401
Hangkártyák ma
  • Arti
    Az esetek 99%ában a drágább dolog az = jobb.
  • Narancs
    Egy egyszerű hasonlattal rávilágítanék kérdésed értelmetlen mivoltára:
    "Melyiket vegyem? Trabant, Opel, vagy Cadillac?"

Na szerinted melyiket, baszod?
  • Scott21
    sziasztok szerintetek a 3 közül melyiket vegyem meg? hm?

Creative Sound Blaster Live! 5.1 hangkártya
    Creative Audigy SE Value hangkártya (OEM)
    Creative Audigy 4 hangkártya (OEM)

Na melyiket?
  • a_n_d_r_e_w
    sajnos nem csak hogy kinyírta, de még 2004-ben sem volt hajlandó nyílt forrásúvá tenni a drivert, pedig lelkes programozók petíciót írtak ennek érdekében. Mai napig azt használnám, de winXP alatt kínszenvedés, így pihen a polcon emléket állítva egy többre érdemes cégnek :(
  • Mike
    jah, képtelenek voltak rátenni egy nyomorult OPL3-mas chipet

SB egyébként ez jellemző
    középszerü szemetet gyárt, ezért elég sokan veszik, és a jobbat kinyírja
  • [NST]Cifu
    Én GUS PnP -> Diamond MX300 utat jártam be. A GUS-al az volt a baj, hogy az SB emulációja sajnos gány volt, márpedig a játékok többsége csak SB alatt volt hajlandó megszólalni már a Dos-os időkben is. Az MX300 nagyon korrekt kis hangkártya volt, szerettem, de a driverekkel való szórakozás után inkább maradtam az alaplpi zajkeltőknél. Egyébként a Diamond Multimedia feltámadt, ami az MX300-nál zűrösebb volt, hogy a rajta lévő Aureal A3D Vortex 2 chip gyártóját vásárolta fel a Creative, és egyben rögtön ki is nyírta. :\
  • Mike
    nem tudom ki hogy van vele, de én beleuntam a hangkártyákba, ugyanis mindig tökrement a cég, amit vettem
    anno kezdtem egy Sound Galaxyval (jujdeszar volt, sípolt mint állat, bahalattszott a vinyó, a grafkártya) volt SB-m, SB16-om, aztán GUS-om (22k-ért, szép ára volt akkor) mellé egy SB16 + Roland SCD-15, aztán GUS Ultra, ACE, végül Diamond MX300 ami messze jobb volt mint a szaros SB arról nem beszélve, hopgy meghagyták a waveblaster támogatást, amit ugye az SB egy idő után lehagyott, aztán ugye a Diamond is csődbe ment, én meg azóta nem vettem hanglkártyát 20 ezrekért

pedig ezek az alaplapi csodák úgy szarok ahogy vannak, de én nem akarok megint rákölteni 20k-t, aztán kidobni az egészet
  • [NST]Cifu
    Nekem válaszoltak, mikor visszavontam a megrendelésem. Gondom eddig nem volt velük, de csak olyasmit érdemes rendelni, ami van raktáron.
  • Scott21
    Aha az jó lenne de én nem szánok rá 30ezret csak 15-öt :)
  • Scott21
    Néztem Pixmánián a véleményeket és nem voltak valami jók. Azt írták kamusok, mert nem tudni kik ők, email-re nem válaszolnak meg stb. Úgyhogy nem ajánlom senkinek, hogy onnan rendeljen. Csak szólok.
  • izb
    Creative X-Fi Xtreme Music hangkártya a legjobb választás.
    33000ft ért és nem kell többet tépelődnöd hogy melyik kell.
  • Scott21
    Hangkártyák

Szerintetek erről az oldalról a Creative Audigy 4 hangkártya (OEM) 12.400 Ft +ÁFA (14.880 Ft) ez jó?
    Nem tudok dönteni sehogysem.
  • Scott21
    Az jó, akkor a jövőhéten meg is jön gondolom! Majd elmondod milyen a hangkártya?
  • Arti
    Én is épp ezen a héten rendeltem a pix-ről 1 ilyen audigy SE-t. Nem a legjobb de nekem sztem megfelelő lesz. Sztem akinek nincs nagy hangigénye de szereti a minőséget annak bőven megfelel.
  • Scott21
    7.1-eset veszek, remélem jó lesz...
  • Scott21
    [URL=http://www.pixmania.com/hu/hu/172264/art/creative/sound-blaster-audigy-se-7.html#]SB 7.1[/URL
    Szerintetek ez jó?
  • Scott21
    szerintetek milyet vegyek ?
    5.1-est vagy 7.1-est Sound Blastert? Melyik a jobb?
  • Punker
    játéktól függ, tapasztalat :(
  • izb
    azt hiszem az ő gépénél ennek nincs jelentősége.
  • Punker
    ha veszel hardware-es hangkártyát vegyél mert még a live is vissza vesz a gép teljesítményéből, akár csak az integrált.
  • izb
    A kérdés azt hiszem egyértelmű....
  • Scott21
    Szerintetek jó, ha veszek egy SB 5.1-es Live hangkártyát az integrált AC 97-es helyett?
  • creed13
    Igen, köszi.
  • a_n_d_r_e_w
    Terratec Aureon Space/Sky -> Audiotrak Prodigy 7.1 trükkre gondolsz?
    priviben adj mailcímet, és elküldöm
  • creed13
    Hellosztok!Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet megcsinálni ezt a Terratec-es firmware trükköt?Kerestem a neten, de nem találatm se leírást, se progit, se firmwaret, se semmit.Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném.
  • zberta
    Kérdés!? Hol kapok Sb Live 24-et! és van e benne EMU10k1 (vagy EMU10k2) DSP effekt processzor???

• Inquisitor
    Felejtsd el a 96-os Live!-ot.
    Mostanában 6-7000 körül kapsz Live! 24-et, aminek semmi köze a régi Live!-hoz, mert ez már 24 bites és 8 csatornás, gyakorlatilag butított Audigy. Vagy ott vannak hasonló árban az Audigy LS, Audigy Value is.
  • midian
    Hello! Hangkártya témában nem vagyok otthon ezért szeretnék kikérni véleményt:Egy 5.1 es rendszerem van,(sima Audigy 4) és az (Audigy 2 ZS)ami megtetszett,Az Audigy 4 Pro-t Kicsit sokallom.Help...
  • vscotina
    Szervusz!
    Kifejtenéd részletesen, mert ezekből is annyi van. Nekem is hasonló a gondom. Nem kellene olyan, ami folyton driver problémás, de mindenképpen jobb mint az alaplapi.
    Jelenleg egy Genius 2.1-es hangszórót használok, majd egyszer lesz váltás másra, de addig is TISZTÁN szeretném a zenét és a filmeket. Legyen rajta külön egy fejhallgató kimenet a sima line out-on kívül, azaz ne kelljen mindig átdugdosnom a gép hátamögött matatva a jack dugókat, meg ne kelljen szar elosztót használnom, ami hallható minőségromlást eredményez.

Tehát ehhez mit ajánlasz 10 ezren belül.
    vagy mailben: [email protected]

• MacrosTheBlack
    sb live
  • Rohamsisak
    Srácok,légyszi ha tudnátok akkor ajánljatok már néhány hangkártyát, a lányeg hogy ne legyen több kb8000ft-nál és ennyi pénzért a lehető legtöbb cuccot támogassa alegjobban pl:az eax-ot, dolby..... Szóval valami olcsót mert csak átmeneti megoldásként kéne. Az integrált ac97-esemmel az a gáz hogy tud (néha) eax-ot a játékok alatt de ha berakom akkor visszaesik a game kb5-fps re, ami azért nem tul kellemes! Szóval játékra kéne elsősorban. Légyszi help! Előre is köszi!
  • Inquisitor
    "van mar olyan kartya ami digitalis erositohoz csinal jelet jatekbol..????"
    Az egyetlen amiről tudok, az az NVidia NForce APU-ja volt (egyesek tévedésből Sound Storm-nak nevezik, pedig az csak a digitális kimenet volt) az egyetlen ami ilyet tudott. Volt róla szó, hogy külön hangkártyán is kijönn, erre fel most már alaplapon SE használják :(
    Talán az X-FI tudja, de arról nem tudok.
    Többi használható cucc (Live, Audigy1-2-ZS-4, Envy24) nem tudja ...
  • rtomo
    de itt 14.990 ft csak :)
    www.digitalmind.hu vagy vmi hasonló :Dés ebbe a boltba olcsóbb mindnen szinte..
  • rtomo
    kössz :)
  • Pharaoh
    Creative SB Audigy 2 ZS OEM -et találsz 16 ezerért. És már az EAX 4-et is tudja, ahogy a számozás nő, űgy nő a valódi térhatás élménye.
  • rtomo
    vki help pls....
  • rtomo
    Hellósztok! Segítsetek nekem lécives, lenne pár dolog amit nemvágok :-/
    Én visszaolvasgattam, de pár fogalmat nemvágok :(
    Van ez az EAX vag ymih, ez vmi 3d-s hatás játékokhoz?
    és mi az a 2 ZS vagy mit említettek lejjebb?
    mert nekem a Call of Duty 2-höz kéne, csak a játékba egyedül olyat lehet beálítani, hogy:
    Creative Labs EAX 3
    Creative Labs EAX 2
    Creative Labs EAX 1
    vagy azt, hogy 2 hangfal :-/
    namost van egy genius 5.1-es hangfalszettem, és szeretném kihasználni :)
    milyen kártyál tudnátok ajánlani? (16.000 alatt kéne, vmi közepes, nekem az megfelel mp3-akhoz és game-re :P )
    és melyiknek mi az előnye és hátránya? (addig oké, hogy a philips az gépetzabál, a lice!-t meg nehéz beüzemelni,), de vmi mást öltet? :?:
    valaki help me-zzen :( ha lehet email-be majd copy-zza a válaszát ide: [email protected] , mert ahogy látom elég jártak itt előttem :-/ és kitudja meddig fogok ide visszanézegetni :( bye és előre is kössz! )
  • Lacika 79
    csak ezen az oldalon olvass vissza, könyörgöm :P
    3 napot megspóroltál volna magadnak.
  • BaLeeX
    Tényleg ilyen nehezet kérdeztem?
  • BaLeeX
    Mondjatok nekem valami jófajta hangkártyát, egy fontos kikötés van, hogy legyen rajt külön egy fejhallgató kimenet a sima line out-on kívül azaz ne kelljen mindig átdugdosnom a gép hátamögött matatva a jack dugókat meg ne kelljen szar elosztót használnom ami hallható minőségromlást eredményez.
    Ja és a gyatyámat sem szeretném ráfizetni. :)