401
Hangkártyák ma
-
sza.sa #281 Telepíts előtte UAA drivert, vagy ha megvolt, nézz be az eszközkezelőbe és ha nem ismeri fel az eszközt, akkor kézzel kell rásegíteni... -
#280 Hello
Az mitől van hogy a handkártya driverét nem engeti feltelepíteni?(próbáltam már az alaplap CD-jén levő driverről és egy netről leszedett driverről is) - Realtek High Definition Audio Driver R1.78- A végén kiírja hogy a telepítés sikertelen. (hangkártyám az alaplapba van beépítve: alaplapom gigabyte ga p35-ds3)
üdv:Chronic -
Inquisitor #279 Az összes olcsóbb Creativ kártya (Audigy SE, LE, Live! 24) szoftverből nyomja az EAX-ot, és még senki se tudta nekem hitel érdemlően bizonyítani, hogy a Gamer, Audio és Music az HW-ból csinálná ... Persze a HW kártyák is terhelik a procit, tehát lassulás ott is van! -
Landor #278 attól függ milyen X-Fi, meg hogy az adott játék támogatja-e a hangkártya processzorát -
#277 Nekem Xfi Xtreme Musicom van, és én is vesztek fpsht ha EAX3-at beállítom a játékban. Az Xfi meg kicsivel újabb mint az audigy. Szerintem akkor is fogsz veszteni pár fpst. -
#276 tesztek szerint sosem akkora a különbség.
Már persze kérdés hogy azt a 10-20 fps-t mennyiből veszted? 50-ből vagy 150-ből? ;) -
#275 10-20 FPS-t veszítek játékoknál, ha 5.1 hangot kapcsolok. ( alaplapi )
Esetleg ha vennék bele egy audigyt, az segítene? Nem akarom elhinni az előző hozzászólásokat. Nem venné le a "terhet" a CPU ról a hangkártya?
köszi a választ
-
#274 szerintem nem sokkal de viszont az átlag fps-es javít és nem fog annyira akadozni a games (rángatni) -
#273 És ha igen kb hány %ot ? -
#272 Ezzel magasabb lessz az FPS ? -
#271 +1GB ram -
#270 Nem valami sok , egyéb ötlet a gyorsitásra ? -
#269 ha Venne 1 Creative Xi-Fi Gamer Edition-t akkot kb max 5%-ot -
#268 Uncsimnak van egy gépe egy 3 ghz-es P4 prival , 1 giga rammal , de alaplapi hangkártyát használ.
Eddig egy Ati Radeon x600 videokártyája volt , de lecserélte egy Ati Radeon x1950 Pro-ra . Néhány játéknaál már látszik hogy a procija a szűk keresztmetszet.
Az lenne a kérdésem hogy gyorsulnának-e a játékok ha venne egy komyolyabb hangkártyát , ami a prociról levenne egy kis terhelést?És ha iugen kb hány % lenne a gyorsulás ? -
#267 autora volt állítva, most az elöbb kikapcsoltam, de semmi változás :S -
#266 Ma váltottam linuxra, de a creative egy furcsa szerzet. 2 éve vettem az X-Fi Xtreme Music hangkártyámat és csak 1 hónapja adta ki a creative a linux64-bites verziójához a drivert, persze nem egyből 32biteset csinálnak, hanem még szívjon az ember, aki 64et használ az örül, aki 32t az meg cseréljen gépet? -
#265 erőforrás gondod nincsen? BIOS-ban az alaplapi ki van kapcsolva, vagy autora van - e állitva? -
#264 Sziasztok ! Az lenne a problémám hogy nekem egy C-Media driverű Genius Sound Maker Value 5.1-es hangkártyám van, ami elvileg támogatja az EAXot, de nekem ezt még sajnos nem sikerült felfedezni. Ígyhát egyes játékokban (GTA sorozat) érdekes recsegéseket, hangkimaradásokat produkál, ami még hadján, de a legzavaróbb az hogy szerintem, emiatt akadhat a játék, néhol teljesen játszhatatlanul. erre abból következtetek hogyha a Hang Hardware gyorsítást a Dxdiagban maxmimumra viszem, a GTA SaN Andreas 5-10 fps között mozog.. ha én ezt kikapcsolom akkor ez az érték nő kb 3-4 fps-el. Érdeklődtem persze ismerősök között, akiknek ugyanolyan gépük van mint nekem (hangkártyát leszámítva) és teljesen játszhatóan ment náluk. Az lennne a kérdésem hogy ilyen és ehez hasonló játékoknál, nem lehetne valahogy letiltani ezt az EAX-ot, hogy normálisan működjön a dolog, vagy mindenképpen egy Sound Blaster hangkártya megvétele jelenthet megoldást a problémámra ? Előre is köszönöm a lehetséges válaszokat ! -
#263 közben észrevettem hogy nincsenek bekötve... -
#262 a hangkarimon, a gép elsején is van 2 csatlakozó, egy mikrofon és egy hang.
azokat hogyan tudom életrekelteni? -
Inquisitor #261 Neke olyan hangkártyád van amit régebben Sound Blaster Live! 24-nek hívtak, de mivel az emberek nem fogták agyilag, hogy ez egy Audigy, ezért átnevezték Audigy SE-re. Ez egy Audigy alapú 7.1-es ÉS 24 bites hangkártya. Azt hiszem EAX-ot 3.0-ig támogatja, szoftver buherával rá lehet venni az EAX4.0-ra is, de akkor ugye a CPU-t eszi rendesen, mivel a kártya a 3D hangot félig meddig szoftveresen nyomja. (Míg a jóvval drágább Audigy 1-2-4 meg HW-ből.)
A kártyád azért mindenképpen sokkal jobb, mint a 16 bites ősrégi Live 5.1 :) -
#260 Én vettem anno hangkártyát de eldönteni nemtom milyen mivel én SB live 5.1-et kértem.
A cd-jén meg minden van egyszerre mármint az van ráirva : Sound Blaster Audigy meg hogy Sound Blaster 24 bit.
Most akkor nekem mim van ?? -
Sipito #259 Ja és néztem már vmi új drivert hozzá, de az sem segített. ű -
Sipito #258 Sziasztok! Tudom, h ez nem pontosan ide tartozik, de a problémám a következő: nincs hang a neten! Egy Sound Blaster Live! 5.1-es hangkártyám van, és ha vmit meg akarok nézni a neten pl.: a Youtube-on egyszerűen nem hallani semmit (csak a kép megy magában)! Amúgy semmi gond nincs, ha már gépen lévő fájlokat hallgatok. Tudna vki esetleg segíteni?? -
#257 faja -
#256 Na vettem Audigy Live 7.1 hangkártyát (6500 Ft volt).
Már nem recseg a hang a FEAR játék közben és nem inditja újra a gépet se. YUHÉÉÉÉ ! -
#255 és erről jut eszembe, látott már valaki Realtek chipet külön hangkártyán, vagy csak alaplapra integrálva? (alaplapim zajos, creative-ot nem akarok venni, most egy Envy 24-em van, de nem szeretem) vagy esetleg valami más alternatíva? -
#254 mielőtt költségbe vered magad, kerestél rá megoldást, mi lehet a gond?
ami nekem hírtelen eszembe jut:
1. specifikus hiba, readme talán ír róla
2. új driver a hangkarihoz?
3. hardveres gyorsítás lejjebb vétele -
#253 Sziasztok!
Én szeretnék venni valamilyen hangkártyát játékokhoz és zenéhez.
A FEAR Combat játék vett rá,hogy vegyek új hangkártyát,mivel az alaplapi hangkártyám nem bírja és recseg-serceg a hang mígnem leáll a játék.Amikor ki akarok lépni a FEAR Combat-ból olyankor mindig újra indítja számitógépemet.
Milyet ajánlatok ,a 7000 Ft-os Creative Audigy SE 7.1 OEM hangkártya az megfelelne nekem????
-
#252 Szevasztok!
Az lenne a kérdésem - rem nincs hasonló topic, mert akkor bocs, hogy itt teszem fel -, hogy az alaplapi integrált hang mennyire élvezetes hangot tud produkálni? Nekem nem kellene másra, mint játék, zenehallgatás és TV-nézés. Van egy TerraTec Aureon Sky 5.1-em, de valszeg eladom... Érdekel vkit?
Ha már itt tartunk: a házamban van felhallgató és mikrofon kivezetés. Meg tudom oldani, hogy rákötöm a fent nevezett kártyára? Nem jack-kel, hanem azokkal a kis mütyür csatikkal? -
#251 Sziasztok!
Kinéztem egy a CREATIVE Xmod X-Fi Xtreme Fidelity USB hangkártyát,az extreme digital szerint 7.1,de erről sehol máshol nem találok semmit sem.Ráadásul csak 2 olyan helyet látok rajta,amibe belemegy a kábel. -
Inquisitor #250 Ha tömörített formátumot használsz, mint sokan, akkor tök mindegy, már nem ront rajta se 16 bit, se a zaj. ;)
Amúgy meg dobj rá picit és egy X-Fi Xtreme Audiot vegyél legalább. -
Lacika 79 #249 Szal DJ-ként dolgozol, és 10k-t akarsz rászánni. Szuper minőség, stb. Ahhhhha, értem..... -
#248 Ha az első Sky ami prodigy-re átflashelhető akkor egyértelmű
bővebben
Audigyt simán veri -
#247 Sziastok.Szeretnék kártyát venni,de nem tudom milyet!Már kinéztem 2db-ot.
1. Terratec Aureon 5.1 PCI hangkártya itt
2. Creative Audigy SE 7.1 OEM hangkártya itt
Szóval nekem végül is arra kell hogy mivel Dj-ként dolgozom sok mixet csinálok és ezt szeretném felvenni a gépemmel szuper minőségben. max 10.000ft-ot szeretnék költeni. A terratec az 24bit-es? Köszi -
#246 Üdv!
Laptopom van, és hobbi szinten zenélgetek. Van egy usb-s midi billentyűzetem, amit a laptopom realtek hangkártyájával használva, késik kissé a hang a billentyű leütéséhez képest. Midi billentyűzetet próbáltam asztali pc-n, amiben egy SB Live volt. Ezzel tökéletesen működött.
Kérdésem az lenne, hogy egy "Soundblaster Audigy 2 ZS Notebook" hangkártya megoldja e ezt a prolémámat?
Köszönöm előre is a választ!
-
Tzupi #245 Sziasztok...
Laptopra váltás miatt le kell cserélnem az eddig tök jol bevált Terratec Aureon Sky hangkártyámat.
Keresnék helyette egy usbs kártyát, ami azért hasonlo tulajdonságokkal bir... és mondjuk árkategoriában se lépi tul nagyon :)
Néztem a Creative Audigy NXet, bár viszolygok a creativetól, de egyenlöre nem találtam mást...
Vmi ajánlat?
Üdv!
Tzu -
#244 nekem egy audigy 4 oem lett a döntésem vége, :) -
mpl #243 Tudásban teljesen megegyezik a Gamer és a Music. A Gamer kisebb nyákra épült, és dobozos verzió, a Music kívülről szebb (aranyozott), viszont csak OEM. -
Inquisitor #242 Tényleg, ha már egy árban vannak, melyik éri meg jobban 20K körül, a Gamer vagy a Music?