40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • neozed
    Ezt nem tudják, vagy nem akarják rendesen megcsinálni?
  • FLeK0
    istenem..
    The following ATI features are not supported in the Catalyst® Vista RTM driver for the Microsoft Windows Vista operating system:
    · CrossFire™
    · Catalyst® Control Center Video aspect page
    · OpenGL
    · VIVO support
    · The capture driver for these products is not being updated at this time
  • FLeK0
    Új ATi driverek: 32|64
  • bon
    Nem, éppen az a Vistan kompatibilis. Nekem ilyen lassú törlésem utoljára még néhány beta verziónál volt.
  • Balumann
    azta most kipróbáltam én is ezt a speech recognition -t. Hát tényleg nagyon király :D
    Mindenhol működik szinte rendesen (angol szavaknál), 2 dolognál van kifogásom. Egyszer az, hogy nem igazán ismeri fel azokat, amikbe magyar betü van, a másik meg az, hogy a start menübe állandóan a futtatásba akarja beírni, de nem azt amit mondok.
    Mondom hogy gémsz, erre beír ilyeneket hogy the gates, meg bill gates, meg ilyenek :))))) de egyébként máshol jól működik tényleg, egyéb menükbe, angol nyelvü programokba. Egészen jól használható. És így legalább gyakorolhatom az angol kiejtést, mert az nekem eléggé gyengén megy ha már gyorsabban kéne beszélnem vagy mondanom!
  • Mister
    igen, a 7-est
    az lehet a baj?
  • Razor91
    Windows Speech Recognition-t használjátok? Nekem nagyon bejön!
    Videó róla
  • bon
    Total Commanderből a legfrissebb beta verziót használód?
  • Hecker007
    akkor majd leszedem a 32bitet, csak akkor nemtom minek van 64bittes procim :S
  • urbijoe
    MÁR MEGOLDOTTAM :)))
    be boot-oltam vista dvd-röl és nyomtam egy "startup repair"-t és ujra van boot menü
  • Balumann
    kezd eszembe jutni, hogy ezeken én is végig mentem, de nekem a windows xp az azért ott volt telepítés után. :D (mert én is újraraktam egyszer az xp-t)

Csináld azt amit mondtam, add new operating system entry, és add hozzá az xp-t is, ha a vista már ottvan akkor az nem kell. És utána állítsd még az időt is meg mindent amit látsz ott, hogy biztosan beírja :D
  • Mister
    pl totalcommanderben kb 10x annyi idő alatt töröl le egy sok file-ból álló könyvtárt, mint xp alatt, pedig ugyanazok a beállítások ( nincs recycle bin, stb )

más
    az xp-ben ha egy explorerben letöltött képre ráviszem az egeret, megjelent a nagyítás + mentés + nyomtatás + nemtommi segédikon a kép bal felső sarkában.
    ezt elő lehet vista alatt is varázsolni valahogy?
  • urbijoe
    be boot-oltam vista dvd-röl nyomtam neki egy javitást,mostmár látja a vistát de mindig az xp jön be és nincs boot menü hiába állitok akármit
  • Balumann
    az elég érdekes hogyha a windows xp-t se látja :/
    Akkor próbáld úgy, hogy manage OS entries, és ott add new operating system enty, beírod hogy Windows Vista (ami megjelenik majd a bootkor a választó menüben), majd megadod neki a meghajtó nevét (winXP -ből nézve kell, ha win xp-be csinálod - csak azért mondom mert nálam vista-n mindegyik meghajtónak más a neve :( és nem engedi cserélni :@), azután jónak kell lennie.
    Ja WinXP -t is írd be ha azt se látja ott (érdekes mondjuk)
  • urbijoe
    már 50x ujraraktam a boot menüt de nem látja
  • Tyco
    Érdekes, nekem is alaplapi soundmax hangkarim van de van microfon boost.
    Nekem a vista alapból nem is ismerte fel és a netről töltötte le hozzá a drivert. Ja és az enyém 32bites.
  • Balumann
    próbáld meg még1x, jónak kell lennie! (a végét próbáld)
  • urbijoe
    "Ha szeretnénk változtatni valamit ezen a bootoláson, vagy esetleg nem is jelenne meg a választás, akkor a VistaBootPRO –val lehetőség van megcsinálni/állítani!

Belehet álítani, hogy melyik legyen pl. a default Windows, és mennyi idő legyen a választásra, és még sok dolgot. Hogyha átállították, és mégse jelenne meg a boot menü, akkor felső menün katt a Bootloader –re, és reinstall the vista bootloader. (nekem erre akkor volt szükség, mikor a Windows XP –t újra kellett telepítenem)"

nekem semiféleképpen nem hozza vissza a boot menüt
  • urbijoe
    a vistaboot pro nem látja a vistát
  • bon
    VistaBootPRO bővebben a FAQ. De ha jól tudom akkor beteszed a Vista telepítő lemezt és azzal is helyre lehet rakni a boot menüt.
  • urbijoe
    ujraraktam a az xp-t és most nincs bootmenü és nem tudok be boot-olni vistával
    hogy tudom megint megcsinállni hogy legyen boot menü?
  • Hecker007
    nincs, felraktam az alaplap cd-ről a drivert, hang az van csak a mikrofon boost nem akar menni benne
  • endiboy
    az alap windowsosba sincs benne?
  • Hecker007
    hali
    tudna nekem valaki segíteni? felraktam 1 x64-es vistát, megy rajta minden jól de a soundmax hangkari vezérlőben nincs benne a microfon boost ami nagyon kéne, a többi részével semmi gond nincs egyedül ez nem megy :(:(
    valaki segítsen pls
    bye
  • Balumann
    biztos azért, mert biztosra akar menni, nehogy véletlen rosszul törölje ki :D (lassan de biztosan)!
    Milyen törlésre gondolsz egyébként?
  • Mister
    és miért ilyen rohadalom lassú a törlés? :)
  • Mister
    FLeKO:
    sirály, így már okés a dolog :)
    már csak az a kérdés, hogy a startupnál blockolja a powerstripet induláskor, és hogy ezt hogy tudom kiszedni belőle :)
    bocsi, láma vagyok, most kezdtem :)
  • asysoft
    Félreértettelek:) Azt hittem licenszre gondoltál. Ahogy írtad, az is menni fog mint az XP-d most, neten legálisnak fog látszani, de valójában nem lesz az.
  • FLeK0
    powerstrippel tudsz custom felbontásokat csinálni
  • Mister
    hali!

van egy olyan gondom, hogy a vista nem óhajtja 1280x768-ban meghajtani a monitoromat ( lcdtv ), csak 1360x768 vagy 1024x768-ban.
    namost mindkettőben nagyon hullámzik a kép, nekem az 1280x768 kéne.
    ( XP-n is ez volt az eredmény, csak ez a felbontás volt jó, de ott legalább ment )
    ATI X800 + ati vista béta driver 32 bit

van valami megoldás?
  • urbijoe
    meglepő modon az IE gyorsabb vistán mint a Firefox,
    firefox lassabb és egy csomo oldalt nem hoz be ,amit az IE igen
    ez xp-n forditva van
  • kirol
    Na mert szerintem is, így nem lesz semmi gond. :)
  • Newfronter
    Azt nem tudom hogy melyikről pontosan mit lehet upgradelni, mert itt is vannak kikötések sajnos ha legálisan akarod használni.

De amúgy full lesz...
  • kirol
    De akkor miért ne menne fel rá a Vista? (asysoft írta, hogy nem jó)

Mert gondolom az is full Pista lesz, ugyanúgy mint az XP, amit most írtál.
  • Newfronter
    Csak annyit jelent, hogy kellene lennie egy eredeti másik Windows-nak amit upgradelsz. Csak a licensz neve a Frissítési licensz, attól még megkapod a full Windowst.
    Szóval ha kijönnének hozzád ellenőrizni és ha nem lenne nálad egy eredeti másik oprendszer, akkor illegális azon licensz alatti oprendszer megléte, az egy dolog hogy a neten eredetinek látja...
  • kirol
    " Campusos XP nem jó, mert az is upgrade:)"

Akkor mi a halált jelent az, hogy Update?

Mert én a Campus -os XP-met mindig leformatált vinyóra, a cd-ről bootolva telepítem fel. Nem pedig 3.1-et frissítem XP-re.
  • Newfronter
    De jó frissítésekhez, semmit sem ellenőriz a winupdate. Ha 30 napos verziód van akkor is Genuine a windows, ha KMS aktivált a rendszer akkor is Genuine. Ja és CD kulcsot meg nem ellenőriz, mert a VLM verzióhoz nem kell.
  • 86troland
    közben nekem sikerüt ez a KMS aktiválás
  • Mr. Perfect
    Kit érdekel a frissítés? Ehhez is tuti lesz majd olyan mint az XP-hez pl. az Autopatcher. Lelkes emberek mindíg lesznek... :))))
  • FLeK0
    Egyelőre még semmi sem bizonyította, hogy ilyen gondok lennének vele, csak az ms riogat a hülyeségeivel.