Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oksa, köszi szépen
Dzsini
DPI állítással lehet szerintem könnyen szép nagy betûket csinálni...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

KranaZoli
Ue. volt Nekem is a gondom, sokat pöcsöltem vele, hogy jobb legyen, aztán hozzászoktam ehhez.

Megnéztem XP-n, hogy az milyen font-okat használ és módosítottam az összes elemnél a font-ot olyanra, amilyet XP alatt használtam...

Amit keggyetlen mód hiányolok a Vista-ban, legalábbis Én nem leltem rá, hogy ott volt olyan, hogy Szövegméret: Nagy

Vista alatt ticcsen. Külön kellett minden elemet végig matyizni, hogy nagyobbak legyenek a fontok 😞

De vhogyan nem ugyanaz volt, mint XP alatt...

Érdekes módon, míg XP teljes mértékben megjelenítette pl. egy ikon nevét, Vista-n lett belõle pl. három sornyi ikon név :o

Most meg ott tartok, hogy már azt használom, ahogyan felmegy.
😞

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Dzsini
asztalon jobbgomb - personalize - appearance settings - effects - és itt kipróbálod, hogy cleartype-al, sima elmosással vagy anélkül tetszik a legjobban a szemednek.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

fogalmam nincs miaz 😄
Narxis
ClearType?

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

üdv, most váltottam vistára, és hát nemtudom megszokni ezt a betüt. néha összefolyik néha undorito, nos szóval fáj a szemem tõle 😄 nemtudom h másnak is ilyen? xp-nél nemvolt semmi probléma, tehát nemhiszem h a monitorom a hibás, a felbontás is a megfelelõ.
Dzsini
32-vel több bit van benne - csak ma, csak most 32 ingyen bit minden windowshoz! 32-t fizet, 64-et kap!

KranaZoli
Például abban, hogy 64 bites <#kacsint>
Ha úgy gondolod akár lehet 128GB RAM a gépedben <#zavart1>

De Én "csak" 4-re hajtok <#vigyor3>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

LeventeV
Miben jobb a 64bites Vista a 32bitesnel?

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

[HUN]FaTaL
Ezt írtam, hogy ezt csinálja 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

KranaZoli
Értem!
Köszönöm szépen!!!

Dzsini
pontosan így csinálja - minden vinyónak külön figyeli az idle idejét, így van, amelyik leáll (pl. nekem az USB-s raktárvinyó), a rendszer viszont úgysem áll le 1 giga ram mellett... 😛

bon
Jól gondolod

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

KranaZoli
Nem gond 😊
Én arra gondolok, hogy beállítom hogy pl. HDD-k kikapcsolása 45 perc. Ha közben használom a rendszert, akkor a rendszer HDD-t nem kapcsolja le, de a másikat, akár többet azt lekapcsolja?!
Mert így lenne jó és logikus...

Ezt nem értem teljesen....

Dzsini
nem, de miért gond, hogy leállítja a vinyót? amit aktívan használsz azt úgy sem, amit leállít az meg általában adattár, annál meg nem gond, ha 2-3 másodperc kell míg újra felpörög - addig se fogyaszt, nem zajong és hûl.

[HUN]FaTaL
Olyat nem.

KranaZoli
Köszi! Áttértem Én is a 64 bites Vista-ra, de még nincs meg a 4GB RAM-om <#vigyor3>

Szóval ha, HDD kikapcs, akkor mindkettõ, vagy több is kikapcs, majd bekapcs?! Olyat nem lehet, hogy megmondani a Vista-nak, hogy ezt ne kapcsold ki, de a másikat igen?!

bon
Ha tuningolt gép vedd vissza alap órajelre.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

RedDevilsza
Sziasztok, Xp mellé szeretnék telepíteni Vistát egy másik partícióra de akárhogy is próbálom a telepítõ Completing Installation-nél megáll és nem mozdul onann tovább. Nem tudjátok mi lehet a probléma?

[HUN]FaTaL
Azt a vinyót kapcsolja ki amit nem használsz. Ha nem nyúlsz a géphez 45 percig akkor a rendszervinyát is kikapcsolja, egérmozgatásra felébred 😊

KranaZoli
Fijjugok!

Lenne 1 kérdésem ezzel kapcsolatban.
Ha Nekem van 1 HDD-m, ami mobil rack-ben van, ezért jobban melegszik, hûtõt nem akarok rátenni... Ha azt szeretném, hogy csak ezt a HDD-t kapcsolja ki a Vista, akkor ez annyit jelent, hogy ha beállítom, hogy merevlemezek kikapcs.=45 perc, akkor ezt az IDE HDD-t kapcsolja ki és a SATA rendszer vinyót nem?!

Mert ez így jó lenne!
Erre általában csak letöltök és filmet nézek róla, vagyis csak néha használom. De mivel nem USB-s, hanem IDE-s mobil rack, ez így jó lenne, ha így lenne?!?!?!

Köszi!

[HUN]FaTaL
Szivesen 😊

Victor1103
Köszönöm a segítséget!<#worship>

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

[HUN]FaTaL
Erre gondoltam igen, köszi 😊

Miért hízik a Vista?

Azt hiszem erre gondol a kolega.<#wink>
[HUN]FaTaL
Shadow copy, rendszervisszaállítás, azt hiszem a winportal.net-en volt errõl egy cikk hogy mi foglal ennyi helyet, kapcsolgasd ki a dolgokat.

Victor1103
Sziasztok!Az lenne az én problémám hogy miután feltettem a Windows Vista Ultimatet minden tökéletesen mûködik rajta csak az a gond hogy ha például letöltök egy 100mb-os fájlt az sokkal többnek látszik.Ma leszedtem utorrentet,meg ilyen pár megás programokat amelyeknek együttes mérete van kb 500megabájt de viszont reggel 11.7 gigám volt most este meg már csak 8.93-at ír ki a sajátgépbe :SEz miért lehet?Nekem úgy tûnik mintha mindenhova bemásolgatná õket vagy valami hasonló.
Nagyon hálás lennék ha valaki tudná a megoldást a problémára vagy találkozott már hasonlóval.<#worship>

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

LeventeV
Koszi szepen.

bon
Vezérlõpult\Energiagazdálkodási lehetõségeknél kikapcsolható a merevlemez energia takarékosága. Egyébként XP-nél is volt már ilyen. Az ATA-s winyót kapcsolgatja amúgy ki, mert a másik a rendszerwinyó, azt eléggé zokon venné a rendzser ha kikapcsolná.

[HUN]FaTaL
Cserélj billentyûzetet, húzd ki a joyt mert rosszul van kalibrálva, másra nem tudok gondolni ilyen hibáról még nem hallottam.

[HUN]FaTaL
Állítsd be hogy ne kapcsolja ki a hdd-t az energiagazdálkodásnál.

LeventeV
Altalaban netezes kozben hallom ahogy leall az egyik HDD. Ez normalis???
XP altt ilyet nem csinalt, es azt se tudom hogy melyik az SATA vagy a UltraATA-s hard az, a Vista (mas windows nincs is telepitve) az SATA-sra van telepitve. Es legyszi valaki valaszoljon mar az elozo hszemre. Kosz.

Hát ez jó 😄

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Sziasztok!
Van 2 HDD-m az egyikre Win XP van telepítve a másikra pedig nem rég tettem fel a Win Vista Home Premium 32bit-et.Az a baj hogy az indításnál az xp nem képes bootolni.Próbáltam már fixboot-al, de az a baj, hogy vmi rendszergazda jelszót kér ami nincs is.Erre nincs vmi más program esetleg?
Elõre is köszönöm!

Narxis
Home Premium-ra is lehet DreamScene-t tenni, gugli elsõ találat.

Narxis
<#nyes>

bon
Semmi se tuti a Microsfot-nál.

bocs ezt nem ide akartam írni.

Sziasztok!
Tuti, hogy 13.án jön a hivatalos Beta 1? Csak mert akkor már kivárom, és a hivatalos 64 bites verziót töltöm le.
Más: van progi, amivel utólag tudok particionálni?
kössz

Köszi BON!A mozgó háttér pl tetszik és lejátszóval nem tudtam megcsinálni tökéletesen,de akkor lehet maradok inkább a Home Premiumnál.
bon
Nem lehet kiválsztani. De ha az Ultimate-et nem használnád ki akkor miért nem más változatot telepítesz, hátha az elég neked.

Sziasztok!Vista telepítésénél ki lehet választani, hogy melyik összetevõket rakja fel?Azért kérdem,mert az Ultimate összetevõinek nagyrészét úgysem használnám (de van,ami kellene) és nem akarom,h feleslegesen foglalják a helyet és erõforrást.
LeventeV
Ez a helyzet a 'w' gombal es a kontroller joystickjaval is.

LeventeV
Miert van az, hogy Vista alatt az autos jatekoknal hiaba nyomom tovig a fel(nyil) gombot, egyszeruen nem gyorsulnak a kocsik. Ha tudtok legyszi segitsetek. Elore is kosz.

Narxis
Remélem senki sem hiszi el azokat a marketing bullshiteket, hogy 300% internetspeed, 400% faster PC és stb. 😄 Ezek a programok arra jók, hogy egy helyen van minden, leírással, backuppal mindennel együtt. Nem kell keresgélni a rendszerben. Mindegyik csinál már visszaállítási pontot az elsõ indulásnál, ha elcseszed a gépet vissza tudod állítani a változtatások elõtti állapotra. Illetve nekem tetszik az Uninstall softwares moduljuk ami megkeresi a hátrahagyott szemetet és kitörli.

Narxis
Ez még igaz is lett volna néhány éve de pl. a TuneUp dedós módon elmagyarázza, hogy mit akar változtatni. Aztán vagy engeded vagy nem. Egyszerûbb mint manuálisan kikeresni és kikapcsolni a felesleges dolgokat, amihez már tényleg kell a hozzáértés. Mert ott nem mondja meg senki, hogy mit akarsz kikapcsolni, mihez kell, mit fog eredményezni.

[HUN]FaTaL
Mivel 400 az FSB 400 a RAM is😊

Na [/off]

Dzsini
klikk start menü - beír: index + enter - ez megnyitja az indexelõt - itt lekapcsolod az indexelt területeket, esetleg meghagyod csak a start menüt neki, az elég kicsi és olyan gyakran nem változik
klikk start menü - beír: defrag + enter - ez meg a töredezettségmentesítõt (angol windowson - magyarul valami töredez vagy ilyesmi kell hozzá, ahogy gépeled be folyamatosan dobja a találatokat majd) - itt az ütemezést (scheduling) állítod neked tetszõre

ja, még 2 : a windows defenderben is lekapcsolhatod az automata napi ellenõrzést, és ez a cikk alapján az árnyékmásolatok méretét korlátozod valamilyen méretre.

Dzsini
viszont bármilyen tweakprogi sikeresen összeakaszthat valamit, amitõl több baj lesz... és hiába "nálam tökéletesen mûködött", meg "soha nem volt semmi bajom tõle", a legbiztosabb tisztán hagyni a rendszert, soha nem lehet tudni milyen hardver/driverkörnyezet okozhat zûrzavart a rendszerben (lásd tengerilo kálváriája)