40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • vidu01
    Ok, köszi!
  • bon
    A 64bit-es progik alapból a sima (64bit-es) program files.ba települnek a 32bit-esk meg az X86-ba. De mivel nayon ritka a 64bit-es progi szerintem a két kezem elég lenne megszámolni, hogy mennyi valódi 64bit-es progival találkoztam eddig) így a programok jelentős többsége x86-ba telepíti magát.
  • MeTaL
    valaki help plz.....
  • vidu01
    Nemrég tettem fel a 64bites vistát és feltűnt hogy 2 program files mappa van, egy sima meg egy x86. Van jelentősége hogy a progikat melyikbe pakolom? Ilyesmire gondolok hogy ha x64es alkalmazás véletlenül a x86os mappába települ akkor azt 32 bitesként kezeli?
  • bon
    Bios frissítéssel sem? Mert az enyém simán elfogadja az 1333Fsb-s procikat is.
  • MeTaL
    Windows Vista All Versions x86 OneClick Activator by CloNY
    ez jó az sp1hez is ? Ha nem vki adjon mást.thx
  • JSbyMSI8800
    Azért nem jó mert 1333FSB-s az a proci és nekem sajna csak max 1066FSB-t tud az alaplapom
  • Noorbi
    És mit tudok csinálni hogy megjavuljon? Vagy valami megoldás hogy ne keljen formázni a vinyomat?
    Köszi!
  • bon
    Miért nem jó az utódja? E6550-es változathoz már volt szerencsém és jó kis proci. Régebbi alaplapok is támogatáják.
  • JSbyMSI8800
    Hát nagy kár a számomra
    De köszönöm hogy írtál!!
  • tompka
    #33891-re vki?
  • Narxis
    Codec Pack vagy KMplayer, nekem mindkettő van, probléma nélkül használom őket.
  • bon
    KMPlayer-t tudom ajánlani
  • simonl #33906
    Sziasztok,

Bevallom nem olvastam vissza a témában de segítséget kérek:
    Vista Ultimate, Media player 11, nem játsza le rendesen ( akadoznak ) a filmeket.

Használjak más lejátszót vagy létezik vmi kiegészítő progi amivel élvezhetővé válik. Tudtok esetleg ajánlani valami jól bevált media playert???

Köszönöm
  • Narxis
    Elromlott a Vistad.
  • bon
    Szerintem már rég nem gyártáj elavult gyártástechnológiájú proci.
  • Noorbi
    Sziasztok! Lééci valaki segítsen mert már lassan 2 hete nem tudom a lomtárat üriteni sehogy se. A másik gááz hogy az asztalon nem tudok új mappát, új szövegesfájlt stb.-t létrehozni. :(
    A vírusirtom semmit se talál. Ez mitől lehet?
    Köszönöm!
  • asysoft
    Talán az x64-es XP (vagy ha jobban tetszik 2003, egyre megy) driverek működhetnek, de lehet instabilitást fognak okozni. 32 bites változatokkal ne próbálkozz.
  • MeTaL
    az a helyzet hogy nem engedi telepitéskor kiválasztani azt a particiót amit létrehoztam a vistanak. létrehoztam neki egy 30 gigas particiot, ami meg van formazva ntfs-re es nem primary-n van hanam a másikon, és nem engedi feltelepiteni rá... mi ilyenkor a teendő?
  • CyrSyS
    Köszönöm a válaszokat!

Kipróbálom a 64 bites változatot. Viszont alapos háttérismeretek és megfelelő kellékek beszerzése nálam mindig az alapokat jelenti az effajta esetekben. Adódott egy alternatíva rendszer amibe nem tudok eligazodni. Magyarán ha egy hardverhez nem találtam kimondottam Vista 64bites drivereket akkor melyikkel próbálkozzak? Van XP 32bites, Xp 64 bites, WinME ,win 2000, win2003 64 bit driver. Ez egyébként nevén illetve az alaplapom LAN drivere (Marvell integrált hálókártyachip).

Melyiket töltsem le?
  • JSbyMSI8800
    Szia BON!

Feltennék neked egy kérdést.
    (Azért a Vista topikban kérdezem mert nem látlak az Intel topikban, és mert neked van E6600-as procid.)
    Szóval az lenne a kérdés, hogy Core 2 Duo E6600 vagy E6700-as procit gyártanak még egyátalán? mert nem látok ilyet egy boltban sem, csak E6550 meg E6750-est.

Köszönöm előre!(Remélem tudod rá a választ.)
  • asysoft
    A virtuális gépes megjegyzés 2 gigás laptopra vonatkozott, Business Vistával.
  • asysoft
    Tegnap telepített és SP1-re frissített Vista Home Premium: (1 GB memóriából) 28 szabad, 650 gyorsítótárazott (magyarul kb szabad), a háttérben egy NOD32 3.0 és egy Messenger 8.5 fut.
    Egy átlagfelhasználónak bőven elég a HP, Ultimatehez képest csak a komolyabb felhasználókat megcélzó szolgáltatások és programok hiányoznak (pl Bitlocker merevlemez-titkosítás, beépített backup program, távoli asztal), illetve az Ultimate Extrák nem túl széles sora (pl a videós hátteret lehetővé tevő Dreamscene, bár ezt máshova is fel lehet hackelni viszonylag egyszerűen).
    2 GB memória szerintem elég lesz az általad felsorolt feladatokra (legtöbbjét én is csinálom s csak több virtuális gép egyidejű futtatása esetén érzem, hogy jól jönne több).
    64 bites változattal nincs személyes tapasztalatom, tudtommal maga a rendszer gyorsabb, viszont a 32 bites alkalmazások (köztes emulációs réteg miatt) lassabbak is lehetnek.
  • bon
    Az egészet lefoglalja magának, de ha kell majd felszabadítja.

Otthoni felhasználásra elég a Home Premium. Ultimate Előnye a Home Premiumhoz képest a következők: Csoportházirend támogatás. Virtual Pc támogatás, többnyelvű felhasználói felület stb. De ezek jó része felesleges otthonra.

Elegendőnek kell lennie a 2gb-nak. Én a munkahelyi gépemen régebben 1gb memeória mellett videót vágtam és használható volt a gép.

Programok terén nincs gond a 64bit-el. Ha tervezel még 2gb memória berakását a gépbe akkor 64bit-et tegyél fel.
  • bon
    Nálam simán megy a Flashfxp legfrissebb verzió. Gondolom azért nem jegyzi meg a beállításokat, mert nincs jogosultsága a saját könyvtárjához és nem bírja írni az érintett fájlokat.
  • CyrSyS
    Sziasztok!

Szeretném megkérdezni a tisztelt Vista - érintett - felhasználókat hogy megtudják-e nekem mondani hogy egy frissen telepített SP1-es Windows Vista Home Premium mennyi memóriát eszik?

További kérdéseim:

Home Premium is bőven elegendő vagy inkább az Ultimate? Mi szól az Ultimate mellett a Home premium-ból kiindulva?

2gb memóriával rendelkezem! Ez elegendő a Vista és szokásos programok komplex használatához? (zene, film, képszerkesztés amatőr szinten, internet, karbantartás, programozási eszközök, egy utils)

És végül az aláírásomba olvasható hardver specifikáció révén érdemes 64bites rendszert használni? Mondjuk én laikusként azt mondom igen mert ha +2gb memóriával szeretném bővíteni a gépet akkor a kezelést csak a 64 bit support oldja meg. Programok terén nem tudom mi a helyzet.

Válaszokat előre is köszönöm szépen!
  • simos
    Üdv. mindenkinek

Segítséget kérnék:

SP1 -et szeretnék beleintegrálni a Vista telepítőbe, V LITE-al!
    Nem engedi, mert azt írja, hogy *.cab, vagy *.msu fájl-t tallózzak be!
    Az SP1 pedig egy exe fájl!

Hogy tudnám ezt a dolgot a legkönnyebben megoldani?

Előre is KÖSZ !!!
  • janos666 #33892
    Ez a Physical Address Extension hogy működik Vista alatt. Ha a bcdeditben beállítom hogy /set pae foreenable akkor működnie kéne a 36-bites módnak a 32-bites Vista alatt. Ilyenkor az eszközkezelőben látnom kéne mind a 4Gb-ot, vagy ugyanúgy csak 3200-at és a maradékot csak speckó progik érnék el? (igazság szerint nem is vistán próbálom hanem viennán amiből nincs még 64-bites, csak az a topic halott de ugyanúgy kéne működnie XP óta minde windowson...)
  • tompka
    Az egyik mp3 lejátszó amit pendrive-ként használom, miért nem tudom átállítani írási gyórsítótárazását? Így engedi a 128megás cuccot, NTFS-re formázni, és ha a "hardver biztonságos eltávolítása" funkció nélkül húzom le, sérülhet.

Most vettem csak észre, mivel rádugtam és kiírta hogy esetleg sérülhetett.
  • MeTaL
    FlashFXP

Ezt próbáljátok ki plz.
  • CroftManor
    Sőt még azt sem jegyzi meg, amit még nem töltöttem le
  • CroftManor
    Nekem is mindíg elfelejti a beállításokat
  • MeTaL
    Hát én majd 1-2 nap múlva felhúzom a Vistat, és megnézem az FXP-t, mert muszáj azt használnom. :) Úgyhogy próbálj meg szerintem másik verziót leszedni, mennie kell. Nehogy már ne menjen... :S
  • koki44
    Ti melyik FTP klienst használjátok, mert én eddig FlashFXP - XP alatt, de mióta váltottam Vistára nem működik rendesen, mert állandóan elfelejti a beállításokat.
    Valami ötlet?
    Esetleg valamilyen más kliens?
  • bon
    Információ a termékről egyenesen a Microsoft-tól. link
  • MeTaL
    hi all. Még nem raktam fel soha vistát, de most eljött ez a pillanat is valószinüleg. A következő kérdésemre keresem a választ, amit a FAQ-ban és googlen már megnéztem, de nem találtam. Ha mégis meglenne a válasz, előre is bocs, és másoljátok be a linket. A kérdés: Milyen Vista disztribúciót válasszak, mi a különbség az egyes fajták között? ( home, home premium, ultimate, business stb. ) Mindegyikről kellene 1-2 rövid jellemzés, válaszokat köszi.
  • CroftManor
    Alapon a procim 2,33 GHz, most 2,8on megy, sztem nem mondható, h túl lenne hajtva.
    Hát pl Assassisn Creedbe eddig volt kb 25 max 30 fpsem. Most van 40-45.
  • LeonSilver
    1. Asztalon jobb egérgomb, Testreszabás
    2. Fent Ablak színe és megjelenése
    3. Lent További színbeállításokért nyissa meg a Klasszikus megjelenés tulajdonságait
    4. Kattintsunk a Hatások... gombra
    5. A képernyőn megjelenő betűtípusok simítása elől ha kivesszük a pipát, akkor találjátok ki mi lesz.
    Alatta pedig Szabványos és ClearType simítások közül válogathatunk.

Forrás!
  • Dark Angel 666
    Hol lehet a ClearType betusmitast kikapcsolni ?
  • bon
    Akkor három választásod van, túlhajtod a procit így kihasználod a vga-t de a gép instabil lesz, nem túningolod a procit, kicsivel lassabb lesz a VGA-d de a gép stabil marad. Haramdik lehetőség: veszel egy erősebb procit. Egyébként hány fps-t számít a proci túning a vga teljesítményében, Lemérted már?