Milyen telefont vegyek?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Szimpla kérdés.
Motorola V3i-met cserélném le hasonlóan stílusos, lapos, FÉM mobiltelefonra, lényeg a megjelenés, és alapvetõ tudás.
Mit ajánlotok? PM ha kérhetném.
「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.
kár hogy nem amoled. szerintetek mennyivel jobb a desire? és mit ajánlotok? elõre is köszi
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
kell is munkástelefon,. mert úgyis mindig vízbe ejtem-beleflexelek-betonkeverõbe ejtem, kocsi tetején hagyom, elejtem...
ja zsír újan volt 1990Ft
fasza
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Jelenleg a RIM (BlackBerry), Android és az iPhone az ágazatban a legnagyobb húzónevek, ezek fejlõdnek a legdinamikusabban.
Aztán itt van a Maemo a Symbian^3, Bada és a WM 7. Ezek friss indulók, idén debütálnak (van amelyik csak év végén), és tuti komoly szereplõi lesznek az okostelefonpiacnak.
A WM6.5 a társaság nyugdíjasa: rengeteg alkalmazás van rá, sok igényt lefed, de már "öreg és ráncos", hosszú távon nem lesz támogatva, átveszi a helyét a 7-es (és wm6.5-östelefonokat nem lehet majd frissíteni wm7-re!). Ha az a típus vagy aki több évig használ egy telefont, nem félévente-évente váltogatja õket akkor nem javaslom hogy ilyet vegyél, egész egyszerûen azért mert nem lesznek rá lényeges updatek már a jövõben.
A Symbian^3 miatt én most Nokiát se vennék. Ki tudja hogy ha megveszel ma egy N-es vagy E-s nokiát akkor azt lehet -e majd az év végén frissíteni a S^3-ra. Simán lehet hogy nem. A Maemo is most olvad össze egy másik OS-el, ott is lesznek még változások.
Ha tutira akarsz menni akkor BlackBerry-t, Androidos telefont vagy iPhone-t vegyél sztem. Ezek tuti továbbra is stabilan fognak fejlõdni a következõ években és a frissítéseket kinyomják a régebbi készülékekre is.
Ha nem hosszútávra veszel telefont akkor Wm6.5 is jó választás lehet...
Viszont netrõl rendelném ugyebár, és érdekelne, ismeri-e valaki az oldalt?
Elolvastam a dolgokat, elég megbízhatónak tûnnek. Bár voltak már, akik befürödtek ilyenekkel.
GSMline
Üdv: Zoli30
Android, netán Winmo, legyen a 6.5, vagy a legújabb 7-es? Esetleg Symbian? Vagy netán iPhone OSX, vagy az N900-ban debütált Maemo?
Azért kérdem, mert mindenképpen OS-el szerelt telefont szeretnék. Az Arena tehát ugrott.
Ott van persze az i900 Omnia, de a Winmo 6.5 már kezd kifutni. Ugyanakkor az Android a nagy sláger most, nyomatják is ezerrel. Plussz a HTC gépekkel, még ha drágább kategóriába tartoznak is, de szemezgetek felük. Márcsak a formájuk miatt is, nagyon dizájnosak.
Nokiám ugyanakkor sosem volt, az N900 meg persze egy másik árkategória, max az N97 a Symbian-al.
ha most vennétek okostelefont, PDA-t, melyik OS-re voksolnátok, ha a szempont az, hogy ne öregedjen ki egyhamar, és még sokáig legyen támogatott?
Nincs baj az Omnia programellátottságával, viszont gyárilag tényleg elég érzéketlen az érintõkijelzõje. Ez javítható házilag, de nem egyszerû. (lásd omnia topik ismét)
Az Omniához gyárilag jár jack átalakító, a Diamondhoz 1000 forintért kapsz a speedshopban.
Azt olvastam, hogy az Omniára a megjelenésekor nem volt sok program a 240x400-as kijelzõ miatt, de persze az elmúlt másfél-két év során ez biztosan változott, úgyhogy ettõl nem félek, a néhol ujjal már-már kezelhetetlen érintõkijelzõtõl viszont igen.
3,5-es füles kimenet meg egyikben sincs, miért is lenne... De végül is ez legyen a legkisebb baj.
Én a TouchFlow3D-t nem szeretem, amellett eléggé lassítja a készüléket. Sok mindent kipróbáltam (pl Mobile Shell, PointUI stb), de végül is nekem a gyári WM6.5 felület a leghasználhatóbb. És így gyorsak is ezek a készülékek.
Ha neked kell 8+x giga tárhely akkor egyértelmûen Omnia. Ráadásul valóban többet bír az akku, de nekem elég ha 1 napot kibír, amíg alszom tölthet nyugodtan...Egyébként 2 ill. 3 napig bírják átlagos felhasználással (jó rommal).
De ha Omnia vásárlást tervezel, nagyon kell vigyázni. Nézz be az Omnia topikba.
Tudnátok javasolni Online Shop-okat? Olyanokat, amelyek megbízhatók, és persze jó áron vannak a készülékek.
Egyáltalán megéri interneten telefont rendelni, vagy nagy a kockázat a gari miatt fõleg?
Vajon megér ennyi kompromisszumot a HTC már-már legendás felhasználóbarátsága?
Szóval egyértelmûen Windows Mobile?
Samsungból elõbb kapok normálisat ennyi pénzért, viszont a HTC a TouchFlo meg sok más miatt nagyon szimpatikus kis gép.
Akkor azt mondod, hogy ne ugorjak bele valami hülyeségbe, várjak, amíg összejön a pénz, és szerezzek egy Diamondot vagy egy Omniát?
Nokia N78
Nokia 5630
Nokia N82
Sokáig kacérkodtam a gondolattal, hogy egy
E51-es Nokiát vegyek, de most, hogy jobban körülnéztem, egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ez lenne a legjobb megoldás.
A fent linkelt telefonok közül ti melyiket ajánlanátok leginkább? Esetleg egy sorrendet is felállíthattok, mert nem tudom, mi jön közbe, de nem biztos, hogy az N82-t végül meg tudom majd venni. Esetleg hasonló képességû és árú használt telefont tudtok ajánlani?
Elõre is köszi.
Ja és sokszor láttam olyat, hogy lefagyott az érintõképernyõ, igaz, ezt ugyanazon a telefon játszotta el jópárszor, de azért érdemes utánanézni, hogy miért is lehet ez...
Ráadásul körül lehet nézni az autók között is, a legtöbb gyári motorban bõven van még tartalék, nem véletlen, hogy egy amúgy is megpiszkált 200-250 lovas motorból jobb helyeken elõcsalnak még 50-100 lovat...
Tehát rengeteg más dolgon múlik, ráadásul mindkét telefonban ARM11-es processzor van, valószínûleg ugyanaz a modell. Más gyártók is eljátszották már, hogy alacsonyabb órajelen üzemeltették a CPU-t mint amennyi a gyárilag megadott érték.
pl.: nagyobb fogyasztás, nagyobb hõ termelés, kisebb élettartam, nagyobb instabilitás... és ha azt nézzük hogy 17%al pörgették fel... hát... 😊
De hoppá! Gondoltam, linkelek egy összehasonlítást, és mit látok? Az 5800-nak is 434 MHz-es procija van. És valóban, kis utánajárással kiderült, hogy firmware frissítés után megváltozott a proci sebessége.
Tehát akkor az 5800 elõnyei:
Nagyobb méretû kijelzõ
Erõsebb akku
Nagyobb memóriakártya
GPS
3G
Az 5530 elõnyei:
Kisebb méret
Kisebb súly (bár ez elhanyagolható)
Alacsonyabb ár
És így már rögtön nem is annyira biztos, hogy az 5530 a nyerõ 😊 Ha neked nincs szükséged az 5800 extráira, akkor megspórolhatsz egy kis pénzt, ha viszont mégis az 5800 mellett döntesz, akkor is jól jársz, egész korrekt kis mindenest kapsz a pénzedért.
De úgy rémlik az a GPS nagyon jó, csak szoftver asszem nem jár hozzá...ráadásul valami 25 rugó egy olyan, szóval akkor már rádobok egy tízest a telefonra és ott a GPS.
Az hogy mekkor a kijelzõ pontleszarom, inkább nézzétek ti is az utat ha kérhetem, és a hang alapján navigáljatok.
én csupán csak az 5530 és az 5800 között elmélkedem. Azt állítod, hogy 5530 jobb lenne?(:
Amúgy igo8 csak Windows Mobile-ra (vagy sima CE) van. Nokia-ra van pl Ovi Maps vagy Garmin XT.
az E51-E52-k tetszenek nekem, de akkor már inkább E52 illetve ami nagyon szimpatikus az az 5630as. még emésztem hogy kell e a GPS +10e-ért 😊 IGo8 és társai rátehetõek?
Netezni nem hiszem, hogy túl jó hagyományos (tehát nem érintõképernyõs) telefonon, kisebb is a kijelzõje, ráadásul csak a gombokkal navigálhatsz, sokkal kényelmesebb, ha többet látsz a weblapból, és ha megtalálod, ami kell, akkor csak egyszerûen odaböksz, és mér nyitja is meg.
Viszont ha mégse olyan fontos az érintõképernyõ, se a GPS, akkor szerintem ez az 5130 méltó utódja. Ráadásul tudtommal az összes általam belinkelt telefon közül ennek van a legerõsebb processzora (kemény 600 MHz), úgyhogy baromi gyors is.
Néhány E-szériás Nokia (gondolom, az elõzõ telód fiatalos formája után ezek nem igazán játszanak, de azért hátha), az elsõ kettõ GPS nélkül, a második kettõ GPS-szel:
E65
E51
E52
E66
N-szériás Nokiák minden földi jóval felszerelve, csak épp érintõképernyõ nélkül:
N78
N79
Érintõképernyõsek, elõbbi GPS nélkül, utóbbi GPS-szel (én mégis inkább az elsõt, az olcsóbbat, kisebbet, és nem mellesleg erõsebb procival megáldottat választanám):
5530
5800
nah de az uncsi szal ujat szeretnék venni. jó lenne ha tudátok öteletet adni mert teljesen elkeveredtem 😊
elvárások igazából ugyan az mint az 5310, csak egy wifit nyomnék hozzá esetleg GPS, de az nem fontos annyira 😊
Elõre is köszi a helpet!!! 😊