40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Tehát semmi komoly
  • Apocalipto
    Realtek alatt abszolúte nincsen probléma az 5.1-el nekem. De akkor már Win7-et tegyél inkább, ne vistát..
  • xxxpaulxxx
    Sziasztok!
    Jövő héten lesz új gépem, váltanom kell majd Vista-ra:)

Az lenne a kérdésem, hogy mivel Realtek ALC888 hangkártyám lesz és erre én 5.1et fogok kötni... szóval hogy ezt kedvelni fogja a vista? jól fogja kezelni az 5.1-et? Ha zenét fogok hallgatni az mindegyik hangszórón hallható lesz majd?
    Csak mert hallottam, hogy vannak problémái az 5.1el:D
  • Dzsini
    olyan 5-10 percenként frissít, és alkalmanként egy kb. 10-20 kilobyte méretű xml file-t kér le (ez egy kisebb kép mérete böngészés közben - a fenti Vista logo 97 kilobyte
  • bon
    Jelentéktelen mennyidégű adatot szed le, végül is időjárás jelentéshez mennyin adat kellhet? Szinte semmi néhány szám.
  • Orionk
    Hy

Ha 1 megabites netem van lefelé, felfelé meg 10 kilobájt.

Ez esetben a yahoo widgets nevű program, amivel fel van téve mondjuk a desktopra egy weather gadget, az mennyire lassítja a net sebességét?
    Milyen gyakran szokta az magát frissíteni?, és frissitéskor mekkora adatot szed le?

Win Vista Business 32 bit sp2-m van

köszi
  • laaj
    helló
    Valakinek megvan a handyOEM 32bites változata. Légyszi küldjetek egy linket???!!!!
  • tompka
    Automatikusan induló programokat ki kell lőni. Mármint ami nem kell. Vírusmentesíteni, kártevő mentesíteni, havonta defrag, szükségtelen fájlokat törölni a lemezkarbantartóval.
    Ha ezek megvannak, akkor nem fog belassulni :)
  • Apocalipto
    Én se
  • MerlinW
    Ismerek én is pár ilyen embert, sosem értettem őket, mit tudnak csinálni szerencsétlen rendszerrel:)
  • Apocalipto
    Én 1-2 havonta.

• MerlinW
    Kb 3-4 évente telepítek itthon OS-t általában csak gépcsere miatt. Okosan kell használni és nem lassul le.
  • tompka
    Nem olyan fajta fekete képernyő. Msn közben megállt a gép. Csak az msn ment addig, amíg ki nem léptem belőle. Böngésző és total commander is kifehéredett. Új programokat nem lehetett megnyitni. Rámentem az újraindításra. Onnantól a tálca/start is befagyott. Házon lévő kikapcsoló gombra le kellene, hogy álljon a windows. De semmi. Majd feketeség és egy vista stílusú csak aero nélküli ablakban bejött az üzenet. Ok-ra rányomtam, majd visszajött a fagyott képernyő. Reset gomb segített csak.
  • bon
    Fekete képernyő? Kékről és pirosról tudok, véletlenül nem egy vírus vagy kártevő van bent a gépen?
  • tompka
    "Hiba a biztonsági beállításokban"
    Ez mi?
    Előbb totálisan megállt a gép. Majd fekete képernyő és egy kis ablakban ezt írta ki. Ez után sem ment tovább a vista. Reset gombra jött csak vissza.
  • [HUN]FaTaL
    Az UACnak semmi köze a userek korlátozásához, egyszerűen szerver oldalon fejlődött a rendszer (server 2008), nem is keveset (persze ugyanez elmondható kliens oldalon is).

#39300: A két service packről beszél.
  • Dzsini
    Service Pack 1 és 2. A tipp meg annyi, hogy normálisan kell használni :) Nem telepítek hülyeségeket, fent vannak a javítások.
  • Orionk
    Igen, a nagy cégeknél nagyon jól működnek, főleg, ha informatikai a cég, akkor nagyon jól meg tudják valósítani. Biztosan a te céged is ilyen.

Főleg most, hogy van vista, itt az xp-hez képest nagyon le lehet korlátozni a userek hatáskörét, leginkább az UAC-nek köszönhetően.
  • Orionk
    milyen szervizcsomagok? adhatsz pár tippet :)
  • bon
    3-4 évet simán kibírnak az irodai gépek nálunk. De többször volt olyan, hogy harvder cserénél volt csak újratelepítve. Jól kell felügyelni a hálózatott és nincs gond. Nálunk eléggé levannak korlátozva a User-ek hozzáférhetősége a gépekhez.
  • Dzsini
    ha mindenféle hülyeséget csinálnak vele, akkor igen. normális használattal simán kibírja gépváltástól gépváltásig (a laptopomra amint megjelent feltettem a Vistát, azóta nem lett újratelepítve - egyelőre csak gyorsult a szervizcsomagoktól)
  • lampard99
    Hello felrakta az egyik ismerősöm a Windows Vista All Versions x86 OneClick Activator by CloNY de a vissza számlálás nem ál meg valaki HELP!
  • Orionk
    Pedig egy év után egy oprendszer már eléggé lassulósra veszi a figurát
  • bon
    Még évente se.
  • Orionk
    szerintem ezt nem lehet igy megmondani.
    Lehet csak pár óra is az üzemidő, mert bejön egy trójai, vagy virus. :)

Ugyanakkor lehet egy év is, mert pl. cégeknél a gépeket nem telepítik ujra csak évente.
  • MAN 19 422 4X4
    akkor biztosan nem lesz a vistával se gond de egyébként azért akarom fölrakni mert volt lent egy programozó rokonom és ő mondta hogy a gépem simán elbirná a vistát és csak kinevetttetem magam az xp-vel
  • Met
    nekem az xp-is kibírt több mint 1 évet :)
  • Orionk
    ez milyen adapter?
  • MAN 19 422 4X4
    köszönöm mostmár tiszta sor és még 1 kérdés1 évet legalább kibir telepités nálkül a vista?
  • Dzsini
    Home Premium, és 32 bit, ha nem szándékozol 4 gigára bővíteni. Ha igen, akkor 64 bit.
  • MAN 19 422 4X4
    most akarok vistát telepiteni xp helyett melyiket ajánlanátok 64 vagy 32 bites-t a gépem asus alaplap m3n78 amd 6000+ x2 2 gb king maxx 500 gb hdd gigabyte 8600gts 256 mb ddr3,asus dvd iro jah és melyik vistát mert gondolom az se mind1.köszi előre is
  • Dzsini
    a 32 bites összesen 4 gigabájtnyi memóriát tud megcímezni - ebbe beletartozik a videokártya memóriája, a rendszermemória, és minden egyéb is.
    a 64 bites rendszereknél a Home Basic 8 gigát, a Home Premium 16 gigát, a Business, Enterprise és Ultimate változatok 128 gigát tudnak megcímezni.
  • Orionk
    mekkora az a memória, amit már nem ismerne fel egy bites oprendszer?
    azaz a bites os meddig ismeri fel a memóriát?
  • Orionk
    miért ne működne a messengered? ezt nem értem?
  • bon
    Rendszer újratelepítésénél jobb ötletem már nincs.
  • bon
    4gb-nál már kell a 64bit, mert 32bit-nél nem fogja lekezelni az összes memóriát. Ha van valódi 64bit-es programod akkor sokkal gyorsabb is lehet a 32bit-es változatánál.
  • kakaoskalacs
    64bit-es Vista mennyivel jobb min ta 32-es? (4GB DDR3-as memoriam van a gépben , teljesitmenyben ez szamitana?)
  • Doog
    Hello!
    Azt szeretném kérdezni hogy a Beépített Oldasávban az időjárásba hogy lehet más magyar városokat betenni?
  • qetuol
    nem, így sem
  • qetuol
    gondolod nem ez volt az első amit tettem? nem segített. azt a softwaredistribution törlést még kipróbálom.