Szabad a drog az iskolákban?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de én is úgy gondolom, hogy kell felvilágosítás
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
Jól van basszus. Akkor hadd kérdezzek fordítva.
Szerinted rászokna a gyereked a cigire, az alkholra, ha tudná, hogy milyen veszélyekkel jár? Csak azért kérdezem, mert nekünk nem volt ilyen felvilágosítás tartva. Lett is egy pár alkoholista, dohányos barátom, akinek az egészsége ma romokban hever(és nem csak az övé, hanem a környezetéé is-akár mentálisan is). Hogy miért? Mert nem tudta, hogy mi a hatása ezeknek a drogoknak(alkohol, cigi), csak jópofa dolog volt, és ment a többiek után. Ha tud egy kicsit gondolkodni az egyén, akkor el tudja dönteni, hogy mi a jó, és mi a rossz. DE, ha nem tud a dologról semmit, akkor nem biztos, hogy helyesen dönt. A tények nem ismerete nem fogja visszatartani az alkoholt például, hogy tönkretegye a májadat...
A fentiek értelmében, velem el tudna beszélgetni a gyerekem mondjuk a cannabisról, mert elég tájékozottnak tartom magam. És olyan nincs, hogy rászoktatja valaki. Hacsak nem a tudtán kívül, de az már más kategória. Értsd már meg, hogy itt nem arról van szó, hogy hagyjuk szabadon üzletelni a dealereket. Csak annyi volna cél, hogy az emberek több valós tényt tudjanak, és hogy a fogyasztás ne legyen bûncselekmény(és itt most nem heroinról beszélek).
A francba. Ezért mondtam, hogy ennek nincs értelme. A fenti sorokat már vagy huszadszorra írom le, de még mindig elbeszélünk egymás mellett.
Csak megkerdeznem ha te szulo lennel es mondjuk valamilyen kabitoszertuladagolasban meghalna a gyereked, akkor mit csinalnal azzal ha tudod ki az aki raszoktatta a gyerekedet a drogra ? Aki lehet egy haver is a haveri korebol, nem feltetlenul drogdealer.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Hú, ez most elég kusza lett.
(Viszont általában a legjobb füvek gyantásak, tehát van bennük némi hasis hatóanyag is. Ezért nem kell sokat tenni egy cigibe 😊Repatarurgyán
Azota se akarom megegyszer kiprobalni. 😊
De a linket, mint a hozzászólásban is jeleztem, csak kulturális tájékoztatásnak szántam a kenderrõl. Vitázni nem fogok, mert mint kiderült, meddõ. Csakis mindenki saját maga tudja eldönteni, hogy hol és hogyan áll meg.
Repatarurgyán
"A marihuánán keresztül az út ugyanis elvezet a hasishoz, s ez már egy 5-15 %-ban tetrahidrokannabinolt tartalmazó méreg, amelynek fogyasztása sokakat juttatott már elmegyógyintézetbe…"
Repatarurgyán
Ki irta a topiccimben , hogy arulni az iskolaban ?
Mar az se lenne jogserto ha , bent lenne a zsebedben a cucc.
Arrol meg ne is beszeljunk, hogy ha nem tilos, akkor mit csinalhatnak azokkal a tanulokkal, akik netan nehany szunetben a WC-n elszivnak egy J-t.
Legyen egy haveri tarsasagod, mondjuk 20 fo akivel mondjuk mar jo egy eve szivsz fuvet.
Legyen csak egy ember koztuk aki kiprobalta a kemenyebb drogot es beszivott allapotban ravegyen a kiprobalasara.
S mivel az itelokepesseged seholsincs a normalistol olyan allapotban eleg nagy az eselye fiataloknal, hogy megtortenik a baj.
Tényleg csak annyit akarok még hozzászólni a témához, hogy a drogtörvény liberalizálása szerintem nem arról szól, hogy akkor mostantól ki lehet váltani a vállalkozói igazolványt iskolákban történõ drogárusításra. Szerintem túlságosan együgyû volt az, aki - a tervezet egyetlen pontját kiemelve és kiforgatva - ezt(ld.: topiccím) a kijelentést tette. Mondhatnám, hogy ezzel csak magát minõsítette, de sajnos a lakosság nagy része ezt a kijelentést készpénznek vette.
OFFTopic:
Nem akarok többet az alábbi vitákhoz hozzászólni, mert ahogy én észrevettem, nem lehet hatni a másik oldalra(drogellenesek). Ergo, csak elbeszélünk egymás mellett.
Tegyük fel az illetõ szivja a füvet rendszeresen már vagy 2 hónapja , akkor eléggé nagya valószinûsége , hogy vaditott anyagot kap , hogy pontosan mivel vaditják azt ne kérdezd mert nem tudom , de utánna a fü is olyat üt mintha kokót szivott volna. Naná hogy tovább lép a fogyasztó hiszen más lett az erösség...
Õ azt mondta hopgy akik a környezetében kemény drogosok voltak azok mind a fûvel kezdték.
Ergo példa mindenre van.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Énis kipróbáltam a füvet és a haskát is mégsem lettem drogos. Csak az szokik rá aki rá akar szokni.
Aki a korpa koze keveredik azt megeszik a disznok.
Eloszor fu, utana egy kis haska proba.
Es mar le is loktek a lejton.
Azonban Õ legalább utánna nézett nem úgy mint azok a szerencsétlenek akik még erre sem vették a fáradságot , csak mennek tüntetni mert arra a szóra , hogy drog rögtön a hernyósok ugranak be nekik.
Peace
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Latom mar olyan Geniusi kepessegekkel vagy megaldva, hogy azt is megmondod ki hol jart az eleteben. Ird mar ide nekem az 5os Lotto szamait is, hatha azon kepeseged is meg van ami altal elore tudod a szamokat.
http://druglord.buzz.hu/ ;)
"Amugy a vadkender nem is tartalmazza azt a hatoanyagot amitöl fü lesz a fü..." #417
"A vadkendertöl semmit nem fogsz csinálni a köhögésen kivül" #449
Nem igazán értem mi a bajod ezekkel a kijelentésekkel , enyhe féligazság nem pedig erõs csusztatás mint amiket te szoktál ide felkarcolni. Nem minden vadkender hat...ez az igazság.Aki pedig egyébbként nem dohányzik az csak köhögni fog tõle. 😊)
Na akkor nezz csak korbe ,amikor a drogosok elotted lovik be magukat es szorjak szanaszet a tuiket.
Kifly: nem látom az okát miért kell börtönnel fenyegetni a 15éves srácot csak azért mert elszivott egy cigit....
Azt elismrem hogy Garfield mnem mondott olyat hogy a vadkenderõl köhög az ember azt K Andris mondta😊)
Az Mindenesetre durva hogy az elején azt sem tudta milyen növényrõl beszél, azóta úgy látszik utána nézett, már csak azért is mert feltünhetett neki hogy a kendermag egyesület vaj miért is kaphatta a nevét.
"Mit tudnak a kannabiszról
A vita elején a balosok (Garfield K.András) annyit tudtak hogy allergiát okoz a vadkender, nagyon nehezen akarták elhinni nekem hogy az egy másik növény(parlagfû) "
Ugye nem voltal felmentve biologiabol ? 😊
"Amugy a vadkender nem is tartalmazza azt a hatoanyagot amitöl fü lesz a fü..." #417
"A vadkendertöl semmit nem fogsz csinálni a köhögésen kivül" #449
Garfield éles logikájához adalék:
"Ismétlem, nem tömeg alapján kategórizálnak" #396
"Igen, a tiszta hatóanyag-tartalmat tömegben mérik, " #432