Windows: Vista (Longhorn)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Miért van az hogy néha egyáltalán nem megy a wifi? vagyis 100 bekapcsoláskor 2szer nem megy , és ujraindítom és már jo, tehát kiirja h nincs hálozat akármit csinálok, nem nagy hiba de kicsit idegesítõ mondjuk egy restart és megy, furcsa 😊 ?
ikszdé XD
telepitése SM bustvezérlõ ez most akkor mi??? mi nincs fenn? mit nem ismer fel a vistam??
volt mikór 2 nap után
Hogyan lehet egy másik számítógéphez csatlakozni interneten keresztül ,hogy az ott ülõ is láthassa a másik gép fájlait?
nekem volt mikór 20gb szabaditott fel
Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit
Egy Lenovo N300-as gépen egy gyárilag feltelepített Vista Basicom van. A gépem merevlemeze 80GB-os és mostanában arra lettem figyelmes, hogy valami állandóan termeli nekem az adatokat a vinyóra, már 1GB csak a szabad terület rajta.
A gépemen pár fényképen és videón(max 10G😎 kivül szinte nincs is más adat és nem jövök rá, hogy mi lehet az a virus vagy spyware ami ilyesmit csinál a gépemmel.
Nod32-öt használok, õ nem talált semmit.
Advanced Windows Care program sem talált semmi érdekeset.
Ha van valakinek valami ötlete, hol merre keresgéljek, milyen programot futtassak le, hogy ez az állapot megszûnjön.
Üdv
Csaba
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Energiatakarékosnál beállitottam, hogy az nekem az éjszakaizós, mivel ez a séma egybõl ott van az óra mellet, nem kell bolyongaom a veérlõpultba, meg miegymásba.
Beállitom hogy a proci mehet 50%-osan, a fényerõ minimumom, vinyo ne kapcsoljon ki, a képernyõ meg a lehetõ leghamarabb (1 perc) kapcsoljon ki.
A másik meg a teljesitménycentrikus. ott minden az ellentéte, pric mindig maxonm monitor meg SOHA ne kapcsoljon ki. müxik is, oké, de ha valami videót akarok nézni (monjduk sorozatot vagy filmet), akkor rákötöm a laptopra a monitort mert az mégis csak nagyobb. ekkor van a gond, valamiért a séma átálitódik, (ugy vettem észre nem az egész, csak a képernyõ kikapcsolásának ideje). ugye eddig ugy volt hogy ne kapcsoljon ki, de mindig visszateszi alapértelmezettre ha rákötöm a monitort, ugy 20 percre. és elég zavaró mikor a film felénél fel kell kellni az ágyból és egeret vagy valamit mozditani, hogy ne legyen sötét a kép. plána sötébe, ütközök neki mindennek a szobámba😄
Sal errenincs valami megldás? vagy legalább olyan, hogyha videót játszok le, akkor ne értelmezze ugy, hogy nem nyultam a géphez?
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
És jól értelmezem azt, hogy Vista alatt nem megy az 5.1-es hangrendszer?
Jelenleg AC '97 integrált hangkártyával használok egy Creative 5.1-es rendszert (nekem elég...), de ha feltelepíteném a Vistát, már csak sztereóban szólna (a winamp, a játékok, stb.)?
www.sabian.com
Starcraft2 e-mail: [email protected]
második a Vista
telepítésnél
http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com
A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P
Vista Home Basic - UAC kikapcsolva. Felügyeleti eszközök - Szg. kezelés - Lemezkezelés. Partícionálatlan terület jobb klikk. Új egyszerû kötet. Innentõl mindegy, hogy mit csinálok, az eredmény: "Nincs elegendõ hely a lemez(ek)en a mûvelet befejezéséhez."
Konfig: Notesz, T7250 2GHz, 2GB RAM, 160GB vinyó. C😞70GB 50%üres), D😞40GB 70% üres) kb.10GB rejtett partíció a Recovery-nek, a többi nincs particionálva.
Mit tudok csinálni?
Van tippetek?
Köszi!
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."
XP-bõl csináltam NLite-tal karcsúsított verziót (bár még nem telepítettem), Vistával érdemes ugyanezt megcsinálni (fõleg hogy azt egyáltalán nem próbáltam)?
thank you for helping us help you help us all
Ha csak érdekel a linux ajánlom tedd fel virtális gépre xp alatt, igy nem kell vacakolni 3 rendszerrel , és akkor elõször xp aztán vista!
ikszdé XD
Vista azért kell, mert:
- ki akarom próbálni milyen (különbözõ alkalmazások hogyan futnak XP-hez viszonyítva)
- videokártya DX10-es, úgy tudom ezt csak Vista kezeli teljesértékûen
- ha az egyik oprendszer meghal, legyen tartalék
Feltételezem többnyire az XP alatt gyorsabban futnak a programok, illetve ezt ismerem, így munkára lenne egy viszonylag lecsupaszított, gyors Windowsom is. Linux meg Linux, érdekel.
Én mindenképpen így telepítenék, de lehet, hogy tévedek.
Linux > XP > Vista. (mindenképpen hasznos a Vista-t az XP után használni)
A Vista op. rendszernál semmi baj nincs a Business változattal, Neked kell tudnod, hogy mire akarod használni.
A Business jogtiszta, ez mellette szól de egy-két opció hiányzik belõle ami hasznos lehet, pl. média-alkalmazások.
Igaz,ezt ki tudod váltani más alkalmazásokkal.
Segítség:
MS Vista verziók
Az op. rendszerek kezelésénél jól jöhet mindenképpen Acronis Disc Director Suite 10, ebben van OS selector.
"Az Acronis OS Selector azoknak lehet hasznos, akik több operációs rendszert szeretnének futtatni. A program segítségével bármely meghajtó bármely partícióján lévõ operációs rendszer elérhetõvé válik."
Link: itt
http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com
Én ezeket szoktam megcsinálni install után, és igy nekem gyors: kikapcsolom az indexelt keresést, kilövöm a superfetcht, aerot kikapcsolom, kikapcsolom az automatikus töredezettségmentesítõt, kikapcsolom a windows defender automatikus keresõjét majd futtatok egy Advanced WindowsCare V2 Personal-t, ezután restart, és alapjáraton eszik 40%-ot a memóriábol, winyó nem pörög, és élvezem 😄
ikszdé XD
Sose volt még Vistám, illetve egy gépen több oprendszer, segítségeteket kérem:
XP-t, Vistát, Ubuntu Linuxot szeretnék feltenni, milyen sorrendben tegyem, mekkora partíciókkal? Vistából melyik változatot érdemes használni. A géphez (2x2Ghz Santa Rosa, 2GB RAM) 32 bites angol Businesst adtak. Van valami ok, hogy ne ezt használjam?
Ha a háromból az egyik oprendszer meghal, újra tudom úgy rakni, hogy a másik kettõ mûködését nem zavarja?
Milyen alapvetõ dolgokat állítsak be, hogy viszonylag gyors legyen a Vista?
Kösz.
ikszdé XD
ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit