40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Solt
    akkor félre értettem, de a lényeg a #32116-ban van! :)
  • moon21
    Értem. És a progik ebből akkor 3,2 Gb-ot használnak, ugye?
  • gurubefree
    Latni latja de ugyan annyit hasznal mint az SP1 elott.
  • moon21
    De én azt írtam, hogy látja mind a 4 GB-ot :)
    SP1 előtt 3,2 GB-ot látott, most SP1-et mind a 4-et :)
  • gurubefree
    Meg egy kerdes.

Van egy 4GB PEN DRIVE-om es tegnap elosszor hasznaltam a VISTA alatt.
    A VISTA felajanlotta hogy hasznalhatom a rendszer gyorsitasara.
    Tudna nekem errol valaki valamit mondai .

Koszi
  • gurubefree
    "32bit ULTIMATE mint az XP 4GB cimez meg bar hasznalat alatt csak 3GB volt nekem"

Javitok mert ez hulyeseg. A 32bit-es VISTA latja a 4GB-ot de lejon belolle a VGA memoriaja.Az en esetemben 2x512MB. Es semmi az XP csak max. 3GB cimez meg ... kivetel a 64bit-es XP.
  • Solt
    persze, hogy nem, mert összesen, tehát a vga-d memóriáját is beleszámolva kezel 4gb-ot! :)
  • gurubefree
    Nekem meg van a 64bit es 32bit-es is. Az az erdekes hogy a 32bit ULTIMATE mint az XP 4GB cimez meg bar hasznalat alatt csak 3GB volt nekem. Van fent program amivel figyelem . ( 2x512MB a VGA )
    Ebben a pillanatban a 64bit-es a memoria 32%-at (4GB-bol 1320MB )hasznalja es ez felszokott szaladni 87%-ig jatek alatt.
  • karridis #32110
    Egyébként köszi
  • karridis #32109
    Ezt irja ki :
    A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a beállításjegyzékben) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)

A meghajtó müködött már és müködik mert ha beteszem a vista cd jét akkor elinditja a telepitőtt (bekapcsoláskor)
    A demonnal is hiába csinálok meghajtott azt sem inditja el a windows (az Alcoholnál sem .
  • moon21
    SP1-el nekem látja mint a 4 GB-ot. (32 biten)
  • Solt
    tedd hozzá, hogy ebbe a vga ramjai is beleértendőek! :)
  • tompka
    32bites-nél max 4GB-ot kezel.
    Nekem 1,5GB RAM-al jól megy. (gyors)
  • gurubefree
    Sziasztok

Mennyi mennyisegu RAM az optimalis a VISTA hasznalatahoz??? ( ULTIMATE )
    Vagy a RAM-bol sose eleg ??? Kell a 8GB vagy felesleges ???

koszi
  • tompka
    Ha a C-t törlöd le, attól még a vinyó többi partíciója megmarad. Azaz az E sértetlen lesz.
    Hogy érted hogy nem látja a cd-t? a meghajtót nem látja? Mert akkor a meghajtód rossz
  • karridis #32103
    Sziasztok

Olyan kérdésem van, hogy újra kellene tenem a vistát mert nem látja a cd-t. a kérdésem az ha vistával csinálok particiót az Vista a C: van amikor újratelepitem a E-ről eltünek az adatok?

Köszi
  • Narxis
    Igen.
  • gurubefree
    En Floridabol vettem VISTA ULTIMATE ... nem volt 70.000. Ha meg valakit zavar hogy csak angol akkor le lehet a frisitessel a megfelelo nyelvet toltani.
  • simonl #32100
    Sziasztok bocsi hogy itt kérdezem de ez a topic jobban pörög:

Az office 2007 telepítése után használhatóak maradnak a régebbi word és excel dokumentumok?

köszi

• tompka
    Nálunk az egyik boltban már kapható. :D Most nem jut eszembe a neve
  • Omega888
    Tudja valaki mikor fog megjelenni a hazai piacon a window vista sp1-el?
  • Solt
    köszönöm... esetleg team speak-hez valami program, ami kiírja, hogy éppen ki beszél hozzám? az overlay csak xp-n megy... :S
  • [HUN]FaTaL
    rivatuner, fraps
  • Solt
    Tudtok ajánlani valami progit, ami játék alatt kiírja az fps-t, és megy 64 bites vista alatt? Köszi
  • gurubefree
    Itt nem lehet venni OEM-et gep nelkul.
  • bon
    Crack (nem ajánlott), vagy ő is vesz egy OEM licenszt.
  • bon
    Pontosan, ahány gép annyi Windows kell venni. Az OEM adott hardverhez (géphez lehet venni) és ezt figyeli is. Ha a gép nagy mértékben változik akkor venned kell újabbat OEM Licenszt. Vagy beruházol a dobozosra és az nincs géphez kötve, de ettől még egyszerre csak 1 gépen lehet fent.
  • gurubefree
    Tudok mas kulcsot vagy valamit hasznalni hogy a baratom tudja hasznalni a 32bit-est ?? ( Persze nem szeretnem bukni az egesz VISTA-m )

Koszi
  • gurubefree
    Szoval egy csaladban 2-3 gep , akkor mindegyikre meg kell venni az oprendszert ??? ( £250-£320 ) Ez lazito .... Akkor miert van az OEM .
  • [HUN]FaTaL
    Ki fogja írni hogy a kulcs már aktiválva van úgyhogy nem. 1 windows / 1 gép
  • bon
    Nem, egyszere csak 1 gépen lehet fent, hiába van egy 32 és egy 64bit.
  • gurubefree
    Sziasztok

Megvettem a VISTA ULTIMATE-t es kaptam ket lemezt kulon DVD-n a 32bit es a masikon a 64bit.
    A kerdes: az asztali gepemen van a 64bit-es verzio , de szeretnem egy laptop-on hasznalni a 32bit-es verziot .
    A laptop nem az enyem hanem a baratome. Problema nelkul fel lehet telepiteni a 32bit-et ugy hogy az a gep is van hasznalva a neten ????
    ( Regisztracio , etc )

koszi
  • lck
    Köszi. ( nincs újabb ) defenderben megnézem.
  • bon
    Elvileg a Windows Defender programon belül lehet engedélyezni. De ha van újabb verzió a programból akor rakd fel azt és lehet, hogy magától megoldódik a probléma.
  • lck
    Nekem is van egy hasonló gondom. Van egy program amit a rendszerindítással futtatok ( rmclock ) Ha az UAC be van kapcsolva minden egyes indításkor közli hogy ismeretlen program engedélyezem -e a futtatását. Valahol meg lehet jegyeztetni vele hogy ne kérdezzen ?
  • GazCamp3r
    Sziasztok
    lenne egy problémám: mindig sima magyar 32bites vistat raktam fel, one click activatorral, és mindig működött is. Legutobb is igy tettem, ez volt kb 1 hónapja, erre ma bedobja, h aktiváljam azonnal. Háttér mindig fekete lesz, és induláskor várnom kell 15mp-t. Ki lehetne ezt vhogy játszani, vagy ujra kéne raknom? :S

• bon
    Pedig nem alapból a teljes jogú admin levan tiltva (bizotság nővelése maitt) és ez így jó. Ezért célszerű a programokat teljes jogú adminként (jobb egérgomb az exe-n és futtatás rendszergazdaként) telepíteni és akkor nem kérnek engedélyt. Esetleg még az UAC és kikapcsolható, de ez szintén nema ajánlott mert a biztonság rovására megy.
  • Magoo
    Azt szeretném megtudni, hogy miért csinálja azt a Vista, hogy bizonyos progikhoz kérdi hogy futtasuk e mint adminisztrátor? Meg van cd aminél azt mondja hogy ehhez adminisztrátornak kell lenni
    Pedig adminként vagyok bejelentkezve. Egyetlen fiók létezik és ez az adminisztrátori...
    Valami szaki tudna segíteni? :) 2 órája vagyok Vista felhasználó :D
  • simonl #32080
    Most már komolyan jövök neked egy hideg sörrel:)

Köszi szépen:)
  • bon
    Úgy néz ki csak egy lépéssel különbőzik itthon: Vezérlőpult\Személyre szabás\ablak színe és megjelenítése\további színbeállításokért nyissa meg a klasszikus megjelenítés tulajdonságait és a megjelenő ablakban a Windows Aero-t kell választani.