13557
| Kezdőknek! | | | Simtropolis | |
-
#12556 -
#12555 -
#12554 Még nem próbáltam ki, csak letöltöttem. Majd este. Mondjuk amióta ablakozott módba kellett tennem a játékot az előző monitor miatt, azóta lehet, hogy vissza se kapcsoltam még fullscreenbe, egyszer sem. Esetleg egy felületes teszt kedvéért. Még az is lehet, hogy a játék config fájljaiban állítódott el valami. Mindenesetre furcsa, hogy csak fullscreenben megy rosszul. De az is lehet, hogy a monitordrivert hiányolja. Még azt sem tettem vissza a rendszervisszaállítás óta. -
cloni94 #12553 a driver frissítése megoldja? -
#12552 Köszi -
#12551 Hogy keresni se keljen :)
Ez a legfrissebb driver ami támogatja a 9600XT-t azért ez csak egy 2010-es driver :) -
#12550 Még mindig itt vagyok, most már 1TB hellyel gazdagabban. Egyébként vicces, hogy napokat töltöttem azzal, hogy rávegyem valahogy a rendszert, hogy hajlandó legyen egyszerre felismerni mindkét vinyót + még bootolni is a régiről. Most meg mit látok? A legújabb gyári biosban ven egy opció, amivel meghatározhatom, hogy a sata kártyám vagy az alaplapi sata vetérlő inicializálódjon először. így egyszerűen bedughattam volna az 1 terás vinyót a sata kártyába, és bootolhattam volna az alaplapiról a régivel. Hirtelen két megoldást is kaptam a megoldhatatlannak tűnő problémámra. De nem baj, jó ez a moddolt bios, most már az alaplap is kezeli a nagy vinyókat.
Egye fene, holnap kipróbálom azt a legújabb ATI drivert. Valamit úgyis csinálnom kell vele, olyan nincs, hogy a fullscreen üzemmód nem megy rendesen. -
#12549 nem fogok rajta röhögni :) nekem is volt hasonló gépem nagyon sokáig pedig már akkor javában 2 magosa volt mindenkinek
amúgy szerintem az ehhez a kártyához való legfrissebb ati drivert próbáld ki, nekem a 9800pro-val simán ment a játék -
cloni94 #12548 igen media marktban szokott lenni nálunk is pécsen -
Benevolens #12547 én láttam karácsonykor a Westend Media Marktban elég sokat. -
#12546 Szóval a gépem. Kéretik nem hangosan röhögni.
Asus A7N8X-E Deluxe
AMD Athlon 2500+
1GB DDR
ATI 9600XT
Samsung F2380 (Kár, hogy az előző monitorom tönkrement, nagyon szerettem. Sose vettem volna újat)
80GB SATA Samsung (System)
1TB SATA Samsung (Még nem megy ,de egy órán belül felteszek egy moddolt biost, és majd akkor...)
WinXP EP1, 2004 áprilisi install (És még mindig milyen jól megy!)
A gép kb annyi idős, mint az SC4. De tud mindent, amit kell, ezért nem veszek újat.
De most, hogy pár év után újra internetre került a gép, újra törődni kellene vírusvédelemmel, stb... Annak meg hely kell, szóval vettem egy új vinyót. Már csak az alaplapot kell rávenni, hogy ismerje fel. -
Hay #12545 Szia!
Igaz, kb. fél éve, de én is Tescoban vettem Deluxe Edition-t 990-ért.
Akcióban.
Nem mondom, hogy azóta sűrűn láttam, de ki lehet fogni :-) -
cloni94 #12544 STEX Collector's Edition Volume 3 DVD, erről tud valaki valamit, mit tartalmaz, letölteni lelehet-e? -
#12543 Rakd fel a patchet és rakd xp sp2-be. Így is megfog akadni, de tovább fog futni. -
Benevolens #12542 Tesco, Media Markt -
Sponnyabob #12541 Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy a játék valamiért fél-egy óra játék után kilép hibaüzenet vagy bármi más jel nélkül. Sajnos már kb 3 órányi játékom veszett el emiatt, mert hát ha elfelejtek menteni elveszik minden. Win7 alatt játszok illetve nem eredeti a játék, mert nem tudtam még megvenni sehol, csak nem tudom, hogy ez emiatt van, vagy más oka lehet. Egyébként tudtok valami boltot ahol meg lehet venni? Remélem tudtok segíteni, mert ez így nem igazán jó, pedig nagyon jó kis játék. Köszi! -
NorbyI #12540 Nálam akkor kezd el röcögni amikor már kezd telelenni a térkép.
4 éves a konfigom. -
cloni94 #12539 nekem is ez a gáz, hogy nagyon szaggat.. -
#12538 ha nem vagyok indiszkrét, milyen géppel játszol? -
#12537 Ááá, dehogy. Már régen kitapasztaltam, hogy a régi driverekkel megy jól a játék, az újakkal akad. Kb olyan régi a gépem, mint a játék. Az új driverek az új kártyákhoz valók. Már egy 2006-os driver is szaggatott az SC4-gyel. Persze fél órát igazán rá is szánhatnék egy legújabb driverre...
(Utálom az összeesküvés elméleteket, de simán el tudom képzelni, hogy az új driverek szándékoltan nem optimális kóddal lassítják a régi kártyákat. Illetve optimálisak azok a kódok, de az új kártyákon. Vegyen csak a júzer újat.) -
wetsom #12536 Töltsd le a legújabb drivert hát, ha segít:) -
#12535 Na, én is beleszaladtam egy kis hardverproblémába. Pedig csak egy új vinyót akartam bedugni. És rendszervisszaállítás lett a vége. Mivel a funkció helyhiány miatt már rég ki volt kapcsolva, egy jó régi rendszert kaptam vissza, amiben nem volt videodriver se telepítve. A gépemen lévő 3 ATI driver közül az egyikkel szaggat a játék, a másikkal még a 2D desktop is durván szaggat, ha húzgálok rajta egy ablakot. Bár az is lehet, hogy csak nem távolítottam el rendesen az előző drivert. Most egy 2004 márciusi driver van fenn, és gyönyörű folyamatosan megy a játék. Viszont fullscreen üzemmódban meg totál szemcsés a képe éjszakai nézetben. Mondjuk tavaly nyár óta, amikor az előző monitorom elkezdett haldokolni, ablakozott módban játszok.(kikapcsolt, ha teljes képernyőre akartam tenni valamit / felbontásváltáskor). Pedig tuti, hogy ebből a három driverből használtam az egyiket. -
#12534 Nagyon nagy bravúúúúr, mindig a nyálam csorog a házilag fejlesztett mod-od után ha képeket raksz be róla -
NorbyI #12533 Úgy látom most semmilyen imageshake-re feltöltött képet nem jelenít meg a motor. Kimásoltam a hivatkozás címét és megnéztem külön ablakban és nagyon tetszett amit láttam. Kezd igazi éjszakai látképet nyújtani a kivilágított utcákkal és terekkel. Nagyon szép munka kodlovag, igazán büszke lehetsz magadra. Ja és köszi a kommentet. -
Benevolens #12532 nekem ezek a képek nem töltődnek be -
Benevolens #12531 igen, az óriásrobotost is láttam -.- -
#12530 Két kép. A másodikon kipróbáltam az utcai fényeket fehérre állítva.
-
#12529 Délután ugyanilyen szövegvolt, csak óriásrobotos. Közben már volt jó is. -
Benevolens #12528 tessék, nekem ez jön be a simtropolison
"Mishuno! Tornado tearing through server room!
Attempting to reach cow for comment. " -
NorbyI #12527 Csak arra voltam kíváncsi neki mi a véleménye wetsom kevert stílusáról. És rávilágított hogy minden város "kevert."
Simtropolis nálam megy, munkahelyemen szokott szórakozni és nem elérhető gyakran de azt betudom a helyi hálózatnak. Egyébként ha már Simtropolis akkor nézzétek meg a legújabb frissítésemet. És mondjatok véleményt oda, hadd legyen minél több hozzászólás. :D -
Benevolens #12526 már megint mi van a simtropolissal? Mármint valójában :P -
Benevolens #12525 jó, de akkor mit kérdeztél a feleségedtől? -
NorbyI #12524 A stílusok, mint modern és hagyományos, afféle töltelék szavak, ennyire nem vagyok tapló, hogy nem tudnám, milyen építészeti és urbanisztikai kifejezések a megfelelőek. Ez az elsőre válasz.
A másodikra pedig: egyértelmű, hogy nincsenek zselatinnal leöntve a települések, és nem őrzik meg 100 vagy éppen 1000 évvel ezelőtti állapotukat. Ugyanakkor a simcity4 lehetővé teszi, hogy homogén - szinte már már utópisztikus, afféle tervezett- városokat hozhassunk létre. Mint amilyennel sokan, sokféleképpen próbálkoztak a való életben is. Ez egy játék, amiben van aki a tökéletesre, a harmóniára, az összhangra, az utópikus város kialakítására törekszik, van aki pedig azokat a valóságos - akár spontán szerveződő - településeket szeretné megjeleníteni, amiket mindenfelé láthatunk. -
wetsom #12523 Egy biztos, egyre jobban összeérik ez a terület is, és nagyon jól néz ki , szerintem:
-
Benevolens #12522 úgy értettem, hogy itt ti valamit kevertek. Vagy nem vagytok tisztában a stílus fogalmával, vagy valami nagyon evidensen vitatkozunk. Az első esetben azt tudom mondni, hogy a "hagyományos" meg a "modern" nem stílus, sőt gyakorlatilag semmi. A második esetben meg azt tudom mondani, hogy bármilyen tanulmányok nélkül feltűnhet az emberfiának, hogy az épített környezet különböző időpontok termékeiből áll össze.
(Egyébként történelem várostörténet, földrajz településfejlesztés, és művészettörténet szak. És van egy minimális építészkar is)
Megjegyezném, a zárójeles megjegyzés mindkét esetben fölösleges.
Párizs esetében meg kb urbanisztikai rétegekről beszélhetünk.
-
NorbyI #12521 Én mondtam wetsom-nak hogy szerintem kicsit keverednek a stílusok a képén.
Aztán megkérdeztem a feleségemet (urbanisztika, városrendezés szak :)) hogy mi a véleménye róla, és wetsom-nak adott igazat. Hiszen jelenleg szinte nincs olyan nagyváros ahol ne keveredne sokféle stílus. Jó példa erre a párizsi látkép. A háttérben látszódnak a modern felhőkarcolók az előtérben pedig még ott sorakoznak a hagyományos francia stílusú épületek.
Egyszóval így valósághű. -
Benevolens #12520 én nem értem, hogy miről beszélsz -
wetsom #12519 Az hogy néha keverednek a stílusok az nem baj, a lényeg azaz, hogy az összkép legyen egységes. :)
-
Benevolens #12518 én meg a Párizs-szet egyik lakóházát simán ploppoltam, és semmi gond nincs vele -
wetsom #12517 A lakóházakat nem szoktam ploppolni, a simfox-os is magától épült, meg a japán sorház is.