Szabad a drog az iskolákban?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mikike
szerintem akkor is rászokna, mert azt gondolja, hogy õ akkor menõ

de én is úgy gondolom, hogy kell felvilágosítás

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Ennek fényében akkor nem tudom, hogy miért fordulhattak elõ az alábbi esetek...

Úgy vagyok vele, hogy inkább az iskolai morált rontsa, mint a gyerekem egészségét.
Jól van basszus. Akkor hadd kérdezzek fordítva.
Szerinted rászokna a gyereked a cigire, az alkholra, ha tudná, hogy milyen veszélyekkel jár? Csak azért kérdezem, mert nekünk nem volt ilyen felvilágosítás tartva. Lett is egy pár alkoholista, dohányos barátom, akinek az egészsége ma romokban hever(és nem csak az övé, hanem a környezetéé is-akár mentálisan is). Hogy miért? Mert nem tudta, hogy mi a hatása ezeknek a drogoknak(alkohol, cigi), csak jópofa dolog volt, és ment a többiek után. Ha tud egy kicsit gondolkodni az egyén, akkor el tudja dönteni, hogy mi a jó, és mi a rossz. DE, ha nem tud a dologról semmit, akkor nem biztos, hogy helyesen dönt. A tények nem ismerete nem fogja visszatartani az alkoholt például, hogy tönkretegye a májadat...

A fentiek értelmében, velem el tudna beszélgetni a gyerekem mondjuk a cannabisról, mert elég tájékozottnak tartom magam. És olyan nincs, hogy rászoktatja valaki. Hacsak nem a tudtán kívül, de az már más kategória. Értsd már meg, hogy itt nem arról van szó, hogy hagyjuk szabadon üzletelni a dealereket. Csak annyi volna cél, hogy az emberek több valós tényt tudjanak, és hogy a fogyasztás ne legyen bûncselekmény(és itt most nem heroinról beszélek).
A francba. Ezért mondtam, hogy ennek nincs értelme. A fenti sorokat már vagy huszadszorra írom le, de még mindig elbeszélünk egymás mellett.

kifly
Tévedsz! Nem lehet ellene fegyelmit indítani, (már szint cigizésért sem) hiszena titoktartási kötelezettség szerint, ha terhelõ adat kerül a tanár birtokába, nem mondhatja meg a szülõnek, ergo tehetetlen.
kifly
mért csak arra amit te használsz? a többit is egyre többen használják, rájuk mért nem gondolsz?
[Jakuza]
Ugy gondolod, hogy nem rontana az iskolai moralt es ez nem adna alapot a suliban masok megkinalasanak ? A masik fele hogy az ilyen fiatalok nem felnott fejjel gondolkoznak , sokkal hamarabb lelehet oket taszitani a lejton.
Csak megkerdeznem ha te szulo lennel es mondjuk valamilyen kabitoszertuladagolasban meghalna a gyereked, akkor mit csinalnal azzal ha tudod ki az aki raszoktatta a gyerekedet a drogra ? Aki lehet egy haver is a haveri korebol, nem feltetlenul drogdealer.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Ugyanazt, amit azokkal a diákokkal tennél, akik az iskolákban isznak(alkoholt), vagy cigiznek. Szerintem. DE, biztosan nem kéne bûncselekmény elkövetõjének tartani. Miért? Ezt már ideírtam egyszer(Szerinted mi lenne a vége annak?). ÉS, nem kéne a tanárnak egybõl a rendõrséghez fordulnia. Helyette inkább tarthatnának felvilágosító órákat, vagy beszélhetnének a szülõkkel(bár akkor ugyanott vagyunk, mert a szülõ is viheti a rendõrségre az ügyet - van ilyen sajnos).

[Jakuza]
Na akkor magyarazad el mit lehet azokkal a diakokkal tenni, akik az iskolaban beszivnak ezekutan ? Megsimogatjak majd a buksijukat, hogy ejnyebejnye ezt azert nem kellett volna ?

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

És itt most saját magadnak mondasz ellen(jól írom?). Már megbocsáss, de ha pont te állítod azt, hogy meg tudtad állni a további használatot, akkor miért írtál eddig pont ellentétes véleményeket?
Hú, ez most elég kusza lett.

Jó, akkor ne ragaszkodjunk a topiccímhez(mint ahogy az utóbbi 500 hozzászólásban történik). A lényeg ugyanaz. Ha arról van szó - elvileg - ebben a topicban, ami a "botrány" kirobbanását okozta, akkor jól írtam.

Crokin
Nem is kell, elég a fû.
(Viszont általában a legjobb füvek gyantásak, tehát van bennük némi hasis hatóanyag is. Ezért nem kell sokat tenni egy cigibe 😊

Repatarurgyán

[Jakuza]
Hat en is probaltam, de egeszen mas volt.
Azota se akarom megegyszer kiprobalni. 😊

Crokin
Nem, nem véletlen. Én már fogyasztottam hasist, és nem sokban tér el a cannabis hatásától.(Valszeg' a silányabb minõség miatt)

De a linket, mint a hozzászólásban is jeleztem, csak kulturális tájékoztatásnak szántam a kenderrõl. Vitázni nem fogok, mert mint kiderült, meddõ. Csakis mindenki saját maga tudja eldönteni, hogy hol és hogyan áll meg.

Repatarurgyán

[Jakuza]
Akkor ugye ez se veletlen az irasban ?

"A marihuánán keresztül az út ugyanis elvezet a hasishoz, s ez már egy 5-15 %-ban tetrahidrokannabinolt tartalmazó méreg, amelynek fogyasztása sokakat juttatott már elmegyógyintézetbe…"

Crokin

Repatarurgyán

[Jakuza]
Igen tudom.

Crokin
A haska is kenderbõl készül. Tudod, a gyanta 😊

Repatarurgyán

[Jakuza]
Inkabb te csurod a szavakat.
Ki irta a topiccimben , hogy arulni az iskolaban ?
Mar az se lenne jogserto ha , bent lenne a zsebedben a cucc.
Arrol meg ne is beszeljunk, hogy ha nem tilos, akkor mit csinalhatnak azokkal a tanulokkal, akik netan nehany szunetben a WC-n elszivnak egy J-t.

[Jakuza]
Itt a leggyengebb lancszem az emberi akarat ertsetek mar meg.
Legyen egy haveri tarsasagod, mondjuk 20 fo akivel mondjuk mar jo egy eve szivsz fuvet.
Legyen csak egy ember koztuk aki kiprobalta a kemenyebb drogot es beszivott allapotban ravegyen a kiprobalasara.
S mivel az itelokepesseged seholsincs a normalistol olyan allapotban eleg nagy az eselye fiataloknal, hogy megtortenik a baj.

ONTopic:

Tényleg csak annyit akarok még hozzászólni a témához, hogy a drogtörvény liberalizálása szerintem nem arról szól, hogy akkor mostantól ki lehet váltani a vállalkozói igazolványt iskolákban történõ drogárusításra. Szerintem túlságosan együgyû volt az, aki - a tervezet egyetlen pontját kiemelve és kiforgatva - ezt(ld.: topiccím) a kijelentést tette. Mondhatnám, hogy ezzel csak magát minõsítette, de sajnos a lakosság nagy része ezt a kijelentést készpénznek vette.

OFFTopic:

Nem akarok többet az alábbi vitákhoz hozzászólni, mert ahogy én észrevettem, nem lehet hatni a másik oldalra(drogellenesek). Ergo, csak elbeszélünk egymás mellett.

Persze hiszen a light drogokat szokták bevaditani a dealerek , ha az alany már eléggé rendszeres vevõ. Csak érdekes módon erröl nem szólnak a riportok.
Tegyük fel az illetõ szivja a füvet rendszeresen már vagy 2 hónapja , akkor eléggé nagya valószinûsége , hogy vaditott anyagot kap , hogy pontosan mivel vaditják azt ne kérdezd mert nem tudom , de utánna a fü is olyat üt mintha kokót szivott volna. Naná hogy tovább lép a fogyasztó hiszen más lett az erösség...
MA volt egy riport egy drogosról aki 2 hétig volt lélegeztetve túladagolás miatt.

Õ azt mondta hopgy akik a környezetében kemény drogosok voltak azok mind a fûvel kezdték.

Ergo példa mindenre van.

Tikal
nagyon gyenge ez az állitás, kár hogy ezt még nem sikerült bizonyitani. Probáltam mást is a fûn kivül és mégsem szoktam rá semelyikre sem... a legtöbb tanulm,ány is azt mutatja hogy ez a kapudrog téma egy nagy röhely, ez csak a népnek egy kis rágcsálnivalo, téves info...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Nincs igazad mert kihagyod az embert.
Énis kipróbáltam a füvet és a haskát is mégsem lettem drogos. Csak az szokik rá aki rá akar szokni.
[Jakuza]
En csak egyet akarok megjegyezni.
Aki a korpa koze keveredik azt megeszik a disznok.
Eloszor fu, utana egy kis haska proba.
Es mar le is loktek a lejton.

Ebben speciel igazad van. 😊
Azonban Õ legalább utánna nézett nem úgy mint azok a szerencsétlenek akik még erre sem vették a fáradságot , csak mennek tüntetni mert arra a szóra , hogy drog rögtön a hernyósok ugranak be nekik.
Peace
[Jakuza]
Na de akkor miert akar vitazni rola, ha azt se tudja, hogy mi a fama ? Igy gyakorlatilag a hozzaszolasainak erteke egy nagy 0.

Mivel a vadkender tartalmazza a THC ezért elég tudatlanságról árulkodott a vita elején, hogy egy füves azt sem tudta milyen növénybõl szedik ki a THC-t, persze legalább az a javára irható hogy késöbb utána nézett.
Tikal
Nem látok olyan érvet amivel indokolni lehetne bármely tudatmódosításra, ill. önmegsemmisítésre alkalmas szer büntethetõségét, kibõviteném annyival hogy én ezt csak a cannbisra értem 😊 A többi elég veszély szer, de továbra is azt mondom hogy a fogyasztokat nem kéne olyan keményen büntetni...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

[Jakuza]
Te ne talald mar ki hogy en mit lathattam , vagy mit nem.
Latom mar olyan Geniusi kepessegekkel vagy megaldva, hogy azt is megmondod ki hol jart az eleteben. Ird mar ide nekem az 5os Lotto szamait is, hatha azon kepeseged is meg van ami altal elore tudod a szamokat.

kifly
Hát ez az én se tudok!
K.András
Te biztos nem voltál még hollandiában ,ugyanis ott a legkevesebb a keménydrogosok száma a világon,nem látthattál tüket meg kemény drogosokat aluljároban löni magukat, ezt max álmodtad...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

K.András
Te tudsz mondani???Vagy attol jobb lesz???Pl ha egy ember befekszik a vonat alá és levágja az egyik lábát és én ezért büntetésül levágom a másik lábát vajon jobb lesz e neki???

K.András
Csak te mint tudatlan azt szajkozod hogy vadkender, miközben szart sem ér, vadkendertöl tényleg köhögni fogsz maximum mivel nem tartalmaz csak mint irtam 1.5-2.0 thc-t a 15-20 helyett.Egy egyszerü pl:egy 3% alkohol tartalmu likörböl megiszol egy litert és nem érzel semmit, de igyál meg egy liter 30%-ost...

K andrás arhivumából:
"Amugy a vadkender nem is tartalmazza azt a hatoanyagot amitöl fü lesz a fü..." #417
"A vadkendertöl semmit nem fogsz csinálni a köhögésen kivül" #449

Nem igazán értem mi a bajod ezekkel a kijelentésekkel , enyhe féligazság nem pedig erõs csusztatás mint amiket te szoktál ide felkarcolni. Nem minden vadkender hat...ez az igazság.Aki pedig egyébbként nem dohányzik az csak köhögni fog tõle. 😊)
kifly
Nem arra válaszoltál, amit kérdeztem!
Tikal
Hu, a Holland aluljáro aztán mindent elárul....

[Jakuza]
Voltal mar te Holland aluljaroban este vagy ejjel?
Na akkor nezz csak korbe ,amikor a drogosok elotted lovik be magukat es szorjak szanaszet a tuiket.

Tikal
Ez nem csoda, tény hogy a fûvezõk jelentõs része soha nem tér át a keménydrogokra, legfeljebb kipriobálják, és tény az is hogy a fûvet elég köünnyen le is teszik idõvel, nem ugy mint a cigit vagy a piát... a másik dolog amuit sokan félreértenek hogy itt senki sem reklámoznio akarja a fûvet, csupán csak felvilágositani néhány tudatlan elmét akiket elboditottak a sör reklámok, mert persze azt lehet reklámozni dögivel, nesze nekünk folyékony kenyér, a végén még a zsirt is arra kenjuk majd....

Tikal
Srácok, mi most a cannabis sativa-rol beszélgetunk ugye? Ha igen akkor arra nem lesz allergiás senki, nem ugy mint a parlagfûre 😊

Kifly: nem látom az okát miért kell börtönnel fenyegetni a 15éves srácot csak azért mert elszivott egy cigit....

Tikal
Nem keménydrogozom, de ugy látom az eszed nulla, mert egy olyan statisztika vagy tanulmány sincs ami egyértelmuen kimutatná hogy afuvesek késõbb áttérnwek a keménydrogokra, sõt hollandiában csökkent a számuk, jééé 😊

kifly
Lát valaki olyan érvet amivel indokolni lehetne bármely tudatmódosításra, ill. önmegsemmisítésre alkalmas szer büntethetõségét?
[Jakuza]
Lehet a vegen meg ki is probaljak, hogy megbizonyosadjanak a valosagrol ? 😊

Igen most már kissé okosabbk a témában, csak az elején garfieldnak pl fogalma sem volt mi is az a hatóanyag.

Azt elismrem hogy Garfield mnem mondott olyat hogy a vadkenderõl köhög az ember azt K Andris mondta😊)

Az Mindenesetre durva hogy az elején azt sem tudta milyen növényrõl beszél, azóta úgy látszik utána nézett, már csak azért is mert feltünhetett neki hogy a kendermag egyesület vaj miért is kaphatta a nevét.
[Jakuza]
Erre gondoltal ? Mert ha igaz akkor en most szet rohogom magam. ROTFL

"Mit tudnak a kannabiszról

A vita elején a balosok (Garfield K.András) annyit tudtak hogy allergiát okoz a vadkender, nagyon nehezen akarták elhinni nekem hogy az egy másik növény(parlagfû) "

Ugye nem voltal felmentve biologiabol ? 😊

A "ha" szócska jelentését bizonyo IQ alatt nehéz felfogni.
K andrás arhivumából:
"Amugy a vadkender nem is tartalmazza azt a hatoanyagot amitöl fü lesz a fü..." #417
"A vadkendertöl semmit nem fogsz csinálni a köhögésen kivül" #449

Garfield éles logikájához adalék:
"Ismétlem, nem tömeg alapján kategórizálnak" #396
"Igen, a tiszta hatóanyag-tartalmat tömegben mérik, " #432
Az nem. Viszont szerintem az neked is szúrná a szemed, ha kislányodat azért állítanák meg, vetkõztetnék alsónemûre a Nyugati téren, mert pl.raszta a haja. És azt ne mond, hogy nem fogod hagyni a kislányodnak, hogy raszta haja legyen, mert akkor nagyot csalódok benned.

liberalizmus van miért baj az? van aki nálatok cigány Deport akar, õ meg kirakná az országból a drogosokat, füveseket... neki is lehet véleménye...

az már rég nem olcsó...