307
DR új játéka
  • Wajk
    akkor gondolom neked magyar van. Melyiket érdemes megvenni? A magyart igaz? (Csak azért kérdezem mert néha elrontják a játékokat, amikor magyarosítják, stb.)
  • Wajk
    Valaki játszik a magyar verzióval? Ugyanis úgytom már lehet kapni...
    Milyen a szinkron?
  • Csacsi
    Árnyvadász: Nem tudom láttad-e a Katonák voltunk című filmet. (Mel Gibson) Az is pont a vietnámi háborúról szól. Ott a Mel Gibson mondja a végén, hogy soha nem bocsájtaj meg magának, hogy meghaltak az emberei, és Ő pedig nem.

Nah nekem annyira tetszett ez a mondat, hogy úgy döntöttem, hogy Én inkább megvédek mindenkit.

Egyébként így legalább maximálisan ki tudom használni a programot, ha már megvettem.
  • Árnyvadász
    Az igen durva! Minden emberre odafigyelni.. Huhh... Ez aztán a kitartás! Csacsi őrmesternek tisztelegj!
  • Árnyvadász
    Otthon egyenlőre még nincsen. Kb. jövő nyárra lesz. Tudod most építkezünk és csak év elején készül el a ház. Munkahelyi gépen meg nem futna a Platoon, ugyanis S3 1MB rulez:)) Plussz 233MMX és 64MB ram..
  • Csacsi
    Árnyvadász: Van neted otthon, mert Én szívesen kiprobálnám vled multiba a játékot, bár igaz én még csak a 3. pályán vagyok, mert a legnehezebb fokozaton nyomom, és mindig addig szenvedek, míg meg nem menekül minden emberem.

Bár ez lehet rossz ötlet, mert a 2. pálya is elvett így 4 órát az életemből. De így legalább nem érek túl hamar a végére.

Szóval a kérdés: Van kedved nyomni multiban?
  • Árnyvadász
    Ja és a legfontosabb!! Remélem nem a hídon szoktatok átmenni a túloldalra! Mivel a térkép bal szélén van egy gázló, ahol ezt biztonságban meg lehet tenni. Ez nagyon fontos...
  • Árnyvadász
    Próbáld meg azt, hogy mielőtt leszeded a géppuskásokat a hídnál, előtte FELMÉSZ ARRA A HELYRE AHOL A VIETKONG MORTÁSOS VAN! Mivel lehet, hogy az már ott pózol és ha kiszeded, akkor nem kell a híd megtartása után azzal foglalkozni!

Lehet, hogy nem lesz ott és a program automatikusan teszi bele miután a híd meg lett védve de lehet, hogy már ott vannak!!!!

Én sem néztem meg, de meg fogom. Máris egyszerűbb lesz ennyivel.

Nekem pl. mikor felmentem az aknavetőshöz a dombra (az amerikaihoz) és elkezdtek jönni a vietek az úton, megtámadták az aknavetősömet!!!

DE azt a pasit aki megtámadja, már előtte le lehet szedni, ha picit felderítessz arrafele ahonnan a vietkongok majd jönni fognak.

Mint leírtam az előbb: A GÉPPITYUSOKAT KELL KISZEDNI UTOLJÁRA!! Előtte pedig az összes többit aki a pályán van. Ez a lényeg.
  • spR
    Jó ötlet, remélhetőleg orvosolják.
  • spR
    Egyetértek, egy 'guard the area' vagy 'fire at will' lehetőség jó lenne, akkor jól lehetne taktikázni, azzal, hogy a felderitő embereidet hátulról nagy tűzerővel fedezd.
  • Árnyvadász
    Katonák maguktól nem csinálnak semmit. Viszont ha ráklikkelsz és kiadod a tűzparancsot, mondjuk 3 vietnámira, akkor addig lövik, míg az utolsó meg nem hal. Tehát ott nem kell már klikkelgetni. És ők döntik el melyikre lőnek, nem te!

A géppuskás pedig szórtan lő, ő több embert is tud egyszerre sebezni.

Nem lehet menteni.

Szerintem ez pont így jó. A játékot érdemes könnyű fokozatra állítani, így jobban sebzed az ellenfelet és te kevésbé sebződsz. Maximum ha végigvitted a pályát, csak úgy szimplán ki lehet próbálni (ha tetszett) nehezebb fokozaton is.

A program nehéz. Francokat nehéz, csak oda kell figyelni. Óvatosan kell megközelíteni a helyeket. És akkor nem nagyon lepnek meg. Ha meg meglep az ellenfél, akkor lehasalni és nem a mezőn, vagy utakon menni sehol, hanem védett helyeken!!!

A hídas pálya, mondjuk nem egyszerű, de simán kilehet taktikázni. Persze ehhez sokszor végig kellett nyomnom.

Lényeg: A híd innenső oldalán szedj ki minden vietet. A másik oldalon is szedj ki minden ellenfelet kivéve a két géppuskást. Azt hagyd utoljára. Mikor az megvan a következőt kell tenni:

Lionsdale-el felfutni a dombon lévő aknavetőshőz, majd vissza a hídra és lefektetni. Az M60-as-t betenni fekve a homokzsákok közé ami a hídnál van.

M16-os csoportot előre vinni, majdnem oda ahol majd jönnek a vietek. Erdőbe bemasírozni és lehasalni. Mikor meglátják a vieteket, jöhet az égi áldás az aknavetőből. Pár viet elkezd futni. Azokat a hídnál az M60-as leszedi, illetve az egyik ennek ellenére még átjut és a hídon keresztül menne...... ha nem lenne ott Lionsdale és le nem szedné!

Mikor a maradék vietkongok is a hídhoz érnek, aknatűz+M60+Lionsdale akit egy kicsit ilyenkor érdemes előrébbkúszatni.

Ezután már csak a dombtetőn lévő vietet kell leszedni, de szerintem ha azt már előtte kiszedtük, akkor ezt sem kell. Az előtte itt azt jelenti, hogy mielőtt elfoglalnánk a hidat a két géppuskástól.

A többi küldetés pedig nem ilyen szivatós, csak oda kell figyelni. Ennyi. Leléphetnek...
  • Csacsi
    Szerintem pont az a jó benne, hogy nem lehet menteni, mert így nincsen kisértés, hogy állandóan minden lépésnél mentsél. Pont így izgalams egy küldetés, hogy nem lehet menteni. Így sokkal realisztikusabb, mert mint az Életben itt sem tudhatod, hogy honnan támadnak, mennyien. Ha tudnál menteni, akkor nem lenne kihívás.
  • a.carkey
    Az is durva, hogy nem lehet menteni. Uraim és ha van a fejlesztők között hölgyeim. 2002 van. Utoljára az idén kiadott Defender of the Crown-ban nem lehetett menteni, de ott anno sem lehetett. Ez kicsit durva és elszomorító, mindazok tükrében, hogy a csapattagok balfaszok és a játék meg fenenehéz. Ha mazohista lennék élvezném, de így ez, mint mondottam durva. Lehet, hogy ezért nem jön be sokaknak a Szakasz? Vagy talán véletlen, hogy Csacsi és Árnyvadász tartják életben a forumot? Szóval egy patch jó lenne, oda is elég ha a mentést beleteszik, már jó a játék. A mentés az összes gyermekbetegséget orvosolná. Mert az van bőven. A játék olyan, mint az első Párducok Kurszknál. Akkor még szarok voltak, de mindenki tudta, hogy jó a konstrukció. Kijavították őket és ők lettek a 2.VH legjobb közepes harckocsijai. Ott se cseréltek ki mindent, csak javítottak rajta. Itt is ráférne!
  • Árnyvadász
    Már az ötödik küldetésnél járok. A program minden egyes újabb küldetése egyre nehezebb. És egyre hosszabb is. Pl. az ötödik pálya már egy órámba telt, igaz a végén lelőttek:) Szóval újra neki kell rugaszkodni.

A program továbbra is iszonyatosan jó. Ahogy haladok egyre előrébb, folyamatosan nehezedik és válik egyre összetettebbé.

Az ötödik küldetés jó példa erre, bár eddig a legnehezebb talán a negyedik volt. De az ötös sem piskóta, annyi szent...
  • Csacsi
    Sikerult valakinek megcsinalnia a kettes palyat legnehezzebb fokozaton emberveszteseg nelkul. Del ota ezt probalom, es most sikerult csak megoldanom, de igy legalabb elmondhatom, a kuldetes vegen, hogy : "Hazahoztalak titeket fiuk". Es ez miatt megeri, hogy ilyen lassan haladok csak.
  • Csacsi
    Ha van kedved, meg otthon neted, akkor kiprobalhatnank multiban is a jatekot, ha gondolod irj mailt.
  • Csacsi
    Nem hiszem el, minel tobbet jatszok ezzel a jatekkal, annal inkabb elfog az az erzes, hogy mindent kuldetest ugy kene teljesitenem, hogy minden emberemet kihozzam elve, abbol a foldi pokolbol.
  • Csacsi
    Itt pont nem az anyagiassagrol van szo, hanem azzal, hogy megveszem a jatekot, azzal ismerem el a keszitoknek igazan, hogy minosegi jatekot keszitettek, es nem azer, hogy jobban eljenek.
  • spR
    Nem csak a magyar fejlesztők miatt (persze az is közrejátszik) de ha télleg bejön a game, akkor az ára miatt is. Pl MAFIA is tetszett, de 13000 Ft-t kicsit sokallok érte, meg egyébként is már végigjátszottam ,és tudom, hogy nem fogom újra elővenni. A Platoon viszont úgy tűnik hosszú játékidőt nyújt (szemben a MAFIA 15 órájával), és még az iduló ára is megfelelő.
  • spR
    Ha tetszik a game, MINDENKÉPPEN megveszem. (nem is a magyar nyelv miatt, hanem a fejlesztők miatt) Amit itt alant leirtatok, az alapján jónak tűnik a game.
  • Árnyvadász
    Tényleg nem drága az inÐító ár. Én a magyar demót próbáltam ki, de abban egy kanyi egységhang sincs. Meg egy pár dolog ami a fullban benne van.

A full viszont eszméletlenül jó!

Az angolt nem próbáltam ki. De Csacsinak igaza lehet abban, hogy érdemes leszedni, bár akkor meg nem biztos, hogy megveszed utána.

De a demo alapján is látszik, hogy itt egy nagyon jó játék van kialakulóban... Mégha sok minden ki is maradt-

Én bátran állítom, ha bejön a háború mint játék és szereted a stratégiát egy új felfogásban a vietnámi dzsungelek világát és ami ezzel jár, akkor fix, hogy fullra befog jönni. Magyarúl meg ..... nagyon jó... Nem akartam csúnyát mondani:)
  • Csacsi
    Nem szeretném, az illegalitást elősegíteni, de inkább töltsd le a fullt, ha van sávszélességed, mert a demo-bol sok minden kimaradt, ami a teljesben benne van, a demo nekem sem tetszett anyyira. Ugyis csak angol nyelvu verzio van fent neten, de ez magyarul az igazi. De ez a Te dontesed, annyi biztos, hogy nekem nagyon tetszik, bar nekem a demo is tetszett, de nem lehettett annyira érezni a feelinget, mint a fullban.
  • spR
    Egz vadiúj játékért ez nem is sok pénz. Ma nézem meg a demót, és ha télleg olyan jó, meg is fogom venni. (Haegemonia-t azért nem vettem meg, mert nem szeretem az űrstratégiákat) ha minden game ilyen áron inditana, az király volna.
  • Árnyvadász
    Igen. Valóban hasonlít rá. Én azt töröltem 3 perc játék után. Nálad pont fordítva jött ki. Azonban kicsit bánom, hogy nem foglalkoztam a SOA-val egy kicsit többet, ugyanis meglepően jó és az is RTTSS, csak a világ melyben játszódik szerintem fel sem ér a vietnámi dzsungelek hangulatához. Viszont az AI-ja remek. 3 perc után ezt volt időm lemérni.

• Árnyvadász
    Valós Idejű Taktikai-Stratégai Szimuláció

RTTSS :)
  • Árnyvadász
    Ha a Demo-t próbáltad, akkor egyetértek. Bár már az is sejteti, hogy jó ez csak abba rengeteg minden hiányzik, ami a fullba benne van!
  • Árnyvadász
    Valóban nem lenne rossz.
  • Árnyvadász
    Azt hiszem meg is van az új kifejezés a játék kategórizálására.

Emlékszel még a Hidden & Dangerous-ra? Az ugyebár a Taktikai FPS nevet kapta, röviden TPS...

Vagy a Warcraft III-ra? Ami nem RTS hanem RPS, azaz Role Playing Strategy... Szerepjáték elemekkel tűzdelt stratégia.

Nos akkor a Platoon a taktika RTS, azaz TTS!!

Ugye itt volt még a Thief is, ami szintén nem FPS, hanem FP uhh nem jut eszembe az utolsó betű, de a lényeg itt a lopakodáson volt és úgy emlegették, hogy nem Elsű Személyű Lövöldözős játék, hanem Első Személy Settenkedős vagy ilyesmi.

Na ezeket csak viszonyítási alapul írtam.

Tehát új kategória született, ami az FPS-eket is jobbá tette anno amikor kijött, ami nem más volt mint a Taktika FPS. Itt pedig ezt átvitték profi módon az RTS kategóriába emelve annak színvonalát.
  • Gomez
    ez a platoon sztem igen gyenge
  • Csacsi
    Árnyvadász : Azért ha ketten vagyunk is de fenttartjuk a topciot :) És ha ezt olvassa valaki a Digital Realitysek közül, akkor szívesen jelentkeznék majd teszternek a kiegészítő lemez elkészítésében.
  • Csacsi
    Nem emlékszem pontosan már, mert elég késő este volt, vagy csak nagyon fáradt voltam, hogy nem figyeltem eléggé, hogy mennyien maradtak, de azt tudom, hogy nehéz volt, mikor elesett az első katona. Újra is kezdtem a küldetést, hogy megmentsem, de egyszerűen képtelen voltam megoldani veszteség nélül, pedig legkönyebb szinten játszom.

El sem merem képzelni, hogy milyen lehet legnehezebb szinten. Bár ahogy most belegondoltam tényleg jobb lesz, ha vasárnap elölről kezdem legnehezebb szinten, hogy még jobban érezzem a háború kegyetlenségét.

Ami még jobban tetszene, ha a DG megcsinálná a Platoon 2-öt, de azt II.vh. környezetben. Nah az mindent ütne.

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de nekem az egyik szemem sír, a másik nevet egy megnyert, de sok veszteséggel járo küldetés után, hiszen tudom, hogy valamilyen szinten az Én hibám is, hogy nem hoztam ki mindenkit élve a háborúból.

Ezt a háborút nem hősködésre, hanem túlélésre játszották, és ilyenkor azt érzem, hogy vajon azért haltak meg az embereim, mert túl sokat vártam el tőlük, és nem pedig megfontoltan kezdtem neki?

Ez az a kérdés, ami mindig fogalalkoztat, miután végzek egy küldetéssel.

Igazad volt : Új király született. Nem tudom egy műfajba összefoglalni.

Akció?Stratégia?Szimuláció? Ez mind egyben, és még sok minden más. Pont ezért ennyire fantasztikus ez a program. És ami a legfontosabb, hogy ez a mienk Magyaroké.
  • Árnyvadász
    Csacsi remekül leírtad! Nem koppintása az enyimnek. Én örülök, amikor valaki ilyen színvonalasan szól hozzá a dolgokhoz.

Jut eszembe: Az első pályán úgy nyertem, hogy Lionsdale és egy M16-os emberkém maradt a csapatból. Nagyon rossz volt látni, hogy nem tdutam a többieken segíteni. És csak ennyien maradtunk...

Néha tényleg azon jár az eszem nekem is, hogy a küldetések elején elmondom a fiúknak (gondolatban persze): Srácok nem tudom mindenkinek megígérni, hogy bárkit is visszahozok, maximum megpróbálom és ilyenkor átérzem azt, hogy mit is jelenthetett vezetőnek lenni egy csapatban. Engem is megfogott ez a játék. És ha azt veszem ehhez, hogy ez nem játék hanem egy szimuláció, mert annyira élethű akkor mindent elmondtam.

Nagyon rossz érzés hátrahagyni a halottakat, de a feladatot teljesíteni kell. Ez a háború-
  • Árnyvadász
    Lehet kapni a CD Galaxisban 7990Ft-ért
    És az 576 boltokban, Westend, Mamut, Árkád, Pólus, Campona stb... 7999Ft-ért
    És nyilván a Media Markt-ban is van. Kb. ilyen összegért.

CD Galaxis címét megtalálod a www.cdgalaxis.hu-n.
  • spR
    És mennyibe kerül?
  • spR
    Hol lehet kapni?
  • Csacsi
    Igen, az a legjobb, hogy teljesen ott kell lenni a játékban, minden idegszáladdal, mert végre sikerül mondjuk túljutnod egy aláaknázott részen, mikor hirtelen két oldalról támadnak, és még mindig vannak felfedezetlen aknák, és mikor menekülni próbálsz, simán belefuthatsz egy-egy aknába. Szóval igen, ha egy kicsit is képes vagy beleélni magad a játékba, akkor nagyon nagy játékélménnyel gazdagszol. Csak mikor mondjuk cigiszünetet tartok, akkor akaratlanul is elgondolkozom azon, hogy milyen lehetett valóban ott lenni, és azt hiszem ez az amiért ez a játék mindennél jobb hangulattal rendelkezik. Egyszerűen hihetetlen, tényleg úgy van ahogy mondod, hogy összeszorul a szívem, ha egy katonám elvérzik, de tudom, hogy tovább kell lépni, hiszen ha nem tudok rendesen koncetrálni, akkor értelmetlen lesz a halála, és mind itt pusztulunk.

Tudom, hogy sokan kicsit betegnek fognak tartani, hogy ennyire komolyan veszem ezt a játékot, de higgyjétek el, hogy ezt a játékot csak teljes beleéléssel lehet játszani, és ehhez nagy segítséget nyújt a játék grafikája, és hanghatásai, plusz a napló, ami igazábol elmeséli a történetet. Egyszerűen fantasztikus.

Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam, és bár ez csak Árnyvadás véleményének egy rossz koppintása, de ezzel nem ártani akartam neki, hanem inkább csak a véleményét alátámasztani.

Ami nagyban segíti azt, hogy át tudjam élni ezt a játékot, az a teljes magyar nyelv, mert ha angolul lenne, akkor még ott lenne az, hogy gondolkozom rajta, hogy mit is olvasok, és itt meg könnyebben megértem,és így át is tudom élni.

Mégegyszer bocs, hogy ilyen hosszú voltam, de egyszerűen nem bírom abbahagyni.
  • Árnyvadász
    Én meg ma este ülök neki újra. Már tovább járnék, de az első pálya annyira megtetszett, hogy többször is nekiálltam.

Második pálya elején van egy "kettétört tehén". Nem tudtam mire vélni. Majd egy kis futóversenyt rendeztem a katonáim között. (M16-os csoport)

Aztán....... Neeeeeem!! És sorra robbantak fel a fiúk. Még szerencse, hogy egy robbanástól nem fekszik meg egy katona, de sajnos ott összefüggő aknamező van!

Kegyetlen játék ez. Belegondolni is rossz, hogy ez valóságban is megtörtént!
  • Csacsi
    Nekem sem volt sok időm játszani egyébb elfoglaltságaim miatt, ami nem éppen rossz elfoglaltság volt. Szóval nekem a 3-as pálya jön, de hogy mikor, azt nem mondom meg, mert szerintem vasárnapig fél óránál több időm nem lesz, de a vasárnapom csak erről fog szólni...
  • Árnyvadász
    Heagemonia-tól padlót fogsz! Nagyon jó:) Nálam mondjuk a Platoon vezet, de ez azért is van, mert én nem szeretem az űr játékokat, bár az IG2-t azt végigvittem mindhárom fajjal. És annak idején az Elit-el is sokat nyomultam. De pl. a Starcraft kipróbálása annyi volt , hogy a demo két pályáját kipróbáltam és elegem is lett belőle. Hiába ez nem az én stílusom. Mégis a Haegemonia nagyon tetszik. Ez főleg abban keresendő, hogy magyar, a másik pedig, hogy gyönyörű és izgalmas. A kémkedés meg a kutatás pedig nagy kedvencem még az IG-ből...

Na és a zene! Kevés szó van rá ami leírja mennyire tuti. Ez igaz mindkét DR-es progira, bár a Platoon egy hajszálnyival jobb. Lényeg, hogy a magyar programozók már világszínvonalt képviselnek a játékaikkal és az biztos, hogy a következő megvételre választott játékom is magyar lesz. EA meg kinyalhatja:) Pofátlanságnak is van határa... Ilyen árakkal. Microsoftról már nem is beszélve. Age of Mythology 17 rugó! Elmennek oda.
  • Árnyvadász
    Melyik küldetésnél vagy most? Én ma este ülök neki a másodiknak, mivel nem volt időm vele játszani szerda óta. Te jó ég már péntek van!:D