Platoon
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem igy tetszik ahogz van, mert igy legalabb rendesen lehet jatszani a jatekot. Magyarul nem lehet rajta vegigszaladni, 2 nap alatt.
Pont ezert is csinalom azt, hogy minden napra maximum 1 palya.
Ja es termeszetesen megprobalom mindet emberveszteseg nelkul megcsinalni.
Nekem pont ezert tetszik, mert ilyen nehez, es ha ugyes vagy, akkor minden ujrakezdesnel, egyre jobb lesz, mert csinalhatod mas taktikaval, amivel sikerulhet.
Szoval szerintem jo ahogy van. Bar en biztos vagyok benne, ha official nem is, de nem hivatalos mentes patch biztos lesz.
\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Nekem igy tetszik ahogz van, mert igy legalabb rendesen lehet jatszani a jatekot. Magyarul nem lehet rajta vegigszaladni, 2 nap alatt.
Pont ezert is csinalom azt, hogy minden napra maximum 1 palya.
Ja es termeszetesen megprobalom mindet emberveszteseg nelkul megcsinalni.
Nekem pont ezert tetszik, mert ilyen nehez, es ha ugyes vagy, akkor minden ujrakezdesnel, egyre jobb lesz, mert csinalhatod mas taktikaval, amivel sikerulhet.
Szoval szerintem jo ahogy van. Bar en biztos vagyok benne, ha official nem is, de nem hivatalos mentes patch biztos lesz.
\"Elõbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Szerintem ez jó. Mégha csak 1 savehely lenne azzal is ki lennék békülve...
"De szerintem király a szinkron, és így a játék hangulata még királyabb."
Erre voltam kiváncsi!
Thenx!
Az oldal címe : http://www.plat00n.cjb.net/
Nekem pl. magyar verzióm van, és eddig gond nélkül futott.
Haveromnak angol fairlightos Iso, és neki sem volt gond.
De szerintem király a szinkron, és így a játék hangulata még királyabb.
Szóval a válasz a kérdésedre : Magyar verzió
Milyen a szinkron?
Nah nekem annyira tetszett ez a mondat, hogy úgy döntöttem, hogy Én inkább megvédek mindenkit.
Egyébként így legalább maximálisan ki tudom használni a programot, ha már megvettem.
Bár ez lehet rossz ötlet, mert a 2. pálya is elvett így 4 órát az életembõl. De így legalább nem érek túl hamar a végére.
Szóval a kérdés: Van kedved nyomni multiban?
Lehet, hogy nem lesz ott és a program automatikusan teszi bele miután a híd meg lett védve de lehet, hogy már ott vannak!!!!
Én sem néztem meg, de meg fogom. Máris egyszerûbb lesz ennyivel.
Nekem pl. mikor felmentem az aknavetõshöz a dombra (az amerikaihoz) és elkezdtek jönni a vietek az úton, megtámadták az aknavetõsömet!!!
DE azt a pasit aki megtámadja, már elõtte le lehet szedni, ha picit felderítessz arrafele ahonnan a vietkongok majd jönni fognak.
Mint leírtam az elõbb: A GÉPPITYUSOKAT KELL KISZEDNI UTOLJÁRA!! Elõtte pedig az összes többit aki a pályán van. Ez a lényeg.
A géppuskás pedig szórtan lõ, õ több embert is tud egyszerre sebezni.
Nem lehet menteni.
Szerintem ez pont így jó. A játékot érdemes könnyû fokozatra állítani, így jobban sebzed az ellenfelet és te kevésbé sebzõdsz. Maximum ha végigvitted a pályát, csak úgy szimplán ki lehet próbálni (ha tetszett) nehezebb fokozaton is.
A program nehéz. Francokat nehéz, csak oda kell figyelni. Óvatosan kell megközelíteni a helyeket. És akkor nem nagyon lepnek meg. Ha meg meglep az ellenfél, akkor lehasalni és nem a mezõn, vagy utakon menni sehol, hanem védett helyeken!!!
A hídas pálya, mondjuk nem egyszerû, de simán kilehet taktikázni. Persze ehhez sokszor végig kellett nyomnom.
Lényeg: A híd innensõ oldalán szedj ki minden vietet. A másik oldalon is szedj ki minden ellenfelet kivéve a két géppuskást. Azt hagyd utoljára. Mikor az megvan a következõt kell tenni:
Lionsdale-el felfutni a dombon lévõ aknavetõshõz, majd vissza a hídra és lefektetni. Az M60-as-t betenni fekve a homokzsákok közé ami a hídnál van.
M16-os csoportot elõre vinni, majdnem oda ahol majd jönnek a vietek. Erdõbe bemasírozni és lehasalni. Mikor meglátják a vieteket, jöhet az égi áldás az aknavetõbõl. Pár viet elkezd futni. Azokat a hídnál az M60-as leszedi, illetve az egyik ennek ellenére még átjut és a hídon keresztül menne...... ha nem lenne ott Lionsdale és le nem szedné!
Mikor a maradék vietkongok is a hídhoz érnek, aknatûz+M60+Lionsdale akit egy kicsit ilyenkor érdemes elõrébbkúszatni.
Ezután már csak a dombtetõn lévõ vietet kell leszedni, de szerintem ha azt már elõtte kiszedtük, akkor ezt sem kell. Az elõtte itt azt jelenti, hogy mielõtt elfoglalnánk a hidat a két géppuskástól.
A többi küldetés pedig nem ilyen szivatós, csak oda kell figyelni. Ennyi. Leléphetnek...

A medve nem játék.
A program továbbra is iszonyatosan jó. Ahogy haladok egyre elõrébb, folyamatosan nehezedik és válik egyre összetettebbé.
Az ötödik küldetés jó példa erre, bár eddig a legnehezebb talán a negyedik volt. De az ötös sem piskóta, annyi szent...
A full viszont eszméletlenül jó!
Az angolt nem próbáltam ki. De Csacsinak igaza lehet abban, hogy érdemes leszedni, bár akkor meg nem biztos, hogy megveszed utána.
De a demo alapján is látszik, hogy itt egy nagyon jó játék van kialakulóban... Mégha sok minden ki is maradt-
Én bátran állítom, ha bejön a háború mint játék és szereted a stratégiát egy új felfogásban a vietnámi dzsungelek világát és ami ezzel jár, akkor fix, hogy fullra befog jönni. Magyarúl meg ..... nagyon jó... Nem akartam csúnyát mondani:)
RTTSS :)
Emlékszel még a Hidden & Dangerous-ra? Az ugyebár a Taktikai FPS nevet kapta, röviden TPS...
Vagy a Warcraft III-ra? Ami nem RTS hanem RPS, azaz Role Playing Strategy... Szerepjáték elemekkel tûzdelt stratégia.
Nos akkor a Platoon a taktika RTS, azaz TTS!!
Ugye itt volt még a Thief is, ami szintén nem FPS, hanem FP uhh nem jut eszembe az utolsó betû, de a lényeg itt a lopakodáson volt és úgy emlegették, hogy nem Elsû Személyû Lövöldözõs játék, hanem Elsõ Személy Settenkedõs vagy ilyesmi.
Na ezeket csak viszonyítási alapul írtam.
Tehát új kategória született, ami az FPS-eket is jobbá tette anno amikor kijött, ami nem más volt mint a Taktika FPS. Itt pedig ezt átvitték profi módon az RTS kategóriába emelve annak színvonalát.

El sem merem képzelni, hogy milyen lehet legnehezebb szinten. Bár ahogy most belegondoltam tényleg jobb lesz, ha vasárnap elölrõl kezdem legnehezebb szinten, hogy még jobban érezzem a háború kegyetlenségét.
Ami még jobban tetszene, ha a DG megcsinálná a Platoon 2-öt, de azt II.vh. környezetben. Nah az mindent ütne.
Nem tudom, Te hogy vagy vele, de nekem az egyik szemem sír, a másik nevet egy megnyert, de sok veszteséggel járo küldetés után, hiszen tudom, hogy valamilyen szinten az Én hibám is, hogy nem hoztam ki mindenkit élve a háborúból.
Ezt a háborút nem hõsködésre, hanem túlélésre játszották, és ilyenkor azt érzem, hogy vajon azért haltak meg az embereim, mert túl sokat vártam el tõlük, és nem pedig megfontoltan kezdtem neki?
Ez az a kérdés, ami mindig fogalalkoztat, miután végzek egy küldetéssel.
Igazad volt : Új király született. Nem tudom egy mûfajba összefoglalni.
Akció?Stratégia?Szimuláció? Ez mind egyben, és még sok minden más. Pont ezért ennyire fantasztikus ez a program. És ami a legfontosabb, hogy ez a mienk Magyaroké.
Jut eszembe: Az elsõ pályán úgy nyertem, hogy Lionsdale és egy M16-os emberkém maradt a csapatból. Nagyon rossz volt látni, hogy nem tdutam a többieken segíteni. És csak ennyien maradtunk...
Néha tényleg azon jár az eszem nekem is, hogy a küldetések elején elmondom a fiúknak (gondolatban persze): Srácok nem tudom mindenkinek megígérni, hogy bárkit is visszahozok, maximum megpróbálom és ilyenkor átérzem azt, hogy mit is jelenthetett vezetõnek lenni egy csapatban. Engem is megfogott ez a játék. És ha azt veszem ehhez, hogy ez nem játék hanem egy szimuláció, mert annyira élethû akkor mindent elmondtam.
Nagyon rossz érzés hátrahagyni a halottakat, de a feladatot teljesíteni kell. Ez a háború-
És az 576 boltokban, Westend, Mamut, Árkád, Pólus, Campona stb... 7999Ft-ért
És nyilván a Media Markt-ban is van. Kb. ilyen összegért.
CD Galaxis címét megtalálod a www.cdgalaxis.hu-n.
Tudom, hogy sokan kicsit betegnek fognak tartani, hogy ennyire komolyan veszem ezt a játékot, de higgyjétek el, hogy ezt a játékot csak teljes beleéléssel lehet játszani, és ehhez nagy segítséget nyújt a játék grafikája, és hanghatásai, plusz a napló, ami igazábol elmeséli a történetet. Egyszerûen fantasztikus.
Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, és bár ez csak Árnyvadás véleményének egy rossz koppintása, de ezzel nem ártani akartam neki, hanem inkább csak a véleményét alátámasztani.
Ami nagyban segíti azt, hogy át tudjam élni ezt a játékot, az a teljes magyar nyelv, mert ha angolul lenne, akkor még ott lenne az, hogy gondolkozom rajta, hogy mit is olvasok, és itt meg könnyebben megértem,és így át is tudom élni.
Mégegyszer bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de egyszerûen nem bírom abbahagyni.
Második pálya elején van egy "kettétört tehén". Nem tudtam mire vélni. Majd egy kis futóversenyt rendeztem a katonáim között. (M16-os csoport)
Aztán....... Neeeeeem!! És sorra robbantak fel a fiúk. Még szerencse, hogy egy robbanástól nem fekszik meg egy katona, de sajnos ott összefüggõ aknamezõ van!
Kegyetlen játék ez. Belegondolni is rossz, hogy ez valóságban is megtörtént!
Na és a zene! Kevés szó van rá ami leírja mennyire tuti. Ez igaz mindkét DR-es progira, bár a Platoon egy hajszálnyival jobb. Lényeg, hogy a magyar programozók már világszínvonalt képviselnek a játékaikkal és az biztos, hogy a következõ megvételre választott játékom is magyar lesz. EA meg kinyalhatja:) Pofátlanságnak is van határa... Ilyen árakkal. Microsoftról már nem is beszélve. Age of Mythology 17 rugó! Elmennek oda.