40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Ha ír hiba kódot az Windows update akkor utánanézni hátha van rá megoldás. De az update naplóját is érdemes megnézni. De én még megpróbálnám az Update szolgáltatás leállítása után a Windows\SoftwareDistribution könyvtár törlést, majd a szolgáltatást újraindítani.
  • qetuol
    és mit kéne tennem? már mindent próbáltam...
  • bon
    Ami nagy hiba lenne.
  • qetuol
    értem, akkor az update is üzemen kívül lesz mostmán ^^
    kösz a segítséget
  • bon
    Ha jól tudom a Microsoft installer se üzemel csökkentet módban, tehát a frissítések úgy se települnének fel. Csökkentet mód nem ilyen jellegű használatra van, hanem hibakeresésre, esetleg viruskergetésre.
  • qetuol
    hmm... pillanatnyilag az updatet szeretném megoldani.. amúgy a messengerem már sok hónapja nem megy. természetesen az volt az első h újratelepítettem, de nem "javult meg".(érdekes módon safe módban műxik)
  • bon
    Mivel a messenger-ed nem megy így azt célszerű újrarakni, és éppen tegnap jelent meg az új telepítője így azt célszerű már letölteni is felrakni.
  • qetuol
    így már próbáltam, nem műxik
  • qetuol
    ezt meg minek az updatehez?
  • qetuol
    amúgy meg nem találom.
  • bon
    A Windows Live Essentials-t.
  • bon
    vezérlőpult/felügyeleti eszközök/szogáltatások/windows update, de kétlem, hogy elindítaná, csökkentet módban sok egyébb szolgáltaás levan tíltva pl a hálózati rész.
    Mondjuk nem rétem mi nehézség van leszendi 137 mb-ot a hivatalos oldalról.
  • qetuol
    ja hogy at update telepítőjét? a frissítésekre gondoltam először
  • qetuol
    szedem, de emígy egyszerűbb lenne
  • bon
    Miért nem szeded le kézzel a telepítőjét?
  • qetuol
    nem lehetne valahogy engedélyezni a windows updatet safe mode-ban? tudniillik a messengerem nem működik rendes módban, viszont safe modeban igen. hátha az updatetet is műk=odésbe lehetne hozni safeben...
  • Disk
    Köszönöm a válaszokat!
  • Dzsini
    igaz (nálam jó 20-25 perc pluszt jelent a Vista az XP-hez képest, és ez egy 4 éves laptop), és mivel nem valószínű, hogy a laptopba valaha 4 vagy több gigányi memória kerülne, így inkább 32 bitest tegyél fel - bár igazából nem lenne semmi gond a 64 bitessel sem, ha minden hardverhez találsz drivert.
  • bon
    32bit, és nem csak az energiagazdálkodása jobb mint az XP-nek. XP már egy öreg elavult oprendszer. Én a helyedben olyan notebook-ot vennék amihez már jár az ingyen Windows 7 frissítés.
  • Disk
    Sziasztok!
    Most fogok venni laptopot és arra szeretnék Vistát telepíteni ,viszont nem tudom ,hogy 64 vagy 32 bitest telepítsek. Szerintetek melyiket lenne érdemes? Intel Core 2 Duo T6500 processzor lesz benne és 2 GB ram.
    Azonkívül én azért szeretnék Vistát telepíteni laptopra ,mert azt mondták jobb a energiagazdálkodása ,mint az XP -nek. Igaz ez?

Előre is köszönöm a választ.
    Üdv
  • Hatiti
    sziasztok!
    vettem egy KINGSUN KS-959 USB Infrared Adaptert ami sajnos Vistán nem fut. Az interneten ügyetlenkedtem, de nem találtam letölthető programot hozzá. Ha tudsz segíteni azt hálásan köszönöm!
  • sadvagabond
    köszi!
  • dashed_
    nem resze a vistanak..
  • sadvagabond
    sziasztok.
    munkahelyemen vistám van,szeretnék rocket dockot használni,de nem találom sehol a gépen.nincs rajta alapból?letöltés nem oké,mert rendszergazda jogosultság kell a telepítéshez.
    vagy csak rosszul keresem?
    ha segítenétek pár szóban,hálás lennék.
    köszi előre is!
  • [HUN]FaTaL
    Biztonság fülön hozzáadod a vendégfiókot a meghajtóhoz és letiltasz mindent. De olyankor még olvasási joga sincs úgyhogy a c meghajtóval csínján bánj mert be sem fog tudni lépni. :D
  • Örm
    Hello!
    Azt hogy lehet beállítani, hogy a véndég fiókkal bejelentkező ne lássa a meghajtókat?
  • Apocalipto
    Felmész asrock honlapjára, kikeresed az alaplapod, és megnézed hogy milyen hangkártya driverek vannak ott.
  • Glesthor
    Sziasztok!

Tudtok linkelni egy oldalt, ahonnan tudok tölteni driver-t a hangkártyámhoz? Az eredeti driver nem kompatibilis a vistával. Találtam egy oldalt, de amit leszedtem azt nem akarja telepíteni valamiért... Integrált kártyám van. Ha esetleg ez segít, akkor itt van az alaplap típusa: asrock p4i65g
    Előre is köszi a választ!
  • Dzsini
    le lehet, akkor esélyes, hogy el se fog indulni a játék.

szerintem amúgy hadd kaparjon, nem csak a swappal foglalkozik ilyenkor, hanem újratölt sok mindent, hogy utána elinduljon neked gyorsan, amit szeretnél.
  • torok6
    Sziasztok! Mit lehet csinálni hogy ne kaparjon a wincseszter akkor amikor kilépek egy játék-ból? Virtuális memóriát nem lehet csökkenteni valahogy?
  • Lacy1
    Hibernálás:

Hibernáláshoz a rendszer fenntart egy hiberfil.sys fájlt a rendszerpartíción, amelynek mérete megegyezik a gépben található fizikai memória méretével. Ebbe a fájlba menti le a Windows a memória tartalmát hibernáláskor. A hibernálás alapértelmezés szerint bekapcsolt állapotban van telepítés után, ám ha valakinek 2GB memóriája van és nem használja ezt leállítási módot akkor fölöslegesen veszi el tőle a rendszer a 2GBnyi helyet.

Ki-/be- kapcsoláshoz tegyük a következőket...
    1. Start menü keresőjével indítsuk el rendszergazdai jogosultságokkal a cmd-t.
    2. Kikapcsoláshoz: powercfg -H off
    3. Bekapcsoláshoz: powercfg -H on

Az utasítás sikeres végrehajtásáról nem kapunk információt, de a hiberfil.sys fájl a beállítás hatására azonnal törlődik/létrejön!

A hibernálást a Lemezkarbantartóval is letilthatjuk:
    1. Start menün belül katt a Számítógép-re.
    2. Jobb egérgombbal klatty a rendszerpartícióra, majd Tulajdonságok.
    3. Diagram mellett lesz egy Lemezkarbantartó gomb. Kattancsunk rá!
    4. Pipáljuk be a Hibernálási fájl karbantartását és OKézzuk az ablakot!

Tápkapcsoló átállítása hibernálásra
    1. Start / Vezérlőpult
    2. Energiagazdálkodási lehetőségek
    3. Aktív sémánál Séma beállításainak módosítása link
    4. Speciális energiaellátási beállítások módosítása link
    5. Nyissuk le: Távkapcsolók és fedél \ Tápkapcsoló megnyomásakor
    6. Beállítás: Hibernálás

Hibrid alvás
    Mindkét módnak megvan az előnye. Hibrid alvással úgy helyezhetjük a gépet csökkentett energiafogyasztásúra, hogy közben a memória tartalma kiíródik a hiberfil.sys-be, így ha mégis leállítjuk a gépet, akkor hibernálásként tér vissza, ha nem, akkor pedig gyorsabban fog elindulni mint ha hibernálásból ébredt volna. Azaz mindenképp jobban járunk!
    Hibrid alváshoz olyan géppel kell rendelkeznünk, amely támogatja az S3 készenléti módot. Ennek ellenőrzéséhez...
    1. Start menü keresőjével indítsuk el a cmd -t.
    2. Adjuk ki a powercfg -a parancsot.
    3. Ha ilyet látunk, sajna nem használhatjuk a hibrid alvást..
    ----------------------------------------------------------------------
    Készenlét (S3)
    A rendszer vezérlőprogramja nem támogatja ezt a készenléti
    állapotot.
    ----------------------------------------------------------------------
    Ha rendszerünk támogatja a Hibrid alvás készenléti módot, így kapcsolhatjuk be:
    1. Start / Vezérlőpult
    2. Energiagazdálkodási lehetősége
    3. Az aktív sémánál Séma beállításainak módosítása
    4. Speciális energiaellátási beállítások módosítása
    5. Nyissuk ki az Alvó állapot részt
    6. Nyissuk ki a Hibrid alvás engedélyezése részt
    7. Állítsuk a Működés telepről és Működés hálózatról részt Igen-re. A hibernálás el fog tűnni a leállítási módok közül, hibrid alváshoz használjuk az Alvó állapotot!
  • ricska
    #39229 valaki?
  • Orionk
    Az a tipus vagyok, aki inkább vár, hogy minden szépen lassan jó legyen, és aztán felkerül az is...
    Hallom, hogy ott még nincs is némely esetekben driver mindenhez.
    Meg én a vistával csúsztam sokat, mert nem volt gépem hozzá, és azt is meg szeretném szokni először. Xp után eddig tetszik is, csak ezek az apróságok....

Most egy pár napig ubuntu jön, ott meg egyenlőre nem akar a live cd-ről bootolni, hogy visszarakjam grubot...:S, de majd...
  • Apocalipto
    Najah.
  • [HUN]FaTaL
    Lassacskán inkább a windows 7-tel kéne ismerkedni. :D
  • Orionk
    Tudom, hogy nem nagy cucc, de most a nyáron van időm ilyen szarságokkal foglalkozni. Ha már feltettem a vistát, akkor meg akarom ismerni rendesen.
  • Lacy1
    Sziasztok!

Informatika zsenik segítségét szeretném kérni!
    Windows Vista és a Maplesoft Classic Worksheet Maple 13-as verziója (matematikai progi: www.maplesoft.com) nem akar összeférni, valami megoldást szeretnék rá, ha tudtok kérlek titeket segítsetek, mert naponta ezen dolgozom és elég nehézkesen megy ha az elindítása 30-adszorra sikerül!

A hozzászólásotokat előre is köszönöm!
  • MerlinW
    Egyébként ez hihetetlen probléma:)
  • Dzsini
    nem, előtte a sima taskbaron - utána már felteszi a rocketdockra, de előtte is mozog a kép még lent.
  • Apocalipto
    Az a Rocket Docknál van, az meginnt más dolog.