40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • fery02
    Nem kellett eszközkezelőben szórakoznom, eltávolítottam a drivert, majd újraindítottam. Megtagadtam, hogy automatikusan keressen, telepítsen drivert a hangkártyához, és szépen feltelepítettem azt a 63,3 megás legfrissebb drivert, amiről beszéltünk. Az a helyzet, hogy meglepetésemre miután újraindítottam csak egy "Creative Audio Console" programot találtam telepítve, míg a másik XP-s gépen ugyanebből a driverből feltelepített (úgy tudom 3 programot is (ilyen "Creative Audio Console" program nincs is köztük). Lehet, hogy eltérő oprendszereken mást pakol fel a driverből? Csak mert most ott tartok, hogy hang van, de mélyhang egyáltalán nincs. Ebben a "Creative Audio Console"-ben nincs semmi Bass állítási lehetőség sem, meg máshol sem találok. :S
  • bon
    Eseménynapló
  • [HUN]FaTaL
    Nyílván csak pipáld be hogy a drivert is távolítsa el és mielőtt rakod a másikat indíts újra. Ha sárga felkiáltójeles PCI eszköz akkor nyert ügyed van :)
  • Brand
    Sziasztok!

Volt egy kék halál játék közben, de újraindítás után már nem csinálta szintén játék közben, és nem is írt ki semmit, hol tudom megnézni a hibát, ha egyáltalán ilyen létezik?

Köszi.
  • hispan2
    #37223 ?
  • deap
    Hát akkor így jártam :-(
    Azért köszi
  • fery02
    Vígasztaljon az, hogy nem csak neked szarja le a Mappa beállításoknál a pipákat a Vista. :) Az én problémám

#37222 ([HUN]Fatal): Előtte inkább kipróbálom csak, hogy az eszközkezelőből távolítom el a hangkártyát, nem szívesen telepítenék újra ezért oprendszert. :)
  • bon
    Hivatalso drivert szed le a gyártó oldaláról, és a Creative saját control paneljében állítsd be 5.1-re, meg a vista-nál a vezérlőpult/hang speakers/beállítnál is.
  • Dzsini
    mivel az a szöveg, hogy "always show icons, never thumbnails", ezért ha be van pipálva, akkor mutatja az ikonokat kisképek helyett - ha ki van kapcsolva, akkor kell(ene) mutatnia az előnézeti képeket.
  • deap
    Akkor nálam valami gáz van,mert hiába állítom be nem változik semmi
  • Ronnie17
    Heló, nekem olyan gondom van, hogy Creative Sound Blaster Audigy 7.1-es hangkártyám van, és mikor megnyitom a MediaSource go!-t semmit nem tudok beállítani, mert ezt a hibaüzenetet dobja ki:
    "The audio device supported by this application is not detected. The application will exit."
    Xp-hez van driver a cd-n amit adtak hozzá de vista nincs. Tudna valaki segíteni, mert így csak 2 hangfal szól az 5.1-es rendszerből...:S
  • Dzsini

itt az első pipa állatja, hogy mutasson-e előképet vagy sem (organize -> folder and search options -> view fül)
  • deap
    Így fest a mappa
  • deap
    [IMG]http://[/IMG]
  • deap
    Sziasztok!

Egy apró problémám van képek megjelenítésével a Vistán ,és akárhogy google-zom,nem találok rá megoldást és nagyon bosszant.
    A probléma a következő: xp-t használtam,és ott a képek mappába ha beléptem,egyből megjelentek a képek piciben ,a vistán pedig csak villámnézetben tudom megnézni őket,nem jelennek meg automatikusan,csak a társított olvasó / jele,és az adatok.

Helló!

Haver laptopján Vista van, és lefagyott. Egy újraindítás után valami ilyesmi hibaüzit kap:

Sikertelen bejelentkezés hibás inicializálás miatt, vagy ilyesmi.

Lényeg hogy sem csökkentett, sem normál módban nem indul a vista :(

tudtok megoldást?
    köszi előre is
  • hispan2
    Üdv!

Megoldható, hogy a DreamScene mozgó hátterek akkor se álljanak le, ha egy maximalizált méretű ablak indul? Az a baj, hogy két monitor megy és ha az egyikre nyitok egy maximalizált ablakot, akkor megáll a mozgás, természetesen mindkettőn. Tulajdonképpen az lenne a lényeg, hogy sose álljon meg a háttér mozgása...
  • [HUN]FaTaL
    Hm tényleg egyben van, nem tudtam sorry, sosem használtam ezt a hangkarit XPvel. Evvel a driverrel mennie kell, javaslok egy winreinstallt és még update előtt tedd fel a drivert, akkor nem nyúl hozzá a Vista.
  • fery02
    Én ebből csak olyat látok (a legfelső az oldalon), ami jó XP-re is meg Vistára is. Ezt használom a másik gépen is. Vagy létezik ebből csak Vista-s is? Mert akkor lehet azzal a driver-rel kellene próbálkoznom, ha van ilyen. Haverom mondja, hogy megpróbálhatom azt is, hogy a driver eltávolítása mellett az eszközkezelőből is távolítsam el a hangkártyát, ha ott marad. Majd próbálkozok. :)

#37219: Ettől nem lettem okosabb, de azért köszi. :P
  • [HUN]FaTaL
    Erre igen csak a Vistasra. Szerintem csinálj egy winreinstallt és a windows updatet meg felejtsd el, tedd fel ezt a drivert és hibátlanul fog működni, legalábbis nekem hibátlanul megy az Audigy LS-em.

Az eltávolításkor a vezérlőpultban pipáld be hogy törölje a drivert is, legközelebb nem fog megjelenni a driver és újra tudod telepíteni.
  • bon
    A DirectSound-ra magyarázat lehet, hogy link
  • fery02
    Ott van pedig a pipa. Kezd tetszeni ez a Vista. :D
  • fery02
    Köszi mindenkitől a segítséget! Csak tisztázás képen írok még néhány infót. A neve a kártyának: CREATIVE Sound Blaster Audigy SE OEM (Everest szerint: Creative Audigy SE (SB0570))
    #37207 ([HUN]Fatal): Nem tudom, hogy egy driverre gondolunk-e, de pl a másik gépemben is szintén van egy Creative hangkártya (bár az Soundblaster LIVE 24), és ahhoz találtam egy 63,3 megás drivert, ami akkor a legújabb volt (pár hónapja): SB24_VTDRV_LB_1_04_0077. Azon a gépen XP van, és tökéletesebbül nem is működhetne ott a hangkártya. Ezen a gépen a Creative update program szintén kidobta ugyanezt a drivert ehhez a kártyámhoz. Erre gondolsz te is? Lehet, hogy végülis majd megpróbálom feltelepíteni újra ezt a drivert, csak az a gond, hogy ha letörlöm Vezérlőpultból indítva, azután is lesz még hang, legközelebbi újraindításnál (Hangeszközöknél ott martad az SB Audigy). Szóval gondolom valami csúnyán beépült még a Vistába. :)

Vicces dolgokat csinál amúgy még. Pl hallgatok winampba zenét, és ha berakok valami CD-t, vagy pendrive-ot rádugok a gépre, akkor megáll a zene, a Winamp meg kidob egy ablakot (fejléce: Nullsoft DirectSound kimenet v2.48 hiba) azzal a szöveggel, hogy: Hiba a DirectSound puffer létrehozásakor. Hibakód: 88780096" Erre csak OK-ot nyomhatok, majd ha megint indítom winampot ismét szól a zene, de megint mélyhang nélkül. :)
  • LoDMaSt
    Mért van az, hogy nem tudok megnyitni 10000px nél nagyobb képeket az alap képnézővel? Van rá valami registry módosítási lehetőség, hogy menjen a dolog, azonkívül, hogy nézzem más képnéző progival?
  • [HUN]FaTaL
    Hát majd kiderül. Én sajátgépet a win95ön használtam utoljára :D Nekem jelenleg 0 problémám van a Vistaval, a sok kritikát pedig egyáltalán nem tartom jogosnak.
  • Dante73
    Az van... De az azért nem ugyan az.
    Nem értem a dolgot, mégis, ezt hogyan lehet elszabni? Pláne egy oprendszernél, amit így is sok kritika ér, egyik másik jogosan, ráadásul... Mind1, marad a TCMD. Esetleg, majd SP2...?
  • [HUN]FaTaL
    Use tcmd :D
  • [HUN]FaTaL
    Audigyt írt csak rossz sorrendben:

"Audigy Soundbalster SE."
  • Dante73
    2; Mappa/ Rendezés/ Mappa és keresés beállításai/ Nézet/ Az egyes mappák megjelenítési beállításainak megjegyzése elé pipa, és voila! hol működik, hol nem....
    De ha van valakinek valami jó ötlete, miért nem hajlandó megjegyezni, legalábbis tartósan a dolgot, örömmel hallgatnám! Állandóan ÁBÉCÉ sorrendbe rendez, stb... Komolyan mondom, ez az egyetlen dolog, ami tényleg zavar a rendszerben. Kár egy ilyen dologgal elszabni, mikor tényleg nem egy rossz oprendszer!
  • bon
    Ja de ő Sound Blaster SE hangkártyát írt és nem Audigy SE-t
  • bon
    Mindenből a legújabbat rakd fel és menni fognak.
  • [HUN]FaTaL
    Támogatott az szvsz, az Audigy SE/LS/SbLive24bit drivercsomagban van a drivere.
  • [HUN]FaTaL
    Adok drivert holnap este meló után, ha itthon leszek. Vegyél fel MSN-n, cím az adatlapomon.
  • Ármány
    daemont próbáltam.. telepítettem. Nem azonnal indítottam újra és eltűnt a gépről.
  • mikiking
    Daemon ?
  • Ármány
    Sziasztok!

Egy kérdésem lenne...
    Most van először vistám.. és nagyon sok progiva nem kompatibilis.
    Alkohol 120-szal sem... mivel tudnám megnyitni pl. bin fájlokat?
  • bon
    Kizárt, támofatás megszünt.
  • Fabio Capello
    nekem 150 gigás partíción 108 szabad (friss még a gép... :D)
  • fery02
    Nekem 50gb-os partíción 12,5 gb. Én lettem a második. :)
  • fery02
    Akkor megnyugodtam...illetve nem. :)
    Mindenesetre vígasztal, hogy majd jön a Win 7, hátha ott majd támogatott lesz. :$