40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • bon
    7-es Total commandert használsz?
  • bon
    A 64bit-es változat kb két hónapja, előtte 32bit-est használtam a korai beta változatoktól kezdve, a végleges megjelenségi XP-vel vegyesen, majd az angol RTM megjelensével csak Vista 32bit-et. Egész addig a napig amikor feltettem a 64bit-et tehát több mint 1 évig.
    Ja és ha mind a 4gb memóriát kiakarnád használni akkor 64bit-es Vista kelleni fog.
  • Deloi
    Hali! Nekem olyan gondom lenne, hogy Total Commander folyton zaklatott, ha kényesebb helyen akartam törölni, vagy fájlt írni, hogy váltsak át rendszergazda jogosultságra. Meguntam, és beállítottam, hogy administrator módban fusson. De ekkor meg minden indításnál zaklat a User Account Control. Ezt kikapcsolni nem akarom, nem lehet valahogy beállítani kivételeket, amiknél nem kérdezi, hogy admin jogosultsággal indítani akarom-e? Vagy hogy lehet ezt normálisan beállítani, hogy ne kérdezgessen folyton?
  • Solt
    Látni látja, ki is írja, hogy benne van, de nem kezeli! :)
  • Freddycom
    Csak vigyázz, mert hiába veszel bele 4 GB RAM-ot, ha 32bites Vistát teszel fel, nem biztos h látni/kezelni fogja mind a 4-et, abból kifolyólag, h már van benne egy 512-es vidkártya. Így nagy valószínűséggel csak 3,5 GB-ot fog látni.(Rosszabb esetben 3 GB-ot, ilyet is láttam már)
    Ugyan nekem is 32bites van fent kb 2 hónapja, de vmi csoda folytán látja a gép mind a 4GB-ot.
  • AleXXXXX
    Köszi a gyors választ:)
    Igazábol úgy lesz, hogy a gépet keddre rakják össze, 2 giga rammal. Na ez így engem anyagilag teljesen lenulláz, és 1-2 héten belül venném meg a + 1 giga ramot. de akkor lehet várok, és 2x1 gigát veszek, tehát lesz benne 4 giga... Neked menyi ideje van fenn vista a gépeden, ha szabad kérdeznem?:)
  • bon
    Elég lesz neki a 3gb, de 2 vagy inkább 4 gb-ot raktam volna a gépbe a kétcsatornás memória vezérlés miatt mert úgy gyorsabb. Ez az alaplap még nem tud 3 csatornás vezérlést ezért a 3x1gb kevésbé előnyös én (ez a magán véleményem). 40gb-os partíció elég a Vista-nak, nem szükséges 50gb de ártani nem fog (pláne ha sok programot raksz fel). Szerintem jobb megoldás a hivatalos SP1-es telepítő, pláne mert ott választható, hogy milyen Vista-t raksz fel (otthonra felesleges az Ultimate)
  • Freddycom
    Nekem is nLite-tal beletett SP1 van fent, és ugyan úgy működik, mintha eredeti lenne.
  • AleXXXXX
    Sziasztok!
    Most ruháztam be egy új gépre:
    Gigabyte ep35 ds3
    Intel Core 2 Duo e8200 (2.66MHz|L2:6MB)
    3x1GB DDR2 1066MHz RAM
    Gigabyte GeForce 9600GT 512mb
    SAMSUNG 500gb SATA-II 16mb

Lenne egy pár kérdésem, ha nem haragszotok:
    Elég lesz e ez a 3 giga ram a vistának? (ha néha játszani is akarok)?
    Arra gondoltam, hogy 50 gigát adok a vista particiónak. Elég lesz-e? esetleg kevé/sok?
    Barátomnak felraktam egy ultimate-t, a telepítőn CSAK ultimate volt, házilag beletett sp1el (nlite). Már letölthető (nem legálisan persze:D) a hivatalos integrált sp1es verzió. Érdemesebb e azt használni?

A válaszokat előre is köszönöm!
    Ja, még annyit, hogy a barkácsolt verzióban CSAK ultimat volt, azt rakta egyböl, és nem is ajánlotta fel a partició formázását, pedig már volt rajta pát mappa + file.
  • Narxis
    A Vista az összes RAM-ot "zabálja". De ez így normális. Ha kell akkor felszabadít.
  • Freddycom
    Bezony sok RAM kell a Vistának. Nekem maga a rendszer, tehát már bekapcsoláskor, 1-1,2 GB RAM-ot zabál, bekapcsolt Dreamscene-nel. A maradék pedig teljesen elég.
    Szóval a Vista meghálálja a sok RAM-ot
  • Narxis
    Indexelés.
  • bon
    Én semmit se kapcsoltam ki és mégis gyors. Sok ram kell a Vista-nak a tapasztalatom alapján így már gyors. Héten volt szerencsém 3 laptopra is Vista-t rakni egy és többmagos procira, 1,2,3 gb ram-al voltak felszerelve, mindegyiken jól teljesített (sőt szerintem jobban mint az XP-vel). Természetesen a 3gb-rammal felszerelt core 2 procis MSI Gamer laptop volt a leggyorsabb, de a többi se panaszkodhatott.
  • FlyHigh
    Bocsi a sok kérdésért, de most nagyon nem ismerem ki magam.
  • FlyHigh
    Veszek egy X-Fi Xtreme Gamert, az lesz a legjobb.
    Le tudnád azt írni, hogy a minél nagyobb teljesítmény érdekében mit lenne érdemes ki/bekapcsolni a rendszerben?
  • bon
    Nagyon régi cucc, nem meglepő, hogy nincs támogatás hozzá. Munkahelyemen nekem is ilyen van, valóban szarul szol. De itthon az x-fi-vel nincs gond.
  • FlyHigh
    cleartype volt a baj. Szegény creative sb live kártyám nagyon szarul szól, komolyan sírva fakadok, nem igaz, hogy nincs hozzá valami penge driver.
  • bon
    Fog még többet is foglalni. Nálam nem tompák a betűk, de lehetséges, hogy te a ClearType-ra gondolsz.
  • FlyHigh
    Felraktam a Vistát, van is kérdésem.:D
    A rendszer miért foglal 12GB-ot?
    Miért ilyen tompák a betűk? Nagyon zavaró.
  • Narxis
    Tölts le egy Activation cracket.
  • [HUN]FaTaL
    Nincs, csak nyers driver.
  • Micsu
    thx, sikerült
  • bon
    Csak sima driver semmi egyéb, minimális állítás a vezérlőpult/hangoknál lehet
  • bon
    Add meg neki a kért kulcsot és többet nem fogja kérni, ha nincs kulcsod akkor vásárolj egy Vista-t.
  • bon
    Monitor driver fent van?
  • tompka
    Az nvidia vezérlőpultban állíts be egyénit. Nekem sem engedte a 6600GT karimat, egy Samu SM 765MB monitoron 1024-ben 100Hz-en. Egyéniben beállítottam, és kész :)
  • Micsu
    hi

abban kérném a egíségeteket hogy van egy samsung 2032es BW monitorom és egy 8800gtxem, az a problémám hogy vista alatt 1440/900 vagy nagyobb felbontásban csak 60hzen hajlandó menni, az xpn kifogástalanul ment mind analóg mint digitális csatlakozással
    meghajtóprogik legújabbak

valaki?
  • amdopteron
    Hello azt szeretném kérdezni hogy vki nem tud vmi megoldást arra hogy kéri a cd kulcsot a rendszer!!!
  • FlyHigh
    ahoz van sorrund mixer is?
  • [HUN]FaTaL
    Windows Updaten van driver, de az 5.1-et felejtsd el, 2.1ben fog szólni.
  • FlyHigh
    Hellósztok!

Szeretném lecserélni az xp-t vistára, olvasgattam a fórumokat és az derült ki, hogy a SB Live! 5.1 kártyámhoz nem készült Vista driver. Tudom hogy van többféle driver készítő társaság is, de azt mondták, hogy azok hangminőségre eltörpülnek az eredeti mellett. Van valami megoldás arra, hogy vistán is olyan hangminőségben tudjam élvezni a zenét ezzel a kártyával mint xp-n?
  • Kureszka
    Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy a régi windows fájlokat hogyan lehet törölni, mert nem engedi, azt írja hogy szüntesd meg az írásvédettséget pedig nem is írásvédett. Esetleg valamilyen programmal lehetne törölni?
    Köszi!
  • vki
    Hi!

Van egy Lexmark E210-es nyomtatóm, de nem találok hozzá drivert.
    Gugliztam, erre kidob nekem egy olyat, hogy a Samsung ML-1210 a testvére, de az ahhoz letöltött driver nem nagyon akar működni :(.

Az a baj, hogy ha bedugom a nyomtatót, minden gond nélkül rávágja, hogy ismeretlen eszköz :(, és ezen az "Illesztőprogram frissítése" sem tud segíteni.

Előre is köszi a választ!
  • Narxis
    Nálad lehet a hiba mert nálam már nagyon hosszú ideje kitűnően végzi a munkáját, első használat után még egy kis teljesítménynövekedést is tapasztaltam, gyorsabb boot, gyorsabban indultak játékok stb.
  • [HUN]FaTaL
    Köszi :)
  • bon
    Paragon Particion Manager 9.0 Recovery lemezével lehetséges, ha jól értem a lábjegyzetett itt: link
  • [HUN]FaTaL
    Van particiókezelő progi ami Vista x64 kompatibilis? Két partíciót szeretnék egyesíteni.
  • lck
    ! User Error !
    Nemrég teszteletm végig 5-6 progit e témában.
    A Diskeeper vált be nálam is legjobban.
  • Freddycom
    Vicces, h pont a Diskeepert hozod fel példának, ugyanis nekem az annyira megtöredezettségmentesítette(de szép szó ) a gépet, h nem bírt bebootolni. Ki kellett húzni a konnektorból, majd vissza. Ezután lett csak jó.
    A Rendszer-visszaállítás kikapcsolása télleg segített, feloldott 1,5 GB-nyi helyet...
  • [HUN]FaTaL
    Biztos hogy nem függ össze, szerintem a rendszervisszaállítást kapcsold ki, nekem nem lett kevesebb hely.

#34519 próbáld ki mielőtt hülyeségeket beszélsz :)