40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • CroftManor
    Letöltöttem én is azt a progit, és azt írta ki, hogy nekem a Vista Buisness felelne meg a legjobban.
    Mi alapján dönti ezt el?
  • tompka
    Legutóbb akkor volt instabil a vistám, mikor elszált az egyik ram-om. annyira instabil lett, hogy összeomlott xD
    előtte meg , amikor még ismerkedtem vele és össze-vissza állítgattam mindent. :)
    de magától ez egy nagyon stabil (szép) Windows.
  • CroftManor
    Én is kiakarom próbálni milyenek a játékok dx10 alatt, de sztem scak ezért nem érdemes Vistára váltani, főleg amiket én is hallottam róla...
  • bon
    Már nem jellemző. Egyébként a géped az itt található programmal letudod teszteltetni és így nem ér meglepetés: link
  • benkoszabi
    sziasztok. elérkezettnek látom az időt, hogy operációs rendszert váltsak. semmi bajom az xp-vel, nagy kedvenc, de szeretném játékok alatt a directx 10-et kihasználni. és azt kell hogy mondjam, hogy elég vegyes dolgokat hallottam a vistáról. ilyeneket, hogy instabil, nem ismer fel hardvereke,t perifériákat (nyomtató, scanner stb..) - meg iylen és ehhez hasonló dolog. és szeretném megkérdezni, hogy ez még mindig igy van a vista-val, vagy ezek nem is jellemzők a microsotf uj operációs rendszerére...
  • bon
    Na ez már sokkal jobb választás
  • CroftManor
    Nos, végül ezt a procit néztem ki magamnak most este:
    Intel - CORE 2 DUO 2330/1333 LGA 775 4MB E6550 BOX
    Sztem ehhez nem is kel tuning,ha veszek hozzá egy 8800 GTt.
  • Dante73
    Gondolom, játék miatt kellene a húzás. Új játékok miatt. Viszont az új játékok legtöbbje sajnos allergiás a tuning-ra... És fagyogat. (Legtöbb fórumon ez a megoldás bizonyos rejtélyes fagyásokra)
    Ez a 22-es csapdája...
  • Zsoltika 007
    Tuningnál konkrétan az fsb-t emeled. Látszik hogy nem értesz hozzá. Mondjuk azt nem mondom hogy 1333-ig elmegy-e de teszteken is kimutatták hogy annyira nincs nagy különbség hogy erre koncentráljon az ember. (4 magosnál már pl számít, mert ott ez a szűk keresztmetszet)
  • bon
    Nem értek hozzá, de nem hiszem, hogy 800-ról 1333-ra emelnél az fsb-t a tuning. A cache miatt viszont érdemesnek tartanám a költést. De nekem mindegy.
  • Zsoltika 007
    De mivel a tuning az fsb-t emeli ezért az is emelkedik :) És szinte bármelyik core2 proci viszi a 3ghz-et, akkor minek költsön rá többet? Főleg hogy az esetek többségében még voltot se kell emelni csak az fsb-t húzni. És hűtés se kell neki akkora, a gyári elég.
  • CroftManor
    Tudom..nézd, én is szívesebben vennék egy E6850est, de 50 alatt nem nagyon lehet kapni.
    Szal ha még VGat is akarok venni, a 8800 GT is lessz kb 45k...és én nem engedhetem meg magmnak, h ösz vissz 95ezret költsek egy proci-vga párosra.
  • bon
    Nemcsak az órajel számít szerintem, hanem a rendszerbusz sebbessége, nem mindegy, hogy 800 vagy 1333Mhz vagy a cache mérete se, hogy 2 vagy 4mb
  • CroftManor
    Az lehet, de ha felhúzom 3 Ghzig az E4500ast, akkor már eltérő lessz a különbség :)
  • bon
    De ha hinni lehet a belinkelt teszteknek akkor minimális a különbség a jelenlegi és a tervezett processzorhoz hasonló között, de te tudod.
  • CroftManor
    Nem azért cserélem le a procimat, mert rossz, hanem mert akarok venni új VGAt, egy 8800 GTt, és ahhoz ez a proci állítólag gyenge lenne.
    Amugy meg ha csak egy c2d E4500ast veszek, fel lehet tuningolni is.
  • bon
    Én még sporólnék a helyedben, azért a mostani két magos 3Ghz-es proci nem olyan rossz.

Itt vannak összehasonlítások, igaz E4500-ast nem találtam de E4300-ast igen: link
    Ez alapján nincs olyan nagy különbség. De hasonlítgasd össze a procikat ha gondolod.
  • CroftManor
    Mindenki a pénztárcája alapján választhat...
  • [HUN]FaTaL
    Létezik ha jól tudom.
  • Brand
    Sziasztok!
    WindowBlinds létezik vistára?
    Szívesen látnám valami frappáns témában a vistát,de én nem tudok róla:(

Bocs,ha láma volt a kérdés...

thx
  • Jaffa 2843
    valaki tud adni egy friss XP vs Vista összehasonlito tesztet?
    elsősorban játékokra kiélezve
  • bon
    Én nem vennék E4500-as core2 procit, nem valami erős. Én a helyedben legalább Intel Core 2 Duo E6550 vennék vagy Intel Core 2 Duo E6850. Sőt a saját gépembe jelenleg ezt néztem ki: Intel Core 2 Quad - Q9450, persze ha majd olcsobb lesz.

• Zsoltika 007
    Ne félj! Jó lesz.
  • CroftManor
    Biztos? Mert vki azt írta, h Vistán 10-15 %al lassabbak a játékok.
    Tulajdonképpen scak a dx10 miatt akarok feltenni Vistát, a karim 8600 GT támogatja a dx10et.
    Bár nem tom attól, h c2d procim lessz, még nem biztos h gyorsabbak elsznek a játékok. Sztem.
  • naaa
    jól
  • CroftManor
    Holnap készülök venni a konfigomhoz egy Core 2 Duo E4500 2MBos procit.
    Azon már jól fog futni a Vista, meg a mai játékok?
  • bon
    Hivatalosan nincs
  • Zsoltika 007
    Office-ra meg ilyenekre jó is. De ő játszani akar.
  • Piko888
    Srácok már van teljes magyar sp1?
  • [HUN]FaTaL
    Nálam 20-30%al lassabbak. ATi kártyán nagyjából ugyanaz volt a teljesítmény, bár az új vasakkal lehet hogy gyorsabb a Vista.
  • Dzsini
    tudom, nálam még gyorsultak is a játékok Vista alatt (persze aminek elég a videoteljesítmény)
  • [HUN]FaTaL
    Játékok sebességéről (XP vs Vista) volt szó...
  • Suri hun
    Hogy lehet a firefoxba működésre bírni a flash palyert 64bites Vistán?
  • Dzsini
    hülyeség, nekem egy 1,5GHz-es Celeron M-el (laptop) teljesen jól működik.
  • slime001
    Mert nem vagy vip.
  • tompka
    OFF:
    ha írok vmit, azt itt miért nem lehet utólag szerkezteni?
  • mflex #29922
    Jobb gomb-testreszabás-asztali ikonok módodsítása-lomtár pipa be-ok
  • zoolee
    LOL! Véletlen töröltem a recycle bint az asztalról. : DD
    Hogy tudom visszavarázsolni?

Na mind1, szereztem gadgetet. :)
  • bon
    Túl régi office fájlt akarsz megnyítni és ez már tiltott a biztonsági kockázatok miatt. Bővebben a tiltás kikapcsolásának módja ott van a linkben.
  • Zsoltika 007
    Kevés a proci. Core2 procinál már erősen ajánlott. Jobb mint az xp. De p4-en nem az igazi.