázisán is szokott akkora csapat tartózkodni, ami simán megállít, ráadásul bázisvédelmet a bázisán belül is épít!
Jarmen Kel jó embör, szoktunk kiküldeni usaként építõt a védelembe, amibõl ha kiszedi az emberkét, a másik elfoglalhatja. Így a legerõsebb Laser+Superweapon párossal meg lehet oldani, hogy az igencsak energiaigényes Laser a szuperjó szupertermelõ Superweaponos erõmûvet építsen, és olajbombás aurórát, a superw. pedig laser tornyokkal tudjon védekezni repcsik és gyalogosok ellen.
1. Akkor is szakad amikor nincs ai player csak élõ
2. A gép vezérelte csapatoknak nincs taktikája, stratégiája, legyárt egy csapatot küldi, mindíg ugyanott, a nehézséget csak az adja, hogy csal, mert tovább bírják az egységei, valószínûleg pénzt is többet kap, és gyorsabban is gyárt, nameg mindent "lát" még azt is amit nem kéne.
Aow-ban meg van sok egység pl az elsõ pár küldetésben tüntetésnél ahol több ezer mozgó emberke van. És egy medium gép is volt hogy 20-as hullámokban fél percenként érkezve támadta a bázisomat, így tehát legalább 100 egysége volt.
Egyébként generalsban 8 overlord vagy 5 quad cannon és 5 rocket buggy komoly bázisromboló erõ. Ennyi egységgel többször sikerült mind ai mind élõ ellenfél bázisát lerombolni. Mondjuk az 5 quad 5 buggy dolog nálam általában sneak attackal párosul, szóval a bázisra vezetõ út kimarad 😊 de pár overlorddal is megoldható hogy eljussanak, egy kis elõpuhítással.
Amúgy tényleg nem kell szuperfegyver menetoszlop megállítására, nekem nemrég haverok 40 emperorból, és battlemaster 2-bõl álló hadoszlop megállítása sikerült 1 jarmen kellel, és 5 rpg-ssel (10 battlemaster, és 8 emperor ment szét vagy loptam el), aztán disconnect mindenkinek...
Szóval gyakran még csak szuperfegyver sem kell 1-1 menetoszlop megállítására
olyankor jók a szuper feyverek 😊 egy támadni kívánó elõ serge kellõs közpére dobni igen klassz érzés ( atomot nem használunk )
A szép az amikor amcsival rányomod a mindentlátást, és csak hüledezel, hogy assssztak.....rva ... ez mind idejön .... AAAAAAAAAAA
AoW-ban mellesleg alig vannak egységek. Ott 6 MLRS + 6 Hevy Sniper + párfõs támogatás már egy komoly bázisromboló erõ, míg Generalsban ennyi egységgel egy feljárót is csak rövidebb ideig és nyögvenyelõsen tudsz védeni (nemhogy az ellenfél bázisát lemosni vele)
A Gen. egyébként nem azért szakad, mert olyan rohadtsok az egység és nem tudja grafikusan megjeleníteni (max grafon ugyanúgy megy mint min-en ugyebár), ott az AI, az egységek mozgása (hegyek, dombok, átjárók sokat lassítanak), és a gép vezérelte csapatok taktikájának és stratégiájának a számolása ami az elsõtõl az utolsó percig totálisan lefogja a procid.
Hát én még nem láttam 100-nál sokkal több egységet generalsban. Sok játékban nincs limit, mégis jobban megy. Pl Act of war, ami sokkal jobban is néz ki. De mondjuk ott a cossacks is, ahol több 1000 fõs sereged lehet 😊
Ja és én ofp-zem, abba hegesztettek egy kis modot, úgy hívják CTI (capture the island) olyan cnc féle bázisépítõs, azzal a különbséggel, hogy te is az egyik katonája lehetsz egy csapatnak, és a commander épít, és irányítja az ai egységeket, és ugye ez full 3d-s játék, realisztikus fizikával. Namost elõfordul a 12vs12-playeres játszma (11 csapatvezér+ 1 commander van oldalanként ezek lehetnek az élõ emberek, és ezeknek mind lehet 11 ai katonájuk, akár tankkal, repülõvel, helivel, vagy simán gyalog. Számold ki hány egységet jelent ez 😊 ráadásul full 3d-ben úgy hogy a lövedékek pályáját is küldeni kell a playereknek, mindezt legkevesebb 140 km2 területû élethû domborzatú szigeteken, de sokszor 600 km2 méretû szigeteken. És ezzel elbánik egy 3200+-os a64 szerver, 10 megás netkapcsolattal. Namost ha a generals szakad kevesebb mint 100 egységnél 1/1 megás szerverrel, akkor az elég durva hiba...
Egyébként tényleg nem könnyû, iszonyat csal. De hát ettõl lesz kihívás a game 😊)
Felraktam megint és egy mini Image-vel indítottam el semmi patch nélkül😊
1600*1200-be fullra húzva 27fps-el megy😊Persze mikor atomot hajítok le lemegy 15-17-re.De még az is jó.Igaz ha jobb karim lenne akkor a lassulás nem 15-nél állna meg hanem 30-nál😄
Innen le tudsz tölteni NoFixdImage et ...