40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • tompka
    A feladatkezelőben 15megát ír. de vmiért 10modpercenként 1%-al növekszik a RAM terhelés.
  • 30Dani
    Nekem bitcomet evett sokat, utorrent alig használ memóriát. Nem hiszem hogy beállítás kérdése.
  • tompka
    Az miért van hogy az utorrent megeszi az összes memóriát? Elindítom, majd 10perc múlva észre veszem hoy kezd fagyni a rendszer. az ok RAM kihasználtság: 95-98% ha leállítom várok fél percet, visszamegy normálra 25-30%. ha újra beindítom, újra kezdődik az egész.
    Hogy lehet beállítani hogy nem egyen sok memóriát?
  • Ability
    Köszi, sikerült. Egyébként itt már nézelődtem előtte is, használtam a vezérlőpult beépített keresőjét, viszont nem tudtam pontosan, hogy mit hogyan kell, és úgy láttam rendben van minden. :)

Újabb kérdés, ha már itt járok: ahhoz, hogy PNG képet rakhassak be egy ikonnak kell valami speciáls program? Mert úgy láttam, hogy nem engedi berakni, az ico képek meg mérete ellenére mégis kicsi, és nem is lehet nyújtani őket...
  • Dzsini
    nekem általában 1 hónapot bír... :P (akkor kér újraindítást a Windows Update)
  • Spaw
    itt vannak a beállítások.
  • Ability
    Köszi, ezt egyébként hol találom? Sejtettem, hogy ilyesmi baja van, de az a gond, hogy meg sem találtam a beállításokat. :D Szétnéztem a vezérlőpulton is, de ott mindent rendben találtam.
  • tompka
    Na. 4napot bírt a Vista újraindítás nélkül, hibrid alvással. Eltünt a netem+nem létező hálózatot jelzett :)
  • BIZ0906
    "sRGB Color Space Profile" ezt válazd ki Színkezelésnél
  • tompka
    :) hát igen. Április 1. :)
  • Ability
    Sziasztok!

Valaki meg tudná nekem mondani, hogy a Vista alapértelmezett képnézegetőjében miért sárgásak a képek? Olyan, mintha valami színkorrekciót végezne rajtuk, de csak elcsúfítja őket. Érdekes, hogy fullscreen módban viszont már jól jelennek meg a képek, illetve a fotógalériában a bélyegképek is, de amikor nagyban akarom nézni (nem teljesképernyős mód), akkor olyan sárgás- barnás lesz a kép. Remélem nem egyedi a problémám, és valaki tud segíteni. Más képnézegetőt nem szívesen tennék fel, inkább ezt kellene megoldani. :/

Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
  • asysoft
    Egy 32 bites process maximálisan 2 gigabyte memóriát képes használni.
  • Apocalipto
    -.-
  • Dzsini
    swap területből nem fogyott ki esetleg? az is gond lehet, sok program alapból a virtuális memóriaterületre pakol dolgokat.
  • 30Dani
    Az miért van, hogy mostanában memóriaigényes programok rendszeresen elszállnak kevés RAM-ra hivatkozva? PS mentés, két HDR program is ezt írta mikor nagy képekkel akartam dolgozni, pedig 3 giga van a gépben, és láthatóan a felét se használta.
  • [HUN]FaTaL
    Hehe jó móka volt de már rég kint van az sp1, nem fogják visszavonni:D
  • Narxis
    Mindenkinek ingyen Windows!
  • bon
    Persze, ha nem április 1-je lenne még el is hinném :)
  • tompka
    Súlyos biztonsági hiba miatt visszavonják az SP1-et,amíg kinem javítják a hibát!!
  • Zsoltika 007
    Játszom én még ugyanúgy csak az sg szervert messzire elkerülöm :D
  • berczely
    CS3 működik stabil használom!
  • bon
    Kérdés, van e valakinek tapasztalatta Vista 64bit alatt Photoshop CS2-vel vagy 3-al, műkődik e gond nélkül stabilan?
  • bon
    Feltételezem valami gond van az update-el. Próbáld meg kézzel futtatni: vezérlőpult/Windows Update. Bármilyen olyan driverral lehet probléma ami nincs az SP1-hez igazítva. Én idáig két gépre raktam SP1-et és ott szerencsére nem okozott problémát, pedig nem a legfrissebb driverek vannak fent.
  • bon
    Tényleg a bios-ban esetleg nem lehet ilyesmit állítani? (Csak tipp)
  • GregSB
    Hmm érdekes, nekem angol pistám van de még nem dobta fel az update... Lehet azért mert laptopom van? Hallottam olyat, hogy sok videókártya driverét megbolondítja az SP1, és mint köztudott az Nvidia a laptop VGA-ihoz szököévente félszer ad ki drivert...
  • urbijoe
    jo de ez laptop
    és lehet hogy azt érzékeli
  • bon
    Érdekes, nálam a teljesítmény centrikus van kiválasztva és még sose állt át más üzemmódra magától.
  • urbijoe
    amugy Bond hogy,hogy már nem cs:s -zol?
  • urbijoe
    az van kiválasztva,de ha ujrainditom akkor megint energiatakarékossal indul
  • bon
    KIválasztod az Energiagazdálkodási lehetőségeknél
  • urbijoe
    már sikerült xp kompatibilis modba kell telepiteni
    más:
    hogy lehet azt beállitani,hogy laptopon ne mindig energiatakarékos modban induljon hanem kiegyensulyozott?
  • [HUN]FaTaL
    Total Commanderrel nyomj ALT+F9-et (kicsomagolás) a telepítő exen, csomagold ki valahova és úgy futtasd (esetleg admin módban, nem tudom ki volt kapcsolva az UACom amikor Vistat használtam) a telepítőt, működnie kell.
  • urbijoe
    13 giga szabad és admin modban is probálltam
  • Zsoltika 007
    Admin módban fut?
    Van hely a vinyón?
  • urbijoe
    ezt mért irja ki az adobe reader telepitésénél?
  • Zsoltika 007
    Nálam is így volt. De amíg működik addig nem zavar.
  • urbijoe
    a vista mért fekete képernyövel megy el hibernállt állapotba?
    mert az xp-nél mutatta a csikot
  • urbijoe
    csak akkor válltoztatja az AMD proci orajelét ha kiegyensujozott energia gazdálkodáson van
    ha energiatakarékoson akkor nem
    nekem egy amdx2 1.6-os van és energiatakarékos modban nem megy feljebb csak 800-on marad ,de kiegyensujozotton ugrál
  • 30Dani
    Azt nézem én is, ennyit nem ér meg a dolog, főleg hogy sokat megy akksiról. Ultimatehez nem volt szerencsém.
  • kirol
    Nekem is, de mintha jobban vinné (terhelné) a CPU-t mint a rendes ultimate alatt.