401
Hangkártyák ma
  • Inquisitor
    Az Aureal-t meg a liszencét papiron valóban a Creativ vette meg, de csak miutána mérnökök többségét felszippantotta egy NVidia nevű cég.
  • Inquisitor
    Ráadásul az össze SB hangkártya az SB16-tól fölfelé egyben AC97-es is :D
  • [NST]Cifu
    Melyik integrált AC'97 kompatibilis hangkártyánál? Az AC'97 ugyanis nem egy hangkártya, hanem egy szabvány.
    Arról nem is beszélve, hogy egyes alaplapokon integrált SB Live! található már...
  • Scott21
    Nekem az a véleményem, hogy egy integrált Ac 97-nél 10000szer jobb egy Sound Blaster!
    Ég és föld a különbség!!!
  • [NST]Cifu
    kisse atestetek a lo tuloldalara.. en nem azert jottem id ehogy istenitsem

Olvasd el még 1x a #107.-es hozzászólásodat, és mond azt tiszta szívvel, hogy nem isteníted a Creative-ot. Utána keress valakit, aki ezt el is hiszi neked...

ezek kozul melyik az ami az off road szintet jelenti a ferrarinak???

Mondjuk én nem vagyok otthon annyira a hangkártyák terén, de egy zenész ismerősöm 96 kHz-en effektez a fél-profi hangkártyájával, amely még csak nem is valami százezres kategóriába eső valódi profi hangkártya, amelyek ugyanezt 192kHz-en csinálják. Ez az, amire egy X-Fi nem képes, mivel ilyen mintavételezésen csak visszajátszani tud, effektezni legfeljebb 48 kHz-en képes. Szóval nagyon szép, hogy te a profi hangkártyákhoz akarod hasonlítani az X-Fi-t, de azoktól tudásban eléggé messze van. Játékra nagyszerű, és az Elite Pro változat még félprofi hangkártyának elmegy, de ennyi...

...szarfos creative...

Ennyit arról, ki esett át a ló túloldalára. Senki nem mondta, hogy szarfos creative, csak azt kritizálta, amit a Creative mint cégként csinált (tény - felvásárolta és kinyírta az Aureal-t, felvásárolta az Ensoiq-ot), illetve hogy anno mi volt a helyzet. Te meg berongyoltál ide a saját kis világoddal, mely szerint az X-Fi profi hangkártya tudású (ami nem igaz), és különben is az Sb a legjobb hangkari a világon...
  • Mike
    nem mondta senki hogy szarfos creative
    max azt hogy van jobb
  • Mike
  • Foga
    Hát én megcáfolnám azt hogy egy SB live 5.1 és PL egy audigy közt nincs hallható különbség.

Sztem ég és föld. Pedig nincs profi cuccom. (Yamaha 595a,Quadral 210 egy pár, meg a hozzá valók hátra, Yamaha 150W os sub)
    Már ezen a szaron is olyan különbség van az Mp3 és a játékok közt hogy majd beszartam. És ugyanilyen különbség van audigy és Xfi közt is.

Ennyi!
  • CSOCSO
    akko valogassal innen hangkarit...

en csak azt mondom hogy a rightmarkek szerint az udigy 2 hangkari is teljesen zsir.. igen.. talan kozepszeru... a profikhoz kepest!!! de azert az araert boven jo!!... az x-fi pedig szinte ugyanolyan minoseget tudnak ( es most ki is hagyhatjuk az egesz EAX reszt) mint a profi hangkarik!
    de tolem vehetsz Diamondot... turtle beachot..chaintechet, Aopent,Xitelt,Sabrent, Inlandt, Siig-et, Inlandot vagy akarmi mast!! szarfos creative
  • CSOCSO
    "Szóval a tény az, hogy attól, hogy neked egy rossz szavad nem lehet a Creative-ra, nekünk hasra kellene esnünk, és minden reggel szent imával tisztelegi elötte? "

kisse atestetek a lo tuloldalara.. en nem azert jottem id ehogy istenitsem hanem hogy megvedjem,, mert nyavogtok meg rinyaltok hogy szegeny aurel meg szar creativ...
    ehhez kepest semmi baj nincs a creativval..tehat nem isteniteni kell hanem felesleges rinyalni... amugymeg:

Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB:
    Noise level, dB (A):
    Dynamic range, dB (A):
    THD, %: 0.0015
    IMD, %: 0.0037
    Stereo crosstalk, dB:

ezek kozul melyik az ami az off road szintet jelenti a ferrarinak???

egyikse!!!!

a linuxos dolgot meg sajnalom.. ez van..
  • [NST]Cifu
    ...az mx300as meg kozelebe se ert..

Ezen vitatkoznék, sokkal tisztábban szóltak az Aureal kártyák, és az A3D 2.0 verte 3D hangzásban az első EAX-et.

a rightmark-eknak pedig van sajat tesztuk a hangkariknak.. es a legtobb PROFI hangkarit lenyomja az X-Fi!!!!!!!

Bravo, a Rightmark 3DSound nevéből fakadóan első sorban a 3D-s hangzást vizslatja, a játékokra hajazva. A profi hangkártyákkal meg nem játszani szoktak. Nagyon jó autó a Ferrari Enzo, de egy dagonyás domboldalon egyszerűen meghal, mivel nem arra tervezték, hogy terepjáróként használják. Ha egy professzionális hangkártyát vesz valaki, az nem FEAR-ezni fog vele valószinüleg...

a lenyeg hogy a creativ olyat gyart amire egy rossza szavam nem lehet!!!! ...és... mi nem erdekel? a teny?? vagy mi?

Szóval a tény az, hogy attól, hogy neked egy rossz szavad nem lehet a Creative-ra, nekünk hasra kellene esnünk, és minden reggel szent imával tisztelegi elötte?
    Namost az X-Fi-hez nincs Linux support. Nyista, nyema, semmi. Ismerős megvette, örült neki, hurrá, de Linux alatt az alaplapi hangkarit kellett szégyen szemre beüzelemnie ahhoz, hogy MP3-at halgathasson, vagy videót nézhessen, mert a felhasználókat olyannyira tenyerén hordó Creative nem méltóztatik semmiféle supportot biztosítani. Ez olvasható a Creative oldalán:

"The Creative section of the ALSA sound card matrix has been updated. The Creative X-Fi series of products is not supported under Linux at this time, and probably won't be supported for quite a while."

Tényleg, tény, hogy a Creative a legkreatívabb cég, és senkinek egy szava sem lehet rá...
  • Mike
    szerintem felesleges azon vitatkozni melyik a legjobb hangkartya mert igeny es alakalmazasfuggo.
    szerintem a Creativ mindig kozepszeru volt, de en tolem lehet neked a hangkartya gyrak csucsa is, ez az ami nem erdekel, mivel errol nem fogok veled itt vitatkozgatni
  • CSOCSO
    mi nem erdekel?
    a teny?? vagy mi?

• Mike
    engem meg ez nem erdekel
  • CSOCSO
    most mit sirtok?

az Sb a legjobb hangkari a vilagon.. vagy mondjatok mar olyat amikor mondjuk nem volt eleg a hangkari.. nekem meg sosem volt ilyet.. emlexem mikor anno ezer eve meg sb16 al vagy mivel.. egyszerre 15 soniquet inditottam el es mind szolt!!! az mx300as meg kozelebe se ert.. mar akkor!!!!most meg... x-fi.. hah. nekem a legalapabb van es beszarok olyan jol szol!!!
    a rightmark-eknak pedig van sajat tesztuk a hangkariknak.. es a legtobb PROFI hangkarit lenyomja az X-Fi!!!!!!!vannak az alaplapi hangkarik.. van a creativ csalad es a profi hangkartyak... mint m audio vagy roland, stb... csaka szpe az hogy az x-fi profi hangkari tudasu..szal... nyavoghattok hogy ezt vette at meg azt meg dejo volt az mx300 meg ilyen meg olyan.. engem nem zaklat hogy ki mit lopott mit vasarolt a masiktol. a lenyeg hogy a creativ olyat gyart amire egy rossza szavam nem lehet!!!! es az EAX miatt millioszor jobb a terhatas a jatekokban mint pl a turtlebeach meg egyebb hangkarikkal
  • Scott21
    aha szólni ám :)
  • izb
    na látod látod
    szólni fog ám:)
  • Scott21
    Aha, majd én is egy Philips erősítőre kötöm rá, nekem viszont két 150 W somogyi hangfalam van.
  • izb
    Hát hallod scott tuti elég lesz,mert nekem egy sima sb live 5.1 van rákötve egy 80W sony erőlködőre és 2db Jamo 100w hangfalra,és a minőségre nincs panasz:)
  • Scott21
    hát én írtam :D
    Hallod Izb én 5.1-es hangkártyát veszek.. elég az zenékhez meg játékokhoz nem?
  • izb
    és ki írta?
  • Scott21
    Oké a cég neve akkor Creative, de azt nem írtam, hogy a sound blaster a cég, de mindegy...
  • izb
    itt minden soundblaster és creative
    Creative
  • Mike
    a cég neve Creative
    éntőlem meg arról vitatkoztok amiről akartok
  • Foga
    Hát azért ez sem teljesen igaz. Van még SB Live több változatban is. Szóval a név még létezik.

Mellesleg az Audigy neve is Creative SB Audigy XY!

Gyengébbek kedvéért:
    SB az Sound Blaster
  • Mike
    hát igen, az ilyenekre már nem is reagálok, minek...
  • [NST]Cifu
    Én, a tudatlan eddig úgy tudtam, hogy a gyártó neve Creative, a Soundblaster csak e gyártó régebbi hangkártyáinak a neve volt, de már évek óta (az Audigy óta) nem használja. ;)
  • [NST]Cifu
    Nem nagyon van jobb, mivel a Creative előszeretettel gyilkolja meg a konkurenciát, az "etalonná" vált EAX pedig csak súlyos pénzekért jelenhet meg más gyártók kártyáinak támogatásában (a régebbi EAX persze olcsóbban). Az Aureal felvásárlása után az abban szereplő hasznos dolgokat szépen lassan beépítette az EAX-be.

Vicces egy olyan cégtől, amelynek Creative a neve...
  • Mike
    éntőlem :)
  • Scott21
    Hát szerintem a Sound Blaster a legjobb hangkártya gyártó...
  • Foga
    NEm tom mi bajod van vele? :) Mondj jobbat!
    AMúgy nem tudom miért olyan elképzelhetetlen számotokra, hogy ha CIFU szerint az integrált hangkártyája 8-10%ot foglal, akkor a X-Fi miért ne foglalhatna csak 6-8%-ot????????????????
    Miért olyan hihetetlen ez?
  • Mike
    értettük pontosan azt a 20%-ot
    a Creativ-et meg nem kell bemutatni :)
  • Foga
    Mint írtam bár hülye szó "készítettetthetnek", magyarán ez azt jelenti hogy a saját terméküket odaadták egy cégnek aki készített róla egy mérést.

Jah és lehet rosszul fogalmaztam. Sőt biztos. Nem 20%kal a gépet gyorsítja, hanem 20%-kal kevesebb terhelést rak a gépre, szóval 20%-kal kevesebb erőforrás igénye van mint a te alaplap hangkártyádnak. Mindamellett a kettő minőségét ugye össze sem lehet hasonlítani.

Sorry a rossz fogalmazásért!
  • [NST]Cifu
    Független mérés az, amit nem a cég, vagy a cég holdudvarában élő emberek végeznek el. Ha egy Creative terméket a creative mérnökei tesztelnek, akkor az minden, csak nem független. A 20% már csak azért is érdekes, mert az alaplapi hangkártyám EAX módban kb. 8-10%-al terheli meg a gépet, viszonyítva ahhoz, ha egyáltalán nincs bekapcsolva a hang. Úgy jöhet esetleg össze, ha egy komoly 7.1-es teszt (nem játék!) alatt hasonlítják össze. Szóval ennyit erről a 20%-ról.
  • Foga
    :) Most mi van? Ők nem készítettetthetnek a saját termékükről független mérést?
  • Mike
    "Amúgy független mérések szerint amit láttam a Creativos emberkétől"

LOL
  • Foga
    Dobozos X-Fi 25eFt körül van!
    OEM 20 alatt! Ha már audigy-t akarsz venni, akkor hozzárakod azt a pár ezrest (+ 1 havi zsebpénzt kérsz :) ) és mindjárt jobban jártál.
    Amúgy független mérések szerint amit láttam a Creativos emberkétől az X-Fi 20%kal gyorsítja a gépet, az alaplapi hangkártyához képest. Már ezért megéri megvenni. Később kell új vid. kártyát venni stb stb
  • Mike
    mindig attól függ mire kell
    Trabant is elvisz A-ból B-be
    nem mindenki miller, hogy zsákszámra, számolatlanul öntse a pénzét a PC feneketlen bendőjébe
  • Foga
    Én egyiket se venném. (elavult termék lesz pár hónapon belül)

X-Fit kell venni egyértelmű!
  • Scott21
    Trabant = SB 5.1
    Opel = Audigy SE
    Cadillac = Audigy 4 ??

Ezt így értelmezed? :DD