Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És? Attól h különbözõ oprencer, mûködik a táv asszem.
SpiritFire
Igen tudom de mivel nem egyforma a két oprendszer ezért kellene vmi külön progi hozzá... UltraVNC errõl hallottam hogy jó lenne hozzá csak nem tudom mûködne-e az amit akarok hogy csak a gép erõforrását használja, de a másik gép ugyanúgy mûködne.

Voltam nyitás után!

A távoli asztal program a windowsba beépített program.
SpiritFire
És ilyen programból van olyasmi ami nem XP/Vista függõ? Mert egyik gépen Vista másikon XP van.

Voltam nyitás után!

bon
Távoli asztal program szerintem jó lenne neked.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

SpiritFire
Üdv

Engem az érdekelne hogyha 2 gép helyi hálózatra van kötve akkor arra van-e lehetõség hogy a gyengébb gép bizonyos programok futtatását ne csak a másik gép vinyójáról futtassa, de annak a gépnek az erõforrásait használja? Nem tudom érthetõ-e amit írok. Elõre is köszi, fontos lenne.

Voltam nyitás után!

fery02
Ez elég különbözõ minden esetben szinte.
Ha játékra gondolsz, akkor jobb esetben megtalálod a kézikönyvben, vagy a readme-ben. Ha ezek nem segítenek, akkor hivatalos vagy egyéb fórumokon kell körülnézned.
Ha nem játékokra gondolsz, akkor gondolom ott is hasonló a helyzet, de ha pl ha véletlenül pont az utorrent portja érdekel (😄), azt a Beállítások/További beállítások menüpont alatt találod rögtön az elsõ ablakban.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

xNoodlex

Honnan tudhatom meg, hogy egy program melyik portot használja?

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

fery02
Nagyon szépen köszi! 😮

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

RETROB0Y
Hali

Vistara milyen Free képszerkesztõt tudtok ajánlani?

fery02
Ezen én is elcsodálkoztam, nálam is ki van kapcsolva az ütemezés a töredezettségmentesítõben és én is jó pár hónap elteltével nyúltam csak hozzá és nekem is azt írta, hogy nem szükséges lefuttatni. 😊

Met
kilõttem amit kilehetett 😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

gabi89
Lehet ott még mást is ami otthonra felesleges...
Pl. Internetes nyomtatási ügyfél,Windows Tárgyaló,Táblaszámítógép választható összetevõi
Nálam a Readyboost is ki van kapcsolva meg a Kapcsolat nélküli fájlok is.
Esetleg ha nem kell a SuperFetch akkor az is mehet a francba (én azt meghagytam mert már hozzászoktam ,hogy feláll a rendszer pár katt és már be is jön az amit minden indításnál elindítok)
Pár leírás...
A Windows Vista beállítása lassabb számítógépekhez
Superfetch kikapcsolasa
Vista-gyomlálás: csúnyább, gyorsabb, hatékonyabb

A töredezettség mentesítõn viszont csodálkoztam éppen a minap. Ugyanis nálam ki van kapcsolva és több mint 3hónapja mióta a vista fent van...
Tegnap megnézettem vele a C-t tehát a rendszermeghajtót válasza az volt,hogy „most nem szükséges a kötetek töredezettségmentesítése” szóval rendbe van nem.
Nem igazán akartam elhinni :S Mondjuk gyors a rendszer meg minden de hát ennyi hónap alatt 😄

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

bon
A szolgáltatásoknál biztos letiltható és magánál a programnál is kikapcsolható az ütemezés. Mondjuk én biztos nem tiltanám le, egyszer se vettem még észre a mûködését, azt se tudom mikorra van ütemezve.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

Met
A defragot hol is lehet kikapcsolni? Egyszer már megtaláltam pedig

Dzsini
mindet ki lehet lõni, egyiket se ajánlott. esetleg az indexelõt, a töredezettségmentesítõt átállíthatod, ha nagyon bízol magadban akkor az árnyékmásolatok készítését is. a többi jobb, ha marad.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Met
Mik azok a szolgáltatások-folyamatok amik futnak alapból de ki lehet lõni?

Dzsini
Például Business változathoz külön, utólag kell engedélyezni a játékokat.
Programs and Features -> Turn Windows features on and off (adminisztrátori jogkör kell hozzá).
Itt a Games részlegben hozzáadhatod a régi és az új játékokat.

Senki nem használ Ashampoo-t?

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

Xp-alatt voltak a start menüben ezek a szupi játékok 😊 :

-passziánsz
-aknakeresõ
-fekete macska
-spider solitaire
-freecell

Ezek most nincsennek nekem VISTA alatt. A start>>games alatt csak valami Games Explorer van, amit, ha megnyitok, akkor nincs benne semmi.

Vistában hogyan lehet ezeket a játékokat beállítani?

köszi

fery02
Jah és köszi, jó dolog ez az eseménynapló. Azért féltem tõle korábban, mert úgy gondoltam, valami txt-be összegyûjtött katyvasz, de végülis nem és tök átlátható az egész.

fery02
Tegnap éjszakára pl többet is ír ugyanarra az ikonra hivatkozva: Xlive, User profile service, Dhcp-client, Display. Ezek közül az elsõ az egyértelmû szoftveres nyafogás, a második nem tudom mi, a Dhcp... az emléxem, talán az a router probléma volt tegnap pár percre, a Display meg, hogy egyszer csak elment a kép játék közbe, a monitor kikapcsolt, de pár másodperc után vissza is kapcsolt és vissza is jött a kép. 😊)
Van itt minden 😄
Akkor szóval nem a virtuális memória kell neki..nyakon is vágnám. 😊

bon
Eseménynapló nem ír semmit? Attól, hogy 4Gb van a gépedben még lehet kevés avirtuális memeória, növeld meg 4gb-ra és nézd meg, hogy így jelentkezik e a probléma.

fery02
Pár napja tûnt fel, hogy hosszabb játék után (GTA 4), a tálca jobb szélén megjelenik egy sárga háromszög ikon, benne egy fekete felkiáltójellel. Na, ha rákattintok semmi sem történik, meg buborék sem jön fel, ha ráviszem a kurzort. Legutóbb XP-n láttam hasonlót, mikor kiírta buborékba, hogy "kevés a virtuális memória", ha rávittem a kurzort. Viszont a jelenlegi gépemben van 4 giga RAM-om, 3 giga méretõ lapozófájl társaságában.
Hol tudom megnézni ennek a (rejtélyes 😛) ikonnak a jelentését vagy mit jelent, ha tudja valaki?

Ha a cmd-be defrag -w parancsot adok meg, akkor kb hány %-os javulás lesz a vinyón? A -w kapcsoló, az a full tör.mentesítés mérettõl függetlenül. Ha meg simán gui-ból indítom, akkor meg méret limites ha jól tudom.

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Hello!

Nem találtam külön ashampoo topicot, így gondoltam, hogy itt kérdezem meg:

Szóval Vista alatt nem a Nero-t használom, hanem az Ashampoo Burning Studio 9-et.

'Dvd video' dvd-t szeretnék kiírni, aminél ugye két mappa van AUDIO_TS és VIDEO_TS. Szóval ashampoo alatt is megtaláltam ezt a funkciót, de nem tudok a dvd-nek nevet adni. Nero 6 alatt meg ilyen 'Dvd video' dvd készítésekor is lehetett nevet adni a dvd-nek.

Ezt tudja valaki, hogy ashampoo alatt hogyan kell neki nevet adni?

köszi

Helo!
Szerintem, az a gond, hogy mindent, visszaállított alapra. Már volt egyszer ilyen. Nem tudom, hogyan csinálták, meg , mert a barátom csinálta meg. És, nem tudom, mit kell beállítani, és hol.
Nem lenne egyszerûbb leszedni az m$ oldaláról mint az update-el ba**akodni?
Tetsuo
Ujraraktam a "rencert" es automatan van az update, de bszik letolteni a service packot.. hol tudom neki elmagyarazni, h toltson nyugodtan mindent full sebesseggel, de legfokep a servizcsomagot?

thx.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Az egész d: meghajóra beraktam a felhasználót minden jogosultságal, írás, módosítás stb., mégis minden mappa írásvédett rajta. Nem igazán tudom mit tegyek vele, pedig jó lenne valamit változtatni, mert ez így használhatatlan😞
bon
Valóban Admin felhasználóval? Mert az alapból tiltott fiók. Miért nem töltesz más könyvtárba? Ha írávédett lenne a mappa akkor nem hiszem, hogy tudnál letölteni, hanem rögtön tiltakozna amikor megadod a fájl mentésének helyét.

Hello! Barátnõm vett egy laptopot, vista home van rajta, garancia miatt nem lehet lecserélni. Mikor letöltenék rá valamit, mondjuk skype-ot, vagy msn-t egyszerûen eltûnik a file. Néztem a mappát, írásvédett. Kiveszem a pipát, leokézom, de utána megint írásvédett. Valahogy ki lehet ezt szedni. Admin felhasználóval voltam belépve...
bon
újabb driver nincs?

Már, megpróbáltam
bon
Telepítsd újra a hangkártya drivert hátha megoldja a problémát.

Helo!
Letöltöttem a Vista service pack 2-öt. Felraktam. Aztán, viszont, nem volt hang. Sem filmnél, sem interneten, sehol sem volt hang. És, azt, hol kell beállítani, vagy mi lehet a gond?
fery02
Köszi!

bon
De, a Windows Update-nél kell állítani, hogy a frissítéseket letöltse, de a felhasználó döntheti el, hogy mikor települjön. Így nekem már nem indult újra a gép magától.

fery02
Hogy mit csinált ez a Vista, hogy kapja be a...
Reggel nyafogott, hogy frissítés miatt indítsam újra a gépet. Mondom majd 4 óra múlva emlékeztess (ez volt a választható legkésõbbi idõpont). Játszok az elõbb és arra lettem figyelmes, hogy szépen kilép a játékból, bezárja az összes alkalmazást, majd szép nyugodtan újraindít.
Nem lehet ezt kikapcsolni, hogy ne indítson újra? 😛

<#hehe>
fery02
fail...

fery02
Mindegy, mostmár biztos nem fogok az RC-vel foglalkozni, ha eddig nem foglalkoztam. Pl nekem mióta használom a TC-t az ég világon semmi gondom sincs vele. I love Vista. 😊

fery02
Mindegy, mostmár biztos nem fogok az RC-vel foglalkozni, ha eddig nem foglalkoztam.

bon
Én is-is, itthon a fõ gépen Windows 7 RC (végleges telepítéssel még pár hétig várok a hivatalos technet megjelenségi biztos), laptopon Vista Business (ritkán használom ezt a gépet). Munkahelyemen Vista Enterprise gépeket használok legtöbbet (szervereket nem számítva).

fery02
Te amúgy még mindig a jól bevált Vistát használod? A Windows 7-tel még te sem nagyon foglalkozol, míg ki nem jön hivatalosan?
Csak mert én így vagyok vele pl. 😊

bon
Én hagynám fent az RC-t és késõbb vásárolnék egy Home Premium-ot.

Köszi Bon mester😊

Bár most agyalok kicsit, fent van a W7 RC, és annyira jó, hogy még pénzt is adnék majd a végleges változatok valamelyikéért😊

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."

bon
Igen elfogadja.

Sziasztok,

Van egy készülékvásárlással együtt legálisan vásárolt, Home Premium 32bit -es op. rendszerem. Idõközben bõvítettem 4 GB RAm -ra.
Ha letöltök egy 64bit es rendszert -ami csúnya dolog, tudom - el fogja fogadni a legálisan vásárolt serialt?
Gondolom más is járt már hasonló cipõben.....

Köszönöm

"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."