401
Hangkártyák ma
-
#161 Srácok, eddig azt hittem az SB Live! 5.1 egy jó hangkari, hát egy lófaszt az.
Nemrég elkezdett recsegni meg pattogni az AKG fülesem, gondoltam mielőtt kidobom a szemétbe kipróbálom, hogy az alaplapi integrált recsegővel is pattog-e. Az hagyján, hogy nem pattog, de határozottan jobban szól mint az SB Live-al. Pedig egy olcsó viás lap (asus a7v600), gondolom a ráintegrált cumó se épp professional. De lol, hogy még ez is jobb mint a Live, ki is basztam a gépből... -
imp99 #160 hhááát most olvastam prohardveren h "X-Fi" kártyákkal sok a probléma
http://prohardver.hu/c.php?mod=10&id=18999
itt a link sztem olvasd el mielött megveszed -
Inquisitor #159 Oké, de van például elég jó hangkari VIA Envy 24 (vagy újabb) chipekkel, de hiába tud többet mint egy Audigy, ha nem használhatja a két elterjedt 3D audio szabványt. Aki meg zenére vesz cuccot, az ne 3D teljesítményt nézegeti, az vehet pl. EMU0404-es hangkarit, az meg tutira veri hangzásban a Creativeot. -
#158 Ez már piaci, nem technikai kérdés... vajon miért van csak 2 féle GPU gyártó? ;-) Az operációs rendszerek piacáról nem is beszélve - ott ráadásul a legszarabb terjedt el szinte kizárólagosan.... :((
DB -
Inquisitor #157 "a creative hangkártyákban még mindig az egyik legjobb...."
Vakok között a fálszemű a király, pláne ha a többiek szemét ő nyomta ki :)
Az a baj, hogy van egy rakás nagyon jó hankártya, de "hála" a Creative gondoskodó bevásárlásának liszenc ügyben, egyik se támogathat EAX2.0-nnál vagy A3D1.0-nál jobbat, ráadásul szvsz az A3D 2.0 és 3.0 sokkal jobb mint az EAX. -
#156 Ha minosegre vagysz es nem Creative-ra, akkor javaslom a Terratec-et.
Ha csak otthoni hasznalatra akkor a
Terratec Aureon 5.1 PCI ~br 7k
Terratec Aureon 7.1 PCI ~br 17k
Terratec Aureon 7.1 SPACE (24/192) PCI hangkártya ~br 25k
kozott valogathatsz.
Ha komolyabb kell azok ugy 40k korul kezdodnek. -
#155 Hmm hát nemtom, nekem egy gagyi Audigy 2 ZS van jelenleg, egy Megaworkssel (illetve egy középalsó Sennheizer füles), de ha letiltom az egyéb csatornákat (line-in, CD, stb) és úgy hallgatok JÓ minőségű zenéket, akkor dögöljek meg, de nem hallok semmi alapzajt. Még üvöltetve, a szünetekben sem.
A hallásommal pedig semmi baj, sőt...
DB -
#154 ???? Utálod a minőséget, vagy mi a baj? :) Ha nem vagy otthon a témában, akkor hidd el annak, aki otthon van: a creative hangkártyákban még mindig az egyik legjobb....
Következő kártyám egy X-Fi lesz, csak egyelőre nem merem rászánni magam :((
DB -
imp99 #153 Tipp kéne milyem hangkártyát vegyek, nem vagyok otthon a témában ezért jó lenne pár tanács, de egyet tuti nem veszek: creative. -
#152 Sziasztok nekem egy olyan problémám van hogy:
Vagy egy digitális erőlködőm, és szeretném rajta térhatásban élvezni a játékokat is, de a jelenlegi kártyám nem képes rá (Audigy2 ZS)(persze ha valamilyen módon megoldható ezzel is akkor úgy is jó) szóval milyen kártyát ajánlanátok ami kiviszi az 5.1-es játékok hangját is optikai kimeneten?
Egyáltalán a sound strom és az Aureon 7.1-en kívül létezik ilyen? -
#151 Creative SB Audigy 2 Value OEM
Jobb nincs ebben a kategoriaban 10k alatt. -
sirdond #150 10000 Huf körül szeretnék hangkártyét venni, mit javasoltok? -
mEkLaU #149 Tuc-tucra még a pc is jo lenne...de én zenét hallgatok!:) -
Lacika 79 #148 X-fi igen. és én sem szeretem a PC-ről történő zenélést, de egy ilyen karival nem fogod észrevenni az alapzajt szvsz, csak ha vájtfülü vagy. tuc-tuc zene közben meg amúgy sem figyel rá senki :P -
mEkLaU #147 Hát amennyiben lehet az X-fimet normális hangkártyának nevezni akkor én is tapasztalatból beszélek!
Mondjuk én alapból ítélem el a PC-ről való zenélést, de ha Pc-ről történik ritkán a dolog akkor analóg, és csak CD vagy Apple loseless --> z-5500...pc-s jelet nem viszek ki erösitöre! -
izb #146 normális hangkártyát vegyél,és nincs alapzaj.
-
Lacika 79 #145 "A már alapból is szar minőségű mp3"
asszem ezzel mindent elmondtál, felesleges tovább cifrázni a dolgot
aki meg gépről mp3-ból akar zenélni, nem tök mindegy, hogy van pici alapzaj? normális hangkártyánál amúgy különösebben nem észrevehető, tapasztalatból beszélek. -
#144 "A már alapból is szar minőségű mp3" - nem kell alapból szar minőségű MP3-at letölteni... -
mEkLaU #143 Miért szerinted analóg csatlakozásnál nincsen zaj amit összeszed a jel?
A már alapból is szar minőségű mp3 legalább nem lesz szarabb optikai csatlakozásnál.. -
Lacika 79 #142 jaj, ekkora hülyeséget :D
hifi boltos persze, hogy azt fogja mondani, elvégre rád akarja sózni a drága kábelét :P -
tomiee85 #141 AZért keresek optikai kábelest mert azt mondták nem egy hifiboltban ha mindenképpen mp3 at akarok hallgatni akkor használjak optikai kábelt mert az nem viszi át a számítógép mozgó alkatrészeinek zaját....(pl ventik) -
#140 nem ertem.. mp3 azashoz... stereo cucchoz mi a szarnak optika??? sima kabelekkel oldd meg.. ha nagyon finnyas vagy menjel aranyozott kabelekkel..
ha nem hallgatsz semmi komolyabbat ( dvd film vagy akarmi mas akkor felesleges mp3azasra optika...) -
tomiee85 #139 Akkor konkrétabb leszek....milyen hangkártyát vegyek ami rendelkezik optikai kimenettel....nincs rá sok lóvém.... -
Lacika 79 #138 jájj
alaplapi hangkártyával zenélni? meg mp3-ból? hm... -
tomiee85 #137 Hello!
Most akarok venni 2 JBL hangfalat sztereo rendszernek...számítógégröl mp3 ból zenélnék...Kell e jobb hangkártya mint az alaplapi és ha igen milyen??? (pl Audigy4?) -
balu666 #136 Sziasztok.
Segítségeteket szeretném kérni, ebben nem vagyok otthon.
7.1-es rendszerre szeretném rákötni, miket tudnátok ajánlani?
-
adik #135 nem belepofáznék, de kafa hangkártya: Juli@. a creative az éppen arra elég, ha vmi 5.1 thx logitech, v creative rendszered van. az x-fi-t egy alsóközép házimozi rendszerre (pl gyengébb onkyo-jamo) még lehet használni, de pl egy marantzon egy jobb kártya is megszólal. térben.
viszont nekem sztereóban kéne pioneer hifimhez. mx300-zal egy bajom van: nem nagyon müxik xp alatt. a kérdésem, h nem-e jobban járnék egy külsős creative-vaé, vagy egy terratec space-el? esetleg van-e olyan gyártó, akinek van (lehetőleg külsős) sima sztereó hangkártyája?
sokat nem költenék rá, max 15. frankó zenehallgatás cd-n, v bakeliten menne, ez csak sz "ami éppen a gépen van"-hoz. köszi -
neménvoltam #134 Keverésre és effektezésre is :) -
#133 Egész pontosan mire szándékozod használni a hangkarit? Sima hangfelvevésre/visszajátszásra vagy keverésre effektezésre is? -
neménvoltam #132 helló! milyen hangkártyát ajánlanátok(elfogadható árban:)) egy kezdetleges home studio kialakításához? -
#131 Hy! Ojan program kellene amvel toma hangfalakat külön állitgatni avgy valami ehhez hasonó progi! De csak a hangeröt kellen ugyh nem kell semmi komolyabb -
#130 igaz :) -
#129 te írtad h nem is beszélve arról :) ja és nem sok alaplapon van és amin van az se 20k. ennyi -
#128 -
#127 Jó reggelt, évek óta itt vagy az SG-n, mégse tudod merre hány méter? :)))
SG VIP jogok. (szvsz hanyagold a "micsoda marhaság, miért fizetnék ezért" c. tételt, lerágott csont :)) -
#126 egyes alaplapokról télleg ne is beszélj :) -
Inquisitor #125 Mondom fasza volt. Ehhh, nem kéne egy szerkeszt gomba fórumra? -
Inquisitor #124 Amúgy meg sok értelme nincs vitatkozni, a VIA Envy 24 is fasz hangchip volt, de saját API nélkül hiába tud sokat. -
Inquisitor #123 "az mx300as meg kozelebe se ert."
Aham, hangzásban az Audigy2 már utolérte ... -
Inquisitor #122 "Ezen vitatkoznék, sokkal tisztábban szóltak az Aureal kártyák, és az A3D 2.0 verte 3D hangzásban az első EAX-et."
Szerintem meg az EAX2 és EAX3-at is verte, pláne a szűk körben használt A3D 3.0