Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A mappa Biztonság beállításánál törlöd a Mindenki/Everyone csoportot.
Erre tiltás van beállítva tallózásra, ami magasabb prioritás, mint az engedélyezés.
El kell játszani az összes hasonló esetben, ha be akarsz lépni ilyen mappákba.

S E G Í T S É É É É É É G...

Sziasztok, a VISTA AERO témákkal kapcsolatban érdeklõdnék. Újraindítás után mindig hagyományos windows stílusban jönnek be az ablakok, miért nem jegyzi meg az Aero beállítást?

Letöltöttem egy témát, erre nem ment a Windows mail, minden visszaváltott hagyományos windows stílusra, mire megnyitottam egy intézõt, megittam kábé két kávét. Szóval lelassult egy picit...

Ha tallózással próbáltam betölteni egy témát, azt mondta: "A téma nem tölthetõ be, mert nem fut a Témák szolgáltatás".
Hûha...
Innentõl a témák között se a Vista, se az Aero témát nem látta. Legyalultam minden sz*rt, onnantól normalizálódott a helyzet, de mindig visszavált sima régi windows témára.

Valaki megtenné, hogy leírja, milyen fileok és mappák vannak a c/windows/resources/themes könyvtárban? Lehet, hogy ott kavartam össze valamit.

Segítsetek, pls...

thx

Mi az az MSXML 4.0 SP2? Ez a "frissítés a programok és szolgáltatások"ban is megjelent. Ma frissített a vista.

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Tirex
hali !

másik kérdés ----- talána megoldáshoz vezetõ út.

Hogyan lehet átállítani egy adott ( csak ezen) program futásakor a bill. kiosztását ?

üdv !

crazyclone
nos engem nem ...

bon
A parancsikonok átírányítanak a mappák valós helyére.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Kaptár
Azt nem tom,meg azt se hogy mi értelme volt parancsikonokat oda tenni,de az biztos hogy helyettük a cuccok az users mappába kerülnek.

crazyclone
es akkor hol vannak maguk a mappak ??

Kaptár
Ezek csak parancsikonok tehát nem fogja megnyitni,a document and stetings helyett van az users vagy felhasználók.

crazyclone
hello!!
egy kis segitsegre szorulnek meg pedig az a problemam hogy nem nyitja meg az ahhoz hasonli mappakat mint a documents and settings vagy az aplication data azzal a hibauzivel hogy location is not available C:\ProgramData\Application Data is not accessible Acces is denied
hol kell engedelyezni hogy megnyithassam mar orak ota matatok a konyvtarak security reszeben de semmi valtozas
kosz a helpet eloreis !!!

Tirex
Sziasztok !

Segítséget kérek, van 1 dos-os kicsi 16 bit-es progim, nem veszi a magyar ö-á-é-í ( y és a z-t felcseréli) betûket ,eddig az XP-n okés volt most ez teljesen megzavart hogy nem tudom beállítani.

A nyelvi beáll---> magyar ( unicode ) ha magyar az sem jó ha angol az sem jó. sima dos ablakban vannak az említett betûk.

Már nem tudom hol kellene állítani és mit .-egy párat már végig jártam)

Ha valaki lenne oly szíves ha van rálátása tapasztalata...PLZ

rendszer : vista home

THX elõre is
Üdv !

Alwares
Jah télleg.

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

Erpy
Ugyanúgy, mint XP-nél.
Megcsinálod a csatlakozás beállitásait, majd a kapcsolatról készítesz egy ikont az asztalra, azt az ikont pedig behúzod a start menü / indítópultba.
Így a következõ induláskor már csatlakozik is magától a netre a gép.

Abit AB9 / Core2Duo [email protected] / 2*1GB 800mhz Geil Ultra / Zotac AMP 8800GT 512Mb overlocked

Beépített Vista-sat.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Helló
Mien beálításokkal lehet gyorsabbá tenni a vistat?
Már szétnéztem a ITT tláltam 1 két jó beállítást de ez a full gyorsítás.
Inkább az 1. indítást akarnám gyorsíani.

Alwares
Azt? Elvileg sehogy, legfeljebb írni kell rá egy bat (vagy milyen) file-t, amit aztán autorunba be kell rakni, de ez nem szép megoldás. Routert kell venni 😄

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

Sziasztok!

Hol lehet azt beállítani, hogy a PPPOE szélessávú internet kapcsolat alapból csatlakozzon a számítógép bekapcsolásakor?

A válaszokat elõre is köszi!

asysoft
Milyen tûzfalat használ?

/*WTF?!*/

Sziasztok...

Nekem olyan problémám lenne, hogy nvidia kártyám van...

Ha beszeretném állítani a clone opciót (TFT 1280x1024-ben használva), akkor mikor bekapcsolom az opciót, visszaveszi a felbontást 1024x768-ra...

Így meg elég tré a kép a monitoron..

Van valakinek ötlete, vagy ennyire szar az nvidia driver ezen része ? :S

Egy ismerõsöm vett egy laptopot Vista Home Premiummal. Most az a problémája hogy minden indításkor újra kell indítania a tûzfalat. Mitõl lehet ez?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

asysoft
Mivel még nem végleges, emiatt akadhatnak vele problémák (többen írták itt, hogy pl a Vezérlõpult nem nyílt meg a telepítése után, de lehet, hogy csak összeakadt a crackkel - már ha használtak olyat, nem tudom). Én mindenesetre kivárom a végleges változatot (nekem is jogtiszta).

/*WTF?!*/

Kaptár
Hát az sp1 jó sok javítást tartalamz az elõzõ verzióhoz,szerintem eredeti vistára érdemes felrakni.

bon
Mivel teszt verzió így okozhat problémákat, de én ennek ellenére ajánlom a feltelepítését. De egy rendszer mentés elõtte azért ajánlott.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

overlocker
Hali a kövia kérdésem megvettem még december végén a vista home premium oem verziot és azt nem tom érdemes felrakni a vista SP1 RC1-et? okozhat valami bajt? van elöne??

ÁÁ!Nem kilódok vele veszek egy vinyót azt jóécakát!
Kaptár
Még azt is nézd meg hogy nem e hibás a ram.

bon
Vista boot pro nem foglalkozik a partíciókkal. Egy próbát megér még a Vista beépített lemezkezelõje. jobb egérgomb a partíción és kötet zsugorítása.

64-es vista nekem is bevált és gyors is, de ez a fránya duty4 Multi nem akar indulni!
Sajnos a PPM invalidra hozta a vinyomat....hmmm!Van ez a vista boot pro ez csinál patriciot?
Hy Volvex!
Kösz még egyszer.
Szóval biztonság kedvéért csinálok egy biztonsági másolatot a fioleokról, aztán átnevezem õket old-ra és visszateszem õket.
Megcsinálom aztán szólok, mi lett.
Más: minden újraindításnál klasszikus windows stílusban jönnek be az ablakok, nem jegyzi meg az Aero beállítást.
Szerinted?
LeonSilver
Egyetlen hw-t nem kezel sajnos.Mégpedig az MS Sidewinder FFB Pro joyomat.Csak ezért nem váltottam még.De ha meglesz az új, x52 akkor lecserélem az xp-t a 64-es Vistára 😉

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Én a 64-es vistát használom és tökéletesen megfelel nekem.A gémek is mennek rajta rendesen és nincs olyan eszközöm ami a 64 miatt nemenne.

A linkek a 4 giga feletti izérõl :

Lacy

PH

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Ettöl semmi baja nem lesz, nekem is így van, már régóta

Ja meg az ugynevezett dx10 miatt!A 32-es is tudja de az meg nemtud 4gb.Készvagyok!
A 4 gb ram!!Tudom xp is tudja kezelni kis okossággal,de nekem nem sikerûlt sajnos!Vista 64 jelentõsen gyorsabb igy!
30Dani
2 van

thank you for helping us help you help us all

bon
Kíváncsiságól, mi indokolja, hogy 64bit-es Vista-t használj?

bon
Paragon Particion Manager Professional Edition progival menni fog, de azért egy biztonsági mentés nem árt.

BUÉK mindenkinek!
Elég nyomorék kérdéssel fordulok a hozzáértõkhez!
Vista 64 bit oprendszerem van.160 gb vinyom van ami nincs megosztva!De most megszeretném, és keresem a lehetõséget a probléma megoldására.Tehát azt szeretném,hogy vista 64 alatt legyen egy 40gb xp patrició......ez lehetséges-e?A vista 64 már telepitva van ,probáltam patricio magical de nem sikerûlt persze érthetõ okok miatt!Esetleg ha van valakinek tapasztalata az irhatna pár sort.Az xp a duty 4 multi miatt kellene mert vista 64-en nem indul a multi.De ha tudja valaki hogy indul a duty 4 multi a vistán akkor az is megfelelõ segitség lenne!Köszi!
Kaptár
Lehet kicsi a ram.1gb kell hozzá hogy normálisan fusson minden.

30Dani
Újabb kérdéseim vannak, egyúttal buék!
Valahol meg lehet azt nézni, hogy a vinyót melyik program használja épp intenzíven? Tehát kb mint a proc vagy ramhasználtatot.
Winamp 5.5-öt használok, és a preview kép nagyon ritkán jön össze a Vistának, legtöbbször szétesett Classic skint látok, task váltásnál is ugyanez a helyzet.
Más programnál is elõfordul hogy a preview helyett csak ikon jelenik meg, pedig szabad teljesítmény lenne hozzá elég.
Miért van az, hogy néha játékból kilépés után, vagy amit még kevésbé értek: alvásból felélesztett gépnél elfelejti a korábban beállított felbontást, és valamivel kisebbre rakja?
thx

thank you for helping us help you help us all

Kaptár
Nekem az egész táméban csak a háttékép tetszik.

...És ettõl nem fog semmi romba dõlni, ugye...?😊
Szia!
Ez a leírás azt mondja, hogy csak akkor tudod átnevezni az eredeti fájlokat, ha saját tulajdonba veszed, ugyanis addig nem engedi a vista.
Jobb gombal kattints a fáljra, tulajdonságok
Biztonsági fül
speciális gomb
tulajdonos fül
szerkesztés gomb
uj tulajdonos ablakba kattints a saját nevedre/természetes rendszergazda kell hogy legyél/
utánna OK gomb
Majd teljes hozzáférést adsz magadnak, tehát a nevednél minden pipának benne kell lennie.
ezek után hagyni fogja átnevezni a fájlokat.

tommyg
partiton magic-al

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

Örm
Hello!
Hogy tudok egy már meglévõ partíciót átméretezni úgy, hogy ne kelljen formázni?

Xbox 360, Xbox One,Samsung 42" 3D Apple MacBook Pro 15 retina

Szia Volex,

Köszönöm az útmutatást!
Tehát elég a leírásokban szereplõ fileokról (pl shsvcs.dll, a themeui.dll és uxtheme.dll) másolatot készíteni, majd az eredetieket old-ra átnevezni, bemásolni, újraindítani, stb...? Mert ehhez kapcsolódóan van egy másik dokumentum is:

1. Right-click the file original and select Properties.
2. Click on the Security tab.
3. Click Advanced in the lower right.
4. In the Advanced Security Settings window that pops up, click on the Owner tab.
5. Click Edit.
6. Click Other users or groups.
7. Click Advanced in the lower left corner.
7. Click Find Now.
8. Scroll through the results and double-click on your current user account.
9. Click OK to all of the remaining windows except the first Properties window.
10. Select your user account from the list up top and click Edit.
11. Select your user account from the list up top again and then in the pane below, check Full control under Allow, or as much control as you need.
12. You’ll get a security warning, click Yes.

...és ezt nem igazán értem. Segíts még ebben kérlek, hogy mi a pontos teendõ. Köszönöm, üdv
me and a monkey
Már feltettem a mûködõ driver linkjét ide többször, keress rá a lenti keresõsávban.
A driver jó, mikrofon/fejhallgató megy, de a panelt nem tudod elõcsalogatni.

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

me and a monkey
Nem. Buhera van, de fix még nincs. (Coming Soon...nsane)

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

Pókmalac
A Aki Vistás és SoundMAX hangkártyája van az tudna segiteni honan tudom letölteni a SoundMAX Control paneljét???

pókmalc,pókmalac nincs csodásabb a pókmalacnál hálót ő sose sző nem bizony mert malac vigyázzz ha jön a Pókmalac