40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Vezérlőpult\Személyre szabás\ablak színe és megjelenítése\ ha jól emlékszem, mert a munkahelyi gépemen nem megy az aero, de hamarosan megyek haza és megnézem. Egyébként ha a tálcád átlátszó akkor megy az Aero. 3D ablakváltáson (win+tab) kívül más meg nincs.
  • Narxis
    Vista Manager + Lemezkarbantartó és a Hibernáció kivételével mindent bepipálsz.
  • simonl #32076
    Megoldottam köszi, teljes hozzáférést adtam.....most jó.
    Azt hol is tudom beállítani , hogy milyen arculata legyen a vistának? Aero stb???
  • bon
    Adott könyvtárra próbáltad a teljes jog adását? Nállam ilyen gond még nem volt egyébként.
  • bon
    Mire gondolsz?
  • simonl #32073
    Köszi, a D és E meghajtón sikerült, de a C -n egy általam létrehozott mappába nem engedi.
    Az általad mondott módszer szerint és után azt írja ki hogy meg akarom változtatni agyök könyvtár beállításait.
    Leírnád a C estében hogyan állítsam be?
  • Mokus1
    Köszi!
    BON:az nem az igazi mert sok felesleges dolog megmarad,
  • bon
    Azért nem engedi, mert nincs jogod hozzá. Jobb egérgomb a meghajtón tulajdonságok és a biztonság fülön adj ful jogot a felhasználódnak.
  • bon
    A beépített lemezkarbantartót
  • slime001
    Én a TuneUp Utilities-t használom. Szerintem elég jó!
  • simonl #32068
    Sziasztok,

Vista telepítésnél 3 partíciót csináltam, a rendszer aC -n van.
    Miért nem engedi pl, hogy letöltésnél a D re vagy E re mentsek?
    Azt írja hogy rendszergazda kell hozzá.
    Be kell állítani valahol?

Köszi
  • Mokus1
    ő milyen szoftvert ajánlotok vista alá ami ilyen hulladék adatokat töröl?
  • tompka
    Nincs. De megjavult. Csak elég érdekes volt.
  • bon
    Újabb szoftver/driver nincs hozzá?
  • tompka
    Az SE telómat úgy szétfagyasztotta a vista, mint a franc. Ha nyomtam egy gombot, lefagyott a teló, majd újraindult. 5perc után ha megint megnyomtam egy gombot, megint lefagyott és újraindult. Ha lehúztam a gépről, kikapcsolt(nem kellene kikapcsolnia) majdnem elkezdtem püfölni a billentyűt :)
  • Narxis
    Sajnos némelyik hotfix vagy SP csak ront a helyzeten mivel lehetetlen minden konfigon és az általad használt programokkal és egy perifériákkal tesztelni. :(
  • tompka
    Az mitől lehet hogy a telefon adatkábele meghülyült a vista miatt? sehogy sem ismerte fel a telót a win+még le is fagyasztotta a mobilt. win újraindítás után megjavult
    érdekes, tegnap telepítettem egy frissítést. (KB947562)
    kijavítja számos alkalmazáskompatibilitási hibát. hát.. ma alig ismerte fel a telót... pedig még a programja is fennt van
  • TomBond
    Nem szoktam tuningolni egyébként.
  • TomBond
    Nem tudom, az alaplap szabályozza. A BIOS-ba bekapcsoltam a N.O.S. funkciót még amikor raktam össze a gépet, azóta ment így (egyébként 3% a tuning). Most viszont visszakapcsoltam és semmi gond!
  • bon
    Nem volt véletlenül túlságosan sok a tuning?
  • TomBond
    Ja és azért köszönöm a segítséget!!!
  • TomBond
    Semmit nem állítottam rajta. Ezért érdekes. Most kikapcsoltam a N.O.S. tuningoló részt és műxik minden rendesen. Hát ezt azért nem értem de mindegy.
  • bon
    Bbemész a biosba és load bios default vagy valami hasonló, magától nem állítódik el.
  • TomBond
    Már addig eljutok amikor indulna a win és az a pár "kocka" szaladgál, de onnantól semmi.
  • TomBond
    Hogyan lehet visszaállítami alapállapotba a BIOS-t? Lehet ott állítódott el valami.
  • bon
    Akkor valami halott a gépedben szerintem. Esetleg próba képpen nézd meg XP telepítővel is.
  • TomBond
    Igen ez is megtörténik de utána jön az amit leírtam.
  • bon
    A lemezről való indításhoz, megkell nyomni egy gombot amikor kéri a telepítő
  • TomBond
    Nem tudok úra sem telepíteni mert a dvd-ről sem indul a rendszer. Megkérdi hogy hogyan szeretném indítani a rendszert és felpörög a lemez és kész. Kapok egy fekete képernyőt.
    :-(
  • bon
    Ezek szerint a helyreállítás se segít. Marad az újratelepítést. Egy winyó ellenőrzést megejtenék.
  • TomBond
    Olyan gondom van hogy nem indul a gépem. Sem cd-ről sem vinyóról. Ha csökkentett módban akarom indítani akkor a crcdisk.sys-nél megáll és nincs tovább.
    Mit lehet ilyenkor tenni?
  • Zsoltika 007
    Total commanderbe felteszed a reiserfs/ext plugint és látja azt is.
  • lck
    Esetleg ezzel meg lehet próbálni, mert az ext4 elvileg visszafele ext2 kompatibilis, hátha...
  • Suri hun
    Thx
    Hát ez szívás.
  • Mokus1
    mert warez és nem találtam magyart.:(
  • lck
    nem
  • Suri hun
    Hi!

Valaki meg tudná mondani hogy a Vista látja a linux ext4 fájrendszerrel formatált merevlemezt?
  • bon
    Akkor miért nem magyart raktál fel? egyébként vezérlőpult/területi és nyelvi beállításoknál a billentyűzetek és nyelvek fülön lehet megváltozatni.
  • Mokus1
    hogy tudom átállitani a nyelvet ultimate 64bit-esen??Letöltöttem a magyar language packet de nem találom hol kéne nem vagyok valami jó angolból
  • bon
    msconfig-al kitudod lőni.