13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#10596 Milyen 5 rar fájl? Én két zipet ajánlottam, a két patchet (kibont, install). Vagy Zsod is küldött valamit? -
wetsom #10595 Repülő:)
-
#10594 Zsod1, Kodlovag - kössz.
A leírás világos, csak a pontosítás miatt:
5 RAR file letölt - kibontás egyenként - végeredmény 5 .exe file - egyenként installálni mindet - és kész.
Ez egy nagyon tetszetős játék. Tegnap az oktató részébe belekóstoltam. A tanácsadók márpedig "ingyééé" dolgoznak. :) -
#10593 Az utolsó patch 1.1.638.0 verziójú, innen töltheted. Lehet, hogy regisztrálni is kell.
Van ott egy 1.1.640.0 verziójú patch is (a Building Architect Tool-hoz kapcsolódik), amit csak a 638-asra telepíthetsz rá. Ez megjavítja a letöltött épületek éjszakai kivilágítását. Csak eredeti játékkal megy, de úgy látom, neked az van. -
#10592 Küldtem privit Kolléga! -
Zsod1 #10591 A játék a telepitett mappa\simcity 4.exe -vel indul. Hogy ez miként van kilinkelve desktopra, start menü\programokba az mástészta. Vélhetően a parancsikon (link) beállitása meghibásodott.
A grafikai részletességek eredetileg 5 zoom fokozathoz készültek (minden háznak, útnak 5 képe van előre legyártva). Emiatt a rush hourban megjelent 6-ik zoomhoz nincsenek grafikák, az 5-ös zoomját használja. -
#10590 Közben megoldva. Egyetlen módon lehetséges nálam indítani: Programok -> Maxis... Csak így. Nuku asztalra kirakott parancsikon és egyéb.
Mindegy. Hasonló korú játéknál (OFP) volt már ilyen.
A szoftver Deluxe Edition, (1.1.613.0 verzió) - elvileg a Rush Hour-ral együtt.
A honlapja azt jelzi, hogy van magasabb verziószámú Patch-e, de sem a honlap, sem a google nem találja.
Noha nem várok Settlers VI grafikát, de van-e olyan patch, ami egészen közeli nézetben javít a vizuális élményen? -
Benevolens #10589 Elvileg azonnal indul. De a sima SC4-gyel nem túl jó játszani, van egy kiegészítője a Rush Hour, érdemes beszerezni, szerintem már nem drága.
Az asztalra kirakott parancsikonnal sem megy? -
#10588 Kössz, mindkettőtöknek.
Rögtön egy fontos kérdés:
Installálás (2 gyári lemez) után automatikusan elindul a játék a Disc 2-vel (sárga).
Azonban mikor kiléptem, sehogyan sem akar újraindulni. Telepítést követően furcsa volt, hogy nem kérdezett rá a mai játékoknál magától értetődő dolgokra. Nem ad indító parancsikont sem. Sebaj, megoldás kísérletek:
- CD1 be -> kéri a CD2-t. CD2-re elindul valami, de aztán azonnal leáll.
- A lemez megnyitása - Rungame.exe indít - se kép, se hang, még Total commander-ből sem.
- Újratelepítem a teljes játékot, ugyanez a probléma.
Jelenleg tanácstalan vagyok, hogyan tudnám működésre bírni az EREDETI játékot. Tudtok-e segíteni? -
Benevolens #10587 állítólag tényleg említik Corvinuson vagy hol az adózás miatt. -
Zsod1 #10586 A pop-by-age graph hibát a simtropolis fórumon is említik. Van, hogy nem ennyire szélsőséges, de akkor is gauss jellegű búrát alkot, pedig lefele menő görbét kéne, mivel az újszülöttek vannak a legtöbben (mindenkinek meg kell születnie egyszer) - állandó népesség szint esetén. Mellesleg az eredeti SC4-ben is ugyanígy viselkedik, gyanús is volt, csak nem mélyedtem bele.
Bogárgyűjteményem egy másik példánya:
Tutkó nincs ezekre valami peccs?
Hasznos dolgot találtam itt sajnos angolul. Már belelapozni is fárasztó.
Titan: Azért egyetemi tananyagként felmagasztalni kissé durva. Elég sokmindenben nincs köze a valósághoz. Ettől függetlenül jó játék. Sőt! Attól jó egy játék, ha játék és nem valóság. Valósággal "játszani" arra ott a valóság. Üdv a simcity klubban, remélem majd látunk tőled is szép (és nagy) városokat! A vége pedig majd akkor jön el, ha már tucatnyi régiót teleépítettél tökéletesen szépre és már nagyon unod. -
#10585 ejj, de sajnálom h Vajdahunyadot így elkúrták :S, egy történelmi várossal nem lett volna szabad ezt tenni (sőt, szerintem a vár az lehet h a világörökség része is :S ). -
Benevolens #10584 igen. Addig játszol, ameddig akarsz -
#10583 Szervusztok!
Vadonatúj vagyok a témában. Kezdő. :)
Érdeklődésem a "játék" iránt egy sg cikk eredménye:Íme!
Azt és e topic "kezdőknek" rovatának bevezetőjét elolvasva, nagyon kíváncsivá tett, milyen lehet egy játék, amit egyetemi tananyagként emlegetnek.
Értelmezve a 4 oldalas cikket, egyértelmű: alkotó-szemléletmódosító játék a Sim City 4.
A napokban fogom elkezdeni. Jól értelmezem, hogy ennek a játéknak az örök fejlődés jegyében a szó klasszikus értelmében nincs vége?
Üdvözlöm a téma rajongóit. :) -
Benevolens #10582 Na jó, most már abbahagyom a nem ide illő képeket, de ezt nem akartam kihagyni. Vajdahunyad:
Hát ezek engem annyira nem fognak meg, én most éppen egy csatornákkal átszőtt alföldi high-tech metropolist készítek. Szürke lesz és zsúfolt
-
Benevolens #10581 Aradnak is van egész jó központja, és nem is kicsi. A Kárpátokon kívüli Romániában lehet jó kis lepukkant putrikat találni, de egész Románia jó ihletnek, ha valakinek erre van igénye.
Itt van például ez: Kiskapus (Kopsa Mica)
A kép a szituációt mutatja, de az arányokat nem. Egy kis falu 3 oldalról körbe van építve valami förtelmes gyárral, ami ráadásul le is van pukkanva. Ezen a képen nincsenek rajta a több tíz méteres kohókémények és a többszintes vasizék.
-
#10580 Nagyvárad lesz az, Arad egy lepusztult iparváros a semmi közepén :) -
Zsod1 #10579 Aradon vagy Nagyváradon mentem át egyszer, hát leírhatatlan! Volt valami főtér, meseszép! Persze a peremen van putri vájogház-sárút rendesen! (főleg Szatmárnémeti és Nagybánya) Meg olyan utak! Nem is kátyús, kráteres! Olyan mély, hogy odaverte a kamion alvázát! Fel kellett emelnem a szintet maxra! Mire hazaértem egy légrugó kampec és épphogy bírta levegővel utántölteni, különben ottmaradok. Egy élmény volt. -
Zsod1 #10578 Telepíts néhány bkv ellenőrt is, garantáltan mindenki átpártol autóra! :D -
Zsod1 #10577 Nálam működik rendesen. Persze ettől még lehet valakinél bugos. Most nem is figyeltem, de mintha 10K környékén még nem is enged nagy iskolákat. Mellesleg nem tudom, hogy tudtok ilyen kis falvakat építeni/fenntartani. Az enyimek rögtön rakétafokozatra kapcsolnak. Még így is épphogy nyereséges a város. Most a lakónyegyed "csak" mediummal van zónázva (jót szívtam vele, mire kettesével behuzkodtam). Manufaktúra is kezd feljönni előírásszerűen.
-
wetsom #10576 Sajnos színélénkséget utólag, max napkeltekor ilyen a város :)
Megállócsere projectnek álltam most neki, nem mostanában leszek ezzel kész főleg, ha magyaros tempóban zajlik a korszerűsítés:)
-
NorbyI #10575 Ez a pár kép adott néhány baromi jó ötletet egy fasza kis iparvároshoz, amit bele is teszek a következő városomba. Passzolni is fog a régióba.
wetsom: nem tudom hogy csinálod de baromi élénkek a színek és igazán szemet gyönyörködtetőek a városaid. Nagyon tetszik ahogy építkezel. Grat. -
Benevolens #10574 Resica:
-
wetsom #10573 Én nagyatádi vagyok, ez egy szép város, sok a fa, a virág, persze itt is van kockaház... -
Zsod1 #10572 Large elementary és high school -
Zsod1 #10571 Ez elmondható akár Budapestről is. Mer muszály volt jó komunistaként paneldobozokkal és betonkatlan bérházakkal telepakolni az országot, hadd éljen patkány módjára a magyar. Testvérvárosunknak jelölném New York-ot (egy részét, pl harlemet), de lehetne Chicago hasonlóan színvonalas része is.
Na, de nem akarom szétpolitizálni a fórumot. -
#10570 Ezt most komolyan mondod? És mi az ellenszere? Alapból bugos "iskolaügyben" a játék? Eddig nem tapasztaltam. -
wetsom #10569 Lehet én is csinálok, majd egy ilyen iparvárost valamikor:)
Bár a 2000-es évek elején simcity 4-ben elég sok füstölgő gyárkémény volt, még a városaimban:)
Régi szép idők:) -
Benevolens #10568 De nézd meg Resicát Erdélyben. -
Benevolens #10567 lehetne szép város is. De nem az :) -
Zsod1 #10566 Hogy a külföldi turisták ősi várromnak véljék és odamenjenek - (hányni). -
Zsod1 #10565 Én aszondom, hogy a népesség (a demand cap miatt) minden korosztályban egyforma (illetve az egyre öregebbek egyre kevesebben vannak). De pontosan nem lehet megmondani, mivel a grafikon bogaras. Mivel az lehetetlen, hogy 4000 újszülöttből 30000 nyugdíjas keletkezzen menetközben osztódással. Vagy talán az ipari zónában klónozzák őket. Elvégre 21.század. A demand cappel illusztrációja a grafikon hibához kapcsolódik bizonyítandó az állandó népességet.
Ja, az iqnál én is észrevettem, hogy mintha visszahatna is a dolog, vagyis a tanultabb idősek jobbán húzzák fel a fiatalokat, akik már még tanultabbak lesznek és öregként mégjobban... stb. Az iskola dologgal mrmilannak (és a többieknek) kívántam útmutatást nyújtani, nekem nincs vele gondom. -
Benevolens #10564 Dunaújvárosban felcseszték a hegytetőre a panelt. Mert ott szebb. -
Benevolens #10563 Egyrészt, ha jól értem nincs népességalakulás, a népességszám folyamatosan egy egyébként pillanatnyi állapotot mutat akár 40 éven keresztül, ami ebben az esetben a népesedési görbe hullámvölgye előtti állapot. Hát elég béna.
A demand capoddal nem tudok mit kezdeni, mit akartál vele illusztrálni?
Érdekes, hogy az 51 és 60 közöttiek nagy száma mégsem okoz munkanélküliségi problémákat. Biztos úgy van, hogy a népesség egy része dolgozik, a népesség egy része 51 és 60 közötti, de a program ebből már nem következtet, hogy akkor az 51 és 60 közöttiek foglalkoztatásával mi van. Persze 51 és 60 között még általában dolgoznak a z emberek, de ki kéne próbálni, hogy mi történik ha a lakosság nagy része pl 71 és 80 között van.
Az IQ-dolog mindenképpen érdekes, mert miközben a népesség nagy része 51 és 60 között van az oktatási helyeid meg gyerekeknek vannak, mégis magas az IQ sőt növekszik. Biztos úgy működik a dolog, hogy minden oktatási épület fix pontot ad bele az IQ-érték alakulásába és ez nincs korcsoporthoz kötve. A kismértékű növekedés, meg egyszerűen egy explicit kép, amit beleraktak a rendszerbe, ti. "fejlett országokban" ilyen, tehát, ha 20 általánossal eléred, hogy 180 legyen az IQ, akkor a program ad egy ilyen grafikont, mer a "fejlett országokban" is 180 az IQ, azokhoz meg ez a grafikonkép tartozik.
passz -
Zsod1 #10562 Aprajafalva Kr.e.123 -
wetsom #10561 Építkezés...
-
wetsom #10560 Mi ez, Dunaújváros 1972?:D -
Zsod1 #10559 Jól elvagyok én ilyenekkel, mit nekem szép kockátlan város. -
Zsod1 #10558 Viszont én is hoztam - megint - egy kis érdekes csemegét. Grafikon/korosztály szerinti népesség. Az első képen gyanúsan sokan vannak az 50-60asok. Jó, mondanánk, nagyon elhal a népesség, kevesen születnek és épp egy népesség hullám-hegy kihaló folyamatát látjuk. Na akkor pörgessünk úgy 40 évet. A változás mindössze annyi lett, hogy kevesebben születnek ugyanannyian. Merthogy a lakosság - az összesítő szerint - 1 embernyit nem változott.
(közben az egyes tűznyelő jól beragadt)
Ez a London R§ demand-capja (poplimit), elsőre 90K körüli volt, csak farmer markettel feljebb ment. Persze a grafikon hiba ráfogható, hogy a demand-cap miatt, de kevesebb lakosnál is hasonlót tapasztaltam. Érdekelne, nálatok hogy néz ki a történet, jó-e és ha igen, mitől.
IQ=160 tájékán már a - egyébként kielégíthetetlen - farm demand is lesüpped a béka alá.
És ha már itt jártam, néhány szemelvény az oktatásról. Egyedül csak 8elemi van, na meg az egyetem (vélhetően emiatt okosabbak az öregek, mert hagyományosan öregedéssel butulnak). Idővel az iq szint felmászott a plafonra. Nem is kell hozzá olyan sok idő. Ezzel a konfigurációval (mellékelt ábra szerint) is simán el lehet érni 180 körülit. Bár egyetem nélkül jobb volna a mutatvány, de most nem variáltam annyit.
(Adók beállításai: R§,C§,IA,ID=9%; minden más §§,§§§=20%, tehát a piszkos ipar az iq szint miatt magától ilyen) -
Benevolens #10557 van egy olyan bug, hogy a kis iskola nem vagy alig működik, miután megkaptad a nagyot.