40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • fery02
    Tőlem is egy hülye kérdés:
    Havernak van egy csóró P2-es gépe Win 98-al. Van rajta valami sakk játék, amit nem szeret, mert folyton megveri a gép. Nálam Vistán megtetszett neki a beépített, Chess Titans játék (mert itt meg tudja verni a gépet :P) és megkérdezte, hogy ez nála vajon futna-e.
    Na, én meg hozzátok fordulnék segítségért. Mert ugyanis a C:\Program Files mappán belül megtaláltam magát a játékot mappástul, de nem tudom, hogyha csak ezt a mappát eljuttatnánk az ő gépére, az tudna-e vele valamit kezdeni. :S
    Ugyanis gondolom valószínűleg Vista exclusive játék lehet, meg olyat is hallottam, hogy a Vistás játékok DirectX 9 igényesek, amit az ő gépe még messziről sem ismerhet. Tehát érdemes lehet-e vele próbálkozni? Persze azt se bánom, ha valaki esetleg ismeri a játék kicsit lebutított változatát, ha egyáltalán létezik ilyen és esetleg az indulna Win 98-on.
  • KranaZoli #38597
    Ezt vki elkezdte már tesztelni?!
    Kedd-en jön a hivatalos Béta is, de találtam egy full X64-es verziót így letöltöttem...

"eMeSE" :)

• Fabio Capello
    hülye kérdés lesz, de általában sacc mennyi ideig bírja egy vista install, normál felhasználás mellett? (net, játékok, irodai munka)
  • bon
    Inkább rakjál fel egy nem házi barkács Vista-t abból van magyar nyelvű, vagy ha angol is akkor Ultimate-et telepítve Windows Update-ről magyarítható.
  • Hunter of Deer
    hali!
    ma feltettem a windows vista black edition v2-t de angol nyelvu.
    esetleg nem tudjatok honnan lehetne leszedni hozza magyar nyelvet ? mert keresgeltem de csak masik fajtahoz talaltam!
    elore is koszi!
  • balcsi70
    Sziasztok.Vista van a gépen,a Movie Maker-rel lett csinálva egy összeállítás,és mikor a kiírásra kerül a sor akkor elkezdi csinálni és a 78%-nál leáll az egész. Szerintetek mitől van ez?
  • ricska
    óóó..bocs, de vak vagyok..megvan, és sikerült is beállítani...1000 bocs
  • ricska
    Olvasgattam visszafelé de nem nagyon találom... lenne olyan kedves és leírná valaki?
  • [HUN]FaTaL
    egér felébreszti
  • Dzsini
    az egér szokott lenni a ludas - kicsit olvass vissza, volt rá pont megoldás, hogy hol kell letiltani.
  • ricska
    hmm..lehetséges, de mi? usb-re csk 2 dolog van kötve a nyomtató meg az egér. Mi ébresztheti fel?
  • bon
    Gondolom valamelyik hardver felébreszti.
  • ricska
    Sziasztok!
    Az mitől van, hogy a gép nem akar Alvó üzemmódba kapcsolni? Mikor rámegyek, kép fekete, le akarna állni(hallom hogy kattan a vinyó), majd visszajön és zárolja a gépet...
  • josi
    Szívesen.
    1:Ki van pipálva hogy mutassa a feliratot?
    2:ua a neve a feliratnak mint a filmnek? PL: xxx.avi
    xxx.srt
  • sajtburger
    Köszönöm szépen, tökéltessen futnak vele a filmek. :) Egyedül a feliratokkal bajlódok, azok nem akarnak futni. :S
  • josi
    próbáld ezzel.
  • sajtburger
    Az is vistás hiba lehet, hogy laptopomon filmet egyszerűen nem tudok lejátszani? Ha le is tudok talán BsPlayerrel, akkor nincs hang. :S Tudtok segíteni?
  • bon
    Home Premium, természeesen nem lassítják egymást.
  • zzeN
    Vista64-ból melyik verziót érdemes felrakni?(játékra leginkább) elég a home vagy jó az ultimate is?
    Amúgy úgy tervezem h csinálok 3 meghajtót, az egyikre win7 64-et, a másikra meg vista64-et raknék, a 3. meg a cuccokra kell, ugye nem lassítják egymást?! köszi előre is;)
  • TDantes
    Egy hét múlva jön egy újabb Win 7? Na, akkor azt megvárom
  • Rage47
    akkor várj egy hetet, míg kijön az RTM :p utána nem jön frissebb változat jó ideig
    Sztem Oblivion is megy, ha Diablo 2 is, ami 10 éves game.
  • [HUN]FaTaL
    Semmivel nem gyorsabb, és új funkciót sem nagyon ad. Amíg nem RTM én mindenképpen Vistat tennék.
  • TDantes
    Értem. De épp ez az,hogy ha jön egy frissebb változat, akkor megint telepíthetem újra? Meg ha ki jön a kész akkor megint? Nincs kedvem mindig telepítgetni, bár lehet ez hülyeség amit mondok.

De például az Oblivionról az olvastam hogy Win7-el nem megy...és mivel nekem ez mindig fönt van..hát..
  • BBencze
    Daemon Tools jó vele mióta kiadták az új verziót,én is Win 7-et ajánlanék neked inkább sokkal jobb és gyorsabb a Vistánál még akkor is ha még Béta, de hamarosan kijön az RTM.
  • TDantes
    Miben jobb a Win 7? azért csak-csak nem a kész program...aztán ha elkészül a teljes cseréljem megint...

Meg hallottam hogy pl: a Dameon Tools meg egy két dolog nem jó vele
  • [HUN]FaTaL
    Vagy várd meg a win7et vagy Vista64. Régebbi játékok passz, oblivion azt hiszem megy, romeot nemtom.
  • Rage47
    Win7-el jobban jársz szerintem, én próbáltam a vista-t is. De nem akarlak lebeszélni a vista-ról.
  • TDantes
    üdv... át akarok állni másik op.rendszerre, az XP-t unom...

Nos, megéri-e Vistára váltani? Nem soká lesz még 2 giga ram a gépemben( így lesz a gép Intel kétmagos 2200 MHz 4 gigi ram ATI 4830)

Szóval én a 64 bites Vistára gondoltam, pár embertől jókat hallottam. De azért nem akarok csak úgy bele vágni, előbb tájékozódni kell.

Amin még gondolkodtam az a Win 7, de az még nincs kész, azért mégis csak jobb azért egy már kész op.rendszer nem?

Aztán, mennyire kompatibilisek a 64 bit-es Vistával a játékok, programok?
    Például régebbiek mennek rajta gond nélkül?( teszem azt Rome:TW , Oblivion)

Meg úgy általában, milyen gondokra lehet számítani ha Vistára váltok? Az XP szemétségeit már nagyjából ismerem ügye...

• bon
    Szerintem csak oldal irányba módosítható a helyette.
  • [HUN]FaTaL
    Akkor nemtom:/
  • Met
    Természetes nincsen zárolva a tálca, baromira nem engedi lehúzni, oldalra tudom (az óra felé)
  • [HUN]FaTaL
    Jobb click, tálca zárolása elől pipa ki. Utána elvileg ugyanúgy lehet, mint az eddig winekben.
  • Met
    A Quicklaunch eszköztárat nem lehet leválasztani a tálcáról?
    Szeretném a képernyő oldalára rakni de nem engedi kihúzni.
  • [HUN]FaTaL
    1. Ilyet nem tapasztaltam.

2. Ilyet sem.

3. És ilyet sem.

Ezek mind egyedi problémák lehetnek, a notimon sp1es vista van.
  • JTBM
    Szevasztok, 3 új (2009.05-06) MS elkúrás és megoldások (csak Magyar verzióval tesztelve).

1. Lassú gép. Az MS IE8 upgrade után belassul a gép, az IE fagyokat. Az oka a régi beállítások rossz használata.
    Megoldás: Legalább egyszer alaphelyzetbe kell állítani az IE-t. Ez megoldja a problémát.

2. Belépés után fekete képernyő, döglött Vista. Ezt valami nemrégi update okozza. A Vista ráengedi a belépést a még be nem töltött OS-re, ami eddig is így volt, a hiba az, hogy, így nem tud betöltődni egy biztonsági program és emiatt nem tud indulni a Vista.
    Megoldás: Meg kell várni, amíg feláll a Vista és csak utána beloggolni.

3. Szintén új hiba rengeteg WIFI-s gépen, hogy az IE és más böngészők is rendszeresen megdöglenek, nem látják egy idő után a netet és csak az újraindítás segít.
    Megoldás: Egyenlőre nincsen, remélem a SP2 megoldja majd.
  • gio1969
    Köszi,kipróbálom
  • [HUN]FaTaL
    Zárd be a vobsubot.
  • gio1969
    Ismét:
    Sziasztok.
    Olyan problémám van,hogy ha windows media playerrel .mkv kiterjesztésű hd filmet játszok le,nem lehet kikapcsolni a feliratokat.Vlc-vel simán ki tudom,de azzal sajna szaggat némelyik hd film.Hogy tudnám mp-ben is kikapcsolni?
  • Falkon
    Ok köszi mindkettőtöknek.
  • Cápafogxy
    Vista indítás közbe kikapcsoltam a gépet, és utána elindult a vista mondta hogy nem helyesen lett leállítva, szöszmötölt vagy 10-15 percig hogy feldolgozza a hibát.
    És betett minden sarokba hogy próbaüzem. Megoldás?