40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • mounteverest
    Ma beviszem a szervízve a srácoknak a belinkelt képeket kinyomtatva hátha mondanak valamit, de ha nem akkor egyszerűen kihívok egy szerelőt és megcsináltatom vele a beállításokat, meg mindent, mert, hogy őszinte legyek nem nagyon szeretek olyan dolgokba belekontárkodni amihez nem értek (BIOS beállítás).
    Nagyon küszönöm a segítségeteket és remélem mostmár majd csak kiderül a gond.
  • [HUN]FaTaL
    Meg lehet változtatni az biztos, keresgélj még és állítsd be. :)

Nem hiszem, hogy nem jelentkezett a hiba, szerintem leszarták / nem értenek hozzá (utóbbit nem hiszem).
  • Livius
    De mennie kell majd a RAM-nak. Az asus oldalán írják hogy AM2+ cpu-val mennek az 1066-osok benne, és neked a cpu-d olyan, mennie kellene.
  • Livius
    Persze, ha már megy valami akkor az jó, ők készen vannak vele, a többit azt leszarják.
  • mounteverest
    Az alapján a link alapján megnéztem a BIOSomat és nem egyeznek az adatok, de sajna nem lehet (vagy inkább nem tudom) megváltoztatni őket. Létezik, hogy ténlyeg csak ennyi a gond, hogy nincs rendesen beállítva.
    De akkor ezt a szervízben miért nem mondták? talán azért mert ott nem jelentkezett semmilyen hiba és nem is foglalkoztak vele?
  • bon
    Mekkora volt a mérete annak amit elmentettél?
  • GPx8
    Sziasztok!
    A Windows Mail (6.0.6000) használok, aminek egy külön mappát adtam meg (C:\Mail). Ezt elmenettem. Újtatelepítettem a Vistát és most amikor visszamásoltam a mail mappa tartalmát, akkor csak az üzenetek fejléceit látom az üzenet törzsek helyett a "Az üzenet nem található" szöveg látható..! Mi történt? Nem is ott tárolta a mail-eket? Átb*szódtam? :(
  • zöldike manó
    sziasztok, kéne nekem segitség. vistám van aztán csak ma délután nincs internetem. (most nem a saját gépemről irok) :S nem tudom miért. Már újrainditottam a gépet is a routert is az adaptert is, mindent. És nem ismeri fel a vezetéknélküli hálózatot, pedig már fél éve ismerik egymást elvileg. (lehet hogy összevesztek?) ha tudtok segiteni, akkor megköszönném.
  • [HUN]FaTaL
    Jó lehet, de nincsen 1066 mhz-s memóriám, nem is foglalkoztam vele túlságosan, hogy hogyan kell beállítani. Ha kingmaxod van, akkor így, ha nem akkor meg a gáyrtó oldalán szerintem le van írva, de ha nagyon nem értesz hozzá inkább állítasd be szakemberrel.
  • Livius
    Azér kényes mert DDR2 ben igazából nincs 1066-os, amit már itt említettek. Be kell állítani jól a BIOS-ban, magától nem lesz jó, amit linkeltél az alapján lehet sikerülne.
  • mounteverest
    Az, hogy kényes az mit jelent? MAgyarul rápacsáltam rendesen velük, vagy csak egyszerűen be kell állítani és kész?
    Amúgy Kingmax ramok vannak a gépbrn, természetesen duálban.
  • Livius
    Hát ahogy olvasom valami kényes ramod van, és lehet normálisan kellene beállítani akkor menne, és ezért mondják hogy nincs semmi baja.
  • eNorti
    Sziasztok!

A következő a hibaüzenet indításkor:

RunDLL: A következő fájl nem tudott betöltődni: ssqOEtSK.dll

Valaki tud megoldást rá?
  • mounteverest
    Találtam egy ilyen cikket:
    http://209.85.229.132/search?q=cache:Uq_w6ZNQi20J:logout.hu/bejegyzes/kijo/hogyan_kell_beallitani_az_1066_mhz-es_ddr2_memoriat_az_on_gepeben/hsz_1-50.html+mem%C3%B3ria+id%C5%91z%C3%ADt%C3%A9s+1066&cd=4&hl=hu&ct=clnk
    Jó lehet valamire?
  • Benyo86
    Most már 6gépen van...Tanácstalan vagyok de most már biztos hogy frissités miatt van.
  • mounteverest
    A feszültséget beállították 2 voltra, de már hallotam olyat is, hogy ez kevés neki. Az időzítésről nem tudok semmit, arról nem volt szó a szerelőknél.
  • [HUN]FaTaL
    1066hoz jól konfigurálták a biost? (időzítés, feszültség) Mert az 1066os DDR2 nem szabvány és állítgatni kell a biosban az időzítést.
  • mounteverest
    Jaja, én voltam. Csak akkor kiderült, hogy azért nem ment föl, mert nem volt beállítva a memória feszültsége.
    Most már természetesen be van, de még mindig kékhalálozik.
    Ja és 64 bites SP2-es vista van fönnt.
  • Livius
    Milyen rendszer alatt megy ez? Neked nem ment fel a Vista 64bit, mert kékhalálozott meg fagyott?
  • Benyo86
    Sziasztok!

Olyan problémám van hogy nem müködik az internet. 4 gépen fut a Vista Home Premium és ebböl 3an ugyan az a jelenség megy és egyiken pedig semmi probléma. Ami a következő : Bejelentkezés után "csak helyi" kapcsolat van és nem kapcsolodik fel az internetre és elég sokszor csak a kék karika forog és elfehéredik a képernyő. Ugyan arra a routerre csatlakozik 3gép amiből kettő csinálja ezt a problémát és a laptopom meg rendesen müködik. Van egy másik gép teljesen függetlenül ettől és azon is úgyan ez a probléma. Én valami frissitésre gyanakszom.
    Nagy segítség lenne ha valaki tudna segíteni.
    Köszi
  • mounteverest
    Jaja, csak épen az a baj, hogy egy teljesen vadi új gépről van szó és a szervízben ahol már 3-szor is jártam, a folyamatos tesztek azt mutatják, hogy minden hardver rendben van.
    Létezik egáltalán, hogy ez nem hardver hiba?
    AMD X4 9600, Nvidia 9600 Gt 1 Giga ram, 2x2 1066 Hz ram, Asus M3A78 - EM lap, Chieftec 550 Wattos táp.
    A legnagyobb baj az, hogy hol 5 percenként csinálja, hol meg van, hogy megy 1 napot is.
    A szervízben (Aqua) meg azt mondják, hogy mivel nem jön elő náluk a hiba nem tudnak mit csinálni.
    ha megmutatom nekik ezeket a képeket esetleg tudnak rá reagálni valamit?
    Köszi
  • [HUN]FaTaL
    google alapján lap, proci vagy ram
  • mounteverest
    Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy mondd-e valakinek valamit a következő két hiba:

http://images.netbag.hu/20090623/00153274281.JPG
    http://images.netbag.hu/20090623/00153661135.JPG

Köszi
  • [HUN]FaTaL
    Jah lehet. :) Az nem érint, jól megvagyok az avasttal.
  • KranaZoli #38614
    Biztos. Mivel holnaptól lesz hivatalosan is elérhető az MSE is.
  • [HUN]FaTaL
    Holnap kedd, akkor szoktak jönni updatek, lehet, hogy holnap jön ki hivatalosan.
  • KranaZoli #38612
    Én most frissítettem manuálisan és felhozta az összes nyelvi fájlt. Pár percel ezelőtt még semmi nem volt. Úgy látszik már hivatalos....
  • [HUN]FaTaL
    Ez az RTM, bájtra ugyanez fog kijönni hivatalosan is, nyugodtan tedd fel.
  • fery02
    Viszont akkor akinek fontos a magyar nyelv, az gondolom inkább várja meg a hivatalos magyart, mert ha felrakjuk ezt, akkor lehet körülményes lesz felrakni ugyanazt a módosított fájljaival.
  • bon
    Nem
  • Bagoly81
    lehet csinálni 32 bites win ből 64 bitest updatettel?
  • KranaZoli #38607
    Egy rádiós bill. + egér párost használok 1db vevővel. Hiába veszem ki hadver eszközöknél, hogy az egér ne ébressze fel alvó állapotból a gépet (HID kompatibilis egér) az mégis felébreszti, ha megmozdítom.

Mit kellene még beállítani?!

Vagy ez azért van mert egy adón van a bill. + egér?!

• bon
    Hivatalos magyar még nincs, felrakni érdemes.
  • fery02
    1. Kijött már hivatalosan amúgy?
    2. Érdemes felrakni nem eredeti Vistára? :$
  • KranaZoli #38604
    Windows Vista SP2 magyar (498 MB)

Windows Vista SP2 magyar 64bit (781 MB)

Nem torrent. (usite.hu)
  • KranaZoli #38603
    Szerencsére nincs ilyen problémám vele és a valós idejű védelmének a sebessége is jó szerintem.
  • lck #38602
    Teszteltem már.
    Hatékonynak látszik.
    Viszont az én gépemen ( 1 magos proc. ) 5-15 másodperccel is megnöveli a programok gépindítás utáni első megnyitását. Ez nekem sok - várom a véglegest - hátha javítják ...
  • bon
    Felhasználótól múlik, mennynire meggondolt felhasználó, ha minden progit ész nélkül felrak, vagy minden a neten előforduló ablakra rákattint akkor szerintem max 1 hónap. Ha meggondoltan használja akkor két év is lehet simán.
  • fery02
    Gondoltam. Azért köszi!
  • [HUN]FaTaL
    Vistás gamék dx9.