40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    Akkor rendszer újratelepítés. Vagy ha van rá lehetőség akkor egy rendszer visszaállítást kell csinálni telepítő lemezzel.
    De leírom ismét, nem okozhat ilyen súlyos hibát a nem végleges sp1, szerintem ott valami más gond van.
  • ricky
    tudom, hogy ott eltávolítható, de a vezérlőpult sem indul el, szal így az sem megy! Próbáltam felrakni az SP2t is, de erre az SP1 verzióra nem megy fel!
  • bon
    Attól, hogy nem végleges sp1-et raktál fel, ilyen hibát nem okozhat. Egyébként a Vezérlőpult\Programok és szolgáltatások-nál eltávolítható. Ja és miért nem inkább az sp2-őt rakod fel?
  • ricky
    Nekem egy olyan problémám van, hogy nem a végleges SP1 ment fel a vistára, s így sok minden nem működik. Nem jön be pl a vezérlőpult, és sok alap program nem indul el. Van erre vmi megoldás, hogy kijavítsam? Próbáltam feltenni a rendes SP1-t, de azt írja, h a SP1 már telepítve van, s így nem megy fel! :(
  • [HUN]FaTaL
    Szerintem vegyél, már csak a Dual Channel miatt is.
  • bon
    Vegyél bele, nagyon nem mindegy, hogy 2 vagy 4gb memória van a gépben.
  • Dzsini
    a memóriát mindig meghálálja, 2 gigával főleg az újabb játékoknál már sokszor fog a vinyóhoz nyúlkálni a gép. elmegy nélküle, de jobban jársz.
  • w77d
    sziasztok!

a gépemben beszart az egyik 2gigás memória modul, így most csak 2 giga van benne. Szerintetek vegyek bele másik 2 gigát, vagy azért 2 giga is elég lesz Vistán játékokra??
  • MAN 19 422 4X4
    köszi a tippet ugy lett ahogy mondtad és jó is lett thank you
  • bon
    Töröld a régit és utánan rakd fel ezt a verziót. de ha nvidia kártyád van akkor driverrel együtt települni szokot a PhysX.
  • MAN 19 422 4X4
    hali nem tugya valaki hogy ilyenkor telepiti ezt a progit vagy ilyenkor mit csinál?biztos rutinosabb játékosok azok tudni fogját előre is köszi a választ
  • Toyo
    Samsung 2243SW
  • MeTaL
    Milyen monitorod van?
  • Toyo
    Közben már sikerült megoldani, vhogy a tálca alá került a daemon tools-os kereső csík és az zavart be neki..
  • Toyo
    Hi, délelőtt csinált egy olyat a rendszer, (eddig sosem volt ilyen) hogy nem tudok teljes ablakban megnyitni mappát, se explorer-t.. (játék, film megy teljes képernyőn). Van erre vmi megoldás? Így néz ki --> hiba
    Mintha annál a sávnál le lenne zárva, asztali ikont sem tudok oda le húzni, ill. jobb egér klikkre se reagál azon a területen. Nagyon zavaró, kösz ha tud vki vmit :)
  • [HUN]FaTaL
    Mentsél de gyorsan.
  • neevous
    Köszi a segítséget!
  • bon
    Winyó kuka és lehet vásárolni újat, de sürgősen!
  • Dzsini
    hopp, lassú voltam. akkor viszont sürgősen mentsd le a fontos adataidat, a Sentinel nem viccel.
  • Dzsini
    ezt akkor dobja, mikor SMART hibát jelez a vinyó - ami hardverproblémát jelent, esélyes, hogy haldoklik vagy sérült.

HDSentinelt rakd fel, az megmondja pontosabban, hogy mitől van baja, és hogy kb. hány napig bírja még.
  • neevous
    Közben a HD Sentinel is...
  • bon
    Érdemes komolyan venni, XP nem figyeli ennyire a rendsze állapotát, A Vista igen. Érdemes felrakni egy HDsentinel progit és megnézi mit ír ki.
  • neevous
    Sziasztok!
    Ezt mennyire érdemes komolyan venni? Napok óta tökéletesen működik a vista és az xp is tökéletesen működött ezzel a vinyóval, de amióta vista van fent, folyamatosan ezt dobálja.
  • cserre
    Szasztok!

Azt szeretném megkérdezni, azt hol lehet beállítani az üdvözlő képernyőn a felhasználók sorrendjének mutatását?
    Tehát nálam újratelepítés után a sima felhasználó van elől, nem pedig a rendszergazdai fiók. Meg lehet cserélni valahogy?
  • Knabb
    Hello
    Miért szürke (tehát nem tudom kipipálni) egy parancsikonnál a Tulajdonságok-->Kompatibilitás fül alatt a Futtatás rendszergazdaként opció?
  • bon
    Rossz driver, nem kopmptibilis program, rossz hardver, bármi lehet.
  • Apocalipto
    Tegyél fel Win7-et.
  • Meteora4
    Hello

Ma tettem fel a gépre vista-t elsőre és ha nme csökentett modban indítom akkor kék halél vagy mi és ezt írja ki: Dumping physical memory. Vgy valami ilyesmit, és egy számláló felmegy 0-100-ig és leáll. Próbáltam úgy is hogy kikapcsoltam az automatikus újra indítást és akkor iis ezt csinálja csak amikor végez nem indul újra. PLS! Valaki írjon ha tud megldást! THX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • BBencze
    igen kivették sajnos, így mindig mikor system install van alig tom eltüntetni :S
  • Dzsini
    semmi gond, pár hetente valakinek sikerül a kukán a delete-re nyomni az empty helyett (ha visszaolvasol rengeteg ilyet találsz) :) tényleg, a 7-ben már kivették a közvetlen leszedést?
  • [HUN]FaTaL
    Jobb klikk az asztalon->Personalize->Bal oldalt show desktop icons és lomtár elé pipa
  • jaki88
    sziasztok! elég hülye kérdésem van, de letöröltem az asztalról a lomtár ikonját. Hogy tudom visszatenni oda?
  • LeventeV
    ok. kosz.
  • Apocalipto
    Csak akkor érdemes ha 4 gb vagy több ramod van. Amúgy ugyanolyan a sebessége mint a 32 bitesnek. De inkább Win7-et rakj már.
  • LeventeV
    erdemes 64bites vistat rakni? mennyivel lesz gyorsabb? programok gyorsabban mennek majd? jatekokba segit?
  • bon
    Adat mentés nem árt.
  • Beyond silence
    Nem rontja el a többi partíciót?
  • bon
    Paragon Particion Manager programmal növelném meg a C:-t 40gb-ra.
  • Beyond silence
    ÉS hogy megnövelném a partciót? A Tempet kiürítettem.
  • Dzsini
    viszont lehet, hogy "csak" elektronikai gond van, akkor egyszerűbb a dolga az adatmentőnek, egy másik vinyóról átteszi az áramkört (itt fontos, hogy ugyanolyan sorozatszám legyen - én a fél országot átkutattam egyszer egy IBM notebook vinyó elektronikáért), és onnantól nincs gond.