40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Apocalipto
    Nézz be Ati fórumba, valakinek már asszem volt ilyen problémája ott. Amúgymeg rakjál Windows 7-et :)
  • PoisonChihuahua
    Egy pénteki (18.) rendszer-visszaállítási ponttal megoldódott, megint a régi. Elgondolkoztam mi történt azóta, csak a legújabb ATI CCC-t ill. a videókártyám driverét frisssítettem (vagyis próbáltam). Nem tudom, esetleg összefüggésben lehet ezzel a problémámmal?
  • PoisonChihuahua
    Másik árfolyam gadget-et ezért nem töltök le, mert ez is jól működik, csak a kinézete idegesít. Pontosabban az idegesít, hogy mitől lett ilyen. Egyszerűen nem értem, ilyen pitiáner dolog...
    Remélem valami bug, aztán magától elmúlik.
  • [HUN]FaTaL
    Jah pedig még be is karikáztad a nyilat. :D Aszittem a váltással nem stimmel valami. Hát passz :/ Esetleg másik gadget?
  • [HUN]FaTaL
    Mi a probléma? 1 HUF az annyi EURO...
  • PoisonChihuahua
    Szerintetek ez mitől lehet:

(Felül az eredeti, alul a mai.)
    Nem egetrengető probléma, de egy picit zavar, mert azelőtt nem volt ilyen. Mai bekapcsoláskor találkoztam vele. (Eltávolítottam, visszaállítottam, bezártam, újraindítottam, de semmi.)
  • Apocalipto
    Nm
  • Patesz
    köszönöm. sikerült. :)
  • bon
    Házi barkács oprendszereket felejtsd el. Amúgy meg a Home Premium változatt ajánlott otthoni használtara.
  • vftsforever
    Hajó:)

Amd 2600+, ati 9600, 768ram. Melyik vista a legalkalmasabb erre a gépre, ha nagyon ritkán játszom vele?Van ilyen módosított vista, mint pl xpből is voltak?
  • Apocalipto
    Akkor csak a boot hibát javítja ki. Most kapcsolok h xp-t telepítettél a vista után, hát jóhogy elszaródott a boot :) Indítsd el a javítókonzolt vista telepítőről, és válaszd ki a boot javítást rajta. Ha nem megy akkor javítókonzolban fixboot parancs.
  • Patesz
    még ha nem is formatálok akkor is minden programot újra kellene telepítenem ha felraknám win7-et :S
    ezt akartam valahogy elkerülni
    ezért bíztam benn hogy van valami megoldás
    ha esetleg mégis sikerülne bebootolnom vistáról és a helyreállítást választom akkor is újra kéne telepítenem a programokat vagy akkor csak a bootolást javítja ki?
  • Apocalipto
    Rakjál fel win7-et.
  • Patesz
    hali
    Gondba vagyok :(
    Volt fent egy Vista a gépen de kellett egy XP is. csináltam egy 10 Gb-os partíciót az XP-nek. Vistának maradt kb 220GB. fel is telepítettem de most nemtudom elindítani a Vistát :( !! Próbáltam lemezkezelőben aktívnak állítani a partíciót de semmi változás. Csak az XP fut.
    Próbáltam a Vista DVD-jéről is bootolni de nemakar róla! :(
    Valaki segísen!
    Előre is thx
  • bon
    Így keressél rá a google-ben: windows vista sp2 64bit msdn torrent. Vagy windows vista sp1 64bit msdn torrent
  • Dzsini
    MUI csak az Enterprise és Ultimate változatokhoz jár sajnos.

A magyar 64bitesről meg majd Bon tájékoztat, ő jobban ismeri ezeket, mint az MS :)
  • simonl #39422
    Sziasztok,

Van egy legálisan vásárolt 32 bit -es Vista Home Premium op.rendszerem.
    Szeretnék letölteni egy 64 bit es verziót, de égre földre nem találok magyar nyelvűt.
    Kérdésem: ha angol nyelvű verziót töltök le, valamelyik service pack -ban van hun mui?

Köszönöm.....
  • Netgear
    Itt egy leírás hátha segít
  • bon
    Passz, linux-hoz nem értek.
  • grebber
    Megcsináltam vistán adtam nevet és munkacsoportot de a linuxos gép mégsem látja ilyenkor mit lehet még csinálni?
  • bon
    Már megvan adva mindkettő. Amúgy meg vezérlőpult/rendszer/speciális rendszerbeállítás\számítógépnév
  • grebber
    Hálózatot szeretnék létesíteni vista és linuxos gép között!
    Vistán ezt hol tudom megadni: "adni kell egy számítógép nevet és egy munkacsoportot" ???
  • Dzsini
    "múszály"? ugye nem gondoltad komolyan...
  • [HUN]FaTaL
    06-80as szám és még emberrel sem kell beszélned, mert automata diktálja a számokat.
  • bon
    Ingynesen hivaható telefonszám, amúgy ha neten nem engedi aktiválni akkor múszály lesz telefonon aktiválni.
  • underground2
    sziasztok!
    Nekem az a problémám, hogy amikor beírom a cd kulcsot akkor mindid kiírja, hogy a kulcs már használatban van. Lehetséges az ilyenkor mint az Xp aktiválásnál a cd kulcs csere (telefonon nem tudom aktiválni, mert nincs pénz a kártyán), vagy valahogy másképp meglehet oldani? (Eredeti a Vista!)
  • Met
    Csak net, msn, kis office meg ilyen netes startlapos játékok
  • Dzsini
    Saját példa alapján (1,5GHz Celeron M (ami gyakorlatilag ugyanaz, mint a Pentium M, csak nem lehet lelassítani)) az 1 GB ram elég, ha csak böngészésre meg filmnézés-zenehallgatás-szövegszerkesztésre használod. Nálam mondjuk Vista van fent, de az jobban megy, mint az XP - amíg nem indítok el túl sok mindent egyszerre, plusz jobban bírja akkumulátorral.
    Szóval ha nincsenek nagy igényeid (maximum casual szinten játszol), akkor lehet egy próbát tenni a 7-el.
  • bon
    Szerintem nem, a memória miatt gondolom, 1gb ram-al az xp optimálisan futthat, míg Windows 7-nek 1gb még nem elég az optimális futtáshoz.
  • Met
    Szerintetek egy Mobil Intel 4-M 2 Ghz, 1 giga ramos notin jobban futna a win7 mint az xp?

Ph-n volt egy cikk, hogy valami ős gépen is gyors volt a 7...
  • bon
    Bármelyik Windows telepítő, XP, Vista, Windows 7
  • GXR
    értem, és hol találom ezt a windows telepítőt?:(
  • bon
    Kiírni nem tudod a telepítőt (esetleg a gyártótól igényelhetsz, de erről az oldalukon vagy ügyfélszolgálaton kapsz tájékoztatást), viszont szokott lehetőség lenni rá, hogy készíts helyreállító lemezt a cég saját programjával, amit a gépen szokott lenni (viszont a recovery partíciót szerintem békén kell hagyni ebben az esetben is). A formázást nem kell erőltetni, Windows telepítővel lehet töröltetni és újra létrehozni a partíciókat.
  • GXR
    Sziasztok!
    Vettem egy Toshiba L300 laptopot, amihez adtak vista home premiumot. Viszont ugy adták hogy alapbol rajta volt a gépen. Tudna valaki segíteni hogy hogyan tudnám kiírni dvdre? Lenne még 1 problémám. Szeretném formázni a gépet (ezért is kéne kiírni a Vistat) viszont nemtudom hogy. Berakok egy XP cdt hogy azt bootoljam be de féluton mindig megáll. Már több fajta windows xp cdvel probáltam de minddel ugyanaz a baj:S Esetleg lenne más módja a formázásnak? Ismer vki ilyen programot, amit ujraindításnál bootolok és csak bekell irni h formatC.:D De jó lenne :(
    Előre is köszönöm a segítséget
  • bon
    Ez igaz, elfelejtettem, na meg nekem már természetes az SP1 megléte, mert a telepítő készleteim mind sp1-ek.
  • Hory84
    sp2 igényli az sp1 meglétét
  • Braveheart
    Hali! Elég komoly problémám van. Vettem kb fél éve egy Acer laptopot, eredeti vista home-al. Azóta, ha nagyobb programot telepítek, az installok egyszerűen megállnak menet közben, és újra el kell indítanom őket. Ekkor ált. ott folytatódik, ahol abbahagyta, de tegnap pl megvettem a sacred 2 c. játékot, és nem lehet újraindítani a telepítőjét, mert csak forgatja a lemezt, de nem történik semmi.
    Mi lehet a gond? Ez már a kezdetek kezdetén is megvolt. XP-n sose volt ilyen bajom.
  • bon
    Ja a rendszervisszaállítást telepítő lemezről is lehet indítani, de ezt írtam, így mennie kell, mert független a rendszer saját programjától. Cska legyen visszaállítási pont a gépen.
  • bon
    Marad az újratelepítés.
  • ricky
    Elképzelhető! Én csak egy másik fórumon olvastam, h vkinek ugyanez volt a problémája, s ott írták h az SP1 verziójával van a baj! Rendszervisszaállítás sem megy sajnos! :(