Windows: Vista (Longhorn)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
az aláírásodban található gép már bõségesen elég hozzá. Hálózatban teljesen jól mûködik, van pár biztonsági beálítás amit át kell nézni, de nem lesz gond vele, mûködik a mappamegosztás, nyomtatómegosztás XP-kkel (legalább SP2-es XP kell, a régebbiekkel nehezebben áll szóba 😊 ).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sziasztok! Olyan kérdésem van, hogy szeretnék már áttérni a Vista-ra, de: itthon van 3-4 gép összekötve hálózatba (routerrel kiosztva), és a kérdés az hogy ha az enyémre felteszem a Vista-t, de a többi gépen marad az XP, akkor mûködni fog a hálózat, tehát ez függ az operációs rendszertõl? Elõre is köszi. Amúgy megéri felrakni a Vista-t már?
Dzsini
ha be van a volume shadow copy (árnyékmásolat) kapcsolva, akkor a betûtípusok mappának kérd le a tulajdonságait (bal oldali gomb alulról második menüpont), ott a második fül a régebbi változatok, és ott lépj vissza egy olyan idõpontra, amikor még rendben volt.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

tommyg
tedd vissza az xp-t és nézd meg hogy azzal is fennáll e a probléma

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

Narxis
Ja Digi? Róluk csak rosszat hallottam.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Dante73
Tegnap volt egy pár azonosíthatatlan hiba, ma semmi. Windóz szerint minden OK! Holnap megcserélem a két hálókártyát, ha nem segít, ujrarakom a rendszert, ha az sem, megrugdalom a szerelõket. Február óta szívok. Isteni! Eddig reklámoztam a Digi-t. Most azt mondom; Isten mentsen meg tõlük.

http://www.freetvmaci.info/

Narxis
Nem semmi. Szerintem valami sérült a rendszerben ha nincs vírus vagy egyéb szarság.

agyhalál
Elnézést, a különálló hozzászólások miatt, de most néztem,hogy Vezérlõpult/Betûkészletek mappa teljesen üres. A VIP jogokra pedig kicsit soknak találom azt a majd' 1000 Ft-ot.

Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!

agyhalál
[/img]

bon
Ha törölte volna a betûkészletett akkor semmilyen karakter nem lenne szerintem. A képet nme sikerült linkelni. Én lefuttatnék egy vírusellenõrzést.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

agyhalál
Segítségre lenne szükségem. Az elöbb fagyott a gépem, majd reboot és a Vista indulása között ellenõrizte a winchestert és valamilyen okból kifolyólag törölhette a telepített betûkészleteket, mert szinte minden karakter olvashatatlan. Print Screen eredményét is nagy nehezen tudtam menteni jpg-be, mert a mentés ablak is ugyanilyen olvashatatlan.
Mivel lehetne a karaktereket újratelepíteni?
Remélem sikerül a képet linkelnem.

Narxis
Nézd meg az eseménynaplót.

Dante73
Hali!
Guruktól kérnék segítséget, ötleteket, mégis mi lehet a gebasz. A pontos érthetõség kedvéért kicsit hosszú lessz, elõre is elnézést érte!
Tavaj augusztusban feltettem a vistát. Volt egy apró netes gondom. Egy idõ után elfogytak a slotok. 2-3 naponta elõjött, hogy az éppen futó letöltések gond nélkül mentek, viszont nem lehetett párhuzamosan megnyitni egyetlen más netes dolgot, akár böngészõt, torrentet, semmit. Böngészõ nem is kereste a lapot, azonnal feldobta a lap nem jeleníthetõ meg üzenetet. Ujraindités után semmi gond, 2-3 napig. Akkor ujra. Kb idén februárban elromlott a netkapcsolat is. idõnként elment a net, a modem ujraindítása megoldotta. Ezt naponta többször eljátszotta. Onnan tudtam, melyik hiba a ludas, hogy ha a modem szállt el, akkor keresgélt a böngészõ egy darabig, aztán dobta fel a hibaüzit, és persze minden netkapcsolat elment. Az elsõ hiba megszünt az SP1 felrakása után, maradt a másik, amit -elméletileg- a teljes lakásban levõ hálózat felujitásával megoldottak. Fél napig ment a net, mint a kisangyal, de éjszaka fejállomás cserét csináltak, (gép ment, letöltések mentek...) és megbolondult a netem. De teljesen. Megnyitok egy oldalt megy, öt perc múlva nem megy. Ami megy, öt perc múlva már nem megy. Tehát teljesen rapszodikus, mikor melyik oldal hajlandó bejönni, rendszer nélkül. A modem látszólag müködik, a megfelelõ lámpái égnek. Eddig ujraraktam a hálokártya driverét, nem segített, letöröltem, és hagytam, hogy felismerje magától, nem segített. a szolgáltató szerint minden rendben van nálam. A hibajelenség hasonló az SP1 elötti hibához, bár most keresgél, de nagyon röviden, mielött hibaüzit kapok. Már nem tudom mit csináljak. Hálókari romlott el, szar a Vista valamiért nálam, nem kompatibilis a hálókarimmal, vagy a modem bolondult meg, tanácstalan vagyok.
Bármilyen ötletet szívesen fogadnék! Elõre is köszi.

http://www.freetvmaci.info/

mflex
😄DDDD

ne is mond, ma 1 órán keresztül tekerte a vinyót,már azt hittem lekaparom a falat...

What about the forests?

Most mivan? Mér nem? ez amúgy a mobilom lenne

Asus K53SC: Core i3 2,2Ghz, 6GB DDR3, 320GB HDD+ 500GB Sharkoon USB 3.0 Dock+ WD Elements 1,5TB, Intel HD 3000 & Geforce GT 520MX 1GB, Windows 10 Pro 64bit

Zsoltika 007
Vagy csak a vistára rájön a tekerhetnék...

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Dzsini
az akadozó zene utalhat a vinyó terheltségére is (laptopoknál például gyakrabban elõfordulhat, ha egyszerre sok mindent töltögetne: wow, zene, meg fut néhány háttértaszk - ebbõl a zene a legkevésbé fontos, ezért az akadozik), esetleg arra, hogy olvasás közben hibázik (öregecskedõ hdd, hdsentinellel nézz rá), vagy túlságosan fragmentált (egy defrag ajánlott).

Zsoltika 007
Én is azt hittem, aztán néztem hogy mind a 4 mag (3.2 Ghz) átlag 45%-on volt terhelve wow közben. 😊

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Szerintem van, a WoW nem használhat ki annyit...meg eddig nem isss volt semmi baja
bon
Lehet, hogy nincs elég erõforrása a gépnek?

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

u.i.: Ha lerakom tálcára a WoW-ot, megy rendesen a zene
Helló-halló!

Egy kérdés: Az mitõl lehet hogy olykor olykor, hogyha pl játszok a WoW-al, és közbe zenét hallgatok WMP-ben vagy winampban, a zene úgy elkezd szaggatni mint a qrva isten, egyszerûen szörnyû. Nem mindig csinálja, és nemtom hogy mi a fenétõl van ez, de nagyon idegesítõ. Ötlet?
Dzsini
teljesen másra való, de mindegy 😊 (arról nem is beszélve, hogy a Norton Ghost egy fizetõs program, és nem mindenki jár virágboltba/van rá pénze)

lck
Így van !
1000x többet ér !
[HUN]FaTaL
Hozzáértõ szerintem nyugodtan kikapcsolhatja. Nekem semmi nincs a C-n csak a telepített progik, így nekem a rendszervisszaállítás egy Norton Ghost Image fájl egy másik partíción😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Dzsini
viszont a rendszervisszaállítást kikapcsolni nem ajánlott

[HUN]FaTaL
A rendszervisszaállítást kikapcsolva még egy 20as partíció is bõven elég az ultimatenek, hacsaknem telepakolod progikkal a C-t. (Nagyobb progik közül nekem a photoshop, az office, az expression web és a delphi7 volt fent és így simán elég volt a 20as).

Narxis
Ultimatenak 40 többinek 20 a hivatalos adatok szerint, de az a biztos, ha mindegyiknek adsz minimum 40-et, meghálálja.

Dzsini
40 gigánál már biztos nem lesz gondod, de ha helyszûkében vagy 30 is elég - kevesebbet ne nagyon, mert rengeteg biztonsági mentést csinál.

Srácok Vistát szeretnék felrakni és érdekelne, hogy mekkora partícióra tegyem fel? Azaz mennyit igényel a Vista ami elegendõ neki..?

\" örökké nem eshet.... \"

[HUN]FaTaL
Hát mivel nálam procilimit van, ma visszaraktam az XP-t és ahogy nézem semmivel nem gyorsabb mint a Vista volt, úgyhogy majd pakolom is vissza😄

Már amelyik, nálam pl gyorsult az ArmA... 😊

www.smart-bus.hu

[HUN]FaTaL
1. Kutyát nem érdekli a Crysis
2. Eddig is tudtuk hogy a játékok gyorsabbak XP-n nem igazán mondtál újat😄

Narxis
<#szomoru1>

bon
Nálam ezen szempont a nem mérvadó.

Narxis
Így van.<#eljen>

Dzsini
kétségtelenül a leginkább mérvadó egy oprendszer "jóságában", hogy a Crysist hogyan viszi 😊

Egy kis szösszenet!! <#fejvakaras><#worship>

Dzsini
ha kiveszed a frissítések közül és bejelölöd, hogy többet ne próbálja meg telepíteni, akkor letörli.

Hello! A frissitéseket amit letölt a Vista azokat hova menti, mert van vagy 40 frissités ami nekem nem kell és azt letörölném ha lehet valahogy?
Köszi!
MirP
Igen, próbáltam már az MCE Encoder for DigiVOX A/D II-vel és HyperMediával is, de ott meg csak feketeség van a kép helyén! Az sem jó! Az az érdekes, hogy a csatornákat mindenhol megtalálja, csak valamelyik proginál kép, valamelyiknél a hang nincs! Lehet végsõ elkeseredésemben Windows reinstall lesz ebbõl! :S

kirol
Ezek közül meg max a "PCTV PCI 110i" lehetne, mert én csak annyit tudok róla, hogy Pinnacle PCTV, mert más nincs ráírva. De ezzel a driverrel se megy.

kirol
Nekem meg nem talál hozzá. 😞

bon
Kollégámnak van és Vista magától szedett hozzá drivert és mûködik. De Media centerben nem.

bon
A MCE Encoder for DigiVOX A/D II (kell a media centerhez) programot próbáltad, vagy a HyperMedia center software-t használni lejátszásra és nem a media centert?

kirol
Már 100x kérdeztem, de nekem még mindig nem megy a Pinnacle PCTV-m Vista alatt. Nem támogatja a MEdia Center és nincs driver hozzá. 😞

Senkinek nincs ilyen tunere, csak nekem?

bon
Egyenlõre nincs jobb ötletem

MirP
Már megtörtént, de így sem változik semmi! 😞

bon
Én megprobálkoznék egy Vista-s driver beszerzésével az MSI oldalálról, (már ha egyáltalán Vista kompatibilis a cucc) mert szerintem a WDM driverrel valami nem stimmel.

MirP
Üdv mindenkinek! Lenne egy elég nagy problémám! Szereztem egy TV-tunert, méghozzá MSI DigiVox A/D II típusút! A saját telepítõjén lévõ szoftver alapból szar és nem megy! Ajánlották a Vistán található Windows Media Centert! Namost! Beállításoknál talál is adásokat, meg minden, de amint élõbesz szeretném nézni a TV-t, akkor ezt írja ki:

Alkalmazáshiba
A Windows Media Center egy nélkülözhetetlen folyamata hibával leállt. Indítsa újra a számítógépet, és próbálkozzon újra. Ha a probléma továbbra is fennáll, forduljon segítségért a hardver gyártójához.

Lényegében ebbõl semmit nem tudtam meg mi a hiba, ezért megnéztem az Eseménynaplót, amiben ez áll:

A(z) ehRecvr forrásból származó eseményazonosító 3 leírása nem található. Az eseményt kiváltó összetevõ nincs telepítve a helyi számítógépre, vagy a telepítés sérült. Telepítheti vagy kijavíthatja az összetevõt a helyi számítógépen.

Ha az esemény forrása egy másik számítógép, akkor a megjelenítési információkat is el kellett menteni az eseménnyel.

A következõ információk tartoznak az eseményhez:

WDM 2883 TVTuner
80004005

Az üzeneterõforrás jelen van, de az üzenet nem található a karakterlánc- vagy üzenettáblázatban

Na ilyenkor mi a teendõ? Elõre is köszi mindenkitõl a segítséget! 😉