13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
Zsod1 #10556 Szerintem 11ezer lakos eleve nem termel annyi új tanulót, bár a 6 fő akkor is kevésnek tűnik. Nem is ez a lényeg. Az nem derült ki, milyen iskolá(i)d vannak, gondolom 8elemi mindenképpen. A grafikon lakosság szerinti iq szintje ha 40--en túl van és fokozatosan mászik felfele, akkor nincs miért aggódni. Miből gondolod, hogy nem működik? Az iq mire felmászik egy elfogadható szintre, nagyjából egy generáció felnövését kell megvárni, vagyis jópár évtized. Iskolaépítés után hiába vársz azonnal csodát. Mint írtam már, kb 40es iq-nál kezd beindulni a manufaktúrázás (§§), koszos igény leesik.
Képeket majd pakolhatsz, hadd gyönyörködünk. Egyszer talán én is túljutok a séma-kockaváros kísérleteken. -
#10555 Már jó ideje nyomulok a játékkal. A megjelenés óta, jó pár órám benne van. Most van egy jól működő régióm, úgy 10db várossal. Bosszant pár dolog. Effektíve ezekben segítséget kérek. A régióközpont a legnagyobb lélekszámú eddig, 11 ezer fővel büszkélkedhet. No de ugye mind a tíz várossal játszok, váltogatva őket időnként. Az a kurva oktatás még mindíg valamiért nem műxik. A központban is (azt hittem amikor ma játszottam, és rákattintottam az egyetlen általános iskolára, hogy menten agyhúgykövet kapok) 6 tetves gyerek jár! Jó a közbiztonság, az egészségügy is rendben, van tiszta víz, a szennyezett városrész (industrial) távol. Nem kockaváros! Kissé hegyes, völgyes, plusz tengerpart. AZ iskola elhelyezésével van gond? Lakóövezet közepén van aránylag. Észak dél irányban kiterjedt a város, plusz a hegyekben kisebb városrészek. (kb. mint Pécs, de az kelet nyugat kiterjedésű inkább) Mivel lehet a sok kis pöcsöt iskolakerülés helyett iskolapadba kényszeríteni? Mert ugye úgy nő az igény a medium beépítésre, meg egyebekre. Sokkot kapok lassan. Help me please POLGÁRMESTER TÁRSAIM! -
viktor0320 #10554 milyen pluginokat használsz?
pl. melyik plugintól lesz ilyen a víz, kikötő?
nekem a felhőkarcolók tetszenek a legjobban!: D -
viktor0320 #10553 kösz -
#10552 SC4Mapper
Regisztrálni kell, addig nem tudsz tölteni. -
wetsom #10551 Nem akarom, hogy csak az én városomból álljon ki a fórum, de ezt még berakom szerintem nagyon jól néz ki:
-
wetsom #10550 Alsó sziget frissítve:)
Egész jó plugin-eket találtam:)
-
viktor0320 #10549 szép munka wetsom!!! 10/10
apropó, valaki nem tudja hol találhatnám meg az SC4 Mapper-t???
köszönöm előre is.
u.i. a simtropolison nem találtam -
NorbyI #10548 Nagyon szép munka, igazán ügyesen kezeled a pluginokat. Szívesen látnék pár közelit róla. Gondolom elment rá egy-két délutánod mire összehozted :) -
wetsom #10547 Nem akartam teljes másolatot:)
Kikötő többé kevésbé kész, de lesz még cifrázva:)
-
Benevolens #10546 ott több kis sziget van középen, és hol a nord point mall :) -
wetsom #10545 Az iroda épülteket(felhőkarcolók) nem maguktól nőttek, a lakótornyok viszont maguktól. -
#10544 Ez jó, még valamennyire hasonlít is a Vice City elrendezésére.
A kereskedelmi felhőkarcolók maguktól nőttek jó sok lerombolás és újraépülés ciklussal ilyen szép változatosra, vagy ploppoltad őket? -
Benevolens #10543 nagyon állat A Vice City volt az egyik kedvenc játékom :) Ez meg a másik :) -
NorbyI #10542 Már korábban is sokszor elmondtuk, hogy szinte lehetetlen plugin mappát vagy egy teljes listát feltenni bárhová. Ez részben a méretből adódik részben a kompatibilitásból is, harmad részben pedig hogy hatalmas idő és energia kivitelezni. Arról nem is beszélve hogy ha kapsz tőlem egy betömörített 1,5 gigás dat packot akkor azt te se módosítani sem használni nem tudod rendesen arról nem is beszélve hogy fogalmad sem lesz mi miért van és miért úgy van elrendezve pugin mappában ahogy van. Mert ez is fontos szempont lehet. Szóval azt ajánlom, hogy keresgélj a simtropolison és ami neked megtetszik illetve kell majd a városodhoz azt húzd le és telepítsd. Így lesz a te városod is egyedi utánozhatatlan.
A fagyás dologhoz visszatérve.
XP-m van és kétmagos procim, mióta az egész plugin mappáim tömörítve lettek egyszer sem fagyott le indokolatlanul. Az egyetlen dolog amivel szándékos fagyást tudok elérni az egy NAM darab egy "transport enabled LOT" főlé húzásával sikerült csak.
Szerintem a WIN 7-el inkább van gond mint a többmagos procikkal!
ui: frissült a CJ-m nézzétek meg a második oldalt is :D -
ntex #10541 hát ez lol. állat :D -
wetsom #10540 Sok sok van GB felett, és még több lesz, ha elkezdem holnap építeni a kikötőt:)
Kicsit bolondoztam, simearth TV:)
-
wetsom #10539 Egy magnál nem volt gond, és Win7-et használok én is május óta. -
ntex #10538 vagy az is jó ha írsz egy listát a modokról :P -
ntex #10537 nem gyengék a városaid. milyen modokat használsz ? nem tudnád feltölteni a mod mappádat egy tárhelyre ? :) -
Zsod1 #10536 Elég szomorú! Hogy fogok igy milliós várost csinálni.
Bizti, hogy a kétmag miatt? Ezt miből állapitottad meg? Lehet még ezer más oka is.
andand: milyen művelet közben fagy meg? Mit csinálsz épp? Pl lehet NAM puzzle piece mozgatása közben is. -
wetsom #10535 Nekem a kétmagos procit nem szereti, sűrűn kell menteni sajna, mert kilép sokszor. -
andand #10534 Hirtelen kilép, lefagy. Elstétül a kép de a zene megy alatt tovább. Van csomo szép iskola meg megálló amit leraknék de ezek után már nem tudom melyik plugin jó és melyik nem. Az is lehet rosszul raktam be őlket a plugins mappába bár kétlem. mert mndegyiknek külön külön készítettem egy mappát. -
Zsod1 #10533 na jó, komolyan. Nem feltétlenül attól. Sok mindentől lehet. Korábban tárgyaltunk épület problémákat, villamos és megálló fagyásokat. Konkrétabban kellene tudni mit jelent a "teljesen bekattan". -
Zsod1 #10532 install win98 -
andand #10531 Sziasztok!
Nekem az a parám hogy az épület és villamos pluginoktol teljesen bekattan a játék. Lehet az az oka hogy 7es Windows miatt? Mit tegyek? -
andand #10530 é -
kri555 #10529 Asszem van valami ChrisAdams flora pack -
#10528 Oké, köszönöm! -
Benevolens #10527 Értjük, de nem. Ha a roadokkal kereszteződést csinálsz annak egyen kinézete van. Amit láttál a TAB nyomkodásával az olyan diagonal kereszteződés,ami ráadásul nem 45 fokos a pálya széleihez képest,hanem 30 és 60. 45 fokosat tudsz csinálni a road ferdén húzásával. Ha jól emlékszem a 45 fokos kereszteződésben nincs lámpa meg gyalogátkelő sem.
De ez gondolom nem elég. A street-road kereszteződésben nincs lámpa. Senki földje prériterületeken ezt lehet jól használni, főleg, ha kiegészíted street addon moddal. (van ehhez hasonló road-mód is, amivel a roadot alakítja át földúttá meg másodrangú aszfalttcsíkká és egyéb elhanyagoltabb utakká. Ezeken biztos nincs lámpa...) -
#10526 Sziasztok! Arról lenne szó, hogy fent van ugye a NAM. Meg lehet e oldani azt, hogy csak oda rakjon kanyarodósávot és jelzőlámpát (road esetén) ahová én akarom? Értsd ezalatt, hogy pl. egy mező közepén ne legyen már jelzőlámpás csomópont meg kanyarodósáv. Ok, ott van a street, de az meg nem megoldás mindenre. Illetve városon belül se legyen mindenhol feltétlenül kanyarodósáv, mert bután néz ki. Arra felfigyeltem, hogy valamelyik csomópont ikonnál, ha nyomkodom a TAB-ot van valami ilyesmi, de az csak mintha diagonál (lámpa nélküli) road csomópont lenne. Lehet ezt egyénileg random váltogatni? Hú, remélem értitek mire gondolok. -
Benevolens #10525 nektek sem jön be az sc4devotion? -
Benevolens #10524 Ez tényleg downtownos lett
Depresszió, mi az a ChrisAdams beépítés? -
wetsom #10523 Downtown :) , lassan betelik a térkép, és jöhet a kikötő kialakítása.
-
kri555 #10522 Hol lehet találni az sc4-hez ChrisAdams beépítéseket ? -
kri555 #10521 -
Benevolens #10520 hűű -
wetsom #10519 Nah beépült a környék :D
-
wetsom #10518 Nah beépült a környék :D
http://users.atw.hu/wetsom/x/sd.png -
Benevolens #10517 én ezt mappákkal csinálom. Van rá más módszer is?