40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Toyo
    Jólvan, oké már sikerült.. a lemezről kellett bebootolni és úgy ajánlotta fel a törlést, formázást. Köszi!
  • Szuni
    Okés, ezt közben meg is válaszoltad, egyszerre írtunk, köszi :(
  • Szuni
    Nem akarom szétoffolni a topikot, de milyen lehet a sérülés, ha nem hangos, nem melegszik, szépen pörög, csak épp nem érhetők el az adatok? Vagy ez nem számít, ha rossz, rossz? :(
  • Dzsini
    azért lehet fontos, hogy profi nyúljon hozzá, mert ha esetleg a fej sérült - és valahol hozzáér a korongokhoz, akkor ahogy járatod (próbálsz adatot menteni) szétkaristolja a felületet, és akkor már a kürték is nehezen hozzák vissza az adatot (ők azért igen, szilánkosra tört és égett korongról is). egy adatmentő meg kiveszi a korongokat, átrakja egy megfelelő másik vinyóba, és azzal hozzáfér a még megmaradt adatokhoz.

szóval ha létfontosságú az adat, akkor irány valamelyik adatmentő, ha annyira nem (bármi, amit újra be tudsz szerezni), akkor próbálkozz nyugodtan :)
  • Dzsini
    ők olcsóbbak (bár nem túl olcsók), és ha nem túl súlyos a sérülés, akkor elég jó aránnyal mentenek ők is adatot.

az adatmentő progikkal ott lehet a baj, hogy ha azzal megturkálod a vinyót, akkor utána a profik se biztos, hogy tudnak vele mit kezdeni - ha esetleg neked nem sikerül.
  • Szuni
    Másik üres vinyó akad. Az általad említett adatmentő progik képesek lennének bármi eredményt elérni? Egyáltalán van olyan, ami akkor is képes eredményt elérni, ha a windows nem látja a vinyón lévő adatokat (legalább felismeri)? Mérte minden látszik, csak az adat nem.
    A céget hivatalból ismerem, ez fel sem merülhet jelenleg sajna, iszonyat áraik vannak.
  • bon
    A telepítést boot-olva indítod? Egyébként XP-vel is lehet töröltetni a particót, boot-olva inídtod és törölteted a megfelelő gomb megnyomásával.
  • Toyo
    Oké, köszi. De nekem sajna azt az opciót nem hozza fel.. win
  • bon
    Itt van a törlési lehetőség: link a Drive Option-nál. Ja és én csinálnék több particiót a winyón, rendszer 40gb, a többit meg tetszés szerint darabolni.
  • Toyo
    Egy particióm van és nem láttam olyan lehetőséget sem, hogy törölni lehetett volna. Vagy hol lehet ezt megtenni pontosan?
  • bon
    Mert nincs formázás, törölni kell a particiót, majd újat létrehozni.
  • bon
    1 napos korában is megpusztulhat a winyó, adat mentéssel meg itt foglalkoznak: link Esetleg rakj felegy HD sentinel progit, de kétlem,hogy valamit is tudna mondani a winyóról, ha még a rendszer se látja. Adat mentő progiknak meg szintén nem látnám értelmét, na meg kell egy másik üres winyó is amire lehet átmenteni a cuccokat.
  • Toyo
    Hali, Vista 64-bit van fent jelenleg, párszor újratettem már, de nekem sosem ajánlja fel a formázás lehetőségét, így már 3 windows old mappám is van, helyem meg már alig.. van egy xp-m 32-bites, hátha ennél letolná az egész vinyóm, de ezt írja ki..xp , nem lehet ezt vhogy megkerülni? Vagy valahogy leformázni.. nem enged ez a búza program semmit! Köszi.
  • Szuni
    Megyek később dolgozni, ezt még kipróbálom. Hogy halhat meg a vinyó, ha még csak egy éves? Felpörög rendesen, szemre semmi baja.. csak épp az adatokat nem érem el. Hozzá lehet valahogy férni az adatokhoz egyéb úton? 600 giga adatról van szó.. Minden megoldás érdekelne..
  • bon
    Én a winyó halálra tippelnék. Próbáld ki másik gépben is, ha ott se jó akkor a winyó meghalt. De mivel már külső USB házban se ment szerintem másik gépben se lesz jó
  • Szuni
    Tegnap bekapcsoláskor a rendszer feltűnően sok ideig nem állt fel. Sokat szüttyögött a Vista induláskor, de aztán minden rendben lévőnek tűnt, szemre. Az egyik vinyómon lévő adatokat viszont nem tudja elérni, ott van valami gond. Eltűnt a meghajtó betűjele is.
    BIOS-ban újraindításkor kiabált a gép, hogy SMART hiba vagy mi , de a lemezt látja. A Windows már nem, illetve a Felügyeleti eszközökben a Lemezlezelés fülnék ott szerepel a vinyó (tulajdonságoknál persze 'Az eszköz megfelelően működik), csak épp azt írja, hogy a lemez nincs inicializálva. Amikor rányomok, hogy akkor csinálja, meg, akkor IO hiba . Kivettem a gpből, rádugtam külső meghajtóházba is usb-n keresztül, hátha a kábel rossz vagy nem tudom, de itt meg azt írja, amikor indítanám az Inicializálást, hogy "Az eszköz nem áll készen".
    Ugye nem halt meg a lemez? Csurig van adattal, és nagyon kéne. Egy éves, tárolásra vettem, Samsung SATA II-es vinyó. Több ötletem ninc, miért nemm látom a rajta lévő adatokat. A lemeznek semmi szokatlan hangja nincs, nem melegszik a szokásosnál jobban, nem értem, mitől romlott el egyik napról a másikra :(
  • bon
    Én megnövelném a partciót, meg a felhasználó Temp könyvtárját is kiüríteném.
  • Beyond silence
    Nem arról van szó hogy a C-re telepíteném, szinte alig van már rajta valami a windowson kívül. Amint a dvd autorunban benyomom az installt egyből lezúzza a helyet a c-ről és kiírja hogy nincs elég hely...
  • [HUN]FaTaL
    Miért nem telepíted a játékokat másik partícióra?
  • bon
    Min 15gb de 40gb se árt, pláne ha mindent oda telepítesz.
  • Beyond silence
    30 gigás a C partició amin van a Vista, réges-rég nem gondoltam hogy kevés lesz. Asszem a vinyó 200 G-s.
  • bon
    Mekkora a partició?
  • Apocalipto
    Rendszer vissza állítási pontok törlése, vagy a rendszer visszaállítás kikapcsolása. Amúgy mekkora vinyón van a Vista?
  • Beyond silence
    Sziasztok!

Tudnátok segíteni, komolyan jól jönne... A helyzet az hogy egy játékot szerettem volna feltenni (Theatre of War 2) de egyből kiírta hogy kevés a hely (a C-n) és nem is maradt semmi hely (0 kb ). Nehezen csináltam még 600 megát, újra elindítottam ugyanaz történt, azóta se jött vissza a hely. Pedig kéne... Se lemezkarbantartó, se direkt erre való program (AusLogics BoostSpeed) se segített semmit. Van valami ötletetek? KÖSZI

• [HUN]FaTaL
    Sok éves jah, egészen konkrétan 2,5, az XPhez képest még kölyök. Nem foglal kevesebb helyet, erőforrást egy kicsivel talán. Driver gondok azért nincsenek, mert a Vista kikövezte a 7 útját, ugyanazt a driver modellt használja a Win 7 is, mint a Vista, csak mostmár rendbe lettek téve a dolgok (megjegyzem SP1 óta az égvilágon semmi gond nincs a Vistaval). A végleges win 7 már megjelent. :)
  • xxxpaulxxx
    aham, én is valami ilyesmit hallottam, köszi, akkor ez lesz:D
  • MerlinW
    Az építőjellegű kritikát fel kell használni:)
  • Apocalipto
  • Dzsini
    az a legális használat, kérdezték az MS-t, azt mondták a rearm teljesen rendben van (a rearm számlálót kilőni már nem :D )

(csak zárójelben: egyenlőre a tortát vágják fel, amit te akartál írni, az egyelőre n nélkül)
  • Apocalipto
    Én még egyenlőre elleszek 120 napig a rearmal :)
  • [HUN]FaTaL
    Action Packben is kint van már, épp tegnap húztuk le az 64es ultimatet. :)
  • Dzsini
    azért az egy elenyésző csoport, még ha elméletileg az összes informatikus hallgató bele is tartozhat (az évfolyamunk 32 emberéből 3-an használtuk ki az MSDNAA lehetőséget)

Apocalipto: pont ezért írtam, hogy nem kell várni, fent van a Microsoftnál letölthető az RC, azt legálisan lehet használni a megjelenésig, majd akkor aktiválja egy legális kulccsal.
  • bon
    Már ha nincs neki MSDN, Technet, MSDNAA előfizetése.
  • Apocalipto
    Nem sok ember izgat szerintem
    Csak azért nem fogok várni 2 hónapot egy jobb oprencer telepítésével, mert még hivatalosan nem lehet kapni a boltban, és szerintem más se nagyon, kivéve ha meg akarja venni.
  • Dzsini
    de nem jelent megy - létezik már RTM, de azt csak az OEM-ek kapják meg, nem elérhető legálisan a közösség számára.
  • Apocalipto
    Igen, de már eléggé csak gyártják azokat a lemezeket amit te októberben megvásárolsz a boltokban. A kód le van zárva, már van RTM. És ez már a végleges.
  • Dzsini
    Hivatalosan nem jelent meg, az RC letölthető és használható addig.
    " A Windows 7 szállításának időpontja az ajánlatok és a vásárlás helye alapján eltérő lehet, de a Windows 7 általánosan elérhetővé 2009 október 22.-én válik. "
    http://www.microsoft.com/hun/windows/buy/offers/upgrade.aspx
  • Apocalipto
    Már megjelent a végleges
  • Dzsini
    Mert a Vista egy sok éves oprendszer, a 7-ben benne van minden, amit a Vista tud, viszont sokat javítottak rajta, kevesebb helyet és erőforrást foglal, stb. Drivergondok sincsenek vele, mint a Vistával voltak. Amit 3 év alatt lehetett, azt hozzátettek.
    Ha most felteszed, akkor 3 hónapig nyugodtan használhatod aktiválás nélkül, addigra pedig megjelenik a végleges, és nem kell újratelepíteni sem.
  • xxxpaulxxx
    és elmondod miért tegyek inkább win7et?:)