Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Senki nem használ Media Centert?😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

kifli
sok memória azt jelenti hogy 6gb fölöt
bon
Nem ajánlott, vannak programok amik igénylik a meglétét.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

xNoodlex
3 vagy 4 giga memória mellett már tiltható a pagefile? Valahol azt olvastam, hogy sok memória mellett érdemes.

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

Narxis
Media Centerben hol tudom átállítani antennáról kábelre a televíziós jelforrást? Ma kaptam meg a Media Center kompatibilis Leadtek tv-tunerem de hiába végzem el a Feladatok-->Beállítások-->Televíziós jelforrások beállítását, nem kérdezi meg tõlem hanem kiírja, hogy antennára állította, ezután már csak a mûsorújságot tudom beállítani.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

[HUN]FaTaL
CPU-z, de minden mai proci, amit írtál az is tudja a 64bitet. Szeptember óta használok 64bitet, semmi inkompatibilitással nem találkoztam eddig.

http://goo.gl/gd6Zi5

Rendben,köszi mindenkinek<#worship>

&#9733; &#27748;&#22982; &#26446;

bon
Igen jó, és a programokkal se volt még gondom. Listát nem tudok adni.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Fölösleges ilyenekkel foglalkoznod.Elindul minden!64bit meg 4GB RAM felett érdemes.

Ilyen:
Intel Core2 Duo-2,8GHz/1066MHz LGA775 3MB Box

Prof,köszi!
Van lista valahol arról,hogy melyik játékokat-programokat lehet futtatni alatta?
Amúgy jó?Megéri a 64bit-es rendszer?Memóriám van bõven tehát ezért már érdemes sz.tem..

lck
Ha új gyártmány akkor igen - az új procik már mind 64 esek.
De írd ide hogy milyen processzor típusa és aztán megmondjuk.
bon
Minden manapság kaható új gép processzora támogatja a 64bit-et.

Hali!
Vettem új gépet és szeretném megtudni,hogy 64bit-en használhatnám e a vista-t.
Mibõl lehet ezt megtudni?köszi

Nos van egy progi, ami kell hozzá, a neve: HxD (ha így beírod, megtalálja, még magyarul is).
Elindítod a progit, elõször be kell menni: Eszközök, Beállításokba, ott a biztonság fül alatt ki kell venni: "A lemez olvasásra való megnyitása alapértelmezettként.
Majd Eszközök, Lemezmeghajtó megnyitása.
Ha a gép látja a vinyót, akkor itt megjelenik, mint fizikai meghajtó.
Megnyitja, majd jön a keresgélés.
Egy nagy Hexa adattábla jön be, ott meg kell keresni a következõt (eléggé az elején van)
1C0 sor, 2. oszlop. Ha logikai meghajtód van, akkor itt a "42" érték szerepel. Ezt kijelölöd, és átírod "07"-re (természetesen az idézõjelek nélkül.
Majd újraindítod a gépet (vagy nálam racket), és mikor újra beolvassa a merevlemez tartalmát, mûködni is fog, nekem még importálnom sem kellett õket, egyszerre megjelentek az intézõben.
Mindenki a saját felelõsségére tegye ezt, mert ugyebár minden gép más, nekem bejött ez a technika egy 1Terás és egy 500 Gigás Samsung vinyón, de lehet másnak nem lesz ilyen egyszerû.
Remélem segített ez a kis írás.

Találtam egy Vista SP2 loadert! SP2 loader Próbálta már valaki akinek fenntvan az SP2?

Dzsini
szerintem nem árt ha leírod, másnak késõbb még jól jöhet - gratula a megoldáshoz <#eljen>

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lehet páran emlékeznek a problémámra, hogy nem ment Vista alatt a mobil rackben lévõ két merevlemez.

Megvan a probléma.
Méghozzá az, hogy úgy tûnik a Vista nem szereti az XP alatt létrehozott dinamikus partíciót.
Megoldás: konvertálás alaplemezzé.
Ez adatvesztéssel jár persze. Vagy nem?
Én találtam egy cikket neten, kipróbáltam, és mûködött, adatvesztés nélkül konvertáltam alaplemezzé.
A megoldás: HxD nevû hex editor.
Ingyenes progi, megnyitod a lemezt, és csak egy Hex értéket kell megváltoztatni, és máris alaplemezként ismeri fel a Vista, nem dinamikusnak (magyarul egyáltalán nem ismeri fel)

Ha érdekel, leírom hogy kell.

Mi okozza azt, hogy ha vmit töltök maxal a netrõl, akkor a proci 100%-ra megy? Múlt hónap elején emelték a netet, és azóta ilyen. A régi sebességgel nem volt ilyen jelenség.

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

[HUN]FaTaL
1. Passz, utálom az intézõt, TCMD-t használok.
2. Nekem a régi notebookom XP-s volt és ugyanúgy gigabiten ment mint a mostanival ami Vistás, úgyhogy nem tudom mi okozhatja :/

Dante73
Játékok alatt sincsen baj a gépp(em)el.
Nekem csak 2 gondom van Vistával. 1; Szereti elfelejteni az intézõ a mappák beállításait, és akkor átállít mindent, az ikonmérettõl, a mappák helyéig, mondjuk a D meghajtón. Tépem a hajam, mikor megint ABC sorrendbe rakja a cuccaim. Ezt úgy kerülöm ki, hogy a 2 leggyakrabban használt mappa, lent van tálcán, akkor nem bántja. 2; A vistás és az XP-s gép közt, 6-8 gigának kell 2 óra, hogy átérjen, szóval marha lassú. Gondolom, valami jogosultsági, vagy driver gond lehet. Hosszú órákat töltöttem már a probléma megoldásával, eddig semmi.
A gyorsaság, meg mondjuk GTA4, vagy Crysis alatt jönne csak jól, a többi így is minimum 30 FPS, maximum beállítással, onnan meg mindegy, hogy 30, vagy 33....

http://www.freetvmaci.info/

[HUN]FaTaL
Nekem már rég gyorsabb mint az XP, játékok alatt meg aztán leszarom 😄

Mintha picit gyorsabb lenne (desktopon).

Dzsini
Újítások:
- Bluetooth 2.1 támogatás
- Blu-Ray lemezek írásának támogatása
- Windows Connect Now integráció vezetéknélküli hálózatokhoz
- exFAT fájlrendszer támogatás UTC idõzónával
- VIA 64 bites processzor támogatás
- Javított alkalmazás kompatibilitás
- Javított WLAN kezelés
- Windows Search 4.0 integráció
- Javított RSS Minialkalmazás
- Frissített programkódok, nagyobb stabilitás
- Szervizcsomag takarító eszköz (Compcln.exe)
- Windows Media Center (WMC) fejlesztések
- Lehetõség a nyitott TCP kapcsolatok maximális számának állítására a rendszerleíró adatbázisban
- Javított energia kezelés, amit a Csoport házirendben lehet állítani
- Egyéb számos javítás, közel 700 hotfix és újítás.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dante73
Kíváncsi vagyok, gyorsul-e valamit, vagy csak az eddigi frissítések, +néhány biztonsági "marhaság"... Hogy nem lesz XP SP2 szintû, az tuti, az eddigiek alapján.

http://www.freetvmaci.info/

Dzsini
általában néhány hét szokott lenni az RTM után - kiválaszthatóan talán már a mostani patch tuesday-en, kötelezõre jövõ hónapban vagy azután.

Mikor jön az update-ról leszedhetõ sp2?

[HUN]FaTaL
SP2-t bele lehet már valahogy integrálni a korábbi telepítõkbe?:/

nah majd ha van valaki okossabb aki tudja mi van irja le!😊

GA-EP43-DS3L | Intel Dual Core E5200 | 2x2 GB Ram 800Mhz | Shapire HD 4830 http://lokerz.try.hu/ Ha ingyen akarsz dolgokat szerezni!

Ez esetben elfogyott az egyébként is hézagos tudásom! 😊 PH, alaplapodnak megfelelõ topik... ennél bölcsebb nem tudok lenni! 😊))

www.smart-bus.hu

A legujabb van fenn az f8-as itt a linkf8-as a legujabb megis kekhalal hibernalaskor, mi lehet meg gond?

GA-EP43-DS3L | Intel Dual Core E5200 | 2x2 GB Ram 800Mhz | Shapire HD 4830 http://lokerz.try.hu/ Ha ingyen akarsz dolgokat szerezni!

Én EP-45-re gondoltam... nem is néztem az aláírásod! 😊 Keresd ki a legfrissebb nem bétát... ( béta biost én tuti nem tennék fel! 😊 )

www.smart-bus.hu

bon
Állítsd át olyan idõpontra a frissítést amikor nem alvó álapotba van a gép tehát használod.

bexinho
Hello!

Mitõl lehet a crash dump hiba? Ez egy adott játéknál jön elõ. Ezt miért okozza a vista?

FM karrierem: FTC, York City - http://fmhunftcyc.blogspot.hu/

Hol lehet beállítani, hogy az update ne ébressze fel a gépet alvó állapotból? Ma 3kor szépen felbõgött vas, és nem volt jó érzés. 😊

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

F9 az beta , nem baj?😄

Gigabyte alaplap igaz? 😄 Új BIOS-t neki... ha DS3-s, akkor F9-s...

www.smart-bus.hu

Nem tudna valaki megmondani hogy miert kapok hibernalaskor kekhalalt szinte mindig? a bios-ba nincs valami jol beallitva?

KranaZoli

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Partíció méretezése: Partition Magic
Lemez tisztítás (meg rendszer): TuneUp Utilities

Én ezeket használom legalábbis 😊

Dzsini
Lehetséges, vannak aktív particiót átméretezni képes programok, keress vissza a topic alján a keresõvel a "partition" szóra, és találsz néhány ajánlatot. De fontos, hogy mindezek veszélyesek is lehetnek, ezért biztonsági mentés készítése ajánlott a használatuk elõtt.
(zárójelben: 16 giga szabadon szerintem bõségesen elég egy rendszerpartíción, és bármennyi is van, azt a Vista boldogan fel fogja töltögetni rendszervisszaállítási meg árnyékmásolati fileokkal 😊 - ennek a megzabolázásával kapcsolatban pedig szintén vannak a topciban cikkek)

Stefibaba
Üdv: Arra van valami lehetõség, hogy a C meghajtóhoz (azon van a vista) utólag adjak tárhelyet? Mert valami oknál fogva elfogyott a hely (van még 16GB de az lótúró) és szeretnék még adni hozzá úgy 50-100GB-ot (1 terás vinyóm van és még egy régebbi 230GBos) Ez valahogy lehetséges, vagy békéljek meg azzal a 16GB-al?

Szokj meg, vagy menj el! HÉÉÉ, hova mész?! GTA IV: Sulytas

Dzsini
én amúgy laptopon úgy szoktam, hogy átállítom az energiagazdálkodást, hogy a képernyõ lecsukására ne csináljon semmit - és lehajtáskor bõven annyira nyitva marad, hogy még a médiakezelõ gombokhoz hozzáférjek...

Dzsini
marha nehéz ám ilyet találni 😊 egy ideje mókázok vele, ki is próbáltam párat...

bon
Köszi, de nem lett jó, mert valóban lekapcsolja a képernyõt, debiilentyût használva egybõl visszakapcsolja. A cél meg az lenne, hogy ne legyen képernyõ bekapcsolva, de a gépet lehessen használni teljes körûen billentyûzetrõl.

Dzsini
wizmo - ezzel esetleg lehet próbálkozni, tud olyat, hogy kikapcsolja a monitort és az egér érzékenységét 0-ra veszi, meg van blind lock-ja... ezekkel talán lehet kombinálni valamilyen shortcut-ot

hispan2
#37951 valaki?

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

[HUN]FaTaL
A "képernyõ átállítása kimenetre" gombbal általában van egy "egyik képernyõ sem" állapot.

bon
Én még nem találkoztam ilyennel, csak a képernyõ átállítása a kimenetre és a laptop kijelzõn a kép lekapcsolása. De az érintett laptopnál állítólag ez nem mûkõdik ha nincs valami monitor vagy projector rádugva. A készüléek meg integrált intel vga-s.

Lehet én vagyok hozzánemértõ, de szinte összes notin alapból van ilyen kombináció általában FN + valamelyik F gomb ... ATI chipes kártyáknál meg összevissza kombókat lehet beállítani a különbözõ kijelzõk kapcsolgatásához.

bon
Kicsit OFF, de rövid leszek. Szükségem lenne egy olyan programra amivel a laptop képernyõjét lehet kikapcsolni billentyûzet kombinációval, vagy parancsikonról. Majd szintén bill. kombinációvalvagy egy másik parancsikonnal visszakapcsolni. Feltétel még, hogy a billentyû használat közben ne kapcsoljon vissza a képernyõ, csak kobinációra. OFF vége.