40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Narxis
    Szerintem igen.
  • Demeter
    Szal azt mondod, hogy a router a gond?
  • Narxis
    Jah, nekem is ez volt, váltottam egy vatta új switchre, azóta nemhogy nem szakad de még gyorsabb lett a netem.
  • Narxis
    Media Player az istenért se akar az Eszköztárra kerülni, hiába jelölöm be a Tálcán. Arrébb kerül a HU rész, de semmi több. Bug? SP1 előtt is csinálta.
  • Zsoltika 007
    Vagy döglik neki.
  • Narxis
    Szerintem a router nem jól van konfigolva.
  • Demeter
    Srácok volna egy kérdésem az vajon mitől van, hogy minden bekapcsolás után nincs net, vmiért elbaszódik a hálózat. Ilyenkor semmiféle diagnosztizálás, repair stb..sem segít! Áramtalanítani kell a router-t majd szarakodni a diagnosztizálással azt egyszercsak jó lesz (vagy sem)! :( Ez mitől lehet vajon??? Amúgy ezt csinálta az SP1 előtt és utána is.
    Tudnátok segíteni mert baromira idegesít...

Thx!
  • tompka
    jó tudom. régebben 2x512 volt benne, csak az egyik elszált.Mivel már olcsó az 1Gb-os így azt vettem.
  • gematta
    geil adott már kis sok okoságot memo terén
    érdemes szétnézni a háza táján
  • gematta
    mert 2x512 vel is többre mész ha dualba van hajtva
  • tompka
    Amúgy miértnem működik a Dual channel különböző méretű ram-al?
    pl 512+1024 kénytelen vagyok singe channel-ben használni őket :(
  • berczely
    oké köszi!
  • bon
    a 2gb-ost a dimm_a2-be rakd a többi jú úgya hogy írtad. Ne legyen üres hely a memóriák között.
  • berczely
    Akkor az úgy jó ha DIMM_A1 és DIMM_B1-be teszem a 2 1gb-ost és a DIMM_B2-be a 2gb-ost?És majd ha lessz időm lecserélem a 2gb-ost 2x1gb-ra.
  • bon
    Az is jó megoldás. Egyébként miért nem adnának ki 2gb-os modulokat, beraksz a gépbe kettőt vagy négyet és máris van sok memóriád és még kétcsatornás üzemmódban is mennek. Természeteen azonos típusra kell becserélni.
  • berczely
    De mért?Annyira sz*r így?Akkor minek adnak ki 2gb-os ramokat?És ha a 2x1gb-ot cserélem be?
  • bon
    Írja a kézikönyv a sorrendet. Egyébként azonos színű foglaltba az 1GB-os modulokat rakd és a Köztök lévő üresbe meg a 2Gb-ost. A 2GB-ost megpróbálhatnád becserélni 2x1gb-ra
  • Zsoltika 007
    Dual channel átlagosan 40%-t dob a (memória) teljesítményen.(tesztek alapján) Nem kéne butaságokat beszélni. A ram órajele változatlan marad.
  • berczely
    Ja és melyiket hová?
    Biost néztem a legrisseb van.Az alaplapi lemezen van biosfrissítő az írta ki.
  • berczely
    És honnan tudjam hogy van a sorrend?
  • [HUN]FaTaL
    Igen elírtam:(
  • asysoft
    Azért BIOS frissítés közben ne legyen benne az új memória:)

Fatal: nem az órajele nő meg, hanem az átviteli sebesség.
  • bon
    Nálam pl: Dimm_A1, Dimm_A2, Dimm_B1 ez lenne a sorrend.
  • bon
    Sorrendbe legyen berakva: DIMM1,2,3
  • [HUN]FaTaL
    Mi az hogy nem sokat számít. Hogyne számítana, kétszer akkora órajelen pörög DUAL-CHANNELben.
  • berczely
    És mind1 hogy melyik slotba teszem a ramokat?
    Van 2x1GB és 1x2GB szal még van 1 szabad slotom!
    Tudom hogy jobb lett volna ha 4x1GB mert a dual chenel miatt de ahol vettem azt mondták hogy nem sokat számít.
  • berczely
    Oké kössz megpróbálom!
  • bon
    Elösször a memória kivételt próbáld meg, mert lehet, hogy nem is az okozza a hibát. Bios frissítés menete az alaplap kézikönyvében van leírva.
  • berczely
    És biost hol tudok frissíteni?
  • bon
    Kék halálnál magától újraindul a gép, ha neked kellett újraindítani akkor nem kék halál volt. Egyébként veddi ki a legutobb vásárolt 2gb-ot ha a hiba megszünik akkor nem szereti a géped az új memeóriát. Ez esetben cserélni kell. De érdemes megpróbálni egy bios frissítést is, hátha megoldja a problémát.
  • berczely
    Hali!

Épp az imént kaptam kékhalált!ha ez az volt...Angolul írta ki nem nagyon értettem volt valami F8 megnyomás meg driver meg ilyenek.Többször is volt már ilyen most a pro street indításkor.Nemrég vettem ramot 2gb-ot azóta 3x volt kékhalál vagy mi.Kék képrenyő fehér szöveg és csak a restrart segít!
  • Zsoltika 007
    Lehet, de nálam soha se volt ilyen gond egyik gépemen sem (és volt már jó pár az idők folyamán). Nem kell kinyomni a szemét, hanem ésszel kell csinálni és soha semmi bajod nem lesz belőle. Az meg hülyeség hogy attól fagy. Csak akkor ha már a határra húztad de akkor visszább kell venni egy kicsit és stabil lesz.
  • bon
    Az a legjobb, hogy magát a felhasználót nem veszik bele, pedig a felhasználó a legnagyobb hibaforrás sokszor.
  • [HUN]FaTaL
    Ez szintén nem oprendszer hanem driverhiba:)
  • Alwares
    Nekem ati driver miatt omlott össze. De az még régen volt, kiadás környékén. De ha nem frissítettem volna fel az oprendszert vga driver felrakása elött, szerintem újra előjött volna...
  • tompka
    Nvidia + Vista = 28,8% rendszerösszeomlás
    nekem még nvidia miatt nem omlott össze a rendszer. még kékhalálom sem a vga driver miatt volt.
    "összeomláshoz vezető hibák 17,9%-áért maga az operációsrendszer gyártója a felelős"
    Tanúsítom!! pl LifeCam. driver fel-->kékhalál :D
  • bon
    Nem tudom mi alapján dönt a progi. De otthonra szerintem elég a Home Premium.
  • CroftManor
    De a SoundMax-nálhibát írt ki :S
    Vagyis nem lenne kom patibilis a Vista a hangkártyámmal?
  • tompka
    Nekem is! :D
    és boldogan használom az Ultimate-et :)
  • Narxis
    Nem tudom, de eddig minden ismerősömnek és nekem is azt ajánlotta. :D