40038
-
#37199 Nekem 40gb-os partición 16,5 gb a szabad. -
tompka #37198 Nekem a 40-es vinyómon(38GB) Csak 50MB szabad hely van!! :D Én nyertem. :) -
#37197 Ja és ha Vista Ultimate van fent ahhoz 40gb-os partició ajánlott. Sok helyet foglalanak még a frissítések biztonsági mentései. Sok helyett foglaló könyvtár a winsxs de ezzel nincs mit csinálni, akkro szokot a mérte nagy lenni ha sok program van feltelepítve a gépre.
Idpnként elég sok helyett foglalanak a játékok mentései is, mivel előszeretettel pakolják a felhasználói profil könyvtárjába. De szóba jöhet még egyébb programok ideglenes munkakönyvtárjai is, ha véletlenül nem üritik ki. -
#37196 Temp mappa: c:\users\felhasználód\Appdata\local\temp
Rendszervédelem: Vezérlőpult/rendszer/rendszervédelem
swap áthelyezése: vezérlőpult/rendszer/speciális rendszerbeállítások/teljesítmény résznél beállítások/speciális füll/módosítás...
hibernáció kikapcsolása: vezérlőpult/energiagazdálkodási lehetőségek/séma beállítás módosítása/speciális energiaellátási lehetőségek módosítása/alvó állapot -
#37195 Hangkártyával inkább az a gond, hogy Vista nem támogatott a Creative részéről. A Microsoft driver meg csak megyeget. -
#37194 Köszi a válaszokat (tompkának is :))!Eléggé elrejtették ezt a Leállítás mód átállítását. :P
Audigy Soundbalster SE. Próbálkoztam gyártó honlapról, de nem sikerült megoldást találnom. Szerintem azzal lett elcseszve, hgoy engedtem a Vista-nak, hogy "ő" intézze a hangkártya driverjét, szóval lehet csak egy reinstall segít. Valami biztos beépült a Windowsba, és az sem segít, hogyha letörlöm a drivert, és manuálisan telepítek egyet. :( -
EK1TEP #37193 Aha...
És ezt kicsit részletesebben légyszi hogy ezeket holtalálom meg?
Márcsak 2,35GB :( nemértem miért!!!??? -
#37192 Felhasználóhoz tartozó Temp mappa kiürítése. Rendszervédelem kikapcsolása, swap fájl más particióra rakása, hibernáció kikapcsolása. -
EK1TEP #37191 Gond van!
A 30GB-os Windows partíción már csak 2,9GB hely van amit pirosan mutat!Lemezkarbantartóztam meg minden de nem tudok felszabadítani helyet :(
Egyéb lehetőség? -
#37190 1. Start -> Vezérlőpult -> Energiagazdálkodás -> Séma beállításainak módosítása -> Speciális -> Tápkacsoló és fedél -> Start Menü kikapcsoló gombja
2. Elvileg be, totalcmd-t használok így nem tudom.
3. Frissítések, árnyékmásolatok miatt igan.
4. Tedd fel a creative drivert a creative honlapjáról. Milyen sound blaster? -
tompka #37189 1. Start menü kereső: Energiagazdálkodási lehetőségek. Középen amelyik kivan jelölve annál "Séma beállításainak módosítása" Utánna Speciális energiaellátási beállítások módosítása. Megkeresed a Tápkapcsoló és fedél pontot->Start menü kikapcsológombja. Itt átállítod Leállításra.
2,3,4: nemtom :) Bár a 2-es pont megoldása engemet is érdekel :) -
#37188 1. Be lehet állítani, hogy Leállításnál alapból ne az "Alvó állapot"-ot adja ki, hanem a "Leállítást"?
2. Be lehet állítani, hogy alapból ne "részletek" módba legyen a nézet a mappákban, hanem olyanon, amin legutóbb használtuk?
3. FAQ-ban olvastam, hogy nem fog 10 gigát foglalni a Windows. Nálam 16 gigás (rendszer visszaállítás kikapcsolva). Lehet, hogy a frissítések miatt?
4. Rossz ötlet volt vajon, hogy a Vista-ra bíztam a Creative hangkártyámhoz való driver keresését meg telepítését? :) Csak mert azóta alapból sosem szól a mélyhang, csak akkor, ha pl átváltok 7.1-re, majd vissza 5.1-re. Akkor visszajön. Meg néha még működés közben is kell ismételni ezt a metódust, néha elfelejti a mélyhangot. :( -
mikiking #37187 Sziasztok. Hát témához kapcsolodó kérdés... Valahol nem tudom megtalálni a Bekapcsolási és kikapcsolási képet + hangot a vistábol ??? Nem vistám van sajnos,de kellene nekem. Vista Dvd-n megvan,de azért nem instalalom fel.esetleg ha megtalálhato rajta,vagy valahol ?? koszi előre is -
starweb88 #37186 ezt akkor szokta kidobni amikor vmiért nem áll le a rendszer megfelelően..reinstall :D -
crossy104 #37185 Játék közben semmi gond. -
crossy104 #37184 Nem ir ki semmit.Kikapcsolom a gépet, vagy újrainditom,beadja a biost, elkezd dolgozni a gép és beadja azt, hogy válasszak a csökkentett mód stb, és normál módú inditás között.Ezt ma kezdte csinálni, de eddig ma kb. tizenötször eljátszotta.Nem cseréltem semmit a gépen ami eléggé új.Majdnem minden inditáskor ezzel a csökkentett vagy normál módú inditással jön.Nagyon idegesitő. -
#37183 Jó lenne tudni mit ír ki. -
crossy104 #37182 Sziasztok! Szeretnék kérni egy kis segitséget! Windows 7 után amit letöröltem a daemon miatt, feltettem a Vista ultimate 64. sp1-et.Minden drivert feltettem, és egyszer csak minden inditáskor, és újrainditáskor hibát ir, hogy válasszak csökkentett mód vagy normál inditás között. Van, hogy egymás után többször is.Intel core 2 proci, 4gb ram, ati hd4850 1gb.a gépem. Ilyen gond eddig nem volt sem a Vistával, sem a Windows 7-el.Előre is köszönöm! -
#37181 a rádió honlapján van kiírva - pl. az MR adói itt vannak:
http://stream001.radio.hu/
de minden rádió honlapján találhatsz hasonlókat. -
#37180 A neten levő legújabb drivereket kellene és kellett volna feltenni, nem az ős régi cd-ről. -
EK1TEP #37179 Ezt az URL dolgot nem vágom!
Az ip-t és a portot azt honnan szüljem? -
#37178 hali feldobtam a vistát egy gépre,és olyan gondom van hogy alaplapi dolgokat feldobtam semmi gond vga telepitésnél bedobott valami hibát és azota nem látja a cd-t
fizikailag semmi gondja,de se lemezkezelöben sehol nem tudom ujraéleszteni
találkoztatok már hasonlo problémával? -
#37177 Ebben be lehet állítani. -
tompka #37176 Meglehet csinálni azt, hogy egy program milyen prioritást kapjon? pl defrag alacsony helyett normál, lejátszó programok normál helyett magas. Most mindíg kézzel kell beállítani, ami néha kényelmetlen. most a defrag magason megy, hogy hamarabb végezzen :) -
tompka #37175 Persze, lehet. A rádió honlapjáról betöltöd a pár KB-os kis fájlt, és megnyitod a media playerrel. Kapcsolódik, majd indul. Ha nincs olyan pár KB-os fájl, csak az adás címe, akkor Fájl menü/URL megnyitása
pl http://ipcím:port/radioxy.mp3 -
EK1TEP #37174 Sziasztok!
Lehet nem ide illő kérdés de a Windows Media Player-ban ami a Vista-n van alapból azzal lehet valahogy rádiót hallgatni?Magyar rádióra gondolok :) -
#37173 Találtam egy videót is a problémáról, számomra nem érthető nyelven van, de nagyjából látszik, h mi a történet.
Videó -
#37172 Az előző probléma megoldódott, és most szeretnék más valami után érdeklődni.
Rendelkezem, egy Double Vibration Steering Wheel nevű kormánnyal, ami XP alatt teljesen tökéletesen működött. Most vistán pedig nem tudom rávenni, sehogy hogy működjön. Uygebár az eredeti driver nem jó neki, szereztem a kormány oldaláról neki vistás drivert... az sem működik.
Vezérlőpultban a játékvezérlőknél, pedig manuálisan nem lehet beállítani kormányt, semmit. Hardver hozzáadással sem tudtam megoldani.
Az az igazság, hogy véglis a driver telepít valamit, pár dll fájlt a program filesba, de a gép a kormányt ismeretlen eszközként ismeri fel.
Nem lehet ezt valahogy megoldani, h azokkal a dll ekkel csináljon valamit a gép? Vagy valahogy mégis manuálisan beállítani a kormányt?
A vicc az egészben, hogy egy 1-2 ezer forintos driver nélküli joy-t bezzeg felismer...
Előre is köszi!!! -
#37171 ne haragudj meg de Fujitsuval nekem csak rossz tapasztalataim voltak... :/
Egyébként ha jól sejtem, a hangvezérlőben kell valamit birizgálni -
#37170 Sziasztok!!!!
Fontos kérdésem lenne! Ma telepítettem a vistát. A telepítés után a zenék a laptopomon a beépített hangszórón szólnak, de a csatlakoztattoton nem . mi a megoldás?
kösz!
(Fujitsu-Siemens Amilo LI 1705 a laptop) -
#37169 Elvileg aktiválja magát, reinstallkor kell csak, ha nem telepítéskor írod be a kulcsot. -
#37168 Aktiválással nem kell foglalkozni, pláne előtelepítetnél, intézi magától a rendszer. Normál esetben is maximum 1x kell aktiválni a használat során, de ha úgy telepíti az ember, hogy engedélyezi a telepítés elején az automatikus aktiválást akkor egyszer se kell foglalkozni. -
#37167 megvolt a scan, a gép szűzebb mint szűz mária, de a netes topikban már kaptam választ :)
viszont ami most felmerült, hogy most hogy működik ez az aktivációs dolog? hány naponta kell újraaktiválni? (a vistát az új laptophoz kaptam, nuku dvd, amikor elindítottam a gépet először, egy külön meghajtóról telepítette fel)
sorry a sok kérdésért, életemben először használok vistát :D -
#37166 Ekkora szívást, jött a Microsoft-tól egy levél, hogy regisztrálhatok a Windows Feedback Program-ba, de a feltételek között ott van, hogy "Participation is currently limited to US residents of 18 years and older." Pedig 3 hónap a programva részvétel útán küldenének egy office 2007 Ultimate-et vagy Vista Ultimate-t. -
#37165 UAC kikapcsolása helyett a group policys megoldást javaslom, én is így használom, visszább olvasva megtalálod a cikket belinkelve. A másik problémára válaszolva: Ilyet nem láttam még, trójait/vírust gyanítok a háttérben. -
#37164 köszi, most rátapicskoltam a nod scannerére, remélem nincs semmi gond... egy hét alatt vírust kapni szép lenne.... :D -
#37163 UAC kikapcsolása biztonsági szempontból nem ajánlot, jobb ha bevan kapcsolva.
A többi problémával még nem találkoztam egy gép esetén se. Nem hinném, hogy hajlamos rá. Lassú netkapcsolat és nem betölthető oldalak inkább vírusva, avgy egyébb kártevőre utalnak. -
#37162 szép napot!
a kérdésem az volna, hogy a vista home basic hajlamos arra, hogy visszafogja a netsebességet, illetve stabil netkapcsolat mellett alapállapotba kapcsoljon, és így ne tudjak egy lapot se betölteni?
ill. az UAC kikapcsolása mennyire nyerő ötlet? -
#37161 [i]Tudom, nem nagyon ide tartozik, amit írok, de ha valami problémám volt, azt eddig , itt mindig megtudtátok oldani, és ezért jöttem ide.[i/]
Szóval vírus lehet :S -
#37160 Először is legalább az XP-s topicba írtad volna. Valószínűleg vírus.