Milyen telefont vegyek?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sziasztok Április környékére tervezek telefonvásárlást találtam egy telefon CAT B10 tudom fura választás de tesztek alapján elég tartós..:D annyi kérdésem lenne hogy kb. meddig bírja az akkumulátor és hogy jön e rá esetleg Android Jégkrém szendvics frissítés vagy be kell érjem a 2.3-al??

precision
érdemes olyan gps programot beszerezni (pl iGO) ami már tartalmazza a térképet, így nem kell neki net a navigáláshoz

Bazinga!

bujcsik555
Értem, köszönöm. Itthon van WiFi persze, de ha itthon vagyok minek szenvednék a telefonnal? :D Letölteni nem akarok én semmit, szóval akkor az a 100mega böven elég lesz nekem, néha gps-hez forgalomadatokat lekérni(azt olvastam lehet ilyet), vagy menetrendet nézni ha tömegközlekedek.

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

precision
kell nekik net igen, onnan kérik le a friss adatokat/infókat... de amúgy ki/be lehet kapcsolni a mobilnetet rajta egyszerûen, és olyankor nem tud kapcsolódni az internetre

viszont az androidos meg akármelyik okostelefon net nélkül csak fele annyit ér... viszont van benne wifi is, otthonra érdemes venni egy routert és akkor lesz saját wifid amivel vezeték nélkül tudsz ingyen netezni a telefonon... sõt, rengeteg nyilvános wifi van szerte az országban amire rá tudsz kapcsolódni és ingyen internetezni

a 100 mb az nem túl sok... de ha ésszel csinálod elég lehet emailezgetésre és böngészésre (van számláló is benne, látod, hogy mennyit fogyasztottál az adott hónapban, sõt be is állíthatod a korlátot ami után már nem enged mobilnetezni) ha viszont youtube -ozni meg játékokat/alkalmazásokat akarsz letölteni a google play -rõl akkor az a 100 mb 1-2 nap alatt elfogy :)

Bazinga!

bujcsik555
Köszönöm a választ. Akadt még pár kérdésem, remélem nem nagyon balfasz dolgok, de telefon ügyben teljesen tudatlan vagyok.

Utánaolvastam a HTC-nek, és olvastam olyat hogy az ugymond asztalra vagy nem is tudom mi a neve ennek teloknál, ki lehet rakni ilyen minialkalmazásokat, ami irja az idojarasjelentest, stb. Gondolom ezekhez net elérés is kell, ugye? Meg egy csomo ilyen-olyan alkalmazást dicsértek, de szerintem mind netes. Namost ezek inditás elott azért megkérdezik hogy csatlakozhatnak-e ugye? Mert én nem akarom hogy bármi is csatlakozzon a netre a telon, nem akarok meglepodni mikor kapom a számlát... Bár az uj csomaghoz jár 100mb havi net azt hiszem, de nem tudom az mennyi egy telefonnak, minek mennyi az adatforgalma.

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

Mekkora esély van rá hogy a NOKIA Lumia 620 "S" vagy "M" tarifával, sok év hûséggel 10-15k lesz a Telenor-nál?

Az elme az önmaga saját helye és önmagában alkothat Mennyet Pokolból, Poklot Mennyből.

whiskeyman

٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿

precision
te tipikusan az a fajta ember vagy aki vár mindig mert nemsokára lesz jobb... :)
ilyen erõvel várhatsz az idõk végezetéig, akkor sem fogsz venni semmit :D

te tudod :P

Bazinga!

dragon11
az iphone 5 nem tetszik, pedig most már tûrhetõ áron megy..XDDDDDDD

várok vlmi full hd kijelzõs csodára.. majd akkor.. állítólag most a HTC meg Sony fog dobni telókat, nem ?

precision
egyértelmûen a HTC Desire X a legjobb telefon ezek közül

amúgy én is így voltam 4-5 évvel ezelõtt mint te, hogy minek az érintõ, a régi telefonok a legjobbak...stb.
aztán a kezembe került egy iPhone 2G és onnantól kezdve az istenért nem mentem volna vissza hagyományos "gombos" telefonra

sokkal kényelmesebb használni, gyorsabban eléred a dolgokat, nagyobb a kijelzõ, szebbek a színek, gyorsabb a rendszer, tonnányi hasznos dolgot meg tudsz rajtuk csinálni, amire most azt mondod, hogy "minek ez egy telefonra?", de ha megszokod õket akkor már hiányoznának (pl. lecsekkolom az emailjeimet akárhol vagyok, megnézem a busz/vonat menetrendet akárhol vagyok, térképet elindítom és megnézem merre vagyok, navigálok gps -el, megnézem a mozimûsort, lefoglalom a jegyet...stb.stb.stb.) és mindez a zsebedben van, nem vagy hozzákötve a pchez vagy laptophoz

az érintõképernyõvel pedig nem fogsz nehezen boldogulni... 1 perc a megtanulása/megszokása ezeknek az újabb fajta kapacitív érintõpaneleknek... lehet régebben valami fos rezisztívvel próbálkoztál :) azt én sem tudnám megszokni :) azok érintõceruzára vannak kitalálva nem az emberi ujjra

szóval HTC Desire X a legjobb, utána a Huawei Ascend G300, jelenleg én is egy ilyen Huawei -t használok és meg vagyok vele elégedve, a kategóriájának az ár-érték bajnoka :)

Bazinga!

bujcsik555
Az lemaradt, hogy talan a HTC ami ertelmesnek nez ki.

bujcsik555
Sziasztok.

Szolgaltatovaltas elott allok, uj telefon szukseges. A valasztek amit ingyen adnak:BlackBerry Curve 9320, Sony Xperia Miro, Vodafone Smart II, HTC Desire X, Huawei Ascend G300, Nokia Lumia 610, LG T385, Samsung Galaxy Ace Plus, Samsung Galaxy Y, Samsung Galaxy Mini II.

Elvarasaimrol annyit, hogy eddig egy Nokia C5-00 volt, azzal tokeletesen meg voltam elegedve. Ki nem allhatom az erintokepernyot, nehezen boldogulok vele, de sajna mar csak ilyenek vannak. Tehat valami egyszeruebb kezelofeluletu lenne jo. Amire legtobbet hasznalnam, ertelemszeruen telefonalas es sms-ezes, emellett zenehallgatas ami gyakori, illetve GPS amit meg rendszeresen igenybe veszek. Egy jo fenykepezo se jonne rosszul, de az elobbiek fontosabbak.
Ezeken kivul masra egyaltalan nem hasznalok telefont. Kulsore egyik se tetszik, mind tepsi, nekem a klasszikus telefonforma a nyero( regi 6210 pl). Melyiket tudjatok ajanlani?

rooney8
te még mindig nem vettél telefont? :DD

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

dragon11
a HTC-re várok, most állítólag õk alkotnak.. nem ?

precision
nemtom mikor jön, a pletykák alapján lesz hozzá s-pen... szóval nemtom mi lesz benne még a hatalmas újítás... gyorsabb cpu már minek, jobb kijelzõ esetleg lehet (1080p felbontású), de amúgy nem érzem indokoltnak egy újabb telefon kiadását... max ha kijönnek egy olyan procival ami ugyanolyan teljesítmény mellett fele annyit eszik... szal nemtom :)

a note2 kb. ugyanazt tudja amit az s4 fog... párszáz mhz ide vagy oda... az már lényegtelen... vegyél egy note2 -õt, felesleges várni az s4 -re

Bazinga!

dragon11
sztetek is csak áprilisban fog jönni a galaxy s4?:S

GregSB
Lehet háttártárként használni, jailbreak nélkül is. Annyi a "megkötés", hogy Wifin vagy iTuneson keresztül lehet csak felmásolni fileokat. Fel kell tenni file-kezelõ appot, és abba iTuneson keresztül (vagy böngészõbe megadod az app IP-jét és Wifin kweresztül) olyan fileokat pakolsz fel, amilyet akarsz, és le is tudod õket tölteni bárhol.

Csibusz
Igen igen, viszont ha kicsit utánaolvasol (nem piszkálódás), win8 olyan mint egy béta. Fagyások, belassulások, hibák...
Win7 inkább stabilabbnak mondható már. De ahogy passatgt is mondta, egy két évig lesz úgyis. Addig meg legalább van egy minõségibb telefonom :)
rooney8
mondjuk jobban belegondolva igazad van.
pár évig még bõven lesznek rá programok, utána pedig úgyis váltani kellene (akármit vett volna most). ezek a mai telefonok nem bírnak többet pár évnél (persze ha minden újítást, funkciót ki akarsz használni).

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

passatgt
Pár évig bõven jó az még

rooney8
én nem vettem volna meg.
a WP 7 telefonok, így többek közt a Lumia 800 sem kapja meg a vadonatúj Windows Phone 8-at, és az ezekre írt alkalmazások nem kompatibilisek visszafelé, ami lassan ki fogja nyírni a WP 7-es telefonokat, ugyanis senki sem fog ezekre fejleszteni.

Csibusz
úúúúh, milyen internetes hitvitát robbantottam ki <#taps><#taps>
Én csökönyös vagyok, és megrendeltem a Lumia 800.
Ha nagyon nem fog tetszeni túladok rajta.. De nem csak belekaptam a dologba, egy hétig böngésztem, kutakodtam, és így hoztam meg a döntésem. Nem elhamarkodottan. De köszönöm mindenkinek a segítségét :)
És azért, majd írok pár sort, hogy mégis milyen is ez a Lumia :) Hátha lesz akit érdekel attól még, hogy csak egy WP :)
rooney8
hát igen :)

passatgt
tulajdonképpen csak a zenére kell megoldást találni, mert alapjában véve ios5-tõl nem is kell itunes a használathoz, tudod aktiválni anélkül is iphone/ipadot is

rooney8
mondjuk azt el kell ismerni, hogy ez az itunes egy szarkupac (legalábbis windows-on), de egyébként vannak külsõ (ingyenes) programok melyekkel ki lehet váltani az itunes-t (pl. zene másolgatásra).
na meg ott van már az icloud, vezeték nélkül szinkronizál a felhõbe, bárhol eléred, ezzel a személyes adatokat (kontaktok, események, jegyzetek, fotók, stb.) ki is váltottuk az itunes-ból, a zenére ugye ott van a külsõ program és végül a programokat játékokat pedig magán a telefonon is le lehet tölteni. tehát akinek nem tetszik az itunes, annak szinte nem is kell használnia.
ha pedig akár a kinézetét (lehet wp, lehet android, lehet blackberry kinézet, közel teljes funkcionalitással, de lehet teljesen más, egy rendszerre sem hasonlító kinézet), akár a funkcionalitást (pl. az alant említett bluetooth küldözgetés, kényelmi funkciók, és kismillió más apróság) akarjuk felturbózni ott van a jailbreak.
de ezek nélkül is teljesen használható, stabil, letisztult, könnyû kezelhetõségû rendszert kapunk.

Gyöször
Nem akarok flémelni, csak a dolog humoros oldaláról megközelítve ebben az egészben az a poén, hogy a V630amra is lehet zenét másolni drót nélkül, itt meg arról megy az eszmecsere, hogy egy 1-2-3 százezres telefonban megoldották ugyan ezt a funkciót, mindösszesen csak valamit telepíteni kell és megtanulni használni :)))) És én vagyok az aki mindösszesen 2 percig használt ilyesmit.

Dübörög a 965ös x4

passatgt
itunesba olyan zenét raksz be amit akarsz és wifin keresztül automatán rámásolja a telefonra, szóval még rádugnod sem kell a gépre

precision
Az iTunes egy ingyenes program. Amellett hogy adatokat lehet vele felsyncelni a telefonra, ezzel kell megejteni a fw updatelést is. De az iClouddal már ki lehet váltani a legtöbb funkcióját szóval az iTunes sem annyira létszükséglet már.

Bazinga!

Fehercsoki
De egyébként igen, kifejezetten zavaró, miért nem lehet háttértárként kezelni?

Fehercsoki
Igen de csak amit meg is vettél TÕLÜK. Vagy talán tévedek?

precision
ja hogy kell egy program amivel tudsz adatokat pakolni a telefonra... hát ez tényleg igénytelen :)

Bazinga!

Fehercsoki
Biztos bennem van a hiba, de folyamatosan csak ituneos szar jött fel...

precision
"iphonera nem lehet zenét rakni(csak jailbreakelve)"

:DDDDDDD

szerintem most fejezd be, még mielõtt még nagyobb butaságot mondasz :) tényleg no offense, de elõbb olvass utána a dolgoknak és utána "igénytelen butázz", ha legalább egy picit és tisztában vagy a dolgokkal :)

Bazinga!

Fehercsoki
Nekem egyik sem kell, nekem régi telefonom van, viszont próbáltam mind a kettõt, miután iphonera nem lehet zenét rakni(csak jailbreakelve), ezért elég hamar rájöttem, hogy lehúzás, android jobb, viszont nem használom ki.

precision
_NEKED_ jobb az android :)
van akinek az iOS jobb... és mivel nem az a véleményük mint a tiéd, igénytelen butáknak nevezed õket

szerintem jobb ha befejezzük a témát :) objektíven nem tudsz hozzászólni a dologhoz, csak személyeskedni (és gyanítom még az életedben nem használtál iPhone -t akár 1 percnél tovább :))

ha lenne pénzem rá én is iPhone -t használnék, pont a zártsága miatt, az ellenõrzött appstore miatt és a tonnányi szolgáltatás miatt amit az Apple nyújt...
google play -re felmegyek és hemzseg a gagyi programoktól amik randomszerûen dobálgatják a reklám értesítéseket és törölnöm kell õket... persze itt is vannak jó dolgok de remélem érted mire célzok

szóval, mindenkinek más az igénye, a tiédet maximálisan lefedi az android, mégsem kapsz a fejedre az "iphone -osoktól" személyeskedõ fikázást :)

Bazinga!

Fehercsoki
Nem értem mirõl beszélsz, android jobb és olcsóbb, nem hiszem hogy sznob lennék...

precision
csak te vagy igényes sznob és brainmaster, mert nem vagy képes elfogadni más ízlését, igényét, pénztárcájának méretét

(és még mielõtt le burzsuj buta iphone userezel, nem, nekem nincs iPhone -om... egy középkategóriás androidos telefonnal nyomulok)

én kérek elnézést

Bazinga!

Fehercsoki
Ugyanazért használnak konzolt mint iphonet, mert igénytelenek és buták:)

precision
És miért baj a zárt rendszer? Ugyanúgy megvannak az elõnyei és a hátrányai. Konzolt sem véletlen használnak világszerte több millióan... :)

Bazinga!

Fehercsoki
iPhone 5-t vettél már? Mert ha nem akkor már nem vagy menõ hiába van iphone 4ed!

passatgt
fogadjunk, hogy azért korlátolt, mert nem lehet bluetooth-on java játékokat küldözgetni egymásnak<#ijedt>

Fehercsoki
Pedig az, iszonyúan korlátolt, olyan mint egy konzol... És nem csak drága, a benzin az drága, az iphone ára nevetséges.

precision
valóban drága az iPhone, de szarnak azért nem nevezném

Bazinga!

Fehercsoki
Jailbreakkel sem lesz elég nyitott, az egy drága szar.

Szerintem inkább keress egy megbízható androidos telefont, olvass teszteket, mindig írnak a stabilitásról is. Egyébként meg ha nem pakolod tele mindenféle random appokkal akkor biztosan stabil lesz bármelyik rendszer.

rooney8
" Viszont mára már kinõttem ebbõl, és nem túlzottan zavar, ha zárt. Csak legyen stabil :)"

ez esetben ajánlom, hogy visszatérj ios-re. stabil, jól támogatott, hatalmas appstore, egyszerû, letisztult kezelés.
aztán ha honvágyad van és szét akarod mókolni, akkor ott a jailbreak, ami ezt lehetõvé teszi :D

Csibusz
Nem tudom, még godolkozok rajta. Mindenfélét kipróbáltam már, nagyon sokáig volt IOS rendszer alapú telefonom, volt android is...Régebbi Wp is.. Új még nem, és tetszik ez a minimalizmus benne. :) De még át fogom gondolni :) Mert a P is egy remek készülék.

Amúgy mindenkinek Boldog Karácsonyt!
Fehercsoki
Nem csak a romokról van szó. Mivel WP sem egyetlen hardverre készült, nem sokkal stabilabb az androidnál, egyébként nekem androiddal sem voltak stabilitási gondjaim pedig én még a 2.2est használtam.

Sziasztok!
Kicsi help kellene. :)
Németországban szeretnék a vodától elõfizuval telót vásárolni, és ha már veszek, akkor nyilván normálisat szeretnék.
ez volna a választék...az lenne a lényeg, hogy nem orrvérzésig, de böngészni is tudjak a telóval meló szünetben,meg mikor úton vagyok, és ez beleférjen ugye a havi adatforgalom keretébe, szóval így kellene elõfizetés csomagot választani elsõ körben,de tekintettel rá, hogy nõ vagyok, én ezt nem tudom megsaccolni, hogy melyik csomagot jelenti. Az lenne a lényeg, hogy a Monatliche Kostennél a megfelelõ teló és csomag kiválasztása után 40euronál többet ne dobjon ki a rendszer, mert ennél többet nem szeretnék erre költeni. Úgymond ez a max limit, amit hajlandó vagyok ráfordítani. Ha valaki segítene választani 2-3 telót, amiben érdemes gondolkodnom...nagyon örülnék a segítségnek. Elõre is köszi. =)

Csibusz
Hát igen, direkt írtam is, hogy régen mókoltam össze-vissza az androidos készülékeket. Viszont mára már kinõttem ebbõl, és nem túlzottan zavar, ha zárt. Csak legyen stabil :)
passatgt
igen ez óriási gond, fõleg egy hölgy tulajnak aki minden nap háromszor rak fel fõzött romokat:D