40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Némi info: link

A winyó darálás dolgot sose értettem, hogy miért probléma, azért van a winyó, hogy dolgozzon. Tisztára mint a miért eszik olyan sok memóriát a Vista probléma, szintén azért van, hogy használja a rendszer.
  • torok6
    Pontosan mit javít a SP2? Nem dolgozik anyit a vínyó?
  • GPx8
    Tudna valaki adni egy SP2 linket, amiben a Magyar is benne van?
  • Met
    el se indul a vista :D
  • Met
    akkor kipróbálom azt, hátha azzal megy a tdu
  • fery02
    Igen, igazad van. Csak én még a legördítőmenüs megoldásra gondoltam, ott ugye több kattintás szükséges mindenképp.
  • wuszter
    Nem ír ki semmit csak rákattintanák a felhasználófiókra bevillan a háttérkép és el is tűnik majd kiírja a felhasználó kijelentkezett.És bejön +int a felhasználó fiókok ikonjai.
  • [HUN]FaTaL
    Nem, csak egyszer kell aktiválni, de ha nem aktiválod 30 nap után nem működik.

#38390: Vagy ha aktiválod, gondolom kiírja hogy bejelentkezés előtt aktiváld.
  • wuszter
    És ezen csak reinstall segíthet?
  • Met
    30 naponta aktíválni kell?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az SP2-es kigyós-t is?
  • [HUN]FaTaL
    Le kellett volna aktiválni, gondolom letelt a 30 nap.
  • [HUN]FaTaL
    Notebookon én is használom a sleepet, az villámgyorsan felkel. :D
  • wuszter
    Szaisztok.Új vagyok még itt és a Vistában is.Egy kérdésem lenne,mitől lehet az hogy van 2 felhasználófiókom és bejelentkezés után egyből ki is jelentkezik.Mit lehet ezzel kezdeni?
  • Dzsini
    nekem reboot csak 3-4 hetente szokott lenni (vagy még ritkábban), amikor a windows update könyörög iránta. amúgy hibernálok (a hybrid sleepet is be lehet állítani, hogy 1 perc alvás után lekapcsoljon, nem kell várni egy áramszünetre) - visszakapcsoláskor nekem még nem volt, hogy fél percnél többet dolgozott, igaz ez egy több, mint 3 éves laptop, nincs túl sok külső USB-s dolog rákötve (egy külső HDD, pendrive a readyboost miatt, drót nélküli egér antennája)
    A vista elég jól rendbentartja már álló helyzetben a gépet, nem véletlenül tették el jó mélyre a restartot, alapesetben nem kell használni, az altatás+hibernálás bőven elég.

slylecz13: sajnos nem tudom mit lehetne kezdeni vele, nekem még sosem sikerült ad-hoc kapcsolaton át netet megosztani, csak úgy, ha a hálókártya tudott bázisállomásként működni.
  • slylecz13
    Sziasztok!

Lenne egy tök amatőr kérdésem:

Van két Acer laptop, az egyik csatlakozik LAN-on az internetre (ezen Vista SP1 van) a másikat (amin XP SP3 van) pedig ezen keresztül szeretném WLAN-al hozzákapcsolni (ad-hoc).
    Megadom a hálózat nevét, a biztonság tipusát (WPA2), majd jelszó és végül felajánlja, hogy megossza-e az internetet. Kiválasztom, de a következő üzenetet írja ki:
    A Windows nem tudta beállítani az internetkapcsolat beállítását (ICS).

Mit rontottam el?

Segítségeteket előre is köszönöm!
  • [HUN]FaTaL
    Meg mire felébred (egér, bill stb.) az egy csomó idő vagy 2 perc a sok USB-s eszköz miatt, attól meg alig hosszabb a boot ideje.
  • [HUN]FaTaL
    Hibernál is de attól még sleepben tartja, hibernálás csak áramszünet esetére van. Kibírom a bootot, szeretem ha tiszta rendszer indul nem egy egy hete használt szar. :D 4-5 naponta ha egyfolytában megy a gép akkor is újra szoktam indítani.
  • Dzsini
    a Vista hybrid sleepje hibernál néhány perc után (amennyire beállítod), akkor pedig nem fogyaszt (teljesen kikapcsol), és az előbbiből 5-10 másodperc, az utóbbiból max. fél perc alatt ébred.
  • [HUN]FaTaL
    Klikkel hamarabb kinyílik. :D

#38378: Nekem nem kell sleep, ne fogyasszon áramot 10 órán keresztül ha nem vagyok itthon. Majd sleepelem ha akarom. :D
  • DjPremier
    Én olyan kijelentkezö képet akartam mint XP alatt,azért köszi akkor marad a legördülö menü.
  • Dzsini
    a sleep pont jó nem? hybridbe rakja, ami hibernál is, 10 percre rá (beállítás szerint) meg lekapcsol.
    ráadásul azt is be lehet állítani az energiagazdálkodásnál, hogy mit csináljon powergomb megnyomásra.
  • tompka
    A start menüben a nyilacskára minek rá klikkelni? Csak ráviszed az egeret, oszt lejöt a további mód. Nem kell katt. :)
  • [HUN]FaTaL
    Billzeten nekem csak log off meg sleep van, de én is power gombbal szoktam :D
  • bon
    Én az ott lévő piros gombra gondoltam. Így két kattintás, pont mint a korábban linkelt képen. De ezzel az alkalmazással mindeggyik leállító funkció elérhető többek közt: link
    de gondlom sok féle egyéb leálításal kapcsolatos kis progi található.
    De még átböngészném a csoprotházirendet is a Vista-ban, hátha van egyéb lehetőség ami bekapcsolható.
  • [HUN]FaTaL
    Állítsd át és akkor leállítja.
  • xNoodlex
    Hmm, piros leállás gomb nekem aludni küldi. Legelőször be is ugratott.
  • Dzsini
    powergomb megnyomása a gépen/billentyűzeten (0 klikk)
  • [HUN]FaTaL
    Én is az egérkattintásokra.

Vista: Start->Nyilacska->Művelet (3klikk), esetleg leállításnál Start->Piros leállás gomb (2klikk)
    XP: Start->Leállítás->Művelet (leállítás, újraindítás, kijelentkezés) 3 klikk
  • freestyler8
    sziasztok!
    van egy egyedi problémám, de hátha tud valaki segíteni:
    van egy kis vista-s problémám:
    semmilyen rendszerbeállításba nem tudok belépni, még az asztalon a testreszabás menübe sem. ha rákattintok, bejön a kurzor melletti töltést jelző animáció, vár egy kicsit, majd nem jön be semmi.
    nincs rendszergazda fiók, csak 1 fiók van amit használok.
    a vezérlőpultba be tudok lépni, viszont a felhasználói fiókokba, vagy bármilyen mélyebb beállíátsba nem!
    próbálkoztam, a system vagy a rendszergazda fiók engedélyezéssel, de az sem ment mert ahhoz sincs jogosultságom h engedélyezzem :S:S
    a vezérlőpult bejön, viszont a felhasználó fiókok már nem.
    ha bárki találkozott már ilyennel kérem, hogy írjon!
    [email protected]
    előre is köszi
  • fery02
    Az egérkattintásokra értettem a számot, nem a lehetőségek számára.
  • DjPremier
    Visszaállitottam és nem találom amit irtál.

• Dzsini
    nekem 1 :) amikor szól a winupdate, hogy újra kell indítani, akkor rányomok. amúgy powergomb a gépen sleep/hybrid sleep, másra nincs szükségem... ezt a leállítós menüt utoljára XP-n láttam.
  • bon
    Alapból Aero-val a start menüből indítva nem ilyen. Utoljára nekem xp-ben volt ilyen tartományból használva. De Vista-nál már tartományba se így néz ki. Kapcsold vissza az alap Vista stílust és utánna a start menüben már a piros gombbal leáll a rendszer (már ha az van beállítva). A mellette lévő kicsi gombbal meg választható a többi leállítási mód.
  • [HUN]FaTaL
    Miért eddig XPben mennyi volt?:D

Start, Leállítás, Újraindítás

Pont ugyanúgy 3:D Viszont a leállítás 1-gyel kevesebb gomb lett, szerintem jó ez így.
  • DjPremier
    És hol kell a Vista-ban? Hogy ne ez a legördülös menü legyen?
  • fery02
    Aha, akkor ok.
  • bon
    Ez csak kinézet, állítható.
  • fery02
    Tényleg, vajon miért változtatták meg a Vistán ezt a leállítást menüt ilyen legördítős menüsre? Mert pl az XP-n is olyasmi volt, mint a Win 7-en, egy gombnyomásra el lehetett intézni mindent, Viszont Visztán, ha pl az alap felkínálás helyett Újraindítani akarunk, az már 3 balegérgomb.
  • DjPremier
    Most ilyen a Vista leállitás menüje:

Lehetne ilyet varázsolni belöle?

Köszi
  • Dzsini
    valószínűleg igen, ez a driverek dolga :)