40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Apocalipto
    Evriting iz pássziblö.
  • tompka
    ja xD
    De már nem találom a fájlt. Ez törölte magát a munka után? :D Terminator fájl xD
  • Apocalipto
    Vajon miért > Vista SP2 Service Pack Clean-up tool (Compcln.exe)
  • tompka
    Az sem hozott sokat. Amúgy minden héten csinálok újat, és a régit törlöm.
    De találtam vmi compcln.exe fájlt :D Na ez visszahozta az SP2 előtti helyet :)
  • Apocalipto
    Rendszer visszaállítási pontok törlése?
  • tompka
    Hogy lehet visszanyerni egy kis helyet az SP2 telepítése után? Lemezkarbantartó nem hozott szerencsét. :(
  • Firerock
    hogyan tudok vista backupot csinálni?
  • GPx8
    A Vista mentésből (backup) vissza tudtam állítani a fileokat, de az elküldött elemeknél továbbra is csak a fejlécek vannak meg és néhány beérkezett üzenetnél is ez a helyzet. Ezeket elvitte a cica vagy mi?
  • avman
    át lehet szabni a vista kezelőfelületét xp-sre?
    ami nekem nagyon hiányzik: a szokásos gombok (törlés, visszavonás ikonja).
    illetve bal oldalt részletek menü, ami most sokkal szarabbul és kevesebb részlettel alul van.
    sokkal áttekinthetőbb, értelmesebb volt a régi megoldás, ráadásul az mkv file-ok adatait (hossz, stb.) egyáltalán semennyire nem írja ki a vista. ez a bal oldali menüsáv, ami van, egyáltalán semmire sem jó nekem.
  • bon
    A google talált alapján egy trójai vírus
  • Benyo86
    Probáltam felrakni az sp2-töt de mindig újra inditja magát kék halálos hiba üzenettel. Nem tudom elolvasni hogy mit ír ki mert olyan gyorsan eltünik. Secdir.sys-re panaszkodisenk. Valaki segít már légyszi :)
  • xNoodlex
    Akárhányszor.. legalábbis én az OEM XP-met 9 éve használom és már telefonáltam vagy hatszor miatta, de simán lement az aktiválás, semmit nem kérdeztek, csak a CD-kulcsot és már adták is az aktiváló kódot.
  • RETROB0Y
    egy gyors kérdés

Azt tudom hogy OEM Vistat neten csak 5ször aktiválhatok, de teleonon hányszor leht?

MErt fontos lenne tudnom nehogy átlépjem a licitet
  • Benyo86
    Hello!

Múltkori probléma megoldott.
    Most viszont új problémám adodott és ez ügyben szeretném kérni a véleményeteket, segítségeteket.
    Szóval kb novemberbe telepítettem fel Vista Home Premiumot a gépemre (5200+ 4gb 800mhz ati 4670 + 3vinyó) és egyészen kb áprilisig tökéletesen ,gyorsan stabilan müködött a rendszer míg az említett időpontig elkezdett fagyogatni a gép. De úgy hogy beakad a hang nem mozdul semmi,néha utána újra is indul. Aztán jött a teljes összeomlás. Gondoltam bekaptam valami vírust és ezért format c: és újra raktam a vistat. Azóta sem az igazi. Felraktam minden drivert a gyártó oldalakról. Most nem akad be a hang nem fagy le a klasszikus módon hanem néha tök véletlenszerű időközönként megáll az egész. Elkezd pörögni a kis kék karika, aztán amire rákattintok elfehéredik kiírja felül hogy nem válaszol. Az egér müködik ha éppen ment valami zene winampaban akkor az tovább megy a szám végéig. Grafikai alkalmazásokra használom föleg (maya, photohop,after effect) és elég kellemetlen ez a véletlenszerű fagyás, sokszor a nem metett munka oda. Szerintetek mi lehet a hiba oka? Nem tudom megmondani hogy mindig ekkor vagy akkor fagy le mert ha hagyom torrentelni a gépet akkor megy folyamatosan 2napig (nem nyulok hozzá). Aztán valamikor már bekapcsolásnál vista beléptetés után elfehéredik minden és forog a karika. Aztán reset és működik elkezdek After effectezni semmi gond és máskor ugyan annál a műveletnél meg fagyás... Ötlet?
  • Ete
    Hi!Én innen szedtem le,magyarul

http://afterfix.net/windows-vista-service-pack-2-sp2-letoltes.html
  • [HUN]FaTaL
    Szedd le torrentről, végleges az is. MSW.hu-n is kint van asszem.
  • RETROB0Y
    KB mikorra várható a hivatalos magyar SP2? MErt már nmtom mióta kinn az angol amagyar mg sehol....
  • tompka
    ehh. Megtaláltam számomra a legnagyobb javítást az SP2-ben:
    Ugyan olyan gyorsan másol a beépített vista másolója mint a Total Commander. Azaz ezentúl használni fogom a beépített másolót is :)
    Király :D
  • reservoir
    Sziasztok

A problémám: pár napja 100%-on pörög a CPU (dual amd 6600+, 4G ram).
    explorer.exe és svchost.exe csinálja, és process explorer szerint mindkettőben az ntdll.dll.

Vírusírtó nem talált semmit (Norton internet security)

Indexelés kikapcsolva, fileokban keresés kikapcsolva.

Nincs ötletem!
  • tompka
    ja ok :)
  • [HUN]FaTaL
    Miért lenne, mit akartok? Service Pack, nem Feature Pack. SP1nél azért volt változás mert kernelt cserélt.
  • tompka
    A Windows Mail is gyorsabb lett :)
    Ahoz képest, hogy 1órán át települt, nincs olyan mértékű változás mint az SP1 esetén.
  • [HUN]FaTaL
    exFAT hibajavítás
    bluetooth 2.1+EDR támogatás
    Windows Connect Now

+ az összes eddig updaten megjelent hotfix és 500 (ha jól emlékszem) egyéb hotfix ami nem volt az updaten.
  • bon
    Az összes eddig Update-ről elérhető frissítés (természetesen az SP2 végleges változat elkészültéig megjelentek). Tehát ha eddig is frissítve volt a rendszered akkor már fent voltak a frissítések.
  • tompka
    Ma hajnalban felraktam az SP2-t.
    Maradt aktiválva a windows, gyorsabb lett a lemezkarbantartó, és kb 100% gyorsabb lett az update keresése :D 1óra alatt felment, és csak 1x indult újra a rendszer. A végén :D

Van olyan lista magyarul, ami az SP2 javításait sorolják fel?
  • bon
    Nem
  • Apocalipto
    Ott még nem, habár az msw.hu szerint már két hónapja kész van, csak nem hajnaldóak közzétenni.
  • Vacsek89
    Hali! Tudnátok segíteni? Nekem olyan problémám van h az egész windowsba megváltozott a betű (font) és nem tudom visszaállítani az eredetire!

Előre is TY Üdv!
  • Livius
    A microsoft.com-on is elérhető már a magyar SP2?
  • fery02
    OK, köszönöm mindkettőtöknek! :)
  • bon
    A telepítési idő erősen függ a géptől is, pl. egy gyengébb laptopon simán eltarthat egy órát is.
  • Firerock
    nekem is annyi volt
    azt csak azért írják hogy készülj fel a legrosszabbra és kellemesen csalódsz:D
  • fery02
    Nektek az SP2 telepítése eltartott 1 óráig? Mert írta a telepítő, hogy legalább annyi ideig eltart majd, de nálam 20 perc sem volt. Remélem attól még rendesen feltelepült minden, ugyanis a végén kiírta a telepítő, hogy a "Service pack 2 sikeresen feltelepült a rendszerre".
  • KranaZoli #38645
    Van futtatás itt is, csak a kellékek alatt. De Én letettem a tálcára az ikonját. De akár az msconfig-nak is készíthetsz egy parancsikont és akkor többet még írogatni sem kell...
  • Firerock
    igen aztán rájöttem
    köszi mindenkienk
  • BBencze
    Nekem Win7 alatt a keresőbe kell beírni. (Tudod angolul Search)
  • Firerock
    nem látok ilyet
  • gabi89
    Start menü - futtatás majd msconfig :D
    Ha nincs futtatás akkor start menü keresőjébe msconfig majd katt.
  • Firerock
    új gépem lett és vistát dobtam fel rá bejövős meg minden de valaki elmondaná hogy hogy hogy van az a funkció ami az Xp-n az ms config volt?
  • Met
    Néha amikor bekapcsolom a gépet (tegnap és mai is) nincs net (alaplapi), azt mondja, hogy nincs bedugva a kábel.
    A hálókártya beállításainál be volt kapcsolva, hogy a Vista kikapcsolhatja energia megtakarítás céljából.

A Vista basztatta vagy hardver hiba? Most kikapcsoltam, tesztelem de gondoltam hátha más találkozott már ilyennel.