Platoon
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Bár az igaz, hogy ha egyszer kiadtad a tûzparancsot és mondjuk 4 vietnámi van a tûzvonalba, akkor nem kell mind a 4-re klikkelgetni, mert azt automatikusan addig lövik am³g le nem szedték az összeset. És ez teljesen ok.
Sok kártyával nem indul a program:
Voodoo széria
Kyro kártyák
Régi Radeonok
ehhez hasonló kártyák.
Minimum 32M-os kártya kell amúgy a futáshoz. Ez is kritérium.
Kuszás, futás, stand megy, a gugolás hiányzik?
Miért ilyen idióták néha a csapattagok?
?
Tudna vki segíteni?
A játék mellesleg tényleg szép, de tök a felszínre miért nem tudom levinni a kamerát? Akármelyik 3d gaméban - Empire Earth, Force Commander stb. le lehetett, itt meg nem? Bár az is lehet, hogy én vagyok ilyen béna. Letöltöttem, de kicsit idegesít egy-két dolog ...

A medve nem játék.
Pont ezért nem foglalkoztam nagyon a beállításokkal, mert inkább a játék kötött le, de ma majd erõt veszek magamon. Csak ÉRJEK MÁR HAZA...

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Bár az is igaz, hogy sem a Haegemoniaban, sem ebben nem lehet beállítani, hogy ez most szofveres hang legyen e, vagy directsound, vagy esetleg EAX.. Hogy ez miszerit történik azt nem tudom.
Csak nem a reklám szakmában dolgozol?
Ha még nem , akkor gondolkozz el rajta
U.I:Talán megveszem
A kidolgozottság már jóval túlmutat a balta arcu apu és anyu szintjétõl, ami a katonáinkra értendõ most. Szépen lekerekítve jelennek meg a formák akár 700-900 poligon részletességgel! A jármûvek 1200-1900 poligonbszámban tetszelegnek. És a textúrázottságuk semmi kétséget nem hagy bennünk. Gyönyörû. Maga a táj, pedig : VIETNÁM. Most egyszerûen erre mást nem lehet mondani. Levelekig való kidolgozással a fákra visszavezetve.
SPACE billenytû az azonnal megállj minden azaz a PAUSE értelmezõje. Fontos ez!
A tereprészegységeknek van kilátási és belátási száma. Kilátás jelenti, hogy hány méterre látunk mi magunk ki onnan, a belátási érték az ellenfélre vonatkozik és az mindig kisebb. Kiváló taktikákat lehet építeni erre, és szép akciókat lehet vele kivitelezni. Elõszõr csak meglesni az ellenfelet, majd a kellõ pillanatban támadni, vagy csak meglesni és a többieket annak megfelelõen elhelyezni és úgy támadni. Lehetõség az van bõven.
Miután végeztem az elsõ pályávál, újra végigjátszottam és megint. Mindhárom alkalommal különbözõ taktikával. Mondhatom remek volt. Persze ebbõl egyszer be is fürödtem és otthagytam az egész osztagot istenre bízva.
Nem könnyû a játék, pláne ha meglep az ellenfél. Az AI pedig meglepõen emberi. Van amikor menekülõre fogja, van amikor addig hajt mint vadász a vadat, és van amikor elszántan küzd, az utolsó lehelletéig. És azok a vietnámi szövegek közben.... Kurva jó!
A játék egyébként kezelhetõségre, rém egyszerû és az egész beállítás és egyéb menük is kb. 3 perc alatt beidegzõdnek. A tartalom viszont nagyon eltalált és összetett.
Az is tetszik, hogy Lionsdale naplójából tudjuk meg az eseményeket, a küldetések fonalát, nem pedig egy beugró ablakban közlik ezt, amolyan semmitmondóan.
Plussz még eligazítást is ad a program in-game videó jelenlétében, mikor is a felettes elmondja Lionsdale-nek mi a feladat, majd azt õ is közli a katonáival. Ez pedig teljesen rendjén van élethûség szempontjából. Igaz bármi más is abszolult az élethûségre utal.
Mást nagyon nem is kell mondanom errõl a programról max ha annyit nem, hogy itt bizony:
MENTENI NEM LEHET! És ezt megint csak aláírom, hogy jól tették a készítõk. Ez a lényege az egésznek ettõl is olyan valószerû.
Na nyomás játszani!😊
Csak egy kérdésem lenne. Nálad nincs gond a hanggal? Mert nekem harc után, mindig valami rossz zörej jön, de utána megint lehet hallani mindent rendesen.Nem tudom mitõl van.
Ha ez fontos akkor: sblive 5.1
A demot felejtsd el! Jött a full él elmosott minden hozzá hasonló kategóriát. Miközben a Commandos sorozat zuhant a szakadék mélyére, felkiáltott: -Hogy lehetséges, hogy egy magyar fejlesztésû program, melyet röpke egy év alatt hoztak össze, kiüssön a nyeregbõl és megfosszon a trónomtól?
Mert bizony a Platoon: Jött, láttam és gyõzõtt! Mától fogva a kategória etalonja eme magyar program lesz.
Miért is írom mindezt?
RTS. Ez mindenkinek elmond mindent. Kategóriát lehet teremteni. A magyarok azonban megteremtették a kategórián belüli kategóriát. A Platoon ugyanis alapvetõen RTS, azonban csak a felszínen. A Commandoshoz lehet leginkább hasonlítani, de ahhoz sem hasonlít igazán. Kategória született. A Platoon hatalmas mozgásszabadságot ad, melyet a terepen megjelenõ fák, bokrok és különbözõ felszíni képzõdmények rejtõzködési képességei nagyban befolyásolnak. Végre nem csak díszként ünnepelhetjük a tereptárgyakat, hanem valóban ki is használhatjuk az általuk nyert elõnyt.
Rejtõzkõdhetünk bennük, viszont mi magunk is nehezebben találjuk el a célpontot amikor akcióra kerül a sor. Természetesen az ellenfél is nehezebb helyzetben lesz a célzás során, ugyanis a rejtõzkõdõ egységeket nehezebb eltalálni, egyrészt a nõvényzet sûrûsége miatt , másrészt a felvett testhelyzett miatt is.
Végre egy játék, melyben a katonákra nem úgy tekintünk, mint tömegpusztító gépezet apró láncszemei! Õk is emberek és érzõ lelkek. Családjuk van, esetleg gyerekeik és hivatásuk a civil életben. Legfõbbképpen pedig fiatalok még. Természetesen vannak öreg rókák is a csapatban.
Lionsdale naplója nagyban segíti ezt az átélést. Nemcsak egy tucatnyi kijelölt egységed van, akik nem jelentenek számodra semmit, és csak úgy tekintesz rájuk, mint elhulló, majdan újra kitermelhetõ egységre, hanem õk a TE katonáid, a te irányításod alá tartoznak és az életük tõled függ, felelõséggel tartozol értük.
Minden egységnek külön magyar szinkronja van. Hála az égnek! Külön egyéniséggel megáldva. Nem egyenhagokon szólalnak meg, mint a többi átlag rts-ben. Commandos ebben kivétel ugyan.
Egyszerûen hihetelen az az érzés, amikor nem tudsz segíteni a katonáidnak. Végignézed a halálukat és semmit nem tudsz tenni, pedig te akarnál. Ezt egyetlen játék sem tudta ilyen jól visszaadni eddig.
Hiszen az ellenfél nem látszik a pályán. Csak akkor, ha valóban a látómezõdbe került. Pontosabban az adott katona látómezejébe. Ezt a SHIFT és jobb egérgomb hatásával könnyen el lehet érni, ugyanis ilyenkor a kiválasztott katon abba az irányba fordul és néz, melyre a jobbklikk lekattant.
Ezáltal belehet cserkészni az ellenfelet és a terep ehhez tökéletes segítséget ad. Azonban van amikor egyszerûen belefutsz egy vietnámi kötelékbe és elszabadul a pokol. Mindenki lõ mindenkire, õk az erdõbõl, mi a mezõn és nem jól áll a szénánk. Drámai pillanatok ezek.
A felderítés ezért kulcsfontosságú ebben a játékban. Ugyanis nem mindegy ki a kezdeményezõ fél a csatában. Szerencsétlen Lionsdale õrmesteremet egy ilyen meglepetésszerû támadás érte vietnámi oldalról, a többiekkel együtt. Mindenkit lemészároltak közülünk, csak Lionsdale menekült el. A közeli erdõbe keresett menedéket, de mivel már folyamatos tûz alatt tartották és kezdett fáradni, a sûrû zöldben lehelte ki utolsó páráját szegény lelke.
Ugyanis amikor eltalálnak, az is csökkenti az állóképességedet. Nem beszélve arról, hogy emellett még menekültem is. Tehát futottam, ami újabb stamina mínusz. Egyszerûen képtelen voltam lerázni a vietnámiakat, így az õserdõ hõsi halottjává váltam, Lionsdale szerepében.
A hangulat pazar. Félelmetes, kiszámíthatalan és eufórikus. Aknák, sûrûr párás erdõ, falvak, földutak, mezõk, elefántfüves puszták, folyók, hídak, elhagyott romvárosok és a soha nem tudod honnan felbukkanó ellenség. A zenei aláfestés, pedig még a Haegemoniánál is jobban illeszkedik a programba.
Elérkeztünk a legjobb részhez. A hangok és katonáink csevejei a szuperlatívusz határához érkeztek. Hihetetlen megdobja a hangulatot a jajveszékelésük, az ellenség megpillantása, leterített ellenféltõl való örömmámor, vagy akár egy sima kis sétára való invitálás a jobb egér klikkjére. A program ezen rész abszolult csúcs, mindezek mellé az egész még magyar is és máris a csúcson vagyunk.
Nálam a program bekerült a nagykönyvbe. Olyan játékok mellé, amik abszolult a Hall of Fame kategóriába tartoznak. A csata közben és végén pedig elgondolkozik az ember: Vajon csakugyan átkozottak ezek a vietkongok?
Nem kéremszépen. Sajnos néha sajnáltam leölni õket, inkább sajt embereim bõrét mentettem, ebbõl valószerûtlen, számomra is idegen és értelmetlen háborúban. Szegény kutyák mondhatnám a katonáimra. Csak ezt a napot huzzátok ki valahogy, ki tudja a következõt megéljük e egyáltalán.
Aki kipróbálja a programot, gazdagabb lesz egy dologgal a szívében. Az emberiség elkövetett hibákat, elkövetett ballépéséket. Fiatalok tízezreit küldte az értelmetlen halálba. Kik ottlétük alatt nem hõsõkké szerettek volna válni, hanem minnél elõbb hazajutni a szeretteikhez. A program ezt maximálisan átadja, és a Haegemoniával együtt a Digital Reality megalkotta a második trónörököst a kategóriájában.
Kihagyhatatlan és kötelezõ! Ez parancs fiaim! Leléphetnek...
tapasztalat...
\"Ha nincs kenyere a népnek, egyen kalácsot!\" /Mária Antoinette/
Demo alapján a Platoon nekem sem jött be annyira, de végül is megszoktam és tetszik. Ma megveszem a full-t és minden kiderül. Most megyek is ... Holnap majd tudok nyilatkozni, de max. az elsõ pályáról, többre nem nagyon lesz idõm....
No mindegy...nekem így elsõre baromira nem jött be..lehet, mert mást vártam..
Viszont a lõszer tutkóra nem fogyott nekem....
Mikor nyomnak már egy olyan VH vagy vietnam-os játékot mint anno az UFO generation?!
Az a körökreosztott buli nagyon jó volt..az uccsó ilyen a Fallout tatc. volt....most gondolj el egy olyat VH-s környezetben..
Ehhhh..😞
Jó..jó..akkor PG2...de hol? HOL??????😞((
Amúgy lehet egyenként kezelni.
Meglehet szervezni rajtaütést. Erre való a space többek közt.
Nem fejlõdnek az egységek. Nem is kell. Ebbe a játékba hülyeség lenne. Mivel minden pályán mással indulsz neki a feladatnak. Kivéve a hõsõket.
Másoknak minek gránát?
Lõszer fogy. Reális. Lehet persze találni csomagokat.
PG3 nem nagy szám. 2 nagyságrendekkel jobb.
Saját vélemény.
Ez Magánvélemény!!!!
Teljesen átláthatatlan....totálisan....
Nem lehet egyenként kezelni az embereket?!?! Hogy szervezel így meg egy rajtaütést?!
Nem fejlõdik senki, bár csak az elsõ pályákat nyomtam végig, de ott semmi csillagocska vagy vállapocska sem volt....
Nincs gránátja, csak az utászoknak?!? Mi ez a baromság???!!!!
Nincs lõszer?!
Ehhhhh....rajongok minden háborús, viatnam-os cuccért, de ez nagyon-nagyon nem jött be.😞((((
Ismétlem..ez magánvélemény!!!
Jah!!! ha már...nem tudtok egy Panzer General 3 letöltõhelyet??!!!

\"Ha nincs kenyere a népnek, egyen kalácsot!\" /Mária Antoinette/
Átláthatóság: Mindig a CTRL+Egér kombinációval fordíts a képernyõn és ha az egeret le-fel tolod, akkor tökéletesen átlátható!
A te egységeid hamarabb meglátják az ellenfelet, ha szépen csendben araszolsz. Lionsdale õrmestert kell elõreküldeni, mivel õ jobban belátja a terepet. Elõszõr õt hagytam hátúl mindig, mivel ha meghal akkor kampec a küldetésnek, de ez rossz taktikának bizonyult. Nyugodtan mehet elõre így a vietkongokat kitudod figyelni és kellõen jó taktikát kitudsz dolgozni a leszedésükre.
Viszont még így is dög nehéz a program. Kb. 7-edszerre álltam neki, de még mindig nem sikerült a tábornál tovább jutnom. A Space billenytûvel meglehet állítani a játékot, bár ezt nem igen használtam. Ez maximmum akkor jön jól, ha egyszerre több irányból akarsz támadni és elõtte megtervezed a támadást. De csak egy parancsot tudnak értelmezni az egységek. Értem ezalatt, ha egy egységnek megadsz több parancsot: Mondjuk az utásznak, hogy szedje fel az aknákat sorban, és kijelölöd az összes aknát, mindig csak az utolsó parancsot fogja értelmezni. Ha meg egyet adsz neki akkor azt.
Nekem eleinte az átláthatósággal voltak problémáim, de ez megoldódott. A másik meg az volt, hogy az egységeknek miért nincs hangja??? De ezt meg megszoktam és elfogadtam.
A program nagyon jól visszaadja a vietnámi megpróbáltatásokat és életszerû. Nehéz, de jó. Az is jó, hogy nem lehet menteni. Bár egyszer azért jól esne. És 8. nekifutásra sem unalmas. Ez érdekes, de tényleg így van. Mint mondtam, még nem sikerült végigvinnem a demót. Mindig kihaltak a hõseim😊)
Ennek fõ oka az M113-as elvesztésében rejlik. Majd jobban odafigyelek rá is.
Ez a progi is megérdemli, hogy megvegyék. A Haegemonia után ezt is megveszem. Egy jó darabig úgy sem veszek semmit, meg nincs is olyan amit érdemes lenne. Igy legalább lesz két magyar progim és ezért thx Digital Reality!!! Szép karácsonyi ajándékok ezek.
HAEGEMONIA MEG ESZMÉLETLEN JÓ PROGRAM!!!!
Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)
Mostara igertek a magyar demot...
Ezzel mi a helyzet?

Nekem is tetszik, sztem király magyar játék lesz!
Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01
ha esetleg még nincs meg itt a link:
http://www.gamefuture.hu/
http://www.hcgamer.hu
http://www.supergamez.hu/link.php?cid=24917
Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01