40038
-
#37119 Helló!
Szerintetek mitől lehet hogy a C: meghajtón a foglalt terület 79,5GB de ha a rajta lévő összes fájlt nézzük (rejtett fájlokat is) a teljes méretük kb 42GB.
Ha néhány GB eltérés lenne megérteném de hogy majdnem duplája?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
viral #37118 Emlekeim szerint megcsinalja -
#37117 Tudtommal rendszerparticióhoz nem fogja engedni hozzátenni a 20gb-ot. De a Paragon Particion Manager progi megfoja csinálni. -
viral #37116 start menu-szamitogep-ezen jobbeger majd kezeles menupont,azutan lemezkezeles ,majd a vinyo kivalasztasa/nem particio kivalasztasa/ jobb egerklikk majd konvertalas dinamikus lemezze innentol mar fogja engedni. -
#37115 Paragon partition manager. -
#37114 Üdv.
Hallottam erről a Vista online particionálásról,gondoltam,kipróbálom.
A D meghajtómat csökkentettem is 20Gb-tal,gondoltam,hozzátoldom a 20Gb-os rendszerpartícióhoz,és akkor végre lesz egy 40Gb-os rendszerpartícióm.
Az a gond,hogy nem tudom a C meghajtót kiterjeszteni ezzel a 20gigával,ott van formázatlanul,és se a C,se a D meghajtóhoz nem akarja hozzácsapni.
Mi lehet a megoldás? Vagy esetleg van olyan progi ,amivel ezt reinstall nélkül meg tudom csinálni? -
#37113 A Vista-XP biztosan nem gond, a régi notebookomon XP volt, semmi probléma nem volt a hálózatkezeléssel. Esetleg frissíts SP3ra. Más ötletem nincs:/ -
#37112 Vista-Xp közt van, mert a másik gép gyenge a Vistához. Gondolom, ez az egyik gond. A másik meg az ebből adódó beállítási hiba lehet. (gondolom) Szerintem valamit nem engedélyeztem, vagy alapból egy másra is használt porton kommunikál, fogalmam sincs. Esetleg ellenőriz, tényleg, lövésem sincs, mi a gond. De másolásra úgyis ritkán használom, úgyhogy, belefér.... -
#37111 Hát érdekes:/ Nekem gigabiten megy, igaz ez gyártott kábel. Wifivel voltak gondjaink hogy a net száguldott az adatátvitel meg meg 100k-val vánszorgott a cégnél (a net 10/10mbit). -
#37110 Inkább a group policys megoldást használd, winportal.net-en van róla cikk. Én is azt használom, előtte mindig kikapcsolgattam az uacot :) -
#37109 Nálam valami gubanc van a dologgal, még nem jöttem rá mi. Tetű lassú a 2 gép közti adatforgalom, ugyanakkor a net meg száguld. 4Megabites, gond nélkül használja. Mondjuk, kártyából-kártyába van kötve, de attól még mennie kellene rendesen. Szóval, fogalmam sincs, mi a helyes válasz a kérdésedre.
Ja, amúgy 2000 ALATT volt, nem pont annyi, csak lusta vagyok elővenni a számlát, és megnézni. És mivel 1,5 éve történt, az emlékeim homályosak már, a kábelt illetően. -
#37108 Én nem használom, így nem tudom. -
r4pt0r #37107 Olvastam a cross semmiben nem különbözik, megvan cserélve az ér és kész. Attól még drága. :D -
#37106 Köszi az infót.
Most találtam ezt a programot az UAC-hoz.
itt van róla egy kis infó.
Neked mi a véleményed erről a programról megbízható?
-
#37105 Ez az UAC, ha bevan kapcsolva akkor figyelmeztett, ha kikapcsoldo nem figyelmeztett, csak a tálcán. De a tálca figyelmeztetés kiakpcsolahtó a vezérlőpult/biztonsági központ/a biztonsági központ risztási módjának módosítása menüpontnál. De az UAC kikapcsolása nem ajánlott! -
#37104 Sziasztok!
Következő lenne, a problémám a képen látható a pipa ki van jelölve, ha kiveszem a pipát, akkor nem írja ezt, ha egy programot indítok, el Ezt írja, ha pipa van fraps-nél: Egy programnak engedélyre van szüksége a továbblépéshez és mindig engedélyezni kell, ha kiveszem a pipát, akkor nem írja, de lent a tálca jobb alsó sarkába riasztást ír, hogy kivan kapcsolva, és hogy kapcsoljam vissza. Hol kell bealítani a korlátozást, hogy ne írjon ilyeneket a vista ennél a programnál vagy akár ha telepitek ne kelljen engedélyezni, hanem egyből telepítse?
-
#37103 Két switch között mindegy, de ha olvasnál és értelmeznél akkor látnád hogy crosslinkről volt szó :D -
r4pt0r #37102 Te jó ég 200Ft/méter, az marha drága. :D Egyébként 2 switch között is mindegy mit köttök be, csak gép-gép között és gép-hub között kell figyelni a kötésre. -
#37101 Ja már látom, tényleg olcsó. Egyébként gigabitet tud? -
#37100 Crosslinket? -
#37099 Hát, nem. Kehet kapni, készen. 10 méterest vettem, 2000Ft sem volt. Alien Computerben. Pontos árra nem emlékszem, de fillérek... -
#37098 Elképzelhető hogy lehet kapni, de nem vagyok benne biztos. Ha lehet is, akkoris sokkal drágább mintha veszel UTP-t és csinálsz. -
#37097 Igen, a laptop ugye mobil dolog, de a wifis PC nem, ez pedig elég messze van (5-10 méter).
Crosslink kábelt tudom h néz ki, utp féle mindekettő vége, meg sok helyen látni/olvasni h hogyan is kell készíteni. Ebből kiindulva lehet h tényleg készíteni kell, s nem boltban megvenni készen. -
#37096 Mert esetleg a router messze van?:D Nem véletlenül van wifire kötve az asztali gépe is.
#37093: Crosslink kábelt szerintem csak csinálni lehet. Szabvány UTP kábel de két szálát fordítva kell kötni. -
#37095 Én egy valamit nem értek, minek crosslink kábel ha van router? Én inkább arra kötném rá a gépet. -
#37094 ~400ft/m -
#37093 Gondolom nem lehet olyan drága dolog ez a crosslink kábel. 1000 alatt meglehet úszni, nem? Amúgy ha veszek egy ilyen kábelt, akkor van amire figyelnem kell? VAgy csak egy szabvány kábel, amit méterre szabva lehet kapni?(nincs más különbség méreten kívül) -
#37092 Ha az egyik notebook akkor javaslom egy crosslink kábelt, én is avval másolok fájlokat itthon. Kollégám csinált nekem kábelt, úgyvan bekötve mint ahogy két gigabites switchet kellene összekötni, így aktív elem nélkül is megvan a gigabit a két gép között. De 100 megás crosslink kábel is jobb mint a wifi :D -
#37091 Értem. Akkor ez nem is "probléma" ahogy olvasom. Akkor marad a szokásos RW ill. pendrive használata. :(
Amúgy a notim 2008közepén vettem, ASUS, G-s.
Asztalin wifin pedig Netgear Adapter van, ami szintén g-s és új típus.
Köszönöm a válaszokat! -
#37090 Lehet hogy 2300 volt, de úgy emlékszem 2100 és 2400 között volt valahol. Szerintem távolságfüggő is. -
#37089 Én ma n-es wifivel felszerelt notebook-al G-s Access Point-on keresztül 2300k-t értem el stabilan. -
#37088 A Wifi Half Duplex ezért az 54 megát rögtön felezheted is, 27mbps-re (megabit és nem megabájt). A titkosítás és egyéb dolgok is elvesznek a sávszélből, valamint a wifi adapter is számít. Régen G-s wifi volt az asztali gépemen és egy régebbi g-s wifivel rendelkező gépem volt, max 1100k-val tudtam másolni. Most a notim újabb (szintén G-s), az asztali gépemben N-es Wifi van (150mbps) így 2100k a max adatátviteli sebesség. -
#37087 Az megvolt eddig is, h Vistás gépről betudok lépni az xp-s gép megosztott fájljai közé, sőt még tudok is áthúzni dolgokat, de XP-ről nem tudok belépni vistás megosztottjaira, pedig látom. Megtagadja. Még megpróbálok valamit.
A másik, hogy egy Linksys WWRT54G Routerem van, vezetéknélküli, 54 Mbps. Miért van az h adatávitelnél nem tudok 1000nél gyorsabban másolni? Zenénél még nem gond, de ha mondjuk egy filmet szeretnék átadni, áthúzni akkor viszont az rengeteg idő lenne... :S
Vmi megoldás? -
#37086 Jobb gomb a megosztáson és az engedélyeknél adjál írási jogot. -
#37085 ott van az "egyebek" link alatt még jópár megoldás, van köztük freeware is. -
#37084 Hello!
Lenne egy kérdésem helyi hálózattal kapcsolatban. Remélem tudtok segíteni!
Na szóval, van itthon egy linksys vezetéknélküli router. Erre kapcsolódik egy xbox360(kábellel), egy PC(kábellel) + egy PC(wifivel), na meg egy laptop(wifivel). Az internet mindegyik gépen gyönyörűen megy, nincs is ezzel semmi gond. Viszont a helyi hálózat, amin keresztül szeretnék adatokat mozgatni, nem akar működni. Mindegyik gép felismeri egymást, de egyiktől se tudok húzni. Így van ez mind1ik gépről.
Na most, PC(kábeles)=XP PC(wifis)=XP Laptop(wifis)=VISTA
Routerem WRT54G Linksys, nevéből látszik h 54MB...(nagyon nem értek az ilyenekhez, de gondolom a nagy adatátvitel lehetősége adott).
TC-ben látom mind1ik gépet, de pl az XP-s gépről nem tudok belépni a vistásra mert hozzáférés megtagadva van. Ezt írja.
Vistán engedélyeztem mindent, hálózatfelderítés, minden bevan állítva,de fogalmam sincs mi lehet a probléma.
Régebb óta van ez a probléma, de cska most írtam le. VAlaki már találkozott ilyen dologgal? Remélem úgyahogy érthető volt.
Várom a hozzázólásokat! -
Sn00thy #37083 ez idáig teljesen tiszta, köszönöm.
nem nekem van rá szükségem
találtam is tuti programot, csak fizetős és a cégnél macerás lenne rábeszélni az illetékest.
a microsoft private folders nagyon tuti lett volna, csak vista-hoz nem jó :(
-
#37082 A letöltés (mondjuk 800k/s) nem hinném hogy 5% terhelést okoz a vinyónak (procinak főleg nem) mert az azt jelentené hogy 20x800k=3600k lenne a vinyó sávszélessége ami azért több :D De még ha 5%-kal kevesebb is a proci erő akkor is GPU limitbe ütközöl előbb, így nem lesz kevesebb az FPS bár ez valóban elég gépfüggő. -
#37081 Erre találták ki a zárolást. -
Sn00thy #37080 Dzsini: köszi, vmi ilyesmire gondoltam ;)
naaa: az teljesen oké, de ha be van jelentkezve a gépre a mappa tulajdonosa, akkor simán meg tudja nyitni bárki amig a tulaj elmegy kávézni.