40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Zsoltika 007
    Nekem is el szokott vele szenvedni néha de max 10-15 másodperc. Amúgy nálam sp1 után szőrén szálán eltűnt a hibernáció. Szóval úgy oldották meg a hibernációval kapcsolatos problémákat hogy egyszerűen kiszedték?! Vagy mi?
  • Alice Sabbat
    köszi szépen az eligazítást ... Fatal Te meg tökéletesen kifelyezted a lnéyegi különbségeket XD ...
  • mflex #29476
    Hali!
    Az mitől lehet,hogy nehezen állítja le a gépet.
    Szóval katt a leállításra és vagy 2 percig tekeri a vinyót,majd utánna jelenik meg a kijelentkezési képernyő.
    Idáig ilyet nem csinált,én lefutattam a lemeztöredezetség mentesítőt,ami jó 5 óra volt és utána kezdte ezt el,lehet összefüggésben van?
    Thx
  • Hunnenkoenig
    Ok, ezt elfelejthetitek :-(
    Akkor megis csak le kell szednem az 1 gigat...

Bocsi.
  • Hunnenkoenig
    Biztos volt mar, de azert beirom.

Ha az SP1-et a windows update-en keresztül akarjatok telepiteni (nekem 121 MB az 1.13 GB torrent helyett), akkor ezt a szöveget masoljatok be notepad-be, aztan mentsetek barmilyen neven .cmd kiterjesztessel, majd jobb katt a fajlra es "adminisztratorkent inditani":

@echo off

reg delete HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\VistaSp1 /f > NUL 2>&1
    reg delete HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\VistaSP1 /f > NUL 2>&1

reg add HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\VistaSp1 /v Beta1 /t REG_SZ /d dcf99ef8-d784-414e-b411-81a910d2761d /f
    IF NOT %errorlevel% == 0 ( goto ERROR)

:SUCCESS
    @echo.
    echo ===========================================================
    echo Windows Vista SP1 registry key has been set successfully.
    echo Please check for updates in Windows Update.
    @echo.
    goto END

:ERROR
    @echo.
    echo FAILED to set Windows Vista SP1 registry keys.
    echo Please run this script by right clicking and selecting
    echo "Run as Administrator".
    @echo.
    goto END

:END
    pause
  • Apocalipto
    HP Photosmart C3180
  • bon
    Ha a nyomtató tulajdonságainál nincs akkor nem. Esetleg ha a nyomtatónak van saját konfogurációs oldala (webes jellegű beállító oldalra gondolok), vagy a készüléken lévő gombok bizonyos sorenben megnyomásával kinyomtatásra kerül információs oldalak. Mindenről a kézikönyv téjékoztat. Az én HP 960c-nek egyik sincs, Vista-s programja nincs csak drivere így a szoftver hiába nem megtekinthető a festék szint. (Amúgy se mérvadó, addig kell nyomtatni amíg nem hiányzik valamelyik szín)
  • [HUN]FaTaL
    Magyarosításhoz tegyél ki egy tányér pörköltet háttérnek.
    Magyarítás pedig csak az SP nélküli verzióhoz van és abból is csak az Ultimatehez meg az Enterprisehoz.
  • Apocalipto
    Van rá lehetőség, hogy megnézzem a nyomtató tintapatronszintjét, a HP programja nélkül, csak simán Vistában?
  • bon
    Milyen változat van fent? Mert magyar nyelvi csomagot csak Enterprise és Ultimate változathoz lehet feltenni és csak Windows Update-on keresztül. Ja és SP1-hez tudtommal még nincs magyar nyelvi csomag.
  • heartless
    Üdvözlet!!
    Az lenne a problémám; hogy vistámat szeretném aktiválni; mert már régóta nem frissít; és az sp1 et is csak úgy raktam rá külső oldalról!! Magyarosítani se tudom; kellene valami megoldás; nem akarok új más verziót letölteni; és újra rakni a rendszert!!!
    Tudna nekem valaki segíteni?
  • Dzsini
    nem tudod, csak ha kikapcsolod az UAC-t (vagy egy részét) : http://winportal.net/?id=1186
    nem ajánlott, mert nem lehet 1-1 programra megmondani, hogy abban te mindig megbízol, csak a kérdezősködést lehet teljesen kikapcsolni.
  • Swift11
    Na és még 1 valamelyik asztali ikonnál van 1 Szines Pajzs vagy micsoda, de megbízok a progiba, hogy tudom beállítani hogy ne kérdezze mindig meg?
  • Swift11
    Köszike Szépen!
  • bon
    Jobb egérgomb az asztalon és nézet menüpont.
  • Swift11
    Sziasztok!
    Lehet hülye kérdés de hogy tudom átállítaani a 3 méteres ikonokat?
  • bon
    Igen úgy műkődik. De mire lesz SP1 nyelvi csomag addigra szerintem már lesz magyar vista SP1 integrálva vagy külön SP1 telepítővel.
  • Alice Sabbat
    gyakorlatilag úgy működik mint egy magyarítás?.. install és hupsz magyarnyelv... alernatívák nélkül sp nélküli tapalsztalatok alapján ...
  • mflex #29460
    amíg a videokártyámhoz nem szedtem le drivert,nekem is 1-et adott..
  • asysoft
    Támogatja-e a videokártyád a PixelShader2.0-t (ha XP-s drivert erőszakoltál fel hozzá, akkor is 1-est ad).
  • Fabio Capello
    A rendszerpontozásnál a Windows Vista Aero teljesítménye mitől függ? Mert nekem nem hajlandó egyesnél jobbat adni, bármit is teszek
  • Apocalipto
    Jah igen, én a témákra gondoltam.
  • bon
    Még nem lehet.
  • slime001
    Ha Ultimate-d van tölthetsz le nyelvi packot. De így hogy SP1 van rajta nem tudom lehet-e.
  • naaa
    nem
  • Alice Sabbat
    sziasztok... azt nemtudjátok még hogy ugye.. az sp1 final az gyakorlatilag kész van de magyar nyelv még nicsn hozzá... hogyva van egy adott oprendszer telepítve sp el angolul... azt úgymnod átnyelvesíteni lehet magyarra ?
  • naaa
    megoldódott... a BIOS ban kellett állítani
  • berczely
    ÁÁÁÁÁ sikerült!

Rájöttem!Nemvolt megcsinálva ez a rendszerpontozás!Most működik!Köszönöm a segítséget!
  • bon
    Nem tudom miért nem megy neked, amikor a géped bőven teljesíti a feltételeket.
  • berczely
    Hát sztem a pont elég!Aero be van kapcsolva!Átlátszók a cuccok!3d-s flipp is működik!

• bon
    Ezt találtam a súgóban: "Ha a vezérlőelemek nem láthatók, a diavetítés alapmódban fut. Az alapmódú futtatás elkerüléséről és a diavetítés vezérlőinek megjelenítéséről a témakör későbbi, „A diavetítés megjelenítésének javítása” című részben olvashat."
    "A diavetítés megjelenítésének javítása
    A diavetítés (beleértve a videókat, témákat és áttűnéseket) jó minőségű megjelenítéséhez a Windows-élményindexben a Grafika kategóriának 3.0 részpontszámmal kell rendelkeznie. Néhány téma megjelenítéséhez a számítógép videokártyájának ezen kívül 2.0-s csúcsárnyalóval is rendelkeznie kell. Ha minden diavetítési funkciót ki szeretne használni, érdemes beszereznie egy nagyobb teljesítményű videokártyát. Erről bővebben a Lehetőségek a számítógép teljesítményének javítására című témakörben tájékozódhat."

• bon
    Ha sikerült beszúrnom a képet akkor így néz ki:
    Aero bevan kapcsolva?
  • berczely
    nahát ez az!Nekem az nem jön be hiába mozgatom az egeret!
    Olyan lenne mint a WM playerben nem?Amikor teljes képernyőben előjön a lejátszóvezérlő alul?Nekem nem jön elő!Akár mit csinálok!
  • bon
    Diavetítés során ha megmozdítom az egeret alul megjelenik egy menű ott található.
  • berczely
    Azhol van?
  • bon
    Meg még a Témák: album, kollázs, keret, üveg, pörgetés, halmozott, utazás.
  • berczely
    Nálam ennyi választási lehetőség van csak!

• bon
    Témát lehet váltani, de azokat testre szabni már nem, legalábbis én nem találtam.
  • Apocalipto
    Micsoda? A diavetítésnél hogy ne lehetne beállítani hogy milyen módon tűnjenek el/fel a képek?
  • naaa
    Burst Length
    Burst length can be set to 8 or 4 beats. 64 Bit Dq must use the 4 beats.

Szétrepesztett hossz
    Szétrepesztett hosszat állíthatnak be 8 vagy 4 ütésre. 64 Bit Dq-nak használnia kell a 4 ütést

a proci AMD 2600+ (64bit supported) a Vistám 32 bit .... ettől lehet kékhalál telepítés befejezésekor

sajna F8 ra nem áll meg újra indul

valami driver szöveget tudtam csak elolvasni
    7,3 Gb felpakol

ötlet?