Sim City 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nyirog
az autópálya alatti részt hogyan csináltad?

LeWyTy
De jól néz ki<#ijedt>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

RHW helyet MHW, így kicsit forgalmasabb a környezet:
FZoleee
jó nektek, én elég béna vagyok, nem sikerül jó várost kiépítenem, vagy ronda, vagy szép, de minden bajuk van az embereknek 😄
nyirog
még a hülyének is...

papi08
Most láttam az egyik helyi boltban a Sim City 4 + Rush Hour kiegészítõ CD-t mindössze 1000 Ft-ért. Megéri?😛

13 éve itt. Szép idő.

LeWyTy
Jól is néz ki<#eljen><#taps>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Számomra egyik legkedvesebb városrészem:
Jah, így jött le a steamról. De akkor jó hogy nem kell már patchelni.

Amúgy lassan összerakom a mod kezdõ mappámat. És papíron elég jól halad egy tanulmányváros terve. Ha lesz valami majd felrakom.

Érdekes ez az éjszakai project.
Nagyon jó. Csak így tovább 😊

Ha kész lesz mindenképpen oszd meg😊
Kodlovag
641-es? Biztos? A legutolsó patch is csak 640-re frissít. Ha tényleg 641-es, akkor biztosan valamilyen utógyártott verzió lehet, minden patchcsel együtt. Szóval szerintem jó vagy.

Köszi!
Delux
1.1.641.0
US English

Ehhez kell valamilyen patchet telepíteni?
Kodlovag
Közben az éjszakai megvilágítással is haladtam, összeválogattam egy használható lámpaoszlop szettet, most már a Maxis autópályák is mûködnek, és a Tulepet is teszteltem. Az is jónak tûnik. Tulajdonképpen félig-meddig képes kiváltani a keresztezõdések hiányzó megvilágítását. Szóval haladok.

Kodlovag
A verziót hogy kell érteni?
1. Alap vagy RH? Ezt csak meg tudod állapítani.
2. Verziószám? Bemész explorerbe, megkeresed a SimCity 4.exe fájlt, ami emlékeim szerint a játék install könyvtár Apps mappájában van, jobb klikk rajta -> Tulajdonságok, a felugró ablakban van egy verzió fül.
3. Nyelvi verzió? A játék install könyvtárában nézd végig a nyelvi alkönyvtárak neveit, abból már könnyû megtippelni, hogy angol, távol keleti vagy európai, vagy mi... Emlékeim szerint 5 nyelvi verzió van.

Sziasztok 2!

Hol tudom megnézni, hogy milyen verziójú a játékom?
Kodlovag
Ma este megpróbáltam lámpákat adni a keresztezõdésekhez. Találtam HD forgalmi lámpákat, amihez van éjszakai világítás lámpaoszlop is. Csak éppen fény nincs hozzá beállítva. És ráadásul attól tartok, hogy nem triviális a fény hozzáadása. Azért még erõlködök egy kicsit, hátha valami részmegoldást össze lehet hozni.

nyirog
<#taps>
Anno voltak ilyen világító tornyok amiket külön építhettél az országutak, utak mellé, azokat nem akarod esetleg fényesebbre csinálni ?

Kodlovag
A Tulepnek elvileg már most mûködni kellene, az LRM3 azt írja, ha bent vannak az AVE4 és NWM lámpák, akkor automatikusan megy. Ezt egyenlõre nem tudom megerõsíteni, mivel még életemben nem rakam le egy Tulep elemet sem. De ami késik...

Így alakul <#idiota>

Kodlovag nagyon jó! Remélem a Tulep-nél is mûködni fog😊
LeWyTy
A templom helyére körhintát<#idiota>

Kodlovag
Ja, és amire még nem számítottam hogy a legkülsõ zoomban leveszi az utcák megvilágítását. Pedig pont ott nézne ki a legjobban.

Kodlovag
Erre jutottam ma este. Meg van csinálva az avenue és az NWM avenuek. A $ kevésbé fényes, a $$ fényesebb, A $$$-t teljesen újra kell csinálni, egyszerûen nincs egy jól kinézõ $$$ lámpatest hozzá. Amire nem számítottam, hogy a keresztezõdésekben nincsenek lámpák. De mintha már láttam volna ilyen modot a simtropolison... Talán a HD forgalomirányító lámpákkal együtt. Majd keresgélnem kell.

Következik a Road, remélem nem kezeli együtt a Streettel, azt nem kéne megváltoztatni.

Sziasztok!

Hol tudom megnézni, hogy milyen verziójú a játékom?
Nyár vége óta sok minden változott:
köszönöm
Kodlovag
Igen, a nevét emlékezetbõl írtam, remélem jól. Ez a mod csak azért kell, hogy rendesen sötétet csináljon. Az össze módosítás az LRM fájlokba fog menni.

Hú, ha sikerül remélem kiadod!

SimFox Day and Night Mod v2?? Ez az ami a Simtropolison van?
Kodlovag
Na akkor realisztikus éjszakai megvilágítás projekt.

1) SimFox Day and Night Mod v2 + Light Replacement Mod v3. Ez egy igen jó alap lesz, könnyû benne módosítani a fénykúpokat.

2) Elsõ próbálkozás. Csak az $ avenue van módosítva, ha csak az avenue sikerülne, már félig boldog lennék.

3) Második próbálkozás. Majdnem jó, csak a legfényesebb pontok a lámpák közé esnek. Egy kis finomhangolás még kelleni fog.

Szerintem ez már kezd egészen hasonló lenni ahhoz a képhez, amit #12247-ben linkeltem be. Per pillanat ez az egy kis darab avenuem van az egész régióban, ahol tesztelhetek, úgyhogy nem túl látványos, ráadásul a hidat még máshogy is kezeli, azért a nagy fekete lyuk a két rész között. De látom benne a lehetõséget.

Kodlovag
Jó város, lehet nekem is ezt a partfalat kellene alkalmaznom az aktuális városomban. Szerintem jól menne az $ környezethez is.

Kodlovag
privi ment

Kodlovag
Jajj, ne égess már le teljesen. Mindent tagadok, nem is én csináltam. <#vigyor2>
Egyébként 2004-ben ez még igen jónak és eredetinek számított. Nem voltunk még olyan jól ellátva modokkal, mint manapság. Lehet, hogy még olyan régi kép is van közöttük, ahol két utat használok avenue helyett, mert még RH sem volt. Létezett Simtropolisos city journal is, ott messzebbre jutottam a várossal, mint itt látjátok, de az idõk során az elveszett.
Na ennyit azért még össze tudtam kaparni. A városokat már rég nem tudom megnyitni, nincsenek betöltve a szükséges modok. Ha egyáltalán learchiváltam õket rendesen...

És ezen dolgozok mostanság. Azért remélem van némi fejlõdés az utóbbi X év alatt. 😊

Folyópart:
ezt elkérhetem én is?
nyirog
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?508092-Cities-in-Motion-Developer-Diary-1-A-Prelude

Ezt ismeritek: link? 😄
Hajdanán ez volt ami miatt elkezdtem Simcityvel komolyan foglalkozni.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Köszönöm a választ sajnos semelyik sem az amire nekem szükségem van. Az elsõ plugint már ismertem, fenn is van simtropolison. Egyetlen problémám vele, hogy nagyon elüt a színe az általam használt textúrától. A másik plugin viszont nem az amire szükségem volna az az összes síntextúrát változtatja meg kivéve a WRRC-ét.
Mindenesetre a választ nagyon köszönöm. Esetleg ha van olyan oldal ami még mûködik és jónak véled elküldenéd a címét hátha találok valamit.
Köszi még egyszer.

Sim City 4 magyarítás: http://simcity4.uw.hu/SimCityLocale.dat River Valley Project on Simtropolis

Ezek LRM lámpák és csak ennyi fényük van...
Kodlovag
Van ilyen mod, de mivel már régen nem emlékszem, hogy honnan szedtem le (talán valamilyen japán oldalról?), ezért priviben átküldtem neked csatolva a fájlokat.
Nem tudom, mennyire kompatibilis pl az SFBT moddal, próbáld ki. Én csak letöltöttem valamikor hónapokkal ezelõtt, de sosem használtam. Rengeteg ilyen elfekvõ modom van...

Már jó régen volt hogy segítséget kértem itt illetve kérdeztem, most eljött újra az idõ.
Nem tudja megmondani valaki nekem mi módon lehet a NAM-ban levõ Wide Radius Rail Curve (speciális sín ívek) mellé textúrát varázsolni? Mondjuk SFBT féle sötétebb textúrát? Elég rondán tud kinézni a terep mikor minden szép egyszínû ezek meg teljesen elütnek a tereptõl. Városban különösen zavaró tud lenni.

lot editorban van egy rakat lámpa, meg fénykörök is, de azt nem lehet az avenue mellé rakni. Egyébként van egy mod, amivel erõsebbek lesznek az útszéli lámpák fényei, de nekem nem tetszett, mert a fények erõsebbek lettek, de a fénykörök ugyanakkorák maradtak, vagyis nem szóródott a fény és így nagyon hülyén nézett ki
Kodlovag
Szerintem lehet az utca ennél fényesebb. Nézd csak meg az utca melletti lámpákat a parkban. Azoknak van fénye. Meg a kikötõinek is. Ehhez képest az avenue melletti lámpáid nem is világítanak. Csak annyit kellene elérni, hogy azok is ugyanígy világítsanak + nagyobb legyen a fénykörük, egészen érjen össze.

hát sajnos ez tényleg nem nagyon lesz jobb 😞
Többnyire a videó kártya drivere szokott lenni a ludas. Nagyon sok beállítás van benne és ott kellene valamit mókolni. Nvidia driverben van SC4 hez beállítás. Próbáld meg azzal.

Kodlovag
Elvileg a Mapper és a Terraformer is mûködik Win7 alatt. Kell hozzá DirectX 9c (felteszem bármilyen újabb verzió is megteszi), valamint kellhet ez a dll file: MSCVP71.DLL. Ha nincs, töltsd le a netrõl, és másold be a program könyvtárába.
Ugyan csak annyit írtál, hogy nem mûködik, amibõl azért elég nehéz a hiba okára következtetni, de ha a föntiek megvannak, akkor legalábbis el kell indulnia.

Üdv közöttünk ! 😊
Ennél világosabb nem lehet egy utca, négy sor lámpa:
Sziasztok. Segítséget kérek. Újra feltettem a SC4-et, de szaggat a játék. Szerintem nem kéne. A konfig a következõ: Intel Core 2 Duo 2,4 GHz, 4 GB RAM, NVIDIA GeForce GT 240, Windows 7. Minden mediumon van, felhõk, hullámok kikapcsolva. Szín minõség 16 bit. A felbontás 1024-768 és hardveresen számol a játék. Remélem ebbõl ki tudtok hámozni valamit és tudtok megoldást mondani. Bezzeg a régi "lendkerekes" gépemen fullon ment.

Én és a Sim City 4:

Kb. 2004-ben találkoztam a játékkal elõször, de nem nagyon értettem, így hamar belefáradtam. 😞 Úgy egy hónapja valahogy ismét ráakadtam. Letöltöttem valahonnét, majd elkezdtem utánajárni, hogy kell csinálni. Most már mûködnek a kockavárosaim! Jeah! Mivel most már látom, hogy mennyire jó játék is ez, nemrég megvettem az eredetit (Delux). Minden játékkal így vagyok 😊. Ha a kipróbálás is szeretnék vele játszani, mindenképpen megveszem! Viszont a Steamról töltöttem le, így most nem tudom hogyan lesz CD kulcsom 😞 (esetleg nincs valakinek ötlete?), és vajon hogyan regisztrálok a sim city.com-on?! Remélem nem kell újat venni dobozban!

Amit viszont kérdezni szeretnék: a moddolással kapcsolatban alapszintû infókat honnan/kitõl kaphatnék (pl. mi mit jelent?: bat, lex, lot, ploppable, growable, dependencies, stb.)

Illetve hogyan lehet a simtropolison és a devotionon levõ mappokat feltenni? Nem mûködik sem a mapper, sem a terraformer (win7)?

Elõre is köszi az elsõ lökéseket!
Sziasztok!

Csatlakozom a fórumhoz!
A fórum szuper!
Barátságos a légkör!
A városok kiválóak!

Üdvözlet mindenkinek!
nyirog
képet róla <#beka2>