Milyen hangkártyát?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

és ki írta?

Scott21
Oké a cég neve akkor Creative, de azt nem írtam, hogy a sound blaster a cég, de mindegy...

P4 3.0 GHz, ABIT IS-7, 200GB Maxtor SATA, 1GB RAM, nVidia GeForce 6800, Sound Blaster 5.1 Live!

itt minden soundblaster és creative
Creative

Mike
a cég neve Creative
éntõlem meg arról vitatkoztok amirõl akartok

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Hát azért ez sem teljesen igaz. Van még SB Live több változatban is. Szóval a név még létezik.

Mellesleg az Audigy neve is Creative SB Audigy XY!

Gyengébbek kedvéért:
SB az Sound Blaster
Mike
hát igen, az ilyenekre már nem is reagálok, minek...

[NST]Cifu
Én, a tudatlan eddig úgy tudtam, hogy a gyártó neve Creative, a Soundblaster csak e gyártó régebbi hangkártyáinak a neve volt, de már évek óta (az Audigy óta) nem használja. 😉

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Nem nagyon van jobb, mivel a Creative elõszeretettel gyilkolja meg a konkurenciát, az "etalonná" vált EAX pedig csak súlyos pénzekért jelenhet meg más gyártók kártyáinak támogatásában (a régebbi EAX persze olcsóbban). Az Aureal felvásárlása után az abban szereplõ hasznos dolgokat szépen lassan beépítette az EAX-be.

Vicces egy olyan cégtõl, amelynek Creative a neve...

Mike
éntõlem 😊

Scott21
Hát szerintem a Sound Blaster a legjobb hangkártya gyártó...

P4 3.0 GHz, ABIT IS-7, 200GB Maxtor SATA, 1GB RAM, nVidia GeForce 6800, Sound Blaster 5.1 Live!

NEm tom mi bajod van vele? 😊 Mondj jobbat!
AMúgy nem tudom miért olyan elképzelhetetlen számotokra, hogy ha CIFU szerint az integrált hangkártyája 8-10%ot foglal, akkor a X-Fi miért ne foglalhatna csak 6-8%-ot????????????????
Miért olyan hihetetlen ez?
Mike
értettük pontosan azt a 20%-ot
a Creativ-et meg nem kell bemutatni 😊

Mint írtam bár hülye szó "készítettetthetnek", magyarán ez azt jelenti hogy a saját terméküket odaadták egy cégnek aki készített róla egy mérést.

Jah és lehet rosszul fogalmaztam. Sõt biztos. Nem 20%kal a gépet gyorsítja, hanem 20%-kal kevesebb terhelést rak a gépre, szóval 20%-kal kevesebb erõforrás igénye van mint a te alaplap hangkártyádnak. Mindamellett a kettõ minõségét ugye össze sem lehet hasonlítani.

Sorry a rossz fogalmazásért!
[NST]Cifu
Független mérés az, amit nem a cég, vagy a cég holdudvarában élõ emberek végeznek el. Ha egy Creative terméket a creative mérnökei tesztelnek, akkor az minden, csak nem független. A 20% már csak azért is érdekes, mert az alaplapi hangkártyám EAX módban kb. 8-10%-al terheli meg a gépet, viszonyítva ahhoz, ha egyáltalán nincs bekapcsolva a hang. Úgy jöhet esetleg össze, ha egy komoly 7.1-es teszt (nem játék!) alatt hasonlítják össze. Szóval ennyit errõl a 20%-ról.

😊 Most mi van? Õk nem készítettetthetnek a saját termékükrõl független mérést?
Mike
"Amúgy független mérések szerint amit láttam a Creativos emberkétõl"

LOL

Dobozos X-Fi 25eFt körül van!
OEM 20 alatt! Ha már audigy-t akarsz venni, akkor hozzárakod azt a pár ezrest (+ 1 havi zsebpénzt kérsz 😊 ) és mindjárt jobban jártál.
Amúgy független mérések szerint amit láttam a Creativos emberkétõl az X-Fi 20%kal gyorsítja a gépet, az alaplapi hangkártyához képest. Már ezért megéri megvenni. Késõbb kell új vid. kártyát venni stb stb
Mike
mindig attól függ mire kell
Trabant is elvisz A-ból B-be
nem mindenki miller, hogy zsákszámra, számolatlanul öntse a pénzét a PC feneketlen bendõjébe

Én egyiket se venném. (elavult termék lesz pár hónapon belül)

X-Fit kell venni egyértelmû!
Scott21
Trabant = SB 5.1
Opel = Audigy SE
Cadillac = Audigy 4 ??

Ezt így értelmezed? 😄D

Az esetek 99%ában a drágább dolog az = jobb.

[Acer 5740g][Giga P55M-S2H][i3 530+Xigmatek Balder][MSI 460GTX 768][Kingston 4gb ddr3][TT V3 black][FSP Everest 500W][Asus 242H 24\" TFT][WD caviar black 1TB][G9x][Wave]

Narancs
Egy egyszerû hasonlattal rávilágítanék kérdésed értelmetlen mivoltára:
"Melyiket vegyem? Trabant, Opel, vagy Cadillac?"

Na szerinted melyiket, baszod?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Scott21

a_n_d_r_e_w
sajnos nem csak hogy kinyírta, de még 2004-ben sem volt hajlandó nyílt forrásúvá tenni a drivert, pedig lelkes programozók petíciót írtak ennek érdekében. Mai napig azt használnám, de winXP alatt kínszenvedés, így pihen a polcon emléket állítva egy többre érdemes cégnek 😞

One Vision. One Purpose.

Mike
jah, képtelenek voltak rátenni egy nyomorult OPL3-mas chipet

SB egyébként ez jellemzõ
középszerü szemetet gyárt, ezért elég sokan veszik, és a jobbat kinyírja

[NST]Cifu
Én GUS PnP -> Diamond MX300 utat jártam be. A GUS-al az volt a baj, hogy az SB emulációja sajnos gány volt, márpedig a játékok többsége csak SB alatt volt hajlandó megszólalni már a Dos-os idõkben is. Az MX300 nagyon korrekt kis hangkártya volt, szerettem, de a driverekkel való szórakozás után inkább maradtam az alaplpi zajkeltõknél. Egyébként a Diamond Multimedia feltámadt, ami az MX300-nál zûrösebb volt, hogy a rajta lévõ Aureal A3D Vortex 2 chip gyártóját vásárolta fel a Creative, és egyben rögtön ki is nyírta. :\

Mike
nem tudom ki hogy van vele, de én beleuntam a hangkártyákba, ugyanis mindig tökrement a cég, amit vettem
anno kezdtem egy Sound Galaxyval (jujdeszar volt, sípolt mint állat, bahalattszott a vinyó, a grafkártya) volt SB-m, SB16-om, aztán GUS-om (22k-ért, szép ára volt akkor) mellé egy SB16 + Roland SCD-15, aztán GUS Ultra, ACE, végül Diamond MX300 ami messze jobb volt mint a szaros SB arról nem beszélve, hopgy meghagyták a waveblaster támogatást, amit ugye az SB egy idõ után lehagyott, aztán ugye a Diamond is csõdbe ment, én meg azóta nem vettem hanglkártyát 20 ezrekért

pedig ezek az alaplapi csodák úgy szarok ahogy vannak, de én nem akarok megint rákölteni 20k-t, aztán kidobni az egészet

[NST]Cifu
Nekem válaszoltak, mikor visszavontam a megrendelésem. Gondom eddig nem volt velük, de csak olyasmit érdemes rendelni, ami van raktáron.

Scott21
Aha az jó lenne de én nem szánok rá 30ezret csak 15-öt 😊

Scott21
Néztem Pixmánián a véleményeket és nem voltak valami jók. Azt írták kamusok, mert nem tudni kik õk, email-re nem válaszolnak meg stb. Úgyhogy nem ajánlom senkinek, hogy onnan rendeljen. Csak szólok.

Creative X-Fi Xtreme Music hangkártya a legjobb választás.
33000ft ért és nem kell többet tépelõdnöd hogy melyik kell.<#vigyor1>

Scott21
Hangkártyák

Szerintetek errõl az oldalról a Creative Audigy 4 hangkártya (OEM) 12.400 Ft +ÁFA (14.880 Ft) ez jó?
Nem tudok dönteni sehogysem.

Scott21
Az jó, akkor a jövõhéten meg is jön gondolom! Majd elmondod milyen a hangkártya?

Én is épp ezen a héten rendeltem a pix-rõl 1 ilyen audigy SE-t. Nem a legjobb de nekem sztem megfelelõ lesz. Sztem akinek nincs nagy hangigénye de szereti a minõséget annak bõven megfelel.

[Acer 5740g][Giga P55M-S2H][i3 530+Xigmatek Balder][MSI 460GTX 768][Kingston 4gb ddr3][TT V3 black][FSP Everest 500W][Asus 242H 24\" TFT][WD caviar black 1TB][G9x][Wave]

Scott21
7.1-eset veszek, remélem jó lesz...

Scott21
SB 7.1[/url
Szerintetek ez jó?

Scott21
szerintetek milyet vegyek ?
5.1-est vagy 7.1-est Sound Blastert? Melyik a jobb?

Punker
játéktól függ, tapasztalat 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

azt hiszem az õ gépénél ennek nincs jelentõsége.

Punker
ha veszel hardware-es hangkártyát vegyél mert még a live is vissza vesz a gép teljesítményébõl, akár csak az integrált.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

A kérdés azt hiszem egyértelmû....

Scott21
Szerintetek jó, ha veszek egy SB 5.1-es Live hangkártyát az integrált AC 97-es helyett?

Igen, köszi.<#vigyor3>

Ha én éhes vagyok, akkor neked nem lehet igazad!

a_n_d_r_e_w
Terratec Aureon Space/Sky -> Audiotrak Prodigy 7.1 trükkre gondolsz?
priviben adj mailcímet, és elküldöm

One Vision. One Purpose.

Hellosztok!Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet megcsinálni ezt a Terratec-es firmware trükköt?Kerestem a neten, de nem találatm se leírást, se progit, se firmwaret, se semmit.<#lookaround>Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném.<#wave>

Ha én éhes vagyok, akkor neked nem lehet igazad!

Kérdés!? Hol kapok Sb Live 24-et! és van e benne EMU10k1 (vagy EMU10k2) DSP effekt processzor???

Felejtsd el a 96-os Live!-ot.
Mostanában 6-7000 körül kapsz Live! 24-et, aminek semmi köze a régi Live!-hoz, mert ez már 24 bites és 8 csatornás, gyakorlatilag butított Audigy. Vagy ott vannak hasonló árban az Audigy LS, Audigy Value is.

Hello! Hangkártya témában nem vagyok otthon ezért szeretnék kikérni véleményt:Egy 5.1 es rendszerem van,(sima Audigy 4) és az (Audigy 2 ZS)ami megtetszett,Az Audigy 4 Pro-t Kicsit sokallom.Help...<#integet2>
vscotina
Szervusz!
Kifejtenéd részletesen, mert ezekbõl is annyi van. Nekem is hasonló a gondom. Nem kellene olyan, ami folyton driver problémás, de mindenképpen jobb mint az alaplapi.
Jelenleg egy Genius 2.1-es hangszórót használok, majd egyszer lesz váltás másra, de addig is TISZTÁN szeretném a zenét és a filmeket. Legyen rajta külön egy fejhallgató kimenet a sima line out-on kívül, azaz ne kelljen mindig átdugdosnom a gép hátamögött matatva a jack dugókat, meg ne kelljen szar elosztót használnom, ami hallható minõségromlást eredményez.

Tehát ehhez mit ajánlasz 10 ezren belül.
vagy mailben: [email protected]

Üdv. Scoti

sb live

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.