40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Dzsini
    A hibernáció alatt ugyanúgy teljesen kikapcsol (fizikailag) a gép, annyi történik, hogy a memória tartalmát lementi 1 fileba, és bootolás helyett azt tölti vissza. Ebből következik az, hogy hardveres módosítás nagyon nem ajánlott ez alatt, viszont sokkal gyorsabban használható állapotba kerül a gép.
  • urbijoe
    nem lesz baja ha csak hibernálva van a gép?
    nem kell néha kikapcsolni?
  • BIZ0906
    Szerintem meg a Vista egyszerübb feltenni mint az XP-t :D
  • bon
    Igen, otthoni felhasználásra a legjobb.
  • heartless
    Azért nem rakok fel magyar vistát; mert 1 nincs meg; 2 macerás új rendszert felrakni...
    Akkor lehet várok; amíg nem jön ki valami magyarosítás ultimatera sp1 re; meg törés h updateljon:-)
    Ja még 1 kérdés.. Be tudnék szerezni egy eredeti vista home basicot.. érdemes azt használni egyáltalán?
  • Apocalipto
    Mostanában ha a gép magára marad, egyszerűen lefagy a gép. Ma reggel bekapcsolva hagytam hadd menjen a torrent, DU meter szerint 8 órakor még volt, 9 kor már nem volt adatforgalom. Hibanaplóba nincsen semmi fagyásra utaló akármi. Ötlet? Nem tudom miért csinálja...
  • joshua
    Van rendes működő crack home premiumhoz? Vagy lehet tudni azon frissítések számát,amik kinyírják az időfagyasztós krekket?
    Előre is köszi!
  • [HUN]FaTaL
    Okés köszi:)
  • BIZ0906
    Home Premium kevesebb memot eszik és kevesebb progit indít el és futtat alapbol
  • [HUN]FaTaL
    Melyik verzión a leggyorsabbak a játékok a Home Basicet nem számítva?

Home Premium
    Business vagy
    Ultimate?
  • atomeromu
    Koszontem
  • naaa
    unistall registry
  • overlocker
    Engem is érdekelnek
  • atomeromu
    Szeva Mindenkinek!

Szuksegem lenne egy tokeletesen mukodo registry cleaner es egy uninstallalo progira Vistahoz. Koszi
  • edeleny
    "Illesztőprogram-aláírás ellenőrzésének kikapcsolása"
    EZt az opciot elölehet valahogy hozni?
    THX.
  • tompka
    Majd vmikor megnézem. Jelenleg 1db játék sincs a gépen! :)
    Amúgy visszaállítottam a régi drivert és ennél is már csak 4,9-et ad. ezekszerint az adatbázis frissült.
  • Zsoltika 007
    Nem valami pontos az az index. Inkább a játékokat figyeld hogy azok lassultak-e!
  • tompka
    Ez hogy lehet??
    Eddig egy "régi" beta vga driver volt fent. A minősítésnél 5,9-et kapott.Frissítettem a legújabb végleges verzióra és csak 4,9 lett.
    A beta-val gyorsabb lenne a vga? sztem igen! a végleges meg lassítja. érdekes. tavaly nyáron jártam ugyan így. akkor is a végleges lassított. nem hittem el, de játékban rögtön észre vettem.
    Vagy azóta frissült az élményindexes net adatbázis?
  • bon
    Hivatalosan még széles körben nem elérhető. Technet, MSDN előfizetéssel beszerezhető.
  • Bagoly81
    sp1 et honnan lehet letölteni? (KB936330-x64 asszem ez )
  • [HUN]FaTaL
    Nekem szintúgy nem volt vele probléma még sem XP-n, sem Vistan.
  • bon
    Nálam és munkahelyemen még soha se volt gond a rosszindulatú eltávolító szoftverből, pedig jó pár gépen leszokot futni még szervereken is.
  • Dante73
    Vioszont okosok szerint, sokkal több galibát tud okozni, mint amennyi haszna van. Ha van vírusírtód, anti-spayware progid a gépen, nyugodtan hanyagolhatod. Véletlenül törölhet olyan cuccot amit nem kell, stb... (mert ugye az irtóprogik bejeleznek törlés elöt, ez nem, leszedi ami nem tetszik neki) Sokan problémáznak, hogy ez+az nem megy. Többnyire, ill soxor pont ez a gond! (pl; hiányzik a Bink32.dll, és társai hibaüzenet)
    Én sosem használom, hál isten sok gondom nincs is...
  • tompka
    jaj tudom. mindíg is láttam hogy telepíti csak azt nem tudtam hogy mit csinál vele, mert nem láttam hogy futna.
  • bon
    Sp1-es vista-ra nem nagyon van frissítés. Magyar nyelvi fájl meg még nincs (tudtommal). Miért nem raksz fel magyar Vista-t ha kell a magyar nyelv?
  • bon
    Megnézi és utánna törli, minden hónapban van új helyette.
  • bon
    Nekem egy sima újraindítás szokot segíteni. XP-be is fordult már elő többször, hogy nem bírta a profilom betöltenni és egy full alapot töltött be. Újraindítottam a gépet és máris jó lett.
  • tompka
    Az update szerint telepíti a rosszindulatú szoftverek eltávolítót. ez hol van? vagy csak leszedni megnézi vele a gépet, majd törlődik is?
  • heartless
    Üdv!! Köszi a válaszokat!!
    Szal nekem ultimate van; sp1 integrated (datoya) de mikor kijött a torrenten a rendes sp1; akkor fogtam kiveszedtem a beta sp1 et és felraktam az új sp1-et!!
    De nekem nem frissít a vista egyáltalán; azóta.. Akkor a magyaropsítást felejtsem el még egy időre ugyi?.-)
  • Kenny85
    hali.
    olyan probléma van, hogy vista aztírja ki h nem sikerült megfelelően betölteni a felhasználói profilt ezért a betöltés egy ideiglenes profil használatával történt meg és kijelentkezéskor mindet adat elveszik.
    valaki találkozott már vele? meg ötlet..ja és googleban már kerestem de semmit nemtalálok, ami jó lenne rá
    előre is köszi a segítséget
  • bon
    A súgóból:
    Kattintson ide a Területi és nyelvi beállítások megnyitásához.

Kattintson a Billentyűzet és nyelvek fülre.

A Megjelenítési nyelv szakaszon jelölje ki a nyelvet a listában, majd kattintson az OK gombra.

Megjegyzés:
    Ha nem jelenik meg a megjelenítési nyelvek listája, először további nyelvi fájlokat kell telepíteni. További információt a Megjelenítési nyelv telepítése című témakörben talál.

• Dark Angel 666
    Tudja valaki hogyha feltelepitetted a magyar nyelvi csomagot , hol lehet mnagyar nyelvre váltani ?
  • bon
    Már csak a 8-as vagy 9-es szeriával foglalkoznak szerintem.
  • [HUN]FaTaL
    Srácok. Az nv kártyák Driverei még mindig borzasztóan lassúak? (7es széria)
  • Dzsini
    To enable hibernation
    If, after you have disabled hibernation you wish to re-enable it, proceed as follows:
    1/ Click Start followed by All Programs and then Accessories
    2/ on the Accessories menu Right Click on the Command Prompt
    3/ from the drop down menu, Click on the Run Administrator option
    4/ The Command Prompt window will now open
    5/ At the command prompt type: powercfg -H on

vagyis egy rendszergazdai parancssorban kell a "powercfg -H on" parancsot kiadni

(a disk cleanupnál ha egyszer letöröltetted a hibernációs filet, akkor kikapcsolja)
  • Bagoly81
    hello
    béne kérdésem lesz feltettem a 64 bites vistát és nemtudom aktiválni. leszedtem ezermilio dolgot hozzá de egyiksem jo.
    a forumot olvasgatom de nemtalálom a a segitséget jhozzá a faq ban leirtak nemsegitettek. jah és valamielyik progi szoftver kulcsot is irt be igy a 30 napos kiakasztás nemjo
    segitsen valaki pliz.
  • Zsoltika 007
    A hivatalos van fent nekem is és mindenkinek aki nem a bétát használja. Azért nincs még kint a nagyközönségnek mert pár gépen beletúrhat a driverekbe és ezért tartják vissza. (Ami nem nagy szám mert elég újratenni a drivereket és megy minden szépen tovább) Meg azért mert az egyik update ami az sp1 elő feltétele behülyítheti a rendszert és sp1 rakáskor folyamatosan resizi a gépet.
  • Zsoltika 007
    Szerinted ha lenne nem használnám? :) De sp1 óta SEHOL sincs még utalás se a hibernációra vagy a hibernált alvás üzemmódra. Egyszerűen eltúnt a rendszerből.
  • Dzsini
    Felesleges leállítani a gépet (hacsak szét nem kell szerelni). A sleep vagy hybrid sleep bőségesen elég, és nem kell a leállítgatást végigvárni. Nem véletlenül tart sokáig a leállítás, akkor rengeteg mindent kell előkészítenie a rendszernek, hogy a következő indulás problémamentes legyen, hiszen változhat a hardver, stb. Hétköznapokra az altatás és a hibernálás van kitalálva, az néhány másodperc alatt megvan mindkét irányban.
    A hibernáció elméletileg megmaradt az SP1 alatt, nézd meg az energiagazdálkodásnál, hogy nem kapcsolt-e ki.
  • mflex #29479
    Én most a vista managerrel ,mindent fast-re állítottam,most "kilővi" a gépet egyből,meg a naplóban néztem ,hogy az egyik file kritikusan lassította a leállást,azt is "kinyírtam".
    Szóval most jó,de van egy csomó piros hiba még ott.

Hát ezt nem tudom,nekem még nincs fent az SP1,megvárom a hivatalosat aztán kiderül mit alkottak a nagytudásúak:)