Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az épületeket a HOME/END el tudod forgatni.
A zónákat a SHIFT CTRL ALT gombokkal tudod variálni.
0-1-2-3-4-5 gombok a zoom billentyûk.
Ha talajsimításnál benyomod a Shift és 1-5 ig gombokat akkor változó méretû területre fog hatni. Ez igaz a talaj fel és lenyomására is.

SHIFT+CTRL+ALT és ráböksz az Isten módra és már benn is vagy a teljes területformáló eszköztárban (elõnye hogy tök ingyenes minden terepmunka).
papi08
Ez a kérdés tárgytalan, ehelyett hogy lehet a letenni kívánt épületeket elforgatni?
Köszi.

13 éve itt. Szép idő.

papi08
Sziasztok! Még egy kérdés😊
Hogy lehet a játékban körforgalmat építeni(rendes városi körforgót, nem pedig azt ami az autópályához kell)?
Elõre is köszi!

13 éve itt. Szép idő.

Yaya, ez is remek megoldás.

Én mondjuk nem használom a weaknesspays-t normál játékmenetnél, csak amikor próbálgatom a különbözõ megoldásokat (autpálya komplexum pl.).
LeWyTy
Mér?
Benyomod 1 hónapra maxra.... uniós támogatás illúzió vaze<#idiota>
Se aztán szigorú off.... én így csináltam annó<#ravasz1>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

szerintem meg valamit rosszul csinálsz. Például sok felesleges dolgot építesz, mert ha jól csinálod, akkor lehetetlen tönkremenni. Sõt, elõbb-utóbb sok bevételed lesz.
papi08
Köszönöm szépen!

13 éve itt. Szép idő.

tessék
itt van egy
de ez szerintem elrontja a játékélményt
amugy 25, 50 vagy 100 ezret termel

I.C.ram
van csomó trainer is.
papi08
De olyan nincs, ami egy kicsivel nagyobb összeget vág hozzám?😊

13 éve itt. Szép idő.

LeWyTy
De ha úgy nyom entert hogy lenyomva tartja a shiftet akkor nem zárul be a konzol... utána nyom egy fel vagy le nyilat és visszajön a kód nem kell másolgatni. nyomhatja újra

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

papi08
De az a gond, hogy ha ennél lejebb veszem, akkor meg azért sírnak ezek a Sim-ek😄

13 éve itt. Szép idő.

vedd le az intézmények költségvetését az igények szerint. Amikor megépíted, alapból maxon mûködnek. Akkor nem fogsz tönkremenni
papi08
De sajnos ez csak 1000-et ad😊
Nincs valamivel kicsit nagyobb tõkéjü?😊
De köszönöm!

13 éve itt. Szép idő.

CTRL+X amikor a városban vagy, és beírod: WeaknessPays
Azt hiszem mindegy a kis/nagybetû.
Ahányszor akarod (ctrl+c - ctrl+v).
papi08
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Nem vagyok ennek a híve, de nem lehet valahogy "fû alatt" egy kis pénzhez jutni? Van egy nagyon jó városom, csak nem lehet több bevételt termelni, így kellene egy kicsi kis tõke😊 Valakinek van ötlete?😊

13 éve itt. Szép idő.

papi08
Köszönöm szépen mind a kettõtöknek a választ!😊
Jó látni hogy itt van kire számítani ha kérdése van az embernek😊

13 éve itt. Szép idő.

Hecker007
vagy ha nincs szomszédod akkor vedd visszább az erõmû termelését, ezzel csökkennek a költségeid is, a kérdõjellel kell kattintani hozzá az erõmûvön

LeWyTy
Túl sok áramot termelsz. Lehet átadni a szomszédos városoknak.

De most nekem nincs játékom úgyhogy azt nem tudom elmondani hol.
De asszem a pénzügyi dolgoknál találod a "szomszédos üzletek"nél?!

papi08
Sziasztok!
Még új vagyok a játékban😊
A hírek közt állandóan feljön hogy az "Árampazarlás szégyene". Mikor rákattintok, ugye kiadja hogy üzletelj a szomszéddal és egyebek, ilyenkor mit lehet tenni?😊

Köszönöm a segítséget!😊

13 éve itt. Szép idő.

kodlovag, ez a régió nekem nagyon tetszik, meg a csomópontok is tetszenek, bár én ennél bonyolultabbat készítek éppen.
<#taps><#taps>
LeWyTy
Mik azok az erdõkockák?<#fejvakaras><#taps>

LeWyTy
Nekem ezekben már az nem tetszik hogy ilyen szögletes<#buck>

Egyébként M7-M70 csomópontot simán összelehetett hozni vele:
Ezt próbáljátok ki, SC4 NWM .
Kodlovag
És végül befejezettnek nyilvánítom a régiómat. Kezdek egy újat. Valamit, ami nagyobb mint 2x2. És van benne víz is, meg hegy is.

Ez a vége

Kodlovag
Jó keresztezõdések wetsom, majd ellesek belõlük ötleteket.
Itt van az enyémekbõl is néhány:

amúgy milyen RHW 4.0? az nem csak egy pach? nekem nem csinált semmit
a reális világban nincs rengeteg ilyen sávszûkület, és ami van az is csak ideiglenes jelleggel, mivel nem logikus. A csomópont meg azért nem logikus, mert a körforgalom eleve azért (is) van kitalálva, hogy lassítsa a közlekedést. Ha gyorsítani akarják, akkor körforgalom helyett több szintes csomópontot építenek, ahol minden irányból minden irányba nagy ívekkel forduló utak vannak (és ahol ezt nem zárja ki például a városkép) Elemben a világ ilyenekkel van tele: És itt rögtön látszik is, hogy hogyan lesz egy sávból kettõ. Meg az is, ami az RHW-ben nincs. Például irányonkénti ötsávosból leágazó egy vagy két sáv, mely után négy vagy háromsávosként folytatódik, de a négysávosból is csak kétsávos leágazás van és akkor kétsávosként folytatja. Igaziból csak a két és háromsávossal lehet variálni. Ezt a keresztezõdést például akkor sem lehet megépíteni, ha derékszögesítjük a beérkezõ utakat. Pedig ez egy egyszerûbb cucc. Akkor még nem is beszéltünk róla, hogy összesen egy elem van, ami azt hivatott képviselni, hogy a különbözõ szinten lévõ utak ívesen is átmehetnek egymás fölött (és az is szar)
Nem felesleges, Magyarországon is sokszor alkalmazzák ezt a módszert tovább gyorsítja a közlekedést, hiszen aki jobbra megy annak felesleges körforgalmaznia....

Szerintem kell az RHW-ba az ilyen sáv szûkület, hiszen a reális világban is rengeteg ilyen van...az én városomban is...
nem tudna valaki belinkelni olyan modot, amivel a játékban lévõ járdák plázák és egyebek azonos módon lesznek kiövezve/leaszfaltozva?
én nem azt vitatom, hogy az összes verzió közül ez-e a legjobb, hanem hogy menthetetlenül értelmetlen, mert aki készíti az nem gondolja végig, hogy milyen forgalmi helyzetek lehetségesek. Például ez a csomópont tök jó, csak az vele a gond, hogy tök fölösleges, mert a körforgalomban ugyanazok az irányok megvannak, mint a szép íves kis utakon. Bonyolult csomópontot nem lehet vele csinálni, viszont az egyszerûek tényleg sokkal szebbek, mint az alap autópálya. De egy t-elágazást már nem lehet vele összedobni. Pedig én most éppen egy olyat szerkesztek ahol 5 irány van...
Az új RHW akkor is a legjobb az összes eddigi verzió közül végre viszonylag könnyen kezelhetõ, és sok az elem, alakítom is át a csomópontokat...
ezen elég egyértelmûen látszik, hogy tovább akarják vezetni. Mivel az aszfaltcsík 4 sáv széles, csak a felfestés a kétsávos. Ez a megoldás forgalmilag értelmetlen. Amíg az M7-es Siófokig ment addig ott is ilyen volt a vége, és állandóan be is dugult nyáron.
I.C.ram
Nem lehet valahogy a gyári térképek config file-át módosítani úgy, hogy csak nagy régiók legyenek? Túl kevés a nagy régió, pedig a Ny és San Franciscos térkép is nagyon jó lenne. Próbáltam paintben átfesteni, de nem nem lehet, mert ledarálja a régiókat 😞
Mighty
Azt hiszem rájöttem. A browse ablakban nem fogadta el a dupla klikket a filenéven. Vagyis elfogadta, mert bezárta az ablakot, de nem csinált semmit.

Most úgy csináltam, hogy elkattingattam a megfelelõ könyvtárig és nem dupla kattintással, hanem beírtam kézzel és kattintottam az ok gombra. Most csinálja a betöltést.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Mighty
Ott van.

I.C.ram
A képnek ugyanazon a meghajtón kell lenni, mint ahol a regions mappád is van, alapesetben a C:\-n.
Mighty
Sziasztok!

Van egy alap sc4 deluxe edition installom. Letöltöttem ezt a régiót. Betettem a megfelelõ könyvtárba (c:\Users\Mighty\Documents\SimCity 4\Regions\)
Betöltöm a régiót, alt+ctrl+shift+R után kiválasztom a greyscale jpg file-t, de nem történik semmi.

Mit csinálok rosszul?

Egyébként nagyon szép dolgokat összelehet hozni az új RHW-val, csak iszonyat idõigényes, én is csak gyakorlok egyelõre...elsõ csomópontom😊
Lehet, hogy tervben van, de a következõ 50 évben ez így fog maradni😊

Szerintem nem ritkaság az ilyesmi, Osztrákban is láttam ilyet autóúton...
Az M70-es valószínûleg azért néz így ki, mert még folytatni akarják. annak, hogy egy út a semmi közepén a fele kapacitásra csökken, semmi értelme. Mert ha nincs lekanyarodási lehetõség akkor hova tûnik a plusz forgalom? A-esetben a 4 sáv sok, akkor minek, b-eseben a 2 sáv kevés, akkor meg minek ez az elem, lehetne végig 4 sávos.
Magyarországon az M70-es út is így szûkül össze, ha nem kell akkora kapacitás, ez egy bevett szokás...
De én itt is alkalmaztam, reálisabban néz ki így a sugár út vége terelõnyíllal:
http://img704.imageshack.us/img704/351/sddn.png
amit csináltál az szép, de én pont ezeket az elemeket utálom. Ugyanis mi a fenéért szélesedne ki a 2 sávos út 4 sávosra, ha nem csatlakozik bele egy másik út plusz forgalommal?
Jó lett az RHW 4.0 végre egy jól használható változat, már a teszt is jól sikerült:
oks köszi<#worship>
Elvileg nem kéne hogy változzon bármi is az eredeti és nem eredeti között, nekem se eredeti. Mindig azt kell építeni amire van igény, elvileg úgy kellene történnie hogy amikor lakosságra van igény akkor iparra és kereskedelemre nem, amikor meg az utóbbiakra akkor meg lakosság nem kell. Tehát építs azt amire igényt generál, egyszercsak lennie kellene igénynek lakosságra is. Ha nem jön be akkor többet nem tudok segíteni 😞
most építettem ipari területeket de nagyon keveset egy kb 2X6-os területet meg egy 4X3-asat és teljesen lement az ipar igénye, ebbõl csak a 2x6-os területen épült ipar, a másik még mindig üresen áll. az nem lehet h a játékkal van baj???? mert most nem az eredeti van fenn, mert így mûködik a villamos. Eddig az eredetivel játszottam ott minden jó volt csak a villamos nem ment.
jó köszönöm, csak fura volt mert ilyen még nem volt.<#vigyor4>
Ott van az igény grafikonon hogy nincs igény lakóépületekre (zöld). Ha építesz ipari és kereskedelmi épületeket akkor egy idõ múlva lesz igény lakásokra is.