40038
Windows Vista ( Fejlesztési kódneve : Longhorn ) a Windows XP utódja.

FAQ
  • Narxis
    Nem szabad ilyen noname szar programot használni. Diskeeper(ennek a "kisöccse" a Vistaba beépített defrag) vagy PerfectDisk legfrissebb változata a jó.
  • Freddycom
    Kipróbáltam, hosszan dolgozott, de jó...
    Viszont ez után a C-n még kevesebb hely lett...
  • [HUN]FaTaL
    Én IOBitet használok defragra és szerintem teljesen jó :)
  • Dzsini
    mert más és más elv szerint működnek a töredezettségmentesítők - még az XP-é és a Vistáé is más rendszerbe rakja az adatokat. A vista például 64 megánál nagyobb filedarabokat egyben hagy, még ha az egész file szét is van szóródva, plusz a Superfetch-nek fontos fileok defragmentálása és gyors helyre tétele az elsődleges. Egy "átlagos" defrag pedig lehet, hogy ezzel nem foglalkozik, viszont a nagy fileokat megpróbálja összerakni.
  • Freddycom
    Ok, értem.
    Viszont ha egy nem Vista defragmentert használok, és utána megnézem, h mit mond a Vista töredezettségmentesítője, akkor továbbra is azt látom, h "a fájlrendszer teljesíménye javítható"...
  • Dzsini
    valószínűleg a winsxs mappa a sok, az kell... ott van a védelem az ellen, hogy az egymásra telepített programok ne akadjanak össze amiatt, mert ugyanannak a filenak más verzióját telepítik fel. minél több programot teszel fel, a winsxs annál nagyobb lesz sajnos, de az ellen nem lehet mit tenni, ha windows-jellegű rendszert használsz.
  • Freddycom
    Hiába használom, az csak 187MB-ot töröl. Nem tom mi lehet ennyi abban a rohadt mappában.
  • [HUN]FaTaL
    Miért hány processzor van a gépedben? 2? Az összes támogatja a többmagos procikat, de a többprocesszort (darabra) csak businesstől felfelé. Nem értem mi a meglepő ezen, régen is így volt.
  • Dzsini
    igen, de ez már régen is így volt, csak nem volt szétválasztva többmagos procikra, a Windows XP pro 1-2 CPU-t kezelt (mivel akkor még a dualcore nem terjedt el), az XP home 1-et, a szerver változatok tudtak 2 felettit.

Most az a módi, hogy 1 processzort (bárhány maggal) mind lekezel, de több processzort 1 alaplapon csak a Business és a nagyobbak.
  • Narxis
    While all editions of Windows Vista can support multiple core CPUs, only Windows Vista Business, Ultimate, and Enterprise can support dual processors.

Ez komoly?
  • Micsu
    jó csak xpből van eredetim vistából meg kamum :D:D
  • bon
    Igen elfutt, elöször xp majd a Vista legyen feltelepítve. Ha mégse lenne boot menü akkor érdemes kipróbálni a Vistabootpro progit. Egyébként szerintem felesleges az XP ha már vna Vista.
  • bon
    Használd a lemezkarbantartót.
  • Freddycom
    Megvan a ludas(mappa), de semmi olyan nincs benne amiről tudnám, h tuti nem kell
  • Micsu
    az lenne a kérdésem hogy

elfut e egymás mellett egy xp és egy vista, persze külön partíción?

gondolom bootolás utána válaszhatok hogy melyik op rendszer induljon!?
  • Freddycom
    Nekem 12GB. Ennyi egyszerűen nem lehet hasznos a Vistának. Törölni kéne. Persze csak óvatosan.
  • tompka
    Nekem a windows mappa 7,12GB Ebben benne vannak a DS videók is
  • Narxis
    Eszméletlen sokat.
  • Freddycom
    Igazad van, nincs annyi. A C-n 58-ból 23 szabad, ami -kis számolás után- nem annyi. Viszont PRogram Filesban csak 14 GB van, ami így még mindig csak 37. A többi a Windows mappában van.
    Mennyit foglal a Vista?
  • Dzsini
    esetleg túl kevés a szabad hely a meghajtón, így nem tud rendesen lefutni a defrag? legalább 10, de inkább 15% legyen szabadon...
  • Freddycom
    És abban tudna valaki segíteni, h miért van az, h a töredezettségmentesítés után továbbra is azt írja, h "A fájlrendszer teljesítménye javítható"?
    Még az elején oké volt a program, kiírta töredezettségmentesítés után, h "a fájlrendszer teljesítménye jó", de most újabban azt produkálja, amit fentebb írtam.
  • reaper4
    ok nm.
  • mike0013
    köszi szépen, sikerült beszereznem:)
  • reaper4
    ha nincs aktivátorod akkor írj msn címet átküldöm. de csak most max 1 órán belül, mert holnap utazok melózni és csak jövő hét végén leszek...
  • mike0013
    köszönöm szépen:) el is kezdem
  • reaper4
    felrakod a vistat utána rögtön az sp1 -et és így az egészet krekkeled az sp1 aktivátorral.
  • mike0013
    most nem a crackről van szó, hanem hogy lehet-e telepíteni sima vista-ra, ami illegális sp1-et?
  • Freddycom
    Legelőször én is egy SP1 nélkülihez való cracket szedtem le, és ezzel egy SP1-es verziót akartam crackelni. Hát sajnos nem sikerült. Aztán leszedtem egy SP1-es Ultimatet, ahhoz volt olyan crack, h aktiválja, vagyis minden további nélkül töltheted le a hivatalos Windows Update dolgokat. Inkább egy ilyet próbálj.
    Amit akarsz, az sajnos nem fog sikerülni.
  • mike0013
    Sziasztok!
    Ha van egy (nem eredeti) Vista-m, ami nem SP1-es és felrakom, letöltöm hozzá az SP1-et, akkor azt úgy lehet és utána kiütöm azzal a Vista loader-rel? Vagy ez így nem:)? Túl szép lenne:D? És bocsi a warez miatt:S
  • slylecz13
    Sziasztok!

Hogyan kell olyan lehetőséget készíteni, amikor boot-oláskor kit tudom választani melyik oprendszer induljon el. Pl.: Vista, XP, Linux stb.?

Azt hallottam vagy olvastam valahol, hogy az Acronis-al megoldható, ami meg is van csak nem tudom, hogy hogyan...

A segítséget köszönöm!
  • Örm
    Hello!
    Milyen beállításokat kell alkalmazni ahhoz, hogy USB kapcsolaton keresztül PDA-val fel tudjak kapcsolódni a netre számítógépen keresztül?
  • Madmano
    Köszi.
  • bon
    Nekem Enterprise-on 67db folyamat futt jelenleg. Home Premium ami éppen telepítés alatt áll: 44db folyamat
  • Madmano
    Az Ultimate mikor fenn volt,nyomatott vagy 50 folyamatot.Pl a Home Premium azért gondolom,megelégszik kevesebbel is.....
  • [HUN]FaTaL
    Nem. Jött egy vírus :D Mire megette a fél gépem már jelzett a nod hogy vírus van, de addigra az összes D meghajtón lévő exe (telepítők) mind 32kb-os lett (ikon):D (Win32/Tenga.gen)
  • tompka
    :) Nem jött be? Na hibás lett, hogy nem töltődött be? :D
  • [HUN]FaTaL
    Ja akkor nem szóltam, NODot nem használok, nem jött be :D
  • tompka
    Ha az ekrn.exe nem megy 100%-on, akkor a "system" eszi a procit
    ja az ekrn.exe a nod32 vagy smart security fájla
  • Narxis
    Az ekrn.exe a Nod valós idejű védelméért felelős fájlja. Telepítsd újra, uninstall után pucold ki a rendszerből, aztán a legfrissebbet telepítsd fel. Nálam még nem volt ilyen, de haveromnál segített.
  • bon
    Tudtommal a ekrn.exe a nod32 egyik fájla.