Milyen telefont vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sugga
Ha fél éve kellett volna telót vennem, komoly esélyekkel indult volna a C510 is. Nem rossz telefon az, most már egész jó ára is van, szerintem jól döntött, egyedül a lentebb már részletezett SE csatival és M2 kártyával van gondom.

Firerock
nemtudom mi volt a másik de szinte biztos hogy szarul döntöttél,sony ericssonnál kevés rosszabb telefon van

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

zorrobomber
sanyi c510 lett

franc0
Jó a gsmline is, ennél még 2-3 ezerrel olcsóbb minden telefon a partnerogsm-nél.
A feltüntetett árak általában 1 éves bolti garanciára vonatkoznak, kivéve ahol más van melléírva.
Bolti garancia esetén nyilvánvalóan az adott bolt szervize végzi a javítást. De lehet kérni a telefonokat gyártói garanciával is, ilyenkor telefontól függõen kb 5-10 rugóval drágább is lehet a cucc. Érdemes telefonon felhívni õket ezzel kapcsolatban.
Jelenleg csak néhány gyártó ad 2 év gyári garit a telefonjaira, pl: Nokia, SE, HTC. Érdemes olyan márkát választani amelynek van magyarországi SZAKszervíze, különben eléggé elhúzódhat a javítás (olyat is hallottam Acer S200-al kapcsolatban, hogy 2 hónapig kellett várni, majd közölték hogy inkább vásárolja le)

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

sugga
Esetleg ez is segíthet.

sugga
Jó kérdés, ezt szerintem kérdezd meg tõlük, vagy majd valami nálam okosabb segít. Elképzelhetõnek tartom, hogy õk is javítják helyben, de az is lehet, hogy valami központi szervizbe kell vinni...

Firerock
garancia hogy mûködik ezeknél?mert a vodánál beslattyogok a közeli üzletbe és már kész is
nade itt milessz?

sugga
Bármilyen SIM-kártyát bele tudsz rakni, ez akkor is jól jöhet, ha idõközben szolgáltatót váltasz, de telefont nem akarsz cserélni, ráadásul ha mégis meg akarnál válni a készüléktõl, valószínûleg elõbb és jobb áron fog elkelni mint egy vodás mobil.
Ja meg a Vodafone-ra és a T-Mobile-ra jellemzõ, hogy szeretik telerakni a mobilokat a saját cuccaikkal, amiktõl legszívesebben mindenki megszabadulna, csak általában nem lehet kitörölni, vagy csak olyan módon, amivel nem csak a fájlok tûnnek el, hanem a gari is ugrik. Bár nem tudom, ennek a veszélye mennyire áll fenn az 5800 vagy a Galaxy Spica esetében.
Viszont ahogy nézem, a Voda mindkettõt 70 rugóért adja, itt pedig kártyafüggetlenül kerül 59000-be a Nokia és 63000-be a Samsung, és én a kártyafüggetlen ellen nem tudok felhozni semmit, szemben a vodással, úgyhogy szerintem mindenképpen így érdemes megvásárolni a kiszemelt készüléket.

Firerock
na ez a GSm line nagyon szimpatikus
tudnátok nekem elõnyöket mondani egy vodafonehoz képest egy kártyafüggetlen készüknél

sugga
Én ezeken a helyeken szoktam nézelõdni, mindegyiken kb. ugyanannyiba kerülnek a telók:
Csakmobil.hu
Ujmobilok.hu
Vip-Phone (ezt dicsérik, csak ahogy néztem, a garival variálnak valamit, ugyanazt a készüléket többféle garanciával meg lehet venni)
GSMlineGSMline (ezekkel meg a Telefonguru van leszerzõdve, nem tudom, ez mennyit számít)
És igen, az is megoldás, ha beírod a telefon nevét a Gugliba, és kiad pár oldalt, ott pedig kiválasztod a legolcsóbbat (ami viszont nem mindig a legjobb...).

Máté94
argep.hu
Firerock
szerintetek melyik a legjobb(legolcsóbb) hely ha függetlenül akarok telefont venni?és akkor a garancia hogy mûködik?

sugga
Én nem mondtam, és nem is mondom, hogy az Android maga a kánaán (a videó meg egyáltalán nem gyõzött meg errõl, nem sok nélkülözhetetlen dolgot láttam benne), de én is olvastam teszteket, és nem véletlen az, hogy elõször szidják a telefont, majd csak az oprendszer miatt mégis dicsérik.
Nem hiszem, hogy bármelyiket is megbánnád, Androidra egyelõre kevesebb alkalmazás van, de jönnek dögivel, úgyhogy azzal nem lesz gond, mindkét telefonnak vannak elõnyei és hátrányai, azért akárhogy nézzük, ez a kategória alsóbb rétege, itt még sajnos kompromisszumokat kell kötni, az már rajtad múlik, hogy melyik telefon hiányosságai zavarnak jobban, vagy melyik telefon tud valamiben annyira a másik fölé kerekedni, ami a te szemedben egyértelmûen azt teszi kívánatosabbá.
A Samsung akksija jobb, erõsebb a procija, nagyobb a RAM mérete, kisebb felbontású, és más technológiát használ a kijelzõje, ráadásul az akksija is erõsebb, tehát valószínûleg jobban bírja a kiképzést.
A Nokiának nagyobb felbontású a kijelzõje, van rádiója, TV-kimenete, LED vakuja, valamivel könnyebb, és míg a Samsungnak csak 1 GB belsõ memóriája van (amit tudtommal az Android nem enged fényképezésre és hasonlókra elhasználni), addig hozzá adnak egy 8 gigás kártyát (a Samsunghoz ilyen vagy egyáltalán nem jár, vagy csak jelképes méretû).
Ja, és a Nokia olcsóbb (mármint kártyafüggetlenül, a Vodánál azt hiszem, egy árban vannak).

Máté94
Firerock
ez nem indok

Máté94
Mert ANDROID.
Firerock
miért olyan jó az?pl egy symbian S60hoz képest?

sugga
Az Android miatt sok hiányosságot megbocsátanak neki.

Firerock
érdekes
több esztet is olvastam a Galaxy Spicáról és a tesztben végig szidják aztán a végén halomra dicsérik,érdekes

Firerock
hát i tt is jelentõsen jobbnak írják az 5800-at

sugga
#7613: http://www.phonegg.com/compare/25/Nokia-5800-vs-Samsung-i7500.html
Sajnos igazi választ nem tudok adni, gondolom, már te is összehasonlítottad a két telefont, de itt talán találsz valami döntõ adatot.
5800-ással már volt dolgom, szerintem a kijelzõje és a mozgásérzékelõje lassan reagál, ráadásul kicsit bumszli is a telefon, de valami mégiscsak megfogott benne, ha majdnem beruháztam a kistesó 5530-ra. Mondjuk annyira mégse varázsolhatott el, ha végül mégse vettem 😄
A Galaxyt meg nem ismerem, a tesztekben tényleg nem dicsérik agyon, persze lehet, hogy csak azért, mert szeretik a másik nagy androidos, a HTC készülékeivel összehasonlítani...

Victor1103
köszi! Akkor a Nokia 5800 mellett teszem le voksom😊

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Máté94
mobilarena tesztet olvastad?
sugga
#7619: Rengeteg GPS-es SE mobil van 80 rugó alatt, viszont ahogy néztem, egyik se oprendszeres, javás offline GPS-rõl pedig én nem tudok (ez persze egyáltalán nem zárja ki azt, hogy létezik ilyen, sõt). Tehát maradtak a fizetõs, adatforgalmat számláló alkalmazások.
Viszont ha megengedsz egy véleményt: sokáig én is csak a Sony Ericssonokat néztem, aztán olvastam pár tesztet, ami felnyitotta a szememet, azóta pedig igyekszem kerülni a márkát. Bár már kezdenek õk is átállni a szabványos csatlakozókra, még mindig túl sok mobiljuk használja ezt a nálam (meg másoknál is) folyton kontakthibával küszködõ töltõ-füles-USB csatlakozót és a más telefonban nem mûködõ, az azonos kapacitású SD-kártyáknál drágább M2-es memóriakártyákat.
Nokiából viszont biztosan találsz a követelményeknek megfelelõ oprendszeres telefont, amire aztán nagyobb eredményességgel kereshetsz offline GPS programokat. Ráadásul õk már a legtöbb mobiljukon microUSB töltõ- és adatkábelcsatlakozót, 3,5-es jack dugót és microSD kártyát használnak, ez pedig szerintem óriási elõny.

#7611: Igen, az engem is aggaszt, hogy az elérhetõsége nem jelenik meg. Én expresszen láttam, írtam egy e-mailt az eladónak, meglátjuk, hogy válaszol-e egyáltalán. Személyes megtekintés nélkül viszont biztos nem fogok beleugrani a dologba.

Victor1103
Sziasztok! Nagyon örülök hogy van ez a topic mert itt remélem választ kapok a kérdésemre.
Milyen mobilt vegyek?
Ami számomra fontos: GPS legyen benne és az lehetõleg ingyenes vagy nagyon olcsó legyen ennek a mûködtetési díja. Tudom hogy Nokiába van ilyen de engem a Sony Ericssonok érdekelnek egy kicsit jobban továbbá max 80000 forintot tudok erre a célra szánni. Várom a bölcsességeket. Elõre is köszi a segítséget!

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Firerock
mé?teszten elég szarokat írnak róla
meg a symbian is elég jóak

oliwwer
galaxy
Firerock
butuska😊
nokia 5800

oliwwer
Nokia 5800 vagy szamszung?😊 így nehéz válaszolni
Máté94
Galaxy
Firerock
na
a vodafonnál megjelnt a samsung Galaxy
szerintetek melyik a jobb?5800 vagy a Galaxy?

Barnabyka
hmmm..viszont ha megbízható akkor túlságosan is megéri szerintem(:

engem az alacsony ár mellett még az aggaszt, hogy a weboldalon az "Elérhetõség" fül-re kattintva hibaüzenet fogad.

mateus33
Elég gyanús, de sajnos nincs tapasztalatom vele. Még ha lopott lenne akkor se érné meg ennyiért adni, mivel drágábban is elvinnék 😊

sugga

sugga
Hali! Találtam ma egy boltot, ahol már gyanúsan olcsón adnak iPhone-t, LG BL40-et, de állítólag új, hibátlan, garis készülékekrõl van szó.
Csak elég érdekes, hogy hogy tud a gyerek néhány telefont a bolti ár harmadáért adni...
Nincs valakinek tapasztalata ezzel a céggel vagy valami hasonlóval? Kerüljem el messzirõl, vagy tehetek egy próbát, csak elõtte alaposan nézzem meg, hogy mit veszek?

Firerock
ótéleg

oliwwer
#7590-ben már leírta hogy 3000-3500 pénz.
redmonk
már utána néztem...

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

Firerock
mennyiért vesztegetik a fülest?

gabo91
Hali.

Na ma vettem egy 6303 -ast 😊
ezüst színben kaptam, szép és tetszik is.. Sorban álltam T-nél kivolt téve kirakatva w595 is, gondolkoztam ezt vagy azt, de maradtam ennél.
Szép nagy kijelzõ, kényelmes és tetszik hogy fém.
Ja hát az adatkábel elég vicces ... de sebaj
Veszek majd hozzá egy wh-205 fülest

Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”

redmonk
Sziasztok

Nem tudja valaki, hogy ha T-Mobile webshopból rendelek telót dominóval akkor az milyen hamar jön meg? És van-e valami kockázati tényezõ amiért még sem éri meg megrendelni?

!be hard, be ruthless! Origin: H4NZo

xridergabo
Hello!Szerintetek Samsung S5230 vagy Samsung Corby S3650 vagy T-Mobile Pulse ?😊

oliwwer
mire vagy kíváncsi? azóta van +1 nap tapasztalatom 😄
fifi
ezt természetesen olvastam.
de a három napot nem mondanám tapasztalatnak, mindenesetre köszi,asszem nem is varálok, veszek egy ilyet és pá...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

franc0
Nem létezik olyan készülék, amelyikben van WiFi, GPS, nyílt oprendszer, rádió, kapacitív érintõpanel stb és megkapod 70-ért, még használtban sem. A beépített háttétárról nem is beszélve, mert az csak néhány készülékben van (Omnia, Diamond, iPhone stb).
Két dolgot tehetsz: kinézed magadnak az álomkészüléket és gyûjtesz (ezt javaslom), vagy sorrendet állítasz fel a tulajdonságok között és megmondom a tutit.

Amúgy ha 70-bõl kéne újat vennem én HTC Touch2-t vagy Tattoo-t vennék.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Firerock
gyermeteg Benáj kuzzs😄

Benny04
fúj

Firerock
uhh
télleg😄és már szerkeszteni sem tudom😄
A TELEFONRA GONDOLTAM TERMÉSZETESEN😄

oliwwer