40038
-
Livius #38438 Lehet hogy nincs megnéztem a lapod oldalán. De default az van, állítsad be arra. -
#38437 Hát ez az,hogy ár/érték arányban nem jók és akinek számít a pénz és sajnálja a +10 esetleg 15k -t csak azért,hogy Nvidia... -
#38436 Én biztos maradok az Nvidia-nál, neki is vannak nagyon jó kártyái, az ár/érték meg kevésbé érdekel. -
mounteverest #38435 Akkor azt mondjátok, hogy cseréljem vissza az nvidia kártyát egy atira? 3 napon belül minden kérdezés nélkül vissza kell cserélni és kész.
A hibaüzenetre van valakinek valami tippje esetleg? -
#38434 Én is ezt vallom amelyik a jobb azt kell venni jelenleg az ATI ezért azt...
Pedig régen igencsak Nvidiás voltam de semmi értelme egyik oldalra se húzni beláttam :D -
#38433 nekem nincs ilyen problemam ettol fuggetlenul en is varom a windows 7et -
#38432 nekem nincs ilyen problemam -
mounteverest #38431 Valaki esetleg ismeri ezt a hibaüzenetet: WimFsf.sys Page foult in nonpaged area
Köszi -
mounteverest #38430 Sajnos nekem nincs (vagy nem találom) az exit menüben BIOS optimizied lehetőség. Lennie kell vagy lehetséges, hogy nincs? Esetleg máshol? -
#38429 A rékerdezés Windows 7-ben is megvan, a neve UAC, kikapcsolása nem ajánlott. De ha annyira kiakarod akkor a www.lacy.hu-n megtalálod a módját. A minden rendszergazdaként ""baromság"" szintén benne van a Windows 7-ben (de már XP-ben is benne volt) egy hasznos dolog. -
Rodman6 #38428 1. Nem hinném hogy hardverhiba, mert elég korszerű gépem Vistához viszonyítva. Na jó nem 1 óra de legalább 1 perc, töltöget állandóan. Az XP is fent van, azzal szinte hang nélkül telepít mindent. Hol lehet kikapcsolni ezeket az idegesítő rákérdezéseket és ezt a "mindent Rendszergazdaként" baromságot? Másolni sem enged akárhova.
2. A Sajátgépet(itt már számítógép) megszokásból használom, nem mindig van kedvem belépkedni a total commanderbe. Hát nem tudom, nálam egyáltalán nem hasonlít a klasszikus sajátgépre. Hasonlítani hasonlít, de a legördülő menüs részében elég idegesítő hogy nem csak a meghajtók jelennek meg, hanem minden hülyeség ezeken kívül. Internetes előzmények, stb. -
#38427 Minden általános dolgot ki-be lehet kapcsolni, amiket írtál, azok közül egyik sem a Vistának a hibája.
Az "1 órát kell várni" (ha csak nem túlzásnak vetted) dolog az inkább hardver hiba. A sajátgép meg ugyanaz, mint XP esetében. :D Am minek egyáltalán sajátgép? -
Rodman6 #38426 Már alig cárom a windows 7-et! Ennyire idegesítő oprendszerrel mint a Vista, még nem volt dolgom. Egyszer akarok telepíteni valamit, akkor is egy órát kell arra várni hogy rákérdezzen engedélyezem-e a futtatását. Már az is idegesítő hogy egyáltalán rákérdez. A Sajátgépben egy óra alatt találom meg a könyvtárat amit keresek, de magát a meghajtót is. Ennyire elkényelmetleníteni csak szándékosan lehet. -
Livius #38425 Szerintem kurva mindegy Ati vagy Nvidia, kinek mire van pénze és azért melyik a jobb, ez a lényeg. -
#38424 :D
Nvidia jó ideje hátrányban van az ATi-val. -
Livius #38423 Aqua a legnagyobb gecik, csak úgy véletlen nem szokták oda adni a garancialevelet mikor veszek valamit. -
mounteverest #38422 Igazából mióta gépeket veszek ide járok (konkrétan Aqua) és még soha nem volt semmi gondom. Amikor kérdeztem, hogy atit vagy nvidiát ajánlanak akko azt mondták, hogy az nvidia jobb. -
Livius #38421 Hát a számtech boltod valószínű a raktáron lévő cuccait akarta neked lepasszolni, mert ehez a laphoz egy Ati kártya sokkal jobban passzolt volna, és azt jobban is szeretné. -
Livius #38420 Az egyik az alapbeállítást csinálja, a másik egy optimálisat állít. Mikor kilehet lépni, abban a menüben vannak ezek. Elöbb próbáld ki a az optimálisat.
-
mounteverest #38419 Ne haragudj, de sajna annyira nem vagyok otthon BIOS-ban. Mit jelent a BIOS default vagy optimizied settings?
Köszi -
Livius #38418 Nyomj egy BIOS defaultot, vagy optimized settingset. Nézd úgy utána. -
mounteverest #38417 És hogyha a memória nem szimpatikus a gépnek attól még az xp felmegy a gépre (mert az simán felment)? Csak a vista nem? Vagy ez így már nem erre utal. Amúgy az alkatrészeket a számtech boltba ajánlották, mert direkt kértem, hogy nehogy beleszaladjak valami ilyenbe. -
mounteverest #38416 És hogyha a memória nem szimpatikus a gépnek attól még az xp felmegy a gépre? Csak a vista nem? Vagy ez így már nem erre utal. Amúgy az alkatrészeket a számtech boltba ajánlották, mert direkt kértem, hogy nehogy beleszaladjak valami ilyenbe. -
#38415 Mivel frissen összerakott gép, én valami hardver inkompatibilitásra gondolnék. pl. memória nem szimpatikus a gépnek. -
mounteverest #38414 Sziasztok!
Nekem van egy kis gondom, és sajnos nem nagyon tudom, hogy kihez fordulhatnék. Vettem egy teljesen új gépet, amit annak rendje és módja szerint egy informatikus haverommal össze is szereltünk.
Röviden kb annyi a gépről, hogy AMD Phenom x4 Quad-Core 9600
Gigabyte 1 gigás 9600 GT videókártya
4 giga ram
Asus M3A78-EM alaplap
A gondom az, hogy elkezdem telepíteni a 64 bites vistát és addig jutok, hogy beolvassa a windows a fájlokat aztán újraindul ez a folyamat és végtelenítve ezt csinálja.
Vajon kell valami beállítás a BIOS-ban vagy valami más, mert nem nagyon tudjuk, hogy mi lehet ez.
Ja és nem legális a vista.
Előre is köszönöm a segítséget. -
#38413 akkor mindenképp a HDSentinelt tedd fel, a folyamatos vinyómunka + álló rendszer az hardverproblémát is jelenthet. -
#38412 vírus,féreg nincsen, a greasemonkey ki van kapcsolva és általában az sg van megnyitva, vinyó meg dolgozik folyamatosan ezalatt
szerk: HDSentinel véleménye: A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.
-
#38411 processzorterhelés milyen ez alatt? indítsd el a taskmanagert (ctrl+shift+esc) és figyeld jobb lent az ikonját előtte és utána. Nem lehet, hogy bizonyos weboldal meglátogatása okozza, és az egyik firefox plugin akad be? vagy MSN valamilyen bővítménye? Vírus, féreg szempontból rendben van a gép? Vinyó mit csinál állásidő közben (folyamatosan dolgozik vagy áll)? tegyél fel egy HDSentinel-t, és nézd meg, nem-e annak van valami baja, azt tud ilyen tüneteket alkotni.
-
#38410 Service Packet mindig érdemes feltenni. -
#38409 Kérdés: újabban jópárszor előfordul, hogy befagy a gép fél-egy percre, utána megy tovább mintha mi sem történt volna... Ez mitől lehet? Nincs leterhelve, msn+mozilla fut, semmi más, az install pedig márciusi -
#38408 érdemes feltenni, torrenteken megtalálható az RTM 36 nyelvű változat, az már elérhető és ez egyezik a nemsokára remélhetőleg megjelenő hivatalossal - ha ezzel nem akarsz foglalkozni, akkor várni kell a magyar változatra Windows Update-en.
nem létfontosságú amúgy, itt le van írva, hogy mi került bele, emellett többen beszámoltak arról, hogy csökkent a gépigénye egy kicsit, és még pörgősebb lett a rendszer. játékok terén nem számít a tesztek alapján, inkább az ablaknyitogatás meg ilyesmik terén érezhető. -
simonl #38407 Sziasztok,
Legális Vista Home Premiumom van, magyar nyelvű, rendesen, naprakészen frissítve.
Érdemes ill. fel lehet tenni már az SP2 -t? Ha nem miért nem, ha igen hogyan?:)
Köszi -
#38406 Húzd le torrentről az RTMet bájtra ugyanezt fogják hivatalosan is kiadni (ugyanez van az 5 nyelvűvel is). -
#38405 SP2 magyarul mikor fog hivatalosan megjelenni? Már legszívesebben feltenném! :) -
#38404 Volt ilyen notebookom nekem is ami hasonló paraméterekkel rendelkezett, azon én is inkább hibernáltam a rendszert. :D Mire leállt az egy év volt, utána XP került rá. -
#38403 nálam 1,5GHz Celeron M, 1gb ram (+2 giga readyboost +2 giga pagefile), és a defrag van csak kikapcsolva - az indexelés már kész van, így 1-1 másodpercet dolgozik csak, rendszervisszaállítás meg az idle időkben elkészül, amíg épp nem megy sleep állapotba :)
defragot használok inkább külső programot alkalmanként.
azért érzem, hogy ez a vinyó nagyon nagyon lassú - ezért nagy élmény az SP2, meglepően sokat javítottak a memóriakezelésen és a swap elkerülésén. -
#38402 Notebookon megőrít ott minden ki van kapcsolva, indexelés, defrag, rendszervisszaállítás. Csak a superfetch marad, pedig nem egy 8 éves elavult notebook: Asus F5SL-AP344, Pentium DC T3200, 2gb ram, hd3470 -
#38401 Ja a winyó tekerés egyedül laptop-on vettem idáig észre, de megfelelő konfig esetén már ott se nevezhető zavarónak. -
#38400 Nekem a rendszer visszaállítás kivételével minden bevan kapcsolva és nincsenek gondjaim, persze látom, hogy teker a winyó. De nem okoz problémát a terhelés, egy vírus vagy ad-ware ellenőrzést jobban észrevehetőnek tartok. Az indexelést meg kifejezettem szeretem, szoktam használni a beépített keresőt. -
#38399 Mert közben semmit nem lehet csinálni úgy megöli az egészet azért. Mondjuk nekem rendszervisszaállítás ki van kapcsolva (felesleges) és az indexelés is mert sosem használom a windows keresőjét, a start menüben meg elég gyorsan megtalálja a dolgokat anélkül is. A superfetch meg hagy tekerjen, legalább gyorsabb utána a rendszer. :) Én ugyanilyen formában a ramhasználat miatti nyígást nem értettem sosem. Azért vesznek az emberek 4GB ramot hogy nézegessék, hogy mennyi szabad belőle?