40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Elvileg április, de én kétlem.
  • Alwares
    Magyar SP1 mikkorra is várható? Május vagy még ebben a hónapban?
  • Dzsini
    a keresőt le lehet ha tényleg nem kell, de a superfetchet semmiképp, az nagyon jót tesz.
  • urbijoe
    ha a szolgálltatásoknál letiltom a Windows Search-ot meg
    Superfetch-et akkor gyorsabb lesz a gép?
  • Dzsini
    http://www.starbase01.com/site/index.php?aid=87 - ez működőképes azt írták.
  • polgi
    Helló, nem tudjátok, hogyan telepíthetek ipx/spx protokolt vista alá?

Előre is köszönöm.
  • Zsoltika 007
    Nincs
  • overlocker
    Van pontos dátuma a magyar Vista SP1-nek??? mert csak annyit látok mindenhol hogy április...
  • Zsoltika 007
    Ja és ugyenez volt az aktuális stabil és a legújabb 1.8 beta verzióval is! Persze lehet az emberek 80-90%-át nem érinti a dolog, mert ekkora méretű dolgokat nem töltenek de ez akkor sem mentség...
  • Zsoltika 007
    Nekem meg pont forditva :D Amúgy ezzel a file rendszer limit hülyeséggel már mások is szivtak és nincs rá megoldás. Ráadásul hasheléskor 4 giga ramot 3 perc alatt 99%-ra nyomta és a win is használhatatlan volt. Amit az azu mac os alatt be hashelt 8 perc alatt azt az utorrent winen 1,5 órán át csinálta, és ha nyitottam egy progit azt 3 perc alatt töltötte be. Na ennyit az utorrentről... Memory leakes szar.
  • [HUN]FaTaL
    nekem még sohasem volt problémám az utorrenttel de az azureus egy rakásfos:D
  • Zsoltika 007
    Mert egy trágya az egész. utorrent is és a deluge is szégyen. Egy 42 gigás bluray filmet nem tudtam leszedni mert 78%-nál az egyik elszállt (mint oly sokszor a deluge...), a másik meg file rendszer limitet irt (utorrent). Holott az ntfs particiónak simán kezelnie kell egy 38 gigás filet. Szépen át bootoltom mac os alá és befejeztem azureussal. Felrakhattam volna winre is az azut (neked ezt ajánlom) de egy reboot gyorsabb volt.
  • alienno1
    Hello!

Igen, próbáltam bővítmények és minden nélkül is indítani.
    Az operához pl nem is tettem fel bővítményeket.
    Egyszerűen el sem tudom már képzelni, hogy mi lehet a hiba oka.
  • [HUN]FaTaL
    ez nem hiba hanem betűköz nézd meg az n betűnél, ott ahol bekeretezted nincsen szóköz...
  • Dzsini
    a teljes memóriatartalmat ki kell írni a hibernációs fileba - ha lassan megy, annak lehet az oka, hogy fragmentált a file a vinyón... bár annyival nem kellene, hogy lassabb legyen.

(én is úgy szoktam, hogy rányomok a power gombra, és megyek - majd elkészül)
  • Narxis
    Elvileg lehet tweakelni, de szerintem nem érdemes. Én amikor elindítom a hibernálást, otthagyom, aztán majd csak kikapcsol. :)
  • Narxis
    Próbáltad bővítmények nélkül?
  • urbijoe
    mért van az hogy a vista sokkal hoszabb ideig hibernállja le a gépet mint az xp?
    nem lehet valahol állitani azt hogy kevesebb idöbe teljen?
  • alienno1
    Hello!

Nem nagyon szoktam írni a fórumba, úgyhogy nem tudom, hogy jó helyre írok-e!
    Vista Ultimate-et használok, egy Core duo 2G RAM-os gépen.
    Amikor böngészni kezdek a neten, legyen ez bármilyen program (Firefox, Opera, Explorer), a gépem gondol egyet és "lefagy".
    De nem maga a gép, csak a böngésző nem válaszol, várok néhány másodpercet és újra működik.
    Namost ezt megcsinálja percenként akár többször is.
    Szinte semmi másnál nem jelentkezik ez a probléma.
    Kezdek arra gyanakodni, hogy maga az explorer.exe a hiba forrása.
    Valakinek van hasonló tapasztalata? Esetleg tud valaki segíteni ebben a problémában?
    Köszi előre is.
  • 30Dani
    hol a hiba?
  • tompka
    Hát izé na.
    Nem mindenki lehetett 5-ös nyelvtanból
  • zoolee
    Vista telepítés közben megállapítottam, hogy még az MS nél sem tudnak írni.:)

Apró kis helyesírási hiba telepítés közben.
  • Narxis
    Ez mondjuk igaz. Én speciel pendriveon tartom a számomra fontos dokumentumokat( pár tucatnyi word, excel cucc) és havonta 1-2-szer "dolgozok" a gépen, azt is Office-al. Mindenestre indexelés nélkül is megtalálja a kereső amit kell.
  • tommyg
    nem mondod :)
  • [HUN]FaTaL
    Én már a címről tudtam hogy ápr1
  • SrAta
    a cikk utolsó mondata nekem is kimaradt:D:D:D lol
  • [HUN]FaTaL
    Ápr1
  • tommyg
    :O
  • [HUN]FaTaL
    ez ugyanígy volt már az NTben, a 2kban és az XPben is nem értem min vannak az emberek úgy meglepődve...
  • birdo #30089
    Inkább kihasználja a lehetőséget.
  • Probatbicol
    Nem is a zenéket és a programokat kell indexelni, hanem a dokumentumokat, ha pl. munkára is használod a gépet és sok a dokumentum rajta, ugyanis az indexelő a dokumentumok tartalmát is indexeli, tehát bekapcsolva lesz a gépedre egy google szintű kereső
  •  Evil
    Énis inkább így használom.. A progikat amik felvannak rakva igyis megtalálja a kereső.
  • Narxis
    Memóriakezelés a'la Vista
  • urbijoe
    mért van az hogy minél több memoria van a gépben annál többet használ a vita?
  • Narxis
    Igazából nem sok, nekem van a gépen 20giga zeném. Ha azt beindexelem akkor ha legközelebb megveszek egy zeneszámot :) és berakom a Zene könyvtáramba, újraindexeli az egészet. Jobban megéri ha rendet tartasz és rendszerezed a dolgaid.
  • bon
    Start menübe belehet írni, hogy mit keresel és nem kell kattingatni. A háttértár feltérképezése miatt még gyorsan ki is dobja az eredményt, tehát kényelmi funkciót nyújt.
  •  Evil
    Az adig oké hogy ha nemdolgozik nemeszi a gépet, de minek bekapcsolni.. Ha jóltudom semi értelmes dolgot nemcsinál és hogy időnként lefoglalja a merevlemezt annak nemsok értelmét látom.
  • bon
    Érdemes bekapcsolni, amíg nem végez az indexeléssel addig észrevehető a műkődése, utánna nem. Max azt lehet észrevenni, hogy dolgozik a winyo pedig a gép nincs is használva. Tapasztalatom alapján nem okozz nagy terhelést a gépnek.
  • urbijoe
    az indexelést érdemes bekapcsolni vagy nagyon eszi a gépet?
  • berczely
    Hali!

Off:

Sztetek milyen színmódban érdemes használni a monitort?